FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle dertien teams kwamen deze week in actie en verreweg de meeste daarvan - liefst elf - op de vrijdagavond. Het werd een succesvolle week met tien zeges en drie nederlagen. Team 1 boekte in Grootebroek de derde 6 - 4 zege op rij. Team 2 herstelde overtuigend van de zeperd van vorige week en ook team 3 kwam tot winst. De teams 7, 8 en 12 stellen nu al hun kandidatuur voor de titel. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

3e divisie: Stede Broec 1 - Kampenion 1

Zaterdag 10 februari: Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier tegen Arjen de Jong, Rogier Wijker en Roy Broersen
Beide teams speelden dus in dezelfde samenstelling als vorige week.

T/m het dubbel vielen de scores precies zo uit als vorige week. Gert-Jan versloeg Arjen ‘in straight games’, waarna Julian in drie games zijn meerdere moest erkennen in Rogier. Ton versloeg de linkshandige Roy ook al in drie games.
In het dubbel verloren Gert-Jan en Julian in vier games van Arjen en Roy.

Daarna verloor Gert-Jan in vier games van Rogier en dat was de eerste ‘trendbreuk’ ten opzichte van vorige week. Ton versloeg vervolgens Arjen in vier games. Julian leek daarna tegen Roy op weg naar een mooie zege, maar bij een 0 - 2 voorsprong stokte het. Roy kwam knap terug tot 2 - 2 en was in de beslissende game de gelukkigste na 11 - 9.

Ton en Rogier - beiden deze middag en vooravond nog ongeslagen - speelden daarna de sleutelpartij. Ton wist de belangrijke partij in vieren te winnen en bracht de stand op 4 - 4. Gert-Jan pleegde daarna opnieuw ‘trendbreuk’ door ditmaal wel van Roy te winnen. Waar hij vorige week nipt in vijven verloor, daar won hij nu in vieren. Julian speelde daarna tegen Arjen een spiegelpartij van zijn partij tegen Roy. Hij kwam met 2 - 0 achter en leek op een nederlaag af te stevenen. Hij rechtte echter zijn rug en wist eerst de 3e en vervolgens de 4e game eruit te slepen (9 - 11 en 10 - 12). Daarmee deelde Julian toch een tikje uit, want hij wist in de beslissende game het verschil te maken: 6 - 11.

Zo boekte team 1 een keurige 4 - 6 zege op Stede Broec 1, de derde 6 - 4 zege op rij. Door dit resultaat blijft team 1 bovenin meedoen.

Grote man aan Kamper kant was opnieuw Ton die net als in de ontmoeting in Kampen ongeslagen bleef.

Scores:
Ton 3, Gert-Jan 2 en Julian 1

 

Hoofdklasse: Thibats 1 - Kampenion 2

Vrijdag 9 februari: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink en Trung Nguyen, Martijn Heemskerk en Derk Rodink

Team 2 herstelde zich vrijdagavond bij de studentenvereniging Thibats 1 prima van de zeperd vorige week bij Effekt ‘74 1. De heren boekten een overtuigende 2 - 8 zege
Niet dat de wedstrijden allemaal eenvoudig werden gewonnen, maar de heren stonden er vrijdagavond (wel). Er zullen niet zoveel teams met deze cijfers bij Thibats winnen denk ik zo.

Een (ruime) zege was overigens ook nodig, want team 2 stond tot vrijdagavond op de ‘gevaarlijke’ 5e plaats.

Grote man aan Kamper kant was Jordy die zijn drie partijen overtuigend won. Verder levert de dubbelcombinatie Jordy / Thomas steeds vaker winst op. Ook dat is een prettige constatering.

Scores:
Jordy 3, Robin L 2, Thomas 2 en dubbel 1

 

Hoofdklasse: De Brug 2 - Kampenion 3

Vrijdag 9 februari: Bas de Vries, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels tegen Bas Wrekenhorst, Jan Los en Linda Stolk

Team 3 kende - zeker achteraf gezien - een lastig competitieprogramma met eerst het verrassend goed presterende Swift (D) 1 en vervolgens Entac 2. Het wist in totaal 6 puntjes te pakken. Vrijdagavond ging het in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2 dat vooraf 2e stond.

T/m het dubbel ging het gelijk op, maar daarna demarreerden de Kampenaren naar 2 - 6. Net op het moment dat we dachten aan een ruime zege, deed De Brug 2 nog wat terug. Eerst verloor Bas verrassend kansloos van Linda, waarna Gerben kopman Bas moest feliciteren.
Niettemin is een 4 - 6 zege in Apeldoorn een keurig resultaat.

Grote man aan Kamper kant was ‘Utrechter’ Gertjan die heel knap ongeslagen bleef.

Scores:
Gertjan 3, Gerben 2 en Bas 1; dubbel 0

 

Promotieklasse: Smash 2000 1 - Kampenion 4

Vrijdag 9 februari: Ralph Trip, Nick Kuipers en Hans de Vries tegen Dennis Schoppink, Tim Korfage en Marc van der Burgt

Team 4 liet een keurige 6 - 4 zege op Blauw-Wit 2 in de openingswedstrijd volgen door een (te ruime) 7 - 3 nederlaag bij De Toekomst 4. Vrijdagavond moest het in Losser op bezoek bij Smash 2000 1.

Om direct maar met de deur de sportzaal binnen te vallen, team 4 leed een ruime nederlaag in Losser. Toch waren de verschillen in de individuele partijen niet heel groot. Maar de gastheren waren doortastender, scherper op de beslissende momenten.
Alleen Ralph - die in de plaats van Peter speelde - wist een puntje te pakken.

Uithuilen, de vrije week gebruiken om te trainen en dan is er op vrijdag 23 februari al weer de kans op revanche tegen dezelfde tegenstander.

Scores:
Ralph 1; Hans 0, Nick 0 en dubbel 0

 

1e klasse: Heino 2 - Kampenion 5

Vrijdag 9 februari: Dick Hoekman, Jackie van der Meulen en Bertin Bos tegen Ismay de Jong, Jordi Mulder en Regina Woerlee

Team 5 is niet goed aan het seizoen begonnen. Tweemaal kwam het in actie en tweemaal werd verloren. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Heino 2 dat ook onderin bivakkeerde. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Welnu, de wedstrijd verliep voor team 5 heel teleurstellend. Het kwam niet verder dan 3 punten. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, behaalde het met die 7 - 3 nederlaag nog een maximaal resultaat. Dick en Bertin versloegen overtuigend Ismay, terwijl Dick en Jackie het dubbel er met 10 - 12 in de 5e game wisten uit te slepen. Alle andere partijen gingen min of meer kansloos verloren.
En zo zette team 5 de slechte serie voort.

Scores:
Bertin 1, Dick 1 en dubbel 1; Jackie 0

 

2e klasse: Kampenion 6 - Harderwijk 1

Vrijdag 9 februari: Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude tegen Mustaffa Montasser, Henk Vlieger en Edwin van der Leij

Team 6 komt in een pittige poule uit. Het is opnieuw bij DTV ‘84 2 ingedeeld waarvan het nipt met 4 - 6 verloor. Tegen het sterke TT Zwolle 6 deelde het de punten.
Vrijdagavond kwam Harderwijk 1 op bezoek met de sterke Edwin van der Leij in de gelederen.

Team 6 speelde een zeer sterke wedstrijd. Alle Kamper spelers wisten te winnen van Mustaffa en Henk, al had Simon tegen Henk daar heel veel punten voor nodig: 11 - 9 in de 5e game.
Simon en Gerard moesten hun meerdere erkennen in de lepe Edwin, maar het enthousiasme van Robin werd diezelfde Edwin teveel. Robin won heel knap in vier games en bezorgde zijn team een fraai bonuspunt.
In het dubbel boekten Gerard en Robin een knappe 3 - 0 zege op Edwin en Henk.

De 8 - 2 zege op Harderwijk 1 in deze samenstelling mag er zijn. Het veld kruipt bovenin ook wat in elkaar, mede door de 3 - 7 zege van DTV ‘84 2 bij het tot nu toe sterk presterende NTC Leogang 2.

Grote man aan Kamper kant was vrijdagavond dus Robin die heel knap ongeslagen bleef.

Scores:
Robin M 3, Gerard P 2, Simon 2 en dubbel 1

 

3e klasse: Kampenion 7 - Wham 1

Vrijdag 9 februari: Roelard Bos, Djengis van Nek en (invaller) Guido Wessels tegen Lucas Drogt, Theo de Graaf en Harold de Graaf

Team 7 gaat als een speer. Het won zijn beide wedstrijden ruim, waar de andere teams veel punten laten liggen. Afgelopen vrijdag kwam promovendus Wham 1 op bezoek.

Theo Hogenhorst (niet fit) en Jan Ringenier (ziek) waren niet beschikbaar, maar gelukkig kon in de persoon van Guido Wessels (team 8) een beroep op een sterke invaller worden gedaan.

Van een wedstrijd was vrijdagavond - met alle respect - niet of nauwelijks sprake. Dat mag ik toch wel schrijven nadat team 7 met 10 - 0 wist te winnen in slechts 30 games! De Kampenaren waren een forse maat te groot voor de gasten.
Na drie wedstrijden lijkt het al een heel eenzijdige competitie te worden, want de voorsprong van team 7 op de nummer 2 (Emmeloord 2) bedraagt al 11 punten. Heel apart.

Scores:
Djengis 3, Guido 3, Roelard 3 en dubbel 1

 

3e klasse: TT Zwolle 8 - Kampenion 8

Vrijdag 9 februari: Jomar Schilder, Arnold Hubach en Simone Lieftink tegen Richard van der Sligte, (invaller) Robin Jansman en Marinka Mittelmeijer

Team 8 was de competitie zelfs nog overtuigender gestart dan team 7. Het verloor in twee wedstrijden namelijk maar 1 puntje. Vrijdagavond ging het op bezoek bij TT Zwolle 8 dat ik dit seizoen als outsider had ingeschat.

Welnu, team 8 speelde opnieuw een puike wedstrijd. De Kampenaren gaven weinig weg. Alleen het dubbel ging verloren en de enkelpartij van Arnold tegen Marinka. Alle overige acht partijen leverden winst op waardoor ook team 8 na drie wedstrijden op 27 punten staat en ook al een gat geslagen heeft naar achtervolger Emmeloord 1.

Jomar en Simone bleven in Zwolle keurig ongeslagen.

Scores:
Jomar 3, Simone 3 en Arnold 2; dubbel 0

 

3e klasse: Wijhe 1 - Kampenion 9

Maandag 5 februari: (invaller) Mattias Beimers, Rick Bolks en Sietse Wagteveld tegen José Eijkelkamp, Syp de Jong en André van de Kolk

Team 9 heeft al twee spannende wedstrijden achter de rug waarin het 1x verloor met 4 - 6 (van Heino 5) en 1x won met 6 - 4 (van De Brug 8). Maandagavond al ging het op bezoek bij Wijhe 1.
Omdat Harm Bosman (niet fit) en Marijke van Egmond niet beschikbaar waren, moest een invaller worden gezocht en die werd uiteindelijk gevonden in Mattias Beimers die zijn rentree bij Kampenion maakt, omdat de teams 12 en 13 met personele problemen kampen.

Team 9 liep maandagavond vanaf het begin achter de feiten en de score aan, maar het lachte het laatst en lachte dus het best. Via 2 - 0, 2 - 2, 3 - 2 en 4 - 3 werd het uiteindelijk toch nog 4 - 6. Op die score lijkt team 9 dit seizoen voorlopig patent te hebben.

Waar Rick en Mattias lang puntloos bleven, daar hield Sietse zijn team nog in de wedstrijd, o.a. ook via het met Rick gewonnen dubbel. Toen Sietse ook zijn derde wedstrijd won en zijn team daarmee op 4 - 4 bracht, zorgde Mattias voor een bonuspunt via een zwaarbevochten zege op André. In de laatste partij van de avond stelde Rick de zege toch nog veilig via een viergames zege op José. Het was de eerste keer dat de Kampenaren op voorsprong kwamen en meteen ook de belangrijkste.

Grote man aan Kamper kant was Sietse die zijn drie partijen wist te winnen, waarvan twee in vijven.

Scores:
Sietse 3, Mattias 1, Rick 1 en dubbel 1

 

4e klasse: Kampenion 10 - Zwartsluis 2

Vrijdag 9 februari: Jan Beks, Bertil Oving en Jan de Vries tegen Marc de Rijk, John van Schellen en (invaller) Joost de Graaf

Team 10 doet mee voor de bovenste plaatsen en dat wil het graag zo houden. Afgelopen vrijdag kwam met Zwartsluis 2 een concurrent op bezoek. De gasten verschenen met Joost de Graaf als invaller. Zou team 10 daarvan weten te profiteren?
Bij team 10 was Tromp ziek en daarom moest Jan de Vries - net terug van Curacao - eerder weer aan de bak dan verwacht.

Het werd een spannende wedstrijd waarin team 10 niettemin lange tijd op een vrij ruime zege leek af te stevenen. Het stond op een gegeven moment 5 - 1. Maar daarna stokte het. Van de laatste vier partijen gingen er nog drie naar de Sluzigers waarvan 2x in vijven.

Zo moest team 10 na 5 - 1 genoegen nemen met een 6 - 4 zege. Niet slecht uiteraard, maar een puntje meer was wel zo prettig geweest. Het zijn toch dubbele punten in de wedstrijd tegen een concurrent.

Voorlopig hebben NTC Leogang 4 en team 10 enige afstand genomen van de overige teams. Maar Zwartsluis 2 is nog niet uitgeschakeld.

Scores:
Bertil 2, Jan B 2, Jan de V 1 en dubbel 1

 

4e klasse: NTC Leogang 3 - Kampenion 11

Vrijdag 9 februari: Gerard Wessels, Marco Ilbrink en Jeroen Heldoorn tegen Denisa Leusink, Gilbert van den Dragt en Gerjan Karssen

Team 11 is niet te benijden dit seizoen. Het is weliswaar in één seizoen teruggekeerd in de 4e klasse, maar het is in een loodzware poule ingedeeld. De twee gespeelde wedstrijden leverden ruime nederlagen op en vrijdagavond ging het in Nunspeet op bezoek bij degradant NTC Leogang 3.

Het werd ook nu een ongelijke strijd. De Nunspeters waren gewoonweg te sterk. De Kampenaren verkochten hun huid zo duur mogelijk, maar aan het eind bungelde de scalp van Gerard, Jeroen en Marco aan de shorts van de tegenstanders.
Geen schande overigens, want de Nunspeters speelden vorig seizoen dus nog 3e klasse waar de Kampenaren nog in de 5e klasse uitkwamen.
De score stokte al bij 1 puntje. Jeroen wist dat ene puntje te pakken.

Scores:
Jeroen 1; Gerard W 0, Marco 0 en dubbel 0

 

5e klasse: Kampenion 12 - Smash ‘70 9

Vrijdag 9 februari: Mattias Beimers, Jarno van den Heuvel en Martijn Haanappel tegen Evert Buter, Ben Lans en Harm Scholten

Net als de teams 7 en 8 is ook team 12 de competitie meer dan overtuigend gestart. Ook dit team stond na twee wedstrijden aan kop. Op zich niet verwonderlijk, want ik vind dat het team in de 4e klasse thuishoort. Slechts de geflatteerd lage ELO ratings van de jeugdspelers stond dit in de weg.

Afgelopen vrijdag kwam met Smash ‘70 9 de nummer 2 op bezoek. Een mooie gelegenheid om afstand te nemen.

En dat gebeurde ook. De Kampenaren toonden zich in veruit de meeste partijen duidelijk de betere. Partij na partij leverde winst op. In de negende partij - bij een 8 - 0 tussenstand - gebeurde het toch nog: Martijn verloor na 12 - 14 in de 5e game van Evert. De Hattemers bleven daarmee een maximale nederlaag bespaard. In de laatste partij stelde de teruggekeerde Mattias de 9 - 1 zege veilig.
Team 12 heeft nu een voorsprong van 7 punten op Emmeloord 3.

Jarno en Mattias bleven zonder al teveel moeite ongeslagen.

Scores:
Jarno 3, Mattias 3, Martijn 2 en dubbel 1

 

5e klasse: Kampenion 13 - ‘s-Heerenbroek 2

Vrijdag 9 februari: Jentine Sikkema, (invaller) Jannick van den Broek en (invaller) Ernst van den Broek tegen Jan Doornwaard, Jan Bos en Ilona Post

Het seizoen is pas twee wedstrijden onderweg, maar ik heb het gevoel dat ik al een boek over team 13 kan schrijven. Anne van der Haar en Alies Hendriks hebben moeten besluiten - hetzij dit seizoen, hetzij definitief - te stoppen met tafeltennis.
We hebben met de spelers van team 12 en team 13 digitaal de hoofden bij elkaar gestoken met als uiteindelijk resultaat dat team 13 het seizoen hoopt te kunnen afmaken met behulp van de reserves Benjamin en Rense en invallers uit team 12.

Net toen we die conclusie hadden getrokken, moest Alice Ringenier zich met rugklachten voor de wedstrijd van vrijdag tegen ‘s-Heerenbroek 2 terugtrekken. Dat kon er ook nog wel bij.
Team 13 speelde zo met Jentine en de invallers Ernst en Jannick.

De broers Ernst en Jannick bewezen dat hun ELO rating niet in overeenstemming is met hun niveau, want zij wonnen samen 6 van de 7 te behalen punten. Alleen Ernst verloor een partij van Jan Bos.
Omdat Jentine niet in goede doen was - zij heeft te weinig ritme om lekker te kunnen ballen - behaalde team 13 aan het eind toch nog een nipte 6 - 4 zege.

Grote ‘man’ aan de kant van team 13 was Jannick die opnieuw keurig ongeslagen bleef.

Scores:
Jannick 3, Ernst 2 en dubbel 1; Jentine 0

Komende week is er geen competitietafeltennis. De week erna staan in de afdeling al de returns van deze week op het programma. De oorzaak daarvan is de volgende.
Bij het volgen van de landelijke competitie zouden er twee vrije weken achter elkaar zijn. En dat terwijl we net zijn begonnen. Omdat de speelweken rond de weken van Goede Vrijdag en Paasmaandag nog wel eens problemen opleveren, is besloten om speelronde 8 over die beide weken te verdelen en speelronde 7 naar voren te halen. Vandaar dus dat teams elkaar 2x achter elkaar ontmoeten met een vrije week ertussen.

Over twee weken hoop ik mij weer te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar