FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De kop is er weer af. Het balletje stuitert weer! Begon team 9 vorige week al aan het seizoen, de andere twaalf (!) teams deden dat deze week. De balans in de eerste speelronde is positief met zes zeges, drie puntendelingen en vier nederlagen. Ik neem de dertien wedstrijden met je door en wil daarbij wat minder tekst gebruiken dan je van mij gewend bent. Of ik dat volhoud dit seizoen? We gaan het zien. Maar het is wel mijn streven. Er is immers meer in het leven dan tafeltennis. En zeker in dit weekend waarin ega Alice en ik genieten van een paar dagen Maastricht! Gelukkig had ik de doordeweekse wedstrijden al verwerkt en kon ik in de trein de vrijdagwedstrijden beschrijven.

 

3e divisie: Hilversum 5 - Kampenion 1

Zaterdag 27 januari: Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Heleen Hop, Pieter Salentijn en Erwin Knecht.

We waren benieuwd hoe team 1 het - in gewijzigde samenstelling - zou vergaan in de eerste wedstrijd in de 3e divisie. Welnu, de start was bevredigend. Niet top en niet slecht. De heren kregen te maken met een sterke Erwin in wie achtereenvolgens Ton, Julian en Gert-Jan in vijf games hun meerdere moesten erkennen. Verder was het (nieuwe) dubbel Gert-Jan / Julian nog even zoeken, maar dat is logisch. Gert-Jan en Ivan vormden een sterk ingespeeld dubbel dat vaak een belangrijk punt opleverde.

Team 1 bleef in de overige zes wedstrijden overeind. Soms overtuigend en soms nipt. Als je hebt meegeteld, dan kom je met mij tot een 4 - 6 overwinning voor team 1. Een bevredigend begin dat overigens voldoende ruimte voor verbetering biedt. Goed om te constateren is het dat Julian prima wist aan te sluiten en tot evenveel zeges kwam als zijn teamgenoten.

Scores:
Gert-Jan 2, Julian 2 en Ton 2

Komende zaterdag ontvangt team 1 Stede Broec 1.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTV ’84 1

Vrijdag 26 januari: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink tegen Janjaap Schipper, Rik Weijs en Yoran Tonnema.

Team 2 wil dit seizoen tot het eind meedoen om plaats 1 en uiteraard aan het eind het liefst op die plek eindigen. Concurrentie komt daarbij vooral van Effekt ‘74 1 en mogelijk ook van DTV ‘84 1, maar dan moeten de Dalfsenaren wel beter voor de dag komen dan het afgelopen seizoen.

Afgelopen vrijdag stond direct de interessante ontmoeting tegen DTV ‘84 1 op het programma. Een mooie graadmeter.

Team 2 speelde een wisselvallige wedstrijd. Het kwam keurig op een 3 - 1 voorsprong - ondermeer via een knap gewonnen dubbel - maar het zag de gasten counteren naar 4 - 5. Uiteindelijk stelde Jordy de puntendeling toch nog veilig.

Er had meer in gezeten, maar Robin en ook Thomas waren nog niet op het gewenste niveau. Dat heeft team 2 toch zeker een puntje gekost. Dat is heel jammer, net nu het dubbel een keer van DTV ‘84 1 werd gewonnen.

Scores:
Jordy 2, Robin L 1, Thomas 1 en dubbel 1

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen concurrent Effekt ‘74 1 op het programma.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Swift (D) 1

Vrijdag 26 januari: Wim Tillema, Bas de Vries en Gertjan Wessels tegen Colin Ligt, Lars van der Zanden en Wouter Rusman

Team 3 kwam afgelopen vrijdagavond moeizaam uit de startblokken en dat tegen een tegenstander die het eigenlijk achter zich moet (kunnen) houden. Team 3 kwam niet verder dan 4 punten.

Wim, de kopman van het afgelopen seizoen, was nog niet op dreef. Hij bleef puntloos en had eigenlijk alleen tegen Lars winstkansen. Ook Gertjan was nog niet in goede doen. Hij kwam niet in de buurt van een zege. Bas daarentegen bleek niet te verslaan en hij hield zijn team daarmee op de been. Hij pakte dus in zijn eentje 3 punten en won samen met Wim ook nog eens het belangrijke dubbel.

Niettemin is de 4 - 6 nederlaag in eigen huis een teleurstellend begin van de competitie.

Scores:
Bas 3 en dubbel 1; Gertjan 0 en Wim 0

Komende vrijdag wacht de zware uitwedstrijd tegen DE titelkandidaat in de poule: Entac 2.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Blauw-Wit 2

Vrijdag 26 januari: Peter Vrielink, Hans de Vries en Nick Kuiper tegen Robert Kole, Devin Wassink en Wouter Linthorst.

Inderdaad, het 4e team van Kampenion komt dit seizoen uit in de Promotieklasse. Het kan verkeren. Als promovendus ontving het afgelopen vrijdag Blauw-Wit 2 dat vorig seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse.

De Kampenaren toonden geen ontzag voor de gasten en speelden een puike wedstrijd. Peter bleek in de afgelopen periode voldoende ritme te hebben opgebouwd en kwam gedurende de avond steeds beter in zijn spel. Tegen Robert kwam hij knap van een 0 - 2 achterstand terug om de partij nog met 3 - 2 te winnen. In zijn twee andere partijen kwam hij niet meer in de problemen.
Nick verbaasde vriend en vijand en - hem kennende - vooral zichzelf. Hij kwam ook heel knap tot drie winstpartijen. Twee van de drie sleepte hij er in vijven uit.
Hans moest duidelijk nog even zoeken. Hij kwam niet in de buurt van een zege. Maar hij gaat zijn partijen ook nog wel pakken.

Omdat het dubbel in vier games naar de gasten ging, boekte team 4 een keurige 6 - 4 zege. Keurig, want het verschil tussen beide teams was het afgelopen seizoen nog twee klassen.

Scores:
Nick 3 en Peter 3; Hans 0 en dubbel 0

As. vrijdag gaat team 4 in Lochem op bezoek bij medepromovendus De Toekomst 4.

 

1e klasse: Kampenion 5 - TT Zwolle 5

Vrijdag 26 januari: Jackie van der Meulen, Danny Bruins en Dick Hoekman tegen Arjen Bakker, Richard Hulsman en Michael Bremmers.

De beide teams maakten er een spannend avondje van. Zes van de tien partijen werden pas na vijf games beslist. Vier daarvan gingen naar Kampenion.

Toch waren het de gasten die met een nipte 4 - 6 zege huiswaarts keerden. In de laatste partij van de avond liet Jackie tegen Richard - beiden speelden zo ongeveer voor de 324ste maal tegen elkaar - een ‘zekere’ zege, en daarmee een gelijkspel, uit handen glippen. Richard kwam na een 2 - 0 achterstand knap terug.
Vooraf hadden de Kampenaren wellicht iets meer verwacht dan de 4 punten. Maar al met al is de uitslag wel terecht, mede gezien het feit dat vier van de zes vijfpitters werden gewonnen.

Scores:
Danny 2 en Dick 2; Jackie 0 en dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 5 in Hattem op bezoek bij Smash ‘70 3.

 

2e klasse: TT Zwolle 6 - Kampenion 6

Vrijdag 26 januari: Robin Makkink, Simon van der Woude en Gerard Palland tegen Jos Bredewold, Henri Jonker en Kevin Lieuw-on.

Team 6 gaat dit seizoen voor een plek bij de eerste twee. En de heren hebben er geen bezwaar tegen als dat plaats 1 zou zijn. Hoezo een open deur?

Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 6 dat als outsider moet worden gezien. Het werd een interessante wedstrijd waarin aan Zwolse kant Jos te sterk bleek. Daardoor zagen we een wat bijzonder scoreverloop want via 1 - 0, 1 - 4, 3 - 4 en 3 - 5, werd het uiteindelijk toch nog 5 - 5. En op die score valt ook niets af te dingen.
Jos en ook Kevin bleken niet of nauwelijks te verslaan en dan moet je met een puntendeling uiteindelijk tevreden zijn. Vanavond bleek opnieuw hoe belangrijk het punt in het dubbel was. Dat punt ging naar Gerard en Robin.

Scores:
Gerard 2, Robin M 1, Simon 1 en dubbel 1

Komende dinsdag al speelt team 6 de topper tegen DTV ‘84 2. Op papier wordt in Kampen, maar in de praktijk in Dalfsen, gespeeld. De wedstrijd is op verzoek van team 6 verzet van de vrijdag naar de dinsdag.

 

3e klasse: TT Zwolle 9 - Kampenion 7

Vrijdag 26 januari: Roelard Bos, Djengis van Nek en Jan Ringenier tegen Rienk Taborsky, Rosanne van den Esschert en Klaas Wolters.

Team 7 gaat dit seizoen voor plaats 1. Niet dat die de heren heel eenvoudig ten deel zal vallen, maar zij zien zichzelf wel als een grote kanshebber. En dan moet je ook het lef hebben om dat bekend te maken.

Afgelopen vrijdagavond ging team 7 - net als team 6 - naar Zwolle om daar aan te treden tegen outsider TT Zwolle 9. Djengis speelde dus direct tegen zijn ‘oude’ vereniging.

De Kampenaren kwamen prima uit de startblokken, want na het dubbel stond het 0 - 4. Ook daarna bleef het crescendo gaan, want punt na punt werd gewonnen zij het dat het dubbel en de partij erna tussen Roelard en Rosanne ook verloren hadden kunnen - en misschien wel moeten - gaan.
Uiteindelijk moest de niet geheel fitte Djengis de zege in de laatste partij van de avond aan de ‘onstuimige’ Rienk laten waardoor team 7 uiteindelijk met 1 - 9 won.

Dat mag je uiteraard een prima start van de competitie noemen. Temeer omdat de beide andere wedstrijden in 6 - 4 eindigden en concurrent Hoonhorst 1 zelfs met een 6 - 4 nederlaag bij Heino 6 genoegen moest nemen. We leven dan weliswaar in het eurotijdperk, maar de eerste klap is nog steeds een daalder waard.

Scores:
Jan R 3, Roelard 3, Djengis 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 7 Heino 6. De heren zijn gewaarschuwd.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Swift ’64 1

Vrijdag 26 januari: invaller Sietse Wagteveld, Simone Lieftink en Jomar Schilder tegen Rocco Banse en Joachim van ‘t Hul.

De luxe van een grote vereniging betaalde zich weer eens uit. Beide teams hadden personele problemen, maar waar die bij team 8 prima konden worden opgevangen, daar verscheen Swift ‘64 1 met slechts twee spelers.

Team 8 begon dus al met een 3 - 0 voorsprong aan de wedstrijd. Van de 7 partijen die werden gespeeld, was er eigenlijk geen één echt spannend. Er werd dan ook geen enkele vijpitter gespeeld. Het venijn, voor zover je daarvan moet spreken, zat voor team 8 in de staart. Bij een 9 - 0 voorsprong namelijk moest invaller Sietse zijn meerdere erkennen in tegenstander Joachim die daarmee de spreekwoordelijke eer voor zijn team redde.

Maar ik vermoed dat team 8 ook met de 9 - 1 zege heel tevreden was. Het komt namelijk opnieuw in een pittige poule uit en dan is het altijd prettig om zo te kunnen beginnen.

Scores:
Jomar 2, Simone 2, Sietse 1 (allen uit 2) en dubbel 1

Komende donderdag gaat team 8 in Genemuiden op bezoek bij GTC 2.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Heino 5

Dinsdag 16 januari: Rick Bolks, Sietse Wagteveld en Harm Bosman tegen Erik Kieftenbeld, Arjan Horstman en Ep van Faassen.
Op verzoek van de tegenstander werd de wedstrijd een week eerder gespeeld.

Team 9 gaat dit seizoen voor een plek ‘bij de eerste drie’. Heino 5, de eerste tegenstander’ doet dat ook en dus beloofde het direct een spannende wedstrijd te worden. Nou, dat werd het.

Vijf van de tien partijen werden pas in de 5e game beslist, waarvan ook nog eens drie in de verlenging. Team 9 won twee van de vijfpitters en tegenstander Heino 5 dus drie. Mede daardoor gingen de gasten uiteindelijk met een nipte 4 - 6 zege naar huis. Ik denk dat de Kampenaren vooraf iets meer hadden verwacht.

Scores:
Rick 2, Harm 1 en Sietse 1.

Op dinsdag 30 januari as. gaat team 9 op bezoek bij De Brug 8.

 

4e klasse: Harderwijk 3 - Kampenion 10

Vrijdag 26 januari: Jan de Vries, Bertil Oving en Tromp Baarssen tegen Rob Nijland, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar.

Team 10 mogen we - met respect geschreven - betitelen als ‘het vreemdelingenlegioen’ van Kampenion. Ik heb het dan niet over inburgeringscursussen of zoiets. Nee, ik bedoel daarmee dat de spelers overal vandaan komen. Tromp komt uit Urk, Jan de V uit Swifterbant, Bertil uit Kampen en reserve Jan B uit Wilsum (gemeente Kampen). Gezamenlijk naar een uitwedstrijd rijden is er hier dit seizoen dan ook niet of nauwelijks bij.

In Harderwijk aangekomen, moest Bertil zelfs nog kennis maken met Jan en Tromp. Maar ach, tafeltennissers zijn niet zo moeilijk. Een paar balletjes inslaan met je teamgenoten en je bent klaar voor het seizoen.

Tegenstander Harderwijk 3 is - naast Zwartsluis 2 - een van de concurrenten van team 10 in de strijd om de titel.

Het werd een vrij spannende wedstrijd waarin de Kampe - eh pardon - spelers van team 10 lang achter de feiten aanliepen. Na een 0 - 1 voorsprong werd het 3 - 1, 4 - 2 en 5 - 3. Gelukkig leverden de laatste twee partijen nog winst op waardoor uiteindelijk toch nog keurig de punten werden gedeeld: 5 - 5.

Tromp miste ritme, wat niet bevordelijk is voor zijn snelle materiaal. Bertil moest beginnen tegen 2x noppie Anne, maar herstelde zich knap van de (begrijpelijke) nederlaag in zijn eerste partij. Jan had meer dan voldoende ritme opgedaan in de afgelopen weken en dat betaalde zich uit met driemaal winst.

Scores:
Jan de V 3 en Bertil 2; Tromp 0 en dubbel 0

Komende vrijdag ontvangt team 10 Heino 9.

 

4e klasse: Kampenion 11 - Smash-In 2

Dinsdag 23 januari: Jeroen Heldoorn, Henny Boxman en Marco Ilbrink tegen Albert Dijkstra, Edwin Stoker en Laura Hameetman

Team 11 treft het niet na de vorig seizoen behaalde titel in de 5e klasse. . Het is namelijk in een heel zware poule ingedeeld. Het ontmoet met NTC Leogang 3 en Smash ’70 8 twee degradanten uit de 3e klasse en treft daarnaast nog eens twee sterke 4e klassers: Smash-In 2 en ’s-Heerenbroek 1. Ga er maar aan staan.

Afgelopen dinsdag kwam Smash-In 2 op bezoek. En die wedstrijd bevestigde direct hetgeen hiervoor vermeld staat. Team 11 speelde eigenlijk een kansloze wedstrijd. Liefst zesmaal werd ‘in straight games’ verloren. Slechts tweemaal kwam team 11 tot winst en dus is de 2 - 8 nederlaag snel verklaard. En dan is Smash-In 2 dus waarschijnlijk nog niet eens de sterkste tegenstander. Team 11 weet weer waar het staat. Welkom terug in de 4e klasse!

Scores:
Henny 1 en Jeroen 1; Marco 0.

Op dinsdag 30 januari as. gaat team 11 op bezoek bij titelkandidaat Smash ’70 8.

 

5e klasse: DTV ’84 5 - Kampenion 12

Maandag 22 januari: Gerard Regterschot, Jannick van den Broek en Martijn Haanappel tegen Edith Bouwman, Ellen Snijder en Marjolein Boerdijk.

Team 12 moet in staat worden geacht dit seizoen bovenin mee te doen, samen met DTV ’84 5 en Smash ’70 9. Afgelopen maandag mocht het direct aantreden tegen DTV ’84 5 in Dalfsen. Een mooie graadmeter dus.

In het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na het dubbel stond het dan ook nog 2 - 2. Maar in de tweede helft wisten de Kampenaren wat afstand te nemen en dat hadden zij vooral te danken aan … Jannick die deze avond zijn debuut maakte bij de senioren. Hij won zijn drie partijen overtuigend; slechts Marjolein wist hem een game af te snoepen. Gerard en Martijn wonnen twee van hun drie partijen, zij het dat beiden één daarvan ook hadden kunnen verliezen. Al met al mag team 12 niet ontevreden zijn met de 3 - 7 zege op concurrent DTV ’84 5.

Scores:
Jannick 3, Gerard R 2 en Martijn 2

Team 12 ontvangt op vrijdag 2 februari de buren van Bosman/Wezep 5.

 

5e klasse: TT Zwolle 14 - Kampenion 13

Dinsdag 23 januari: Anne van der Haar, invaller Jannick van den Broek en Alice Ringenier tegen Henk Blom, Charlotte Appels en Jesse Ramanand.

Ook dit seizoen is het afwachten ‘hoe de spelers zich houden’. Ik heb het dan niet over de prestaties, maar vooral over de gezondheidssituatie van met name Alies Hendriks en Anne van der Haar. Beiden zijn lange tijd uit de running geweest. Afgelopen dinsdag maakte Anne zijn rentree, maar hij zal daar niet heel veel plezier aan beleefd hebben. Problemen met één van zijn ogen zorgden ervoor dat hij de bal niet (goed) zag waardoor zijn niveau tenminste 1 klasse lager was dan hij van zichzelf gewend is. Heel sneu en heel vervelend. Anne verloor zijn drie partijen kansloos, waar hij er normaliter toch zeker twee zou hebben gewonnen.

Gelukkig wisten Alice en Jannick samen 6 van de andere te behalen 7 punten te winnen. Invaller Jannick, wiens meedoen al even vast stond, bleef voor de tweede achtereenvolgende avond ongeslagen. Veel beter kun je niet bij de senioren debuteren. Alice moest alleen tegenstander Henk feliciteren. Alice en Jannick wonnen samen ook het dubbel. Met een 4 - 6 zege begon team 13 redelijk aan de competitie, al heeft Anne misschien nog wel even ‘wakker gelegen’ van zijn drie enkelpartijen.

Scores:
Jannick 3, Alice 2 en dubbel 1; Anne 0

Op vrijdag 2 februari as. ontvangt team 13 Zwartsluis 4.

 

Een redelijke start dus voor de seniorenteams van Kampenion. Enkele teams boekten een wat teleurstellend resultaat, waar andere teams juist beter presteerden dan verwacht. Maar daar is eigenlijk niets bijzonders aan.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 30 januari:
Kampenion 6 - DTV ‘84 2 (in Dalfsen)
De Brug 8 - Kampenion 9
Smash ‘70 8 - Kampenion 11

Donderdag 1 februari:
GTC 2 - Kampenion 8

Vrijdag 2 februari:
Entac 2 - Kampenion 3
De Toekomst 4 - Kampenion 4
Smash ‘70 3 - Kampenion 5
Kampenion 7 - Heino 6
Kampenion 10 - Heino 9
Kampenion 12 - Bosman/Wezep 5
Kampenion 13 - Zwartsluis 4

Zaterdag 3 februari:
Kampenion 1 - Stede Broec 1
Effekt ‘74 1 - Kampenion 2

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Een sportieve groet uit Maastricht,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar