FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle 13 teams kwamen deze week in actie. Met uitzondering van team 1 maakten de hogere teams een (heel) moeizame week door. De teams 7, 8, 10 en 12 deden prima zaken en zijn na twee speelrondes koploper of naaste achtervolger. In team 13 zit het seizoen er voor Anne van der Haar er na één wedstrijd al op en ziet Alies Hendriks zich - na slechts één gespeelde partij - gedwongen om het batje definitief - maar in ieder geval tot nader orde - aan de wilgen te hangen. Een drama in twee delen dus. Heel, heel sneu voor beiden. Het is sterk de vraag of deze tegenslagen in team 13 kunnen worden opgevangen. De balans was deze week met 6x winst en 7x verlies nipt negatief. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

3e divisie: Kampenion 1 - Stede Broec 1

Zaterdag 3 februari: Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier tegen Arjen de Jong, Rogier Wijker en Roy Broersen.

Team 1 startte het seizoen vorige week bevredigend met een 4 - 6 zege bij Hilversum 5. Zaterdag ontving het Stede Broec 1 dat vorige week bijna optimaal (9 - 1) profiteerde van het feit dat tegenstander Assen 2 met slechts tweespelen aantrad. En dan te bedenken dat Assen een grote vereniging is.

Beide teams maakten er een leuke wedstrijd van. Team 1 wist de eerste drie enkelpartijen in vieren te winnen en zo een 3 - 0 voorsprong te pakken. In het dubbel liep het tussen Gert-Jan en Julian al wat beter dan vorige week, maar het was niet voldoende voor de winst. De sterke Roy bleek van doorslaggevende betekenis. Hij wist wel raad met iedere service die ook maar 1,3 mm te lang was.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Gert-Jan en Ton wonnen hun partijen overtuigend, waar Julian zijn meerdere moest erkennen tegen de ook nu heel dwingend spelende Roy. Julian beschikt over een sterke service. Maar omdat die vaak aan de lange kant was, leverde die te weinig rendement op. Je kunt op dit niveau nog beter kort serveren dan heel moeilijk, maar wat te lang.

Van de laatste drie partijen wist alleen Ton tot winst te komen. Hij morste één game tegen Arjen, maar kwam eigenlijk niet in de problemen. Gert-Jan kwam tegen de sterke Roy knap van een 0 - 2 achterstand terug o.a. door diens service vanaf de 3e game met een rustige spin terug te brengen. Daarvoor viel hij die vol aan waarop Roy die weer vol overnam en GJ regelmatig een fluitende toon hoorde. De beslissende game was spannend en er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar ‘aan te wijzen’. Mede door een servicefout op 10 - 10 moest GJ uiteindelijk de winst aan Roy laten. In de laatste partij van de middag moest Julian zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Rogier. Ook nu had ik het idee dat Julian regelmatig wat te lang serveerde waarop Rogier vaak met een backhand opening wist te komen. Ik denk dat Julian er verstandig aan doet om ook een aantal korte services in zijn repertoire op te nemen. Dan kom je wat gemakkelijker in de rally en eenmaal in de rally is Julian op zijn best. Uiteraard bedoel ik dit positief.

Grote man aan ‘Kamper’ kant was zaterdagmiddag Ton die zijn drie partijen wist te winnen.

Scores:
Ton 3, Gert-Jan 2 en Julian 1

Komende zaterdag ontmoeten beide teams elkaar al weer, maar dan in Grootebroek. Op verzoek van de tegenstander is de tweede ontmoeting naar voren gehaald.

 

Hoofdklasse: Effekt ’74 1 - Kampenion 2

Zaterdag 3 februari: Robin Lieftink, Jordy ten Have en (invaller) Wim Tillema tegen Gert Jan Arends, Ramon Henning en Lars Hubbelmeijer.

Team 2 had voor dit seizoen snode plannen. Maar na twee wedstrijden kunnen die plannen al vrijwel zeker de prullenbak in. Als titel twijfel ik tussen ‘team 2 komt slecht uit de startblokken’ en ‘seizoen voor team 2 al na twee wedstrijden voorbij’. Maar welke titel ik er ook boven zet, de boodschap is duidelijk.

Vooraf was al duidelijk dat Thomas Niemeijer niet beschikbaar was. Hij zou uitkomen in jeugdteam 1, maar kwam het weekend vanwege een liesblessure helemaal niet in actie. Ivan Hollander zou hem vervangen, maar hij was ziek. Gelukkig wilde Wim (team 3) Jordy en Robin wel vergezellen.

Het klinkt misschien hard, maar eigenlijk zijn de Kampenaren niet of nauwelijks in de wedstrijd geweest. Gert Jan en Ramon bleken voor een ieder te sterk. En ook ‘Benjamin’ Lars was een forse ‘sta in de weg’ die alleen Wim wist te omzeilen. Inderdaad, team 2 kwam niet verder dan 1 schamel puntje tegen (op voorhand) DE concurrent van het seizoen: Effekt ’74 1. Na twee wedstrijden bedraagt de achterstand van team 2 op de tegenstander van zaterdag al 11 (!) punten. Natuurlijk had ik liever iets anders geschreven. Maar in dit geval moet ik helaas een harde conclusie trekken.

Onverwachte ontwikkelingen, maar ook dat is sport. Het is alleen jammer dat team 2 daarvan het slachtoffer is, al is het woord ‘slachtoffer’ uiteraard niet op zijn plaats omdat de spelers hier zelf verantwoordelijk voor zijn. Misschien is de druk er nu vanaf en kunnen de spelers van team 2 vanaf nu vrijuit spelen.

Scores:
Wim 1; Jordy 0, Robin 0 en dubbel 0

Op vrijdag 9 februari heeft team 2 opnieuw een lastige uitwedstrijd, die bij Thibats 1 in Enschedé.

 

Hoofdklasse: Entac 2 - Kampenion 3

Vrijdag 2 februari: Gerben Wolterink, Wim Tillema en Bas de Vries tegen Freek Borgman, Steven Gies en René Ticheler.

Team 3 moest vrijdagavond op bezoek bij DE titelkandidaat in de poule: Entac 2. Op voorhand was al duidelijk dat het een kwestie van ‘puntjes sprokkelen’ zou worden en dat kwam ook uit.

De Kampenaren hadden even nodig om aan de zaal te wennen en voordat Gerben, Wim en Bas een keer of 12 met de ogen hadden geknipperd, stond het al 4 - 0. Daarna wisten zij de tegenstanders wel wat meer partij te bieden, maar zij konden niet voorkomen dat met een ruime nederlaag de terugreis moest worden aanvaard. Het leek zelfs lange tijd op een puntloze avond uit te draaien, maar gelukkig wisten Bas en Wim in de laatste drie partijen toch nog een puntje te pakken. Bas versloeg Steven en Wim bleek te sterk voor Freek.
Zo kwam team 3 niet verder dan twee puntjes tegen het sterke Entac 2. Op zich is het natuurlijk geen schande om hier te verliezen, maar toch.

De heren moeten de punten tegen andere teams pakken!

Scores:
Bas 1 en Wim 1; Gerben 0 en dubbel 0

Komende vrijdag speelt team 3 opnieuw uit. Het gaat dan in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2.

 

Promotieklasse: De Toekomst 4 - Kampenion 4

Vrijdag 2 februari: Nick Kuipers, Peter Vrielink en Hans de Vries tegen Tom de Ronde, Frans Helmich en George Oudt.

Na de keurige 6 - 4 zege vorige week op Blauw-Wit 2 ging team 4 vrijdagavond in Lochem op bezoek bij medepromovendus De Toekomst 4. Op voorhand een wedstrijd met mogelijkheden zou je denken.

Maar praktijk en theorie lopen wel vaker uit elkaar in tafeltennis. Zo ook nu. De Kampenaren hadden bepaald niet hun beste avond. Allen hadden moeite met de service van de tegenstanders - vooral van Frans en George - en dan is het lastig spelen. Na het dubbel stond het nog wel gelijk, maar daarna wisten de gastheren wat afstand te nemen.

In het enkelspel wisten alleen Nick en Peter van Tom te winnen en samen wonnen zij ook het dubbel tegen George en Tom. Hans bleef voor de tweede achtereenvolgende avond zonder zege. De beide gespeelde vijfpitters gingen naar De Toekomst. Al met al viel de 7 - 3 nederlaag wellicht een puntje te hoog uit. Maar daar koop je nog geen droog brood voor.

Scores:
Nick 1, Peter 1 en dubbel 1; Hans 0

Op vrijdag 9 februari speelt team 4 in Losser tegen Smash 2000 1.

 

1e klasse: Smash ’70 3 - Kampenion 5

Vrijdag 2 februari: Bertin Bos, Sebastian Holzapfel en Jackie van der Meulen tegen Wouter van Halm, Ronald van Unen en (invaller) Steven Tijssen.

Team 5 is het seizoen vorige week begonnen met een 4 - 6 nederlaag tegen TT Zwolle 5. Vrijdagavond ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 3 dat met een 7 - 3 nederlaag bij Bosman/Wezep 2 was gestart. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Team 5 kwam goed uit de startblokken, want twee van de eerste drie enkelpartijen - Bertin tegen Wouter en Jackie tegen Steven - leverden winst op. Omdat het dubbel - Bertin/Jackie tegen Ronald/Wouter - verloren ging stond het na vier partijen 2 - 2. Daarna ging het helaas helemaal mis voor de Kampenaren. Zij pakten namelijk geen punt meer. Van de resterende zes partijen gingen er drie over de volle vijf games en alle gingen met 11 - 6 in de beslissende game naar Smash ’70. Zo verloor team 5 deze belangrijke wedstrijd onverwacht ruim met 8 - 2 en is het na twee wedstrijden al in vrij zwaar weer gekomen. Gelukkig wordt voor komende week een hogedrukgebied verwacht.
De afstand naar de ‘veilige’ 4e plaats bedraagt na twee wedstrijden al 5 punten.

Scores:
Bertin 1 en Jackie 1; Sebastian 0 en dubbel 0

Op vrijdag 9 februari gaat team 5 op bezoek bij Heino 2 dat voorlaatste staat.

 

2e klasse: Kampenion 6 - DTV ’84 2

Dinsdag 30 januari: Simon van der Woude, Robin Makkink en Gerard Palland tegen Robin Agteres, Dionne Damman en Cees Lindenburg.

Vanwege personele problemen bij team 6 op de vrijdagavond werd de wedstrijd - in goed overleg - op dinsdagavond in Dalfsen gespeeld.

Zoals mocht worden verwacht - beide teams schat ik als titelkandidaat in - werd het een spannende wedstrijd. Team 6 hatte vanaf de dubbelpartij die Nase vorn, maar DTV ’84 2 drukte de neus uiteindelijk als eerste over de finish. De achtste partij was cruciaal. Bij een 4 - 3 voorsprong verloor de Kamper Robin in vijven van Cees die deze avond ongeslagen bleef. Zo werd het 4 - 4 in plaats van 5 - 3. Daarna gingen ook de partijen 9 en 10 naar DTV ’84 2 waardoor de wedstrijd voor team 6 in een 4 - 6 nederlaag eindigde.

Jammer was het dat Simon deze avond niet in goede doen was. Kennelijk ondervindt hij nog teveel last van de blessure aan zijn voet waardoor hij - zeker tegen deze tegenstanders - tekort kwam. Maar daar is nu eenmaal niets aan te doen.

DTV ’84 2 heeft de eerste tik uitgedeeld. Maar de competitie is nog lang. NTC Leogang 2 ontpopt zich in de eerste wedstrijden overigens als de verrassende - maar sterke - koploper.

Scores:
Robin 2, Gerard P 1 en dubbel 1; Simon 0

Komende vrijdag speelt team 6 thuis tegen Harderwijk 1.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Heino 6

Vrijdag 2 februari: Jan Ringenier, Roelard Bos en (invaller) Sietse Wagteveld tegen (invaller) Pieter Naterop, Stef Veldman en Tijmen Prins.

Team 7 startte de competitie vorige week overtuigend met een 1 - 9 zege bij TT Zwolle 9. Vrijdagavond ontving het Heino 6 dat in de openingswedstrijd knap degradant Hoonhorst 1 met 6 - 4 terugwees. Aan Kamper kant waren Theo Hogenhorst en Djengis van Nek om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. Roelard Bos en Jan Ringenier waren dat wel en zij kregen versterking van Sietse Wagteveld die met zijn team 9 ook 3e klasse speelt.

Niet om vervelend te doen naar Pieter en Stef, maar het werd vrijdagavond zo ongeveer de wedstrijd Kampenion 6 - Tijmen Prins. Deze jonge speler van Heino 6 wist eigenlijk als enige meer dan prima partij te bieden. Hij versloeg Sietse en Roelard in vier games en dwong Jan tot een vijfpitter waarin laatstgenoemde in de beslissende game het verschil wist te maken. Pieter en Stef kwamen niet in de buurt van een zege en omdat het duo Jan / Roelard ook in het dubbel te sterk was voor het duo Stef / Tijmen, boekte team 7 opnieuw een ruime zege: 8 - 2.

Na twee wedstrijden heeft team 6 dan ook al enige afstand genomen van de overige teams in de poule. De voorsprong op nummer 2 Hoonhorst 1 bedraagt al 6 punten.

Scores:
Jan R 3, Roelard 2, Sietse 2 en dubbel 1

Komende vrijdag speelt team 7 opnieuw thuis. Het ontvangt dan Wham 1.

 

3e klasse: GTC 2 - Kampenion 8

Donderdag 1 februari: Jomar Schilder, Guido Wessels en Arnold Hubach tegen Wilbert Oudenaarden, Herman van Dalfsen en Wijnand Oudenaarden.

Team 8 profiteerde vorige week bijna optimaal van de opstelling van tegenstander Swift ’64 1. Dat verscheen toen namelijk met twee spelers en zonder kopman Piet Korstanje. Donderdagavond ging team 8 in Genemuiden op bezoek bij GTC 2 dat de week ervoor het sterke Emmeloord 1 3 punten wist af te snoepen.

Op de eerste donderdag van februari leek het voor de Kampenaren wel de eerste dinsdag van december. ‘Het heerlijke avondje was gekomen’. Na het dubbel stond team 8 al op een 0 - 4 voorsprong. Daarna gingen punt na punt naar team 8 en toen ook nog eens twee vijfpitters - waarvan één met nipt verschil in de beslissende game - werden gewonnen, kwam een maximale zege steeds dichterbij. En die kwam er uiteindelijk, want ook de laatste twee partijen gingen naar team 8.

Wat een competitiestart! Na twee wedstrijden heeft team 8 19 punten en staat concurrent Emmeloord 1 op 5 punten achterstand. Een prettige constatering.

Scores:
Arnold 3, Guido 3, Jomar 3 en dubbel 1.

Team 8 speelt as. vrijdag opnieuw uit. Het gaat dan op bezoek bij TT Zwolle 8.

 

3e klasse: De Brug 8 - Kampenion 9

Dinsdag 30 januari: Harm Bosman, Sietse Wagteveld en Rick Bolks tegen Frank Schilpzand, Eric Koggel en Aike Uenk.

Team 9 begon de competitie vorige week met een nipte 4 - 6 nederlaag tegen Heino 5. Dinsdagavond ging het in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 8 dat de punten deelde met Vined 3.

Het werd een wat bijzondere wedstrijd. De oorzaak daarvan was enerzijds dat Harm niet in goede doen was en anderzijds dat Rick en Sietse ‘onklopbaar’ bleken. Ik vermeld onklopbaar tussen aanhalingstekens, omdat Rick zijn laatste partij tegen Eric ook had kunnen - en misschien wel had moeten - verliezen. Hij kwam met 2 - 1 achter en won de 4e en 5e game met de cijfers 9 - 11.
Omdat Harm en Rick samen het dubbel verloren van Eric en Frank, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 4 - 6 zege voor team 9. Dat is op zich een keurig resultaat, al is het voor team 6 wel te hopen dat ook Harm zijn puntjes gaat meepakken. Rick en Sietse hebben hun draai al wel gevonden. Marijke kwam nog niet in actie.

Na twee wedstrijden zijn de verschillen nog niet groot. Team 9 staat voorlopig op de - verwachte - 3e plaats.

Scores:
Rick 3 en Sietse 3; Harm 0 en dubbel 0

Komende maandag al komt team 9 weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij Wijhe 1.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Heino 9

Vrijdag 2 februari: Jan Beks, Bertil Oving en Tromp Baarssen tegen Wesley Freriks, Iwan Oostelaar en Monique Horstman.

Team 10 deelde vorige week de punten met het ’taaie’ Harderwijk 3. Vrijdagavond kwam Heino 9 op bezoek dat ook al tot een puntendeling kwam, maar dan tegen Batfighters 2.

Omdat Jan de Vries op warmtestage was - hij verblijft op Curacao - maakte naamgenoot Jan Beks zijn rentree na enkele seizoenen van afwezigheid. Hij moest even zoeken, ging daarna een tempootje hoger spelen en won zijn drie partijen in vieren. Bertil had voor zijn eerste partij ook vier games nodig, maar kreeg het daarna lastiger. Hij werd tot twee vijfpitters gedwongen waarvan hij er één nipt verloor (tegen Wesley) en één nipt won (tegen Monique). Tromp moest in zijn eerste partij - net als Jan - ook even zoeken, maar hij vond het al snel. Hij won daarna 9 games op rij en kan dan ook terugkijken op een goede avond. Zijn forehand aanval zat er vaak prima op.
In het dubbel waren Bertil en Jan in vier games te sterk voor Monique en Wesley.

Team 10 boekte dus een heel ruime 9 - 1 zege en het nestelt zich daarmee - achter NTC Leogang 4 - op plaats 2.

Scores:
Jan B 3, Tromp 3, Bertil 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 10 Zwartsluis 2.

 

4e klasse: Smash ’70 8 - Kampenion 11

Dinsdag 30 januari: Gerard Wessels, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn tegen Karen Talaljan, Sander van Sas en Elian Kers.

Ik gaf het vorige week ook al aan: team 11 treft het niet met de indeling. Het is in een heel sterke poule ingedeeld waaruit (op papier) twee teams degraderen. Afgelopen dinsdagavond ging het in Hattem op bezoek bij Smash ’70 8 dat het afgelopen seizoen uit de 3e klasse degradeerde.

Na het dubbel stond team 11 op een keurige 2 - 2 tussenstand. De winstpartijen kwamen op naam van Henny (een gewonnen vijfpitter tegen Sander) en het dubbel (Henny / Jeroen tegen Karen / Sander).

Na het dubbel wisten de Kampenaren de vrij goede start geen dito vervolg te geven. De winst ging over het algemeen redelijk eenvoudig naar Smash ’70 8. Enige uitzondering daarop vormde de partij tussen Jeroen en Sander, een partij die Jeroen ‘in straight games’ wist te winnen.

Team 11 leed dus een 7 - 3 nederlaag en daar valt eigenlijk niets op af te dingen. Team 11 staat na twee wedstrijden op 5 punten. Dat is te weinig om eens heerlijk achterover te gaan leunen. Maar de spelers kunnen zichzelf en elkaar niets verwijten. De tegenstanders zijn nu eenmaal van een ander - lees zwaarder - kaliber dan het afgelopen seizoen in de 5e klasse.

Scores:
Henny 1, Jeroen 1 en dubbel 1; Gerard W 0

Op vrijdag 9 februari gaat team 11 op bezoek bij koploper NTC Leogang 3, de andere degradant in de poule.

 

5e klasse: Kampenion 12 - Bosman/Wezep 5

Jarno van den Heuvel, Martijn Haanappel en Jannick van den Broek tegen Kor Hertsenberg, Michiel Boer en Hans van de Schootbrugge.

Team 12 ging de competitie vorige week in Dalfsen goed van start met een 3 - 7 zege. Afgelopen vrijdag kwamen de buren van Bosman/Wezep 5 op bezoek die vorige week Smash-In 3 nipt de baas bleven.

Maakte vorige week Jannick zijn debuut als senior speler, vrijdagavond deed Jarno dat. En hij beet namens zijn team meteen maar het spits af. In die openingspartij bleef hij ‘routinier’ Kor in drie games de baas. En ook zijn beide andere partijen leverden winst op. Jarno bleef dus ongeslagen, maar dat is niet zo verrassend als we bedenken dat hij dit seizoen landelijk C speelt bij de jeugd. Helaas zorgden de (te lage) jeugdratings van Ernst, Jannick en Jarno ervoor dat team 12 in de 5e en niet in de 4e klasse is ingedeeld.

De andere youngster, Jannick, had het wat moeilijker. Maar hij speelt bij de jeugd dan ook twee klassen lager dan Jarno. Hij won zijn eerste partij in vieren (van Hans) en speelde daarna twee vijfpitters waarvan hij er één nipt verloor (tegen Michiel) en één redelijk close won (van de eerder genoemde Kor).

Routinier Martijn kwam deze avond niet echt in de problemen. Hij won eenmaal ‘in straight games’ en tweemaal in vieren. Omdat de youngsters Jannick en Jarno samen ook het dubbel wonnen, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een ruime 9 - 1 zege voor team 12.

Dat betekent dat ook team 12 na twee wedstrijden koploper is. Naaste achtervolger is voorlopig Smash ’70 9 waartegen het de komende twee wedstrijden in actie mag komen.

Scores:
Jarno 3, Martijn 3, Jannick 2 en dubbel 1

In team 12 heeft Gert Lok aangegeven vanwege een burn-out het seizoen aan zich te moeten laten voorbijgaan. Heel sneu voor Gert die in het tafeltennis juist zijn ontspanning zocht en daar veel plezier uit haalde. Beterschap Gert! Inmiddels hebben wij Mattias Beimers - inmiddels in Deventer wonend - bereid gevonden om aan team 12 te worden toegevoegd. Dank je wel, Mattias! Mogelijk dat dit nog een positieve uitwerking heeft op de situatie bij team 13 (zie hierna).

Komende vrijdag ontvangt koploper team 12 achtervolger Smash ’70 9.

 

5e klasse: Kampenion 13 - Zwartsluis 4

Alice Ringenier, Jentine Sikkema en Alies Hendriks tegen Twan Ketelapper en Mahmud Darwiesh.

En dan last but not least team 13. Helaas heb ik over dit team geen goede berichten te melden. Dan heb ik het helemaal niet over de resultaten, maar over het persoonlijk leed van Anne van der Haar en Alies Hendriks. Leefden beiden vol goede moed en met veel zin toe naar dit seizoen, na twee speelronden moeten we helaas constateren dat het met beiden niet gaat. Helemaal niet gaat zelfs. Zozeer zelfs dat Anne na de vorige wedstrijd heeft moeten besluiten om dit seizoen verder aan zich voorbij te laten gaan. Anne had problemen met het netvlies aan één van zijn beide ogen. De lens is er (tijdelijk) uit gehaald waardoor hij eigenlijk nog maar met één oog ziet. Hij kan daardoor geen diepte inschatten en raakt vrijwel geen bal. Heel, heel sneu. Het is nu wachten tot de lens wordt teruggeplaatst, maar dat kan nog wel een paar maanden duren. Vandaar het besluit om voorlopig te stoppen.

Alies speelde afgelopen vrijdag haar eerste competitiewedstrijd in ruim anderhalf jaar. Maar bij het inspelen werd al duidelijk dat zij pijn had bij het slaan van de forehand. Zij heeft haar eerste partij tegen Twan nog uitgespeeld. Maar moest toen - hevig geëmotioneerd - het onvermijdelijke besluit nemen om definitief te stoppen. Of eigenlijk werd dat besluit voor haar genomen: zo gaat het niet, zo kun je niet blijven tafeltennissen. Wat sneu. Ruim anderhalf jaar niet kunnen spelen en dan bij de eerste de beste wedstrijd daarna word je ruw met de neus op de feiten gedrukt. Bah!

Sja, wat moet ik verder nog over de wedstrijd schrijven? Weinig wat mij betreft. Tegenstander Zwartsluis 4 had personele en vervoersproblemen. Die eerste konden niet worden opgelost, want alleen Twan en Mahmud waren aanwezig. Wedstrijdsecretaris Roel Santbergen - niet geheel fit - wierp zich op als chauffeur waardoor de wedstrijd toch kon worden gespeeld. Chapeau Roel !!!

Team 13 begon dus met een 3 - 0 voorsprong aan de wedstrijd. Maar van de zeven gespeelde partijen gingen er liefst zes naar de twee tegenspelers. Alleen Alice wist tegen Twan tot winst te komen. De andere zes partijen gingen (vrij) overtuigend naar de gasten. Zo eindigde de wedstrijd in een 4 - 6 nederlaag voor team 13.

Scores:
Alice 1 (uit 2); Alies 0 (uit 1), Jentine 0 (uit 2) en dubbel 0

Maar het resultaat is eigenlijk slechts bijzaak. Het is na vrijdag sterk de vraag of team 13 wel in competitie blijft. We gaan de komende week gebruiken om te bezien wat er mogelijk is in combinatie met team 12. Ook gaan we bekijken of er nog iemand is die het team uit de brand wil helpen. Iemand die momenteel geen competitie speelt. Eigenlijk is alleen Alice wekelijks beschikbaar. Omdat alle uitwedstrijden doordeweeks zijn, moet dochter Jentine - in Zuidbroek wonend - aan zich voorbij laten gaan. Reserves Benjamin is beperkt beschikbaar reserve Rense heeft ook gezondheidsproblemen. Bijkomend probleem is nog dat alleen die beide reserves over vervoer beschikken. Kortom, het gaat heel, heel moeilijk worden.

Alies, het ga je goed !!! Kom gerust nog eens kijken op een competitieavond. Anne, doe kalm aan en hopelijk kun je er komend seizoen dan weer staan!

Voor vrijdag 9 februari staat voor team 13 de thuiswedstrijd tegen ’s-Heerenbroek 2 op het programma.

 

Geen enkele puntendeling dus in week 5. Zesmaal winst en zevenmaal verlies. Natuurlijk ‘is Parijs nog ver’ - we hebben de proloog net achter de rug - maar de eerste voortekenen wijzen erop dat de teams 1, 7, 8, 10 en 12 om de bovenste plaats gaan meedoen. Helemaal onverwacht is dat overigens niet. Team 2 kan tot nu toe helaas niet aan de verwachtingen voldoen.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Maandag 5 februari:
Wijhe 1 - Kampenion 9

Vrijdag 9 februari:
Thibats 1 - Kampenion 2
De Brug 2 - Kampenion 3
Smash 2000 1 - Kampenion 4
Heino 2 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Harderwijk 1
Kampenion 7 - Wham 1
TT Zwolle 8 - Kampenion 8
Kampenion 10 - Zwartsluis 2
NTC Leogang 3 - Kampenion 11
Kampenion 12 - Smash ’70 9
Kampenion 13 - ’s-Heerenbroek 2

Zaterdag 10 februari:

Stede Broec 1 - Kampenion 1

Ik hoop mij komend weekend weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar