FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Door intensieve samenwerking en werk te maken van hun maatschappelijke rol, willen de sportclubs ‘hun’ Sportpark de Maten/de Venen laten uitgroeien tot het kloppend hart van de omliggende wijken. Naast de verantwoordelijkheid voor de eigen vereniging, zijn de deelnemende sportverenigingen (vv DOS Kampen, vv KHC en vv Kampen, tafeltennisvereniging Kampenion en kv DOS Kampen) zich ervan bewust dat ze als sportpark een belangrijke maatschappelijke rol kunnen vervullen. Het sportpark biedt vooral overdag volop ruimte en mogelijkheden om de faciliteiten en accommodaties beter en efficiënter te benutten.
 
De verenigingen hebben zich in een nieuwe stichting verenigd om samen met een sportparkmanager aan de doelstellingen te werken. “Het vraagt veel moed en ambitie, want de verenigingen moeten iets van hun eigen zekerheid en veiligheid loslaten”, stelt wethouder Pieter Treep. “De pilot is geslaagd als de verenigingen er sterker van zijn geworden en samengewerkt hebben aan een samenleving waar het prettiger is om te wonen.” Wethouder Lidi Kievit heeft er alle vertrouwen in dat de pilot zal slagen. “De Kamper kracht is er gewoon. Door samen op te trekken, is de nieuwe stichting een interessante partner voor zorgen welzijnsinstellingen om mee samen te werken.” 

Tonny Zweers, voorzitter van de Sportraad, is ontzettend blij dat de vijf sportverenigingen de handschoen hebben opgepakt. “Rigtersbleek heeft drie jaar geleden bij ons zo’n fantastisch verhaal over de vitale sportvereniging gehouden. Dat was zo’n mooi idee, een echte eye-opener; zoiets moeten we ook in Kampen doen.” Met de oprichting van de stichting voor Sportpark de Maten/de Venen is dat nu ook gebeurd. “Sport is samenbindend; sport trekt mensen en brengt mensen bij elkaar. Juist in deze tijd wordt het steeds belangrijker dat mensen naar elkaar omzien”, legt Zweers uit.

“Door ook andere activiteiten op het sportpark te organiseren, komen volwassenen en kinderen uit de buurt in aanraking met sport. Ze gaan meer bewegen en ontdekken dat sporten leuk is. Het mes snijdt zo aan twee kanten.” Het is aan de sportverenigingen om de pilot tot een succes te maken. Het zal een enorme inspanning vergen, maar we geloven er in, anders zouden we er niet instappen.”
 
spm

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar