FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 48 kwamen alle twaalf seniorenteams in actie. Voor een aantal stond er nog wat op het spel, voor de meeste niets dan de eer en … de ELO-rating. Een aantal beslissingen was uiteraard als gevallen. Zo degradeerde team 1 vorige week naar de 3e divisie en behaalde team 11 al de titel in de 5e klasse. Verder moest er een wonder gebeuren, wilde team 9 zich nog handhaven, moest team 10 tegen nummer laatst Wham 2 veel punten pakken om degradatie nog af te wenden en diende team 12 bij Kampenion nog een paar punten mee te pakken om zich te handhaven. Ik neem de wedstrijden weer met je door, vermeld daarbij de eindstanden en leg die vervolgens naast mijn prognoses die ik voorafgaand aan het seizoen gaf. Tenslotte ga ik nog in op de spelers die - geheel of gedeeltelijk - als competitiespeler stoppen bij Kampenion en op de spelers die juist voor Kampenion komen spelen.

 

2e divisie: Kampenion 1 - Disnierats 2

Aan het mooie avontuur dat 2e divisie heet, zou afgelopen zaterdag een (voorlopig?) einde komen. De degradatie stond immers na speelronde negen vast. Maar er stond nog wel een mooie wedstrijd op het programma, namelijk die tegen titelkandidaat Disnierats 2. Dat team was koploper en het had twee punten voorsprong op US 1 uit Amsterdam dat een - op het oog - veel moeilijker uitwedstrijd had af te werken, namelijk bij nummer drie FTTC 1 in Franker.

Ivan Hollander, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier namen het op tegen Marco van Elferen, Martijn Weijers en Melanie Bierdrager.

De spelers van team 1 wilden hun sportieve plicht zo goed mogelijk vervullen. Niet alleen omdat zo hoort, maar ook omdat het voorlopig de laatste wedstrijd van Ivan in team 1 was. Hij ondervindt teveel last van pijntjes, met name in zijn rechter knie maar die straalt dan door. Hij kan niet (altijd) voluit gaan en ondervindt lang de naweeën van een competitiewedstrijd. Het plezier in tafeltennis en vooral het spelen van competitiewedstrijd is daardoor afgenomen. Hij heeft het besluit genomen om voorlopig te stoppen om te voorkomen dat hij helemaal het plezier in tafeltennis verliest. Uiteraard wordt dat besluit binnen het team en Kampenion betreurd. Immers, zo op het oog kwam en komt Ivan prima mee met zijn teamgenoten. Maar toch denken we dat het een wijs besluit is. Doorgaan zou immers kunnen betekenen dat hij binnenkort helemaal stopt, omdat hij helemaal klaar is met het spelletje. Hij kiest nu voor een reserverol bij team 2 en blijft af en toe trainen en toernooitjes meepakken! Dit als informatie vooraf!

Da de wedstrijd zelf. In de openingspartij had Ivan in de 1e game geen enkele kans tegen de sterke Marco, de nummer twee in de percentagelijst. Maar daarna toonde Ivan zich vrijwel gelijkwaardig. Hij maakte het Marco heel lastig, maar die ontsnapte tweemaal na 4 - 11, 11 - 13 en 9 - 11. Gert-Jan nam het toen op tegen Martijn die twee van zijn drie partijen won tot dusver. Gert-Jan speelde ene puike partij en beiden maakten er een mooie wedstrijd van die pas in de 5e game werd beslist. Het was uiteindelijk Gert-Jan die in die beslissende game wat afstand wist te nemen: 11 - 7. Vervolgens was het de beurt aan Ton en Melanie die met korte noppen op de backhand speelt. Ton wist de 1e game er nog uit te slepen na de hele tijd te hebben achtergestaan. Daarna kreeg hij steeds meer problemen. Ton spint nogal bol en dat vindt Melanie heerlijk. Zij zet er dan haar korte noppen tegenaan en je krijgt ‘zaadballen’ (excuus voor het woord) terug waar je weinig mee kunt. Ton verloor de 2e en 3e game dan ook ruim. In de 4e game ging het wel weer wat beter, maar het was Melanie die deze nipt met 10 - 12 wist te winnen.
In het dubbel waren Gert-Jan en Ivan kansloos tegen Marco en Martijn die eenvoudig ‘in straight games’ wonnen. Toch wonnen GJ en Ivan dit seizoen heel knap de helft van de tien gespeelde dubbelpartijen.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Gert-Jan was twee games volmaakt kansloos tegen Marco die af en toe stond te toveren. GJ kon af en toe niets anders doen dan bewonderend toekijken. Hij wist nog wel knap de 3e game van de ex eredivisiespeler te winnen, maar zag Marco in de 4e game weer afstand nemen. Ivan speelde hierna een puike partij tegen Melanie. Waar zijn teamgenoten bol (Ton) of meestal hard (Gert-Jan) spinnen, daar heeft Ivan een vlakke slag en juist dat is in het voordeel tegen de korte noppen van Melanie. Ivan gebruikte die vlakke klappen prima op die noppen van zijn tegenstander en die ballen vlogen vaak - en geregeld onder - in het net. In de 1e game had Ivan het nog het lastigst, maar daarna ging hij steeds beter spelen en won hij heel keurig ‘in straight games’: 12 - 10, 11 - 7 en 11 - 8. Ton nam het daarna op tegen Marco. In een partij met weinig krachtsverschil leek Ton - vanaf de kant - niet in een zege te geloven. Hij verloor in drie games met nipt verschil: 8 - 11, 12 - 14 en 9 - 11. Wat als met een instelling van ‘erop of geen vreten’ had gespeeld? We zullen het nooit weten.

In de achtste partij was het aan Gert-Jan om zich met Melanie te meten. Het was vooral de partij van de forehand opening van GJ tegen de korte noppen van Melanie. Ik gaf het al aan: Melanie vindt het heerlijk als de tegenstander spint. Jou kunnen zeggen dat zij daar garen bij spint. Zij zet haar korte noppen er tegenaan en de tegenstander kan daar niet zelden weinig meer mee. Die ballen moet je heel actief nemen, terwijl je juist denkt dat je die niet teveel vaart moet meegeven. Daarnaast beschikt Melanie ook nog eens over een forehand klap om U tegen te zeggen. GJ speelde voor wat hij waard was, maar hij verloor in drie nipte games: 9 - 11, 9 - 11 en 10 - 12. Ton kwam daarna tekort tegen de lepe Marco. Wat Ton ook probeerde, Marco had vrijwel overal een (beter) antwoord op: 4 - 11, 9 - 11 en 6 - 11. Ivan speelde de laatste partij tegen Martijn. In de 1e game was er nauwelijks krachtsverschil, maar het was Ivan die deze eruit wist te slepen: 11 - 9. Daarna nam Martijn de regie over. Hij dicteerde in de 2e game en won die ruim: 4 - 11. Ook in de 3e game was Martijn de betere speler en ook die sloot hij winnend af: 7 - 11. Wie dacht dat Martijn nu zou doordrukken, kwam bedrogen uit. Ivan rechtte zijn rug en wist zijn niveau op te krikken. Nu was hij het die steeds vaker het initiatief nam, of met een killing blok wist te scoren. Hij wist de spannende game uiteindelijk met 11 - 9 te winnen. Vanaf de kant was te zien dat Martijn daar toch wel een ‘tikkie’ van kreeg. Het spelbeeld van de 4e game zette zich voort in de beslissende 5e game. Ook nu was het Ivan die de game in stijl - namelijk via een killing blok - wist te winnen: 11 - 9.

Team 1 verloor dus met 3 - 7 van Disnierats 2. Bij het napraten ging iedereen er vanuit dat team 1 tegen de kampioen had gespeeld. Want wie hield er rekening mee dat nummer 2 US 1 met tenminste 1 - 9 bij nummer 3 FTTC 1 in Franeker zou winnen? In ieder geval niemand die deze middag bij Kampenion 1 - Disnierats 2 aanwezig was. Toch won US 1 de wedstrijd met 0 - 10. Zelfs Scylla 3 (6e) en Kampenion 1 (5e) verloren dit seizoen niet met die cijfers. Laat ik het daar maar bij laten …

Ivan boekte in zijn (voorlopige) afscheidswedstrijd dus heel knap twee zeges op het sterke Disnierats 2. Hij speelde en was mentaal sterk. Gedreven om nog eenmaal alles te geven. En dat betaalde zich uit. Respect! Ivan, dank voor je inzet en voor de vele mooie wedstrijden in Kampenion 1. Met jullie drieën begonnen jullie in de Hoofdklasse, wat bij Kampenion al jaren het maximale leek. Maar niet lang daarna promoveerde team 1 naar de 3e divisie, degradeerde het direct officieel maar kreeg het toch weer 3e divisie toegewezen waarna heel knap ongeslagen de titel werd behaald en dit seizoen 2e divisie mocht worden gespeeld. Een mooi seizoen waarin het team eigenlijk geen eenmaal van tafel werd geslagen. De grootste nederlaag was 8 - 2 bij … Disnierats 2 in Hoorn. Met jullie drieën hebben jullie de horizon bij Kampenion verlegd. Jullie drieën hebben laten zien dat Kampenion een vaste waarde op landelijk niveau kan zijn. Een fraaie eyeopener. Dank daarvoor, Gert-Jan, Ivan en Ton!

Scores:
Ivan 2 en Gert-Jan 1; Ton 0 en dubbel 0

De drie Kamper musketiers ontliepen elkaar vrijwel niets qua niveau en winstpartijen. Wat te zeggen van de volgende cijfers?
G.J. de Lange (Gert-Jan) Kampenion 1      30 11 37%
T. Ringenier (Ton) Kampenion 1            30 11 37%
I.I.I. Hollander (Ivan) Kampenion 1       30 10 33%

De eindstand:
US 1                10 - 67 K
Disnierats 2        10 - 66
GTTC Groningen 1    10 - 55
FTTC 1              10 - 50
Kampenion 1         10 - 37 D
Scylla 3            10 - 25 D

Mijn prognose voor team 1 luidde: een 6e plaats. De drie Musketiers hebben Scylla 3 toch maar mooi ruim achter zich weten te houden.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - TT Zwolle 3

Team 2 kreeg vorige week klop van kampioen De Toekomst 2, maar dat overkomt alle teams in de poule. Niet iets om in de war van te raken dus. Zeker niet omdat de keurige tweede plaats vrijwel zeker lijkt. Afgelopen vrijdag moest dat dan definitief gebeuren in de thuiswedstrijd tegen buurman TT Zwolle 3.

Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink namen het op tegen Stefan van der Lelie, Jan Tinus Dijkhuis en Corné van Rossem.

In de openingspartij moest Jordy de 1e game aan Stefan laten. Daarna herstelde hij zich echter prima en kwam hij vervolgens niet meer in de problemen. Thomas gaf daarna Jan Tinus geen enkele kans. Het zal Jan Tinus dit seizoen niet vaak zijn gebeurd dat hij er zo kansloos afging. Robin moest vervolgens de zege aan Corné laten. Robin pakte één game, waar Corné er drie won. Kennelijk had Robin onvoldoende oog in het antitopspin rubber van Corné.
De eerste echt spannende partij werd het dubbel. Jordy en Thomas tegen Corné en Stefan. Na 8 - 11, 11 - 7, 10 - 12 en 11 - 7 moest een 5e game de beslissing brengen en die ging met vrij ruime cijfers naar de Kampenaren. Een knappe zege tegen de combinatie lange noppen en antitopspin.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Thomas kwam tegen Stefan uit een geslagen positie terug. Stefan nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar Thomas counterde naar 2 - 2. De beslissende game was uiteindelijk heel spannend. Uiteindelijk, want Stefan liet een ruime voorsprong glippen. Thomas kwam knap terug en was de gelukkigste na 15 - 13 (!). Jordy moest (ook) even wennen aan het materiaal en speltype van Corné en verloor ook de 1e game. Maar toen Jordy gewend was, ging het snel. Hij won de 2e en 3e game met heel ruime cijfers en sleepte de 4e er met 11 - 9 uit. Robin was daarna twee games kansloos tegen Jan Tinus die kennelijk getergd was na de zeperd tegen Thomas. In de 3e game wist Robin er dan toch nog een wedstrijd van te maken, maar het was net niet voldoende voor gamewinst: 11 - 13.

Van de laatste drie partijen won team 2 er nog twee. Eerst ondervond ook Thomas dat het lastig spelen is tegen Corné en zijn antitopspin. De ballen komen toch anders terug dan van lange noppen. Thomas verloor de 1e (11 - 13) en 2e game (10 - 12) sneu. Hij won nog wel de 3e game, maar zag Corné in de 4e game afstand nemen. Jammer, want het had na twee games net zo goed 1 - 1 in plaats van 0 - 2 kunnen staan.
Robin plaatste zichzelf toch nog op het wedstrijdformulier door een viergames zege op Stefan die kennelijk zijn avond niet had. Het gebeurt hem namelijk niet zo vaak dat hij puntloos blijft tegen Kampenion. In de laatste partij van de avond zorgden Jordy en Jan Tinus voor een mooie afsluiting. Na 9 - 11, 11 - 9, 10 - 12 en 11 - 7 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin wist Jordy dan toch nog het verschil te maken: 11 - 3.

Zo boekte team 2 een keurige 7 - 3 zege op TT Zwolle 3. Het stel daarmee de 2e plaats definitief veilig en dat is dit seizoen ook het maximaal haalbare. De zege was wellicht ietwat geflatteerd, omdat de drie vijfpitters - waarvan één met 2 punten verschil in de beslissende game - alle naar team 2 gingen. Grote man aan Kamper kant was Jordy die knap ongeslagen bleef.

Scores:
Jordy 3, Thomas 2, Robin 1 en dubbel 1

De eindstand:
De Toekomst 2       10 - 85 K
Kampenion 2         10 - 58
ENTAC 2             10 - 51
TT Zwolle 3         10 - 47
Swift (D) 1         10 - 30
Blauw-Wit 2         10 - 29 D

Uit de eindstand wordt (inderdaad) duidelijk dat De Toekomst 2 een XXL maat te groot was voor de andere teams in de poule. Maar dat was niet zo verrassend. Gelet op de ELO ratings van de spelers van dat team zou het dit seizoen al geen slecht figuur hebben geslagen in de 3e divisie. Dat team gaat zich volgend seizoen fluitend handhaven op dat niveau.

Mijn prognose voor team 2 was: een 3de plaats. Het deed het dus zelfs nog wat beter.

 

Hoofdklasse: Blauw-Wit 1 - Kampenion 3

Team 3 heeft zich dit seizoen als promovendus keurig gehandhaafd in de Hoofdklasse. Hoewel de eigen rol was uitgespeeld - het zou als 4e of als 5e eindigen - had het nog wel een belangrijke ‘bijrol’ in de titelstrijd. Het moest namelijk in de laatste wedstrijd op bezoek bij Blauw-Wit 1 in Almelo. Dat team zou namelijk met Effekt ’74 1 uitmaken wie kampioen zou worden. Blauw-Wit had vooraf 1 puntje voorsprong, maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van Effekt ’74 dat een dag later nummer laatst DTS 1 ontving.

Gerben Wolterink, Wim Tillema en Gertjan Wessels namen het op tegen Jos Reuvekamp, Erik Pijper en Raymond Hendriks.

Helaas heb ik geen (foto van het) wedstrijdbriefje ontvangen. Ook in de TTapp zijn de uitslagen niet volledig ingevuld. Dat zijn meestal aanwijzingen dat het voor één van beide partijen niet gelopen is zoals verwacht of gehoopt. Zo ook ditmaal.

Team 3 kreeg namelijk billenkoek in Almelo. Het verloor met maximale cijfers. Uit de TTapp kon ik herleiden dat de Kampenaren en de Utrechter (Gertjan) het driemaal (Gerben 2x en Gertjan 1x) tot een vijfpitter wisten te ‘schoppen’, maar dat in al die gevallen de zege naar Blauw-Wit ging. Kopman Wim won slechts één game.
Heel teleurstellend dus. Niet alleen voor team 3, maar ook voor Effekt ’74 1 dat dus vrijdagavond laat al wist dat het naast de titel zou grijpen.

Niettemin gaan de felicitaties naar de spelers van Blauw-Wit 1. Dat team komt na enkele seizoenen dus weer in de 3e divisie landelijk uit. Effekt ’74 1 moest tenminste nog één seizoen wachten.

Scores:
Gerben 0, Gertjan 0, Wim 0 en dubbel 0

Door de maximale nederlaag ziet team 3 de buren van TT Zwolle 2 nog voorbij komen en eindigt het op de voorlaatste plaats. Al met al is dit - en vooral de maximale nederlaag - toch een domper op een verder fraai seizoen.

De eindstand:
Blauw-Wit 1         10 - 69 K
Effekt '74 1        10 - 66
DTV '84 1           10 - 50
TT Zwolle 2         10 - 43
Kampenion 3         10 - 42
DTS 1               10 - 30 D

Mijn prognose voor team 3 was: een 5de plaats. Door de ontwikkelingen in de laatste competitiewedstrijd heb ik toch nog gelijk gekregen.

 

1e klasse: TT Zwolle 4 - Kampenion 4

In de 1e klasse A zijn vorige week de meeste beslissingen al gevallen. Alleen de tweede degradant stond nog niet helemaal vast, al leek nummer 4 Smash ’70 2 zich geen al te grote zorgen te hoeven maken met de wedstrijd bij de (afgeslagen) nummer laatst Torenstad 2 nog voor de boeg. Team 4 was al veilig en het mocht vrijdagavond nog op bezoek bij kampioen TT Zwolle 4. Dat speelt toch een stuk prettiger dan wanneer je de punten nog hard nodig hebt.

Danny Bruins, Sebastian Holzapfel en Jackie van der Meulen bonden de sportieve strijd aan met Roy van de Burg, Querin Daas en Marc Noorda.

Beide teams maakten er een mooie wedstrijd van. De Kampenaren wisten de kampioenen goed partij te bieden en bleken over een lange adem te beschikken. De start was voor de gastheren, want zij liepen uit naar 3 - 0. Via 3 - 2 en 4 - 2 stond het na negen partijen zomaar 4 - 5, maar kopman Roy zorgde voor een 5 - 5 einduitslag via een viergames zege op Sebastian. Danny wist het diezelfde Roy in de openingspartij nog heel lastig te maken, maar via een 11 - 7 zege in de beslissende 5e game wist hij zijn 100% score vast te houden.

Vijf partijen werden pas in de 5e game beslist en in vier daarvan was de Kamper speler uiteindelijk winnaar; tweemaal nipt en tweemaal ruim. Dat is netjes.

Team 4 is uiteindelijk op onderling resultaat als derde geëindigd. Het heeft evenveel punten als Dronten ’74 1, maar in de onderlinge wedstrijden waren de buren uit Dronten en wijde omstreken doortastender. In de wedstrijd in Dronten speelde dat team wellicht de beste wedstrijd van het seizoen met als resultaat een 8 - 2 zege (na een 8 - 0 tussenstand). En dat terwijl de Kampenaren ook niet slecht speelden.

Scores:
Danny 2, Jackie 1, Sebastian 1 en dubbel 1

De eindstand:
TT Zwolle 4         10 - 77 K
Dronten '74 1       10 - 56
Kampenion 4         10 - 56
Smash '70 (H) 2     10 - 50
Heino 2             10 - 45 D
Torenstad 2         10 - 16 D

Mijn prognose voor team 4 was: een 2de plaats. Ik zat heel dicht in de buurt, maar ‘mijn eigen Dronten ’74 1’ gooide wat roet in het eten.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Wijk 16

Ook team 5 was na vorige week vrijwel veilig. Vrijwel, want in theorie kon Smash ’70 3 de Kampenaren nog passeren. Maar met dat scenario hield vrijwel niemand rekening gezien het programma in de laatste speelronde. Waar team 5 degradant Wijk 16 1 ontving, daar moesten de Hattemers op bezoek bij kampioen Olst 1.

En inderdaad, voordat team 5 vrijdagavond in actie kwam was al bekend dat Smash ’70 3 in totaal drie punten had weten te pakken bij koploper Olst 1. Team 5 was dus al veilig. Niettemin moest de wedstrijd tegen Wijk 16 1 natuurlijk nog wel worden gespeeld.

Nick Kuipers, Ralph Trip en Dick Hoekman namen het op tegen Sven Eijkelenkamp, Marcel Lutgerink en Ton Korting.

Het krachtsverschil was vrij groot in een aantal partijen. Ralph stond geen game af en was een maatje te groot voor zijn tegenstanders en dat terwijl hij behoorlijk is afgevallen. Ook Nick kwam niet in de problemen al moest hij Ton en Marcel een game toestaan. Dick had het moeilijker. Zijn tegenstanders wisten hem allen tot een vijfpitter te dwingen, maar Dick capituleerde niet! Hij won ze alle drie: 11 - 9, 11 - 8 en 11 - 1. Ook dat is een kwaliteit.

Team 5 won de wedstrijd dus met maximale cijfers, het passeerde TT Zwolle 5 nog en het eindigde daardoor nog als derde.

Scores:
Dick 3, Nick 3, Ralph 3 en dubbel 1

De eindstand:
Olst 1              10 - 73 K
Swift (D) 2         10 - 59
Kampenion 5         10 - 53
TT Zwolle 5         10 - 48
Smash '70 (H) 3     10 - 37 D
Wijk 16 1           10 - 30 D

Mijn prognose voor team 5 was: een 4de plaats. Ik lag in speelronde 9 nog op schema. ;)

 

2e klasse: Smash ’70 5 - Kampenion 6

Team 6 staat al vrijwel het hele seizoen op plaats drie en voor de laatste wedstrijd was al wel duidelijk dat het derde zou blijven. Alleen bij een 10 - 0 zege bij Smash ’70 5 zou het DTV ’84 2 nog van de tweede plaats stoten. Maar ….. team 6 kende personele problemen die binnen de vereniging niet konden worden opgelost. De teams 7, 8, 9, 10 en 11 kwamen namelijk alle in actie op deze vrijdagavond en hadden zelf de nodige moeite om drie spelers achter de tafel te krijgen.

Zo reisde team 6 met slechts twee spelers naar Hattem af: Gerard Palland en Simon van der Woude. Tegenstander Smash ’70 5 dat vrijwel veilig was. was wel compleet. Het speelde met Simon van Halm, Auke van Selling en Wim van Selling.

Team 6 begon dus met een 3 - 0 achterstand aan de wedstrijd. En dat in de wetenschap dat de thuiswedstrijd - met drie tegen drie - in een puntendeling eindigde. Gerard en (de Kamper) Simon verweerden zich meer dan dapper. Van de zeven gespeelde partijen wisten zij er vijf te winnen. Alleen de Hattemer Simon - tevens voormalig Kampenaar - bleek niet te kloppen. Maar Gerard en Simon wonnen wel van de broers Auke en Wim. En ook het dubbel leverde winst op. Dat is netjes, want Gerard heeft het hele seizoen met Robin gedubbeld.

Een keurige 5 - 5 puntendeling dus voor team 6. En ik kan mij zo voorstellen dat deze puntendeling ‘gezien de omstandigheden’ meer voldoening schonk dan die in Kampen.

Scores:
Gerard P 2, Simon 2 en dubbel 1

De eindstand:
Vined 1             10 - 77 K
DTV '84 2           10 - 65
Kampenion 6         10 - 60
Smash '70 (H) 5     10 - 40
Hoonhorst 1         10 - 33 D
TT Zwolle 8         10 - 25 D

Mijn prognose voor team 6 was: een 3de plaats. Dit was eigenlijk mijn meest gemakkelijke prognose. Piece of cake!

 

3e klasse: Harderwijk 2 - Kampenion 7

Ook team 7 staat al vrijwel het hele seizoen op de plek waar het na speelronde 9 stond: plaats 2. Het heeft in het begin enkele wedstrijden meegedaan om plaats 1 en het is zelfs ook nog koploper geweest. In de onderlinge wedstrijd tegen concurrent Harderwijk 2 echter kreeg het een ‘uppercut’ waarvan het zich niet heeft weten te herstellen. Het kreeg geen 10 tellen, maar zo’n 7 weken.

Afgelopen vrijdag stond juist de returnwedstrijd tegen koploper - en inmiddels kampioen - Harderwijk 2 op het programma. En dan treft het natuurlijk niet dat Theo Hogenhorst nog niet hersteld is van de slijmbeursontsteking waarmee hij zich tijdens de vorige wedstrijd moest terugtrekken. En omdat er in de teams 8 t/m 11 (zie hiervoor) geen invallers beschikbaar waren, moest ook hier het team met twee spelers aantreden: Harm Bosman en Sietse Wagteveld. Tegenstanders waren Henk Vlieger, Bert Monster en Glenn Dooyeweerd.

Ook hier verweerden Harm en Sietse zich meer dan dapper. En ook hier wisten de Kampenaren liefst vijf van de zeven partijen te winnen. In de openingspartij verloor Harm in vier games van megaspinner Henk en daarnaast verloren Harm en Sietse in het dubbel in vier games van Glenn en Henk. Maar de andere vijf partijen leverden winst op. Harm won ditmaal eenvoudig van Bert en nipt in vijven van Glenn. Sietse presteerde het ‘doodleuk’ om ongeslagen te blijven. Hij versloeg Bert na een 2 - 1 achterstand toch nog met 2 - 3, was in drie nipte games tegenstander Glenn de baas en won - net als in Kampen - eenvoudig van megaspinner Henk. Het blok van Sietse was Henk te machtig, oftewel megaspinner - megablokker: 0 - 1.

Een knappe prestatie van Harm en Sietse. En dan mag op de website van Harderwijk te lezen staan dat de gastheren niet helemaal meer gemotiveerd waren, ik vind dat je jezelf als speler altijd moet weten te motiveren. Is het niet vanwege de eer en de sportieve plicht, dan maar vanwege de ELO rating.

Scores:
Sietse 3 en Harm 2; dubbel 0

De eindstand:
Harderwijk 2        10 - 70 K
Kampenion 7         10 - 56
TT Zwolle 10        10 - 49
Zwartsluis 1        10 - 49
Heino 7             10 - 44 D
Wijhe 2             10 - 32 D

Team 2 bleef na de puntendeling dus ruim tweede.
Mijn prognose voor team 7 was: een 3de plaats. Het heeft zelfs nog wat beter gepresteerd en dat is vooral - zonder daarbij Harm en Theo tekort te willen doen - het gevolg van het meer dan prima presteren van debutant Sietse. Als je in je eerste volledige seizoen in de 3e klasse tot een score van 22 uit 27 komt, dan heb je heel, heel goed gepresteerd. Hij eindigde daarmee als tweede in de lijst. Chapeau !!!

 

3e klasse: Kampenion 8 - NTC Leogang 4

Team 8 presteert dit seizoen ook alleraardigst. Zonder de geblesseerde Jomar Schilder wist het het langst van alle teams in de poule kampioen Bosman/Wezep 3 tegenstand te bieden en ook in de onderlinge wedstrijden tegen de buren presteerde het goed. Na speelronde negen staat team 8 tweede en het moest in de laatste speelronde wel heel raar lopen, wilde het geen tweede blijven. Zelf ontving het namelijk nummer laatst NTC Leogang 4, terwijl de nummers 3 (Dronten ’74 2) en 4 (TT Zwolle 9) elkaar in Zwolle ontmoetten.

Arnold Hubach, Guido Wessels en Simone Lieftink namen het op tegen Jan-Hendrik van Essen, Gerjan Karssen en Gerbert van den Dragt.

Hoewel de gasten uit Nunspeet in een aantal partijen sterk tegenspel boden, kwamen zij over de hele linie gezien toch wat tekort. En dat is eigenlijk ook het verhaal van NTC Leogang 4 dit seizoen. Vrijdagavond moest viermaal een vijfpitter worden gespeeld en drie daarvan gingen naar team 8. Alleen Simone verloor haar laatste enkelpartij van Jan-Hendrik in de 5e game: 4 - 11. Zij had het ook in haar eerste twee partijen lastig, maar die wist zij beide wel te winnen in de beslissende game. De vierde vijfpitter kwam uit het enkelspel. Hier wonnen Arnold en Guido met 11 - 6 in de beslissende game van Gerbert en Gerjan.

Omdat de andere partijen eenvoudiger werden gewonnen, won team 8 de wedstrijd met 9 - 1 van NTC Leogang 4. Het zal duidelijk zijn dat het daarmee de tweede plaats overtuigend wist veilig te stellen. Arnold en Guido wonnen hun enkelpartijen vrij eenvoudig.

Scores:
Arnold 3, Guido 3, Simone 2 en dubbel 1

De eindstand:
Bosman/Wezep 3      10 - 78 K
Kampenion 8         10 - 58
Dronten '74 2       10 - 54
TT Zwolle 9         10 - 49
Harderwijk 3        10 - 36 D
NTC Leogang 4       10 - 25 D

Mijn prognose voor team 8 was: een 3de plaats. Ik heb de youngsters dus iets te laag ingeschat in deze heel sterke poule. Ik had TT Zwolle 9 namelijk als tweede ingeschat. Met Bosman/ Wezep 3, TT Zwolle 9 en Kampenion 8 telde de poule liefst drie teams die vorig seizoen nog in de 2e klasse uitkwamen. Heel leuk om te melden is nog - dat vind ikzelf tenminste - dat de hoogst geklasseerde Kampenionner dit seizoen bij Dronten ’74 2 speelde … Sorry Arnold, Guido, Jomar en Simone !!!

 

3e klasse: Kampenion 9 - Smash-In 1

Team 9 had en heeft het dit seizoen erg moeilijk. Aan de ene kant had het soms wat personele problemen, maar aan de andere kant presteerden de spelers ook beneden (mijn) verwachting (zie echter aan het eind van de bijdrage over team 9). Met uitzondering dan van kopman Roelard Bos die juist prima heeft gepresteerd. Na negen wedstrijden stond team 9 voorlaatste. Het had slechts één puntje voorsprong op Smash ’70 8 waartegen het een negatieve balans heeft en het stond 6 punten achter op nummer 4 Heino 6. En dan te bedenken dat team 9 in de laatste wedstrijd koploper en aanstaand kampioen Smash-In 1 ontving. Kortom, als team 9 degradatie nog zou weten af te wenden, dan zou Hitchcock zich vermoedelijk omdraaien in zijn graf.

Niettemin gingen de spelers natuurlijk hun uiterste best doen om zover mogelijk te komen. Die spelers waren Roelard Bos, Martijn Haanappel en Mattias Beimers. Tegenstanders waren Frans de Vries, Sven Kaptein en Swier Oosterhuis, terwijl Kampenaar George Wildeboer alleen in het dubbelspel uitkwam.

De eerste drie enkelpartijen gingen alle over de volle vijf games. Dat zegt veel over de intenties van de spelers van team 9. Roelard versloeg in de openingspartij heel knap de sterke Frans. Frans nam een 1 - 2 voorsprong, maar Roelard counterde knap en won de 4e en 5e game. Martijn kwam tegen Sven knap van een 1 - 2 achterstand in games terug tot 2 - 2, maar kon Sven helaas in de beslissende game niet helemaal meer volgen: 9 - 11. Mattias kwam tegen Swier zelfs van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2 en kreeg daar kennelijk zoveel moraal van dat hij doorstoomde in de beslissende 5e game: 11 - 4.
In het dubbel moesten Martijn en Roelard de tegenstanders Frans en George na drie games feliciteren. De gamestanden 15 - 17, 5 - 11 en 9 - 11 laten ook hier zien dat zij ervoor hebben gevochten.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Martijn was kansloos tegen Frans, maar dat is geen schande. Roelard bracht zijn team weer langszij door een vrij eenvoudige driegameszege op Swier. Mattias was vervolgens weer kansloos tegen Sven die eenvoudig won.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog één te winnen. Martijn nam tegen Swier overtuigend een 2 - 0 voorsprong in games, maar daarna kantelde de partij volkomen en kwam Swier verrassend genoeg niet meer in de problemen. De cijfers 11 - 8, 11- 6, 2 - 11, 1 - 11 en 5 - 11 onderstrepen dat. Mattias speelde hierna een sterke partij tegen Frans, maar die was gewoonweg te sterk. Frans won in drie nipte games. In de laatste partij van de avond bevestigde Roelard nog eens het kopmanschap binnen het team. Hij won vrij overtuigend in drie games van Sven waarbij het iedere game iets eenvoudiger ging.

Team 9 pakte dus vier punten tegen kampioen Smash-In 1. Door de 4 - 6 nederlaag is het echter als laatste geëindigd in de 3e klasse C. Smash ’70 8 deelde de punten namelijk met DTV ’84 3, kwam langszij en werd op onderling resultaat vijfde. Grote man aan Kamper kant - letterlijk en figuurlijk - was opnieuw de 2 meter 74 lange Roelard die ook tegen de kampioen knap ongeslagen bleef.

Scores:
Roelard 3 en Mattias 1; Martijn 0 en dubbel 0

De eindstand:
Smash-in 1          10 - 76 K
DTV '84 3           10 - 68
Wijhe 1             10 - 47
Heino 6             10 - 41
Smash '70 (H) 8     10 - 34 D
Kampenion 9         10 - 34 D

Zoals aangegeven, is team 9 als laatste geëindigd. Eigenlijk was dit seizoen - met alle respect voor de anderen - alleen Roelard (meer dan) 3e klassewaardig. Bertil, Martijn en Mattias kwamen (nog) tekort. Dit bedoel ik uiteraard niet vervelend. Integendeel. Martijn en Mattias hebben seizoenen lang 4e klasse gespeeld en het is logisch dat zij het moeilijk hadden en hebben in de 3e klasse. Bertil heeft vroeger op een vrij hoog gespeeld en hij is dit seizoen na zeven jaar (!) afwezigheid weer begonnen. Het was moeilijk om vooraf in te schatten op welk niveau hij het beste kon inhaken. Wij hebben gekozen voor de 3e klasse, maar kennelijk was dat toch net iets te hoog. Toch ben ik ervan overtuigd dat Bertil binnen afzienbare tijd (tenminste) weer 3e klasniveau heeft. De spelers van team 9 kunnen elkaar niets verwijten. Zij hebben het maximale gegeven en er zat niet meer in.

Mijn prognose voor team 9 was: een 4de plaats. Ik was dus te positief.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Wham 2

Ik liet zojuist de naam Hitchcock al vallen. Welnu diezelfde Hitchcock had het script voor het seizoen in de 4e klasse A - de poule van team 10 - geschreven kunnen hebben. Wat een seizoen. Wisselende koplopers, wisselende degradanten, iedereen (met uitzondering van nummer laatst Wham 2) die van iedereen kon winnen en wat al niet meer.

Met nog één wedstrijd te gaan, zag de stand er als volgt uit:
Bosman/Wezep 4        9 - 57
Heino 8               9 - 54
TT Zwolle 11          9 - 50
Batfighters 2         9 - 49
Kampenion 10          9 - 44
Wham 2                9 - 16

En de volgende wedstrijden stonden op het programma:
Bosman/Wezep 4 - TT Zwolle 11
Batfighters 2 - Heino 8
Kampenion 10 - Wham 2

Als team 10 de wedstrijd tegen nummer laatst Wham 2 heel ruim zou weten te winnen - en waarom zou dat niet kunnen? - dan zou het het vege lijf nog kunnen redden !!!

Gert Lok, Robbert Dalsem en Rick Bolks gingen voor een veegpartij en daarvan moesten dan Herman Vos en Joram de Jong het slachtoffer worden. Wham 2 kent het hele seizoen al personele problemen en het speelde al een aantal malen met slechts twee personen. Zo ook vrijdagavond.

Team 10 begon dus met een 3 - 0 voorsprong aan de wedstrijd. De partijen tegen Nieuwleuser Joram leverden alle eenvoudige winst op; Gert, Robbert en Rick wonnen hun partijen ‘in straight games’. De partijen tegen routinier Herman echter vroegen duidelijk meer zweetdruppels. Opvallend genoeg kende Gert weinig problemen met Herman. Kennelijk is Herman bang voor spinnen - zijn echtgenote verwijdert thuis het ‘ongedierte’ - want de forehand- en backhand spin van Gert waren Herman te machtig. Robbert moest Herman een vijfpitter ‘toestaan’ en ging daarin ‘kopje onder’ (blub blub). Rick kwam tegen Herman kansloos met 0 - 2 achter te staan getuige de cijfers 5 - 11 en 5 - 11. Mogelijk - ik was er niet bij - dat Gert Rick toen de tip heeft gegeven om meer - inderdaad - te gaan spinnen, want gek genoeg kwam Rick daarna niet meer in de problemen: 11 - 6, 11 - 2 en 11 - 6. Wat een vreemde partij …

Zo won team 10 de wedstrijd dus met de fraaie cijfers 9 - 1 en was het wachten op de uitslagen uit de andere zalen. Al snel kwam het bericht door dat Heino 8 met 4 - 6 had gewonnen bij Batfighters 2 waardoor de Kampenaren in ieder geval Batfighters 2 op onderling resultaat achter zich hielden. Naderhand bleek TT Zwolle 11 zelfs met maximale cijfers te hebben verloren bij Bosman/Wezep 4 waardoor team 10 zelfs nog als derde is geëindigd. TT Zwolle 11 bewandelde de omgekeerde weg en zakte van de derde naar de vijfde plaats. Geheel in de stijl van het seizoen en ….. van Hitchcock.

Scores:
Gert 2, Rick 2, Robbert 1 (allen uit 2) en dubbel 1

De eindstand:
Bosman/Wezep 4      10 - 67 K
Heino 8             10 - 60
Kampenion 10        10 - 53
Batfighters 2       10 - 53
TT Zwolle 11        10 - 50 D
Wham 2              10 - 17 D

Mijn prognose voor team 10 was: een 4de plaats. Zoals je kunt zien, zit ik hier slechts een fractie naast.

 

5e klasse: TT Zwolle 15 - Kampenion 11

Team 11 werd vorige week al kampioen in de wedstrijd tegen nummer 2 GTC 3. Het toonde daarmee aan dat het - zeker in de breedte - veel te sterk is voor de andere teams. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij nummer laatst en degradant TT Zwolle 16.

Henny Boxman, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn namen het op tegen Lisette Appels, Karin Scherpen en Annemarie Hulsman.

Van een wedstrijd tussen beide teams was afgelopen vrijdag geen sprake. Ik denk dat ik niemand voor het hoofd stoot met die opmerking. Het krachtsverschil tussen de spelers was daarvoor te groot. Henny en Jeroen wonnen hun drie partijen met speels gemak en hoefden geen game af te staan. Marco, die veel minder ritme heeft, moest tweemaal een game afstaan maar won vervolgens de 4e game met heel ruim verschil.
Ook in het dubbel moesten Jeroen en Marco een game afstaan aan Annemarie en Karin, maar daar raakten zij - net als hun haar - niet van in de war.

Kortom, team 11 won ook de tweede ontmoeting met TT Zwolle 16 met de cijfers 10 - 0. En eigenlijk heb ik hiermee het verhaal van die ontmoeting wel geschreven.

Scores:
Henny 3, Jeroen 3, Marco 3 en dubbel 1

De eindstand:
Kampenion 11        10 - 86 K
GTC 3               10 - 62
Harderwijk 5        10 - 55
Smash '70 (H) 10    10 - 40
Nevanco 1           10 - 36 D
TT Zwolle 16        10 - 21 D

Team 11 is op indrukwekkende wijze kampioen geworden in de 5e klasse B. Het behaalde een gemiddelde van ruim 8,5 punten per wedstrijd en de voorsprong op nummer 2 GTC 3 bedroeg uiteindelijk 26 punten! Het keert daarmee in één seizoen terug in de 4e klasse en daar hoort het ook thuis. Komend seizoen mogen de heren weer op meer tegenstand rekenen.
Mijn prognose voor team 11 was: een 2de plaats. Ik verwachtte duidelijk teveel van GTC 3 en Harderwijk 5.

 

5e klasse: Zwartsluis 4 - Kampenion 12

Ondanks de personele problemen heeft team 12 zich - met behulp van team 11 - keurig staande gehouden dit seizoen. Na negen wedstrijden stond het vierde en het had nog een paar puntjes nodig om handhaving veilig te stellen. Dat moest dan wel gebeuren in de uitwedstrijd bij kampioen Zwartsluis 4.

Namens team 12 waren Alice Ringenier en Jantiene Ringenier beschikbaar. Alies Hendriks, Anne van der Haar (beiden nog steeds in de lappenmand) en Rense Beimers waren dat niet en Jentine Sikkema wilde - heel begrijpelijk - op maandagavond niet de wereldreis Zuidbroek - Zwartsluis (eventueel via Kampen) ondernemen. Gelukkig kon en wilde Gerard Wessels (team 11) wel invallen. Tegenstanders waren Gerwin van Dalfzen, Wout van Dalfzen en Harm Hageman.

De wedstrijd leek heel lang op een ‘zeperd’ voor team 12 uit te lopen, want na het dubbel stond het 4 - 0 en drie partijen later zelfs 7 - 0. Daarbij kwam vooral Alice (The Wall) Ringenier tweemaal sneu weg, want zowel tegen zoon Gerwin als pa Wout verloor zij met 11 - 9 in de 5e game. In de achtste partij slaagde Gerard er dan eindelijk in om die ‘hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier te halen. Hij versloeg Wout vrij overtuigend in drie games. Alice speelde daarna tegen Harm haar derde vijfpitter van de avond. Zij kwam met 2 - 1 achter na met 0 - 1 te hebben voorgestaan, maar knokte zich terug naar 2 - 2. In de beslissende game wist jonge blom Alice op conditie het verschil te maken, want tegenstander Harm had twee tongen rond zijn schoenen: niet alleen één erin, maar ook één erop. Alice won met 6 - 11. In de laatste partij moest Jantiene de zege aan Gerwin laten waardoor het bij die twee punten bleef.

Team 12 verloor dus met 8 - 2 bij kampioen Zwartsluis 4. Na afloop rekende de (altijd) aanwezige Tjalling Wijnia de aanwezigen - terecht - voor dat team 12 daarmee veilig was. Van het tweetal Smash-In 3 en TT Zwolle 15 - die op vrijdagavond in Zwolle tegen elkaar zouden spelen - kon namelijk slechts één team Kampenion 12 nog voorbij! En daar was geen haarspeld tussen te krijgen.

Scores:
Alice 1 en Gerard W 1; Jantiene 0 en dubbel 0

De eindstand: 
Zwartsluis 4        10 - 72 K
Bosman/Wezep 5      10 - 60
Smash-in 3          10 - 50
Kampenion 12        10 - 45
TT Zwolle 15        10 - 40 D
's-Heerenbroek 3    10 - 33 D

Smash-In 3 won die vrijdagavond met 4 - 6 bij TT Zwolle 15 waardoor het zelf over team 12 heen wipt, maar de Zwollenaren vijfde blijven.
Mijn prognose voor team 12 was: een 2de plaats. Vooraf kon ik niet voorzien dat kopman Anne van der Haar slechts eenmaal in actie zou komen. Dat heeft het team aardig wat punten gekost. Maar de eerlijkheid gebiedt te schrijven dat team 12 ook met Anne en Alies vrijwel zeker geen tweede was geworden. Daarvoor was Bosman/Wezep 5 te sterk. Al met al heb ik er dit seizoen niet veel van gebakken met mijn prognoses. Natuurlijk waren er verzachtende omstandigheden: ik speelde bij Dronten en in een aantal gevallen zat ik er alleen naast vanwege een gedeelde positie, maar toch! Ik heb wel eens beter gescoord. Sterker nog, ik kan mij niet herinneren eerder zo slecht te hebben gescoord. Foei !!!

De najaarscompetitie 2017 levert Kampenion dus één kampioen (team 11) en twee degradanten (de teams 1 en 9) op. De degradatie van team 1 komt ‘niet onverwacht’. Integendeel. Met alle respect voor de kwaliteiten van Gert-Jan, Ivan en Ton, als je in je derde seizoen op landelijk niveau al 2e divisie ‘moet’ spelen, dan mag je niet verwachten dat je je fluitend handhaaft. De degradatie van team 9 had ik niet zien aankomen, maar is dus verklaarbaar. De andere teams eindigden over het algemeen op een fraaie klassering.

Inmiddels is duidelijk geworden dat er een behoorlijk aantal mutaties aan zit te komen bij de seniorenteams. Zo stoppen Mattias Beimers, Robbert Dalsem en Jantiene Ringenier. Mattias gaat verhuizen naar Deventer en Jantiene gaat andere dingen doen. Robbert heeft het (te) druk met andere zaken dan tafeltennis en kiest ervoor om voorlopig geen competitie te spelen. Ivan Hollander gaat dus reserve bij team 2 staan en ook Danny Bruins kiest ervoor om een seizoen reserve te staan. De combinatie doordeweeks reizen naar de universiteit in Utrecht en het spelen van twee competities wordt hem teveel. Hij geeft komend seizoen voorrang aan de jeugdcompetitie waarin hij nog éen seizoen mag uitkomen, samen met o.a. maatje Thomas Niemeijer. Jelmer van der Veen kiest ervoor om komend seizoen reserve bij een team te gaan staan. Daarmee wordt officieel wat eigenlijk de laatste seizoenen - vaak noodgewongen - al praktijk was. Ook Benjamin Wichers kiest er vanwege drukke omstandigheden voor om komend seizoen reserve te staan bij een team. Ik bedank een ieder voor hun inzet in het afgelopen seizoen / de afgelopen seizoenen en wie weet zien we elkaar binnenkort wel weer.

Gelukkig kan Kampenion ook nieuwe spelers begroeten. Zo komt Julian Plette over van Bosman/Wezep om de plaats van Ivan in te nemen. Hoewel Ivan natuurlijk moeilijk te vervangen is, denk we met Julian een heel eind in die richting te komen. Verder is hij natuurlijk nog heel jong (want slechts 16 winters) en kan hij nog de nodige progressie boeken. Omdat Gert-Jan en Ton ook al de nodige vooruitgang hebben geboekt, verwachten wij dat binnenkort de 2e divisie wel weer in beeld komt. Natuurlijk is het jammer voor onze buren van Bosman/Wezep die hun sterkste speler zien vertrekken. Daar mogen we bij Kampenion best even bij stil staan. Niet alleen omdat de terugkeer naar de 3e divisie nu vrijwel onmogelijk is, maar ook omdat het Wezeper team 1 met slechts drie spelers kwetsbaarder wordt. Het vertrek van Julian bij Wezep zat er natuurlijk wel een keer aan te komen, maar dat komt nu wellicht wat eerder dan verwacht. Peter Vrielink (voorheen Effekt ’74) heeft in Kampen - hoe kan het ook anders? - de liefde van zijn leven gevonden en hij woont al enige tijd samen in onze fraaie Hanzestad. Na eerst wat rugproblemen te hebben gekend, komt hij komend seizoen voor Kampenion uit. Djengis van Nek (TT Zwolle) verhuist begin januari naar de binnenstad van Kampen en hij vindt het belangrijk om met het fietsje naar de sportvereniging te kunnen rijden om een bie eh pardon appelsapje te kunnen drinken. TT Zwolle lijkt hem echter wat te ver fietsen en dus kiest hij ervoor om te verkassen naar Kampenion. Marijke van Egmond - misschien ken je haar beter onder de naam Kramer - is enige tijd geleden moeder geworden en zij hoopt komend seizoen haar rentree te maken in de competitie. De vereniging Kampenion in haar woonplaats Kampen kwam haar net wat beter uit dan Dronten ’74 waar zij laatstelijk speelde en waar manlief Julian nog steeds speelt. Dan mag ook de volgende toptransfer niet worden vergeten: ene Jan Ringenier komt weer over van (datzelfde) Dronten ’74 waar hij het afgelopen seizoen heeft gespeeld. Rick Holwerda neemt daar zijn plaats in team 2 weer in. Verder is Jan Beks bereid om komend seizoen reserve bij een team te gaan staan. Meer zit er (nog) niet in vanwege drukke werk- en gezinsomstandigheden. Dan komen met Tromp Baarssen en Jan de Vries (geen familie van Bas en Hans) over van Swift ’64 uit Swifterbant. Zij zoeken wat meer uitdaging en stabiliteit en hopen die bij Kampenion te vinden. Tenslotte gaan de jeugdspelers Jarno van den Heuvel en de broers Ernst en Jannick van den Broek ook bij een seniorenteam staan, geheel in de lijn met het beleid van Kampenion. Namens Kampenion heet ik alle ‘nieuwelingen’ van harte welkom en wens ik hen veel (spel)plezier toe!
Ik hoop dat ik niemand ben vergeten van de afscheidnemers en de ‘nieuwelingen’. Mocht dat wel het geval zijn: mijn nederige excuses! Er is geen sprake van kwade opzet!

Zo is er een einde gekomen aan de najaarscompetitie 2017. En daarmee ook aan mijn bijdragen. Zeer binnenkort buigen de leden van de Technische Commissie en de beide wedstrijdsecretarissen zich weer over de puzzel die teamindeling heet. Daarover volgt te zijner tijd uitsluitsel. We komen er met elkaar vast wel weer uit.

Ik bedank een ieder voor de belangstelling en wellicht tot het volgend seizoen !!!

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar