FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Na een weekje rust was er deze week weer seniorencompetitie. Alle 13 teams kwamen in actie, waarvan 7 thuis. Het bijzondere van de wedstrijden in de afdeling was dat het hier (al) om de returns van twee weken geleden ging. De wedstrijden van speelronde 8 zijn namelijk enkele weken naar voren gehaald. Enerzijds om de competitie niet onnodig lang stil te leggen - volgende week is er vanwege het NK tafeltennis weer geen competitie - en anderzijds om in de (twee) weken van Goede Vrijdag en Paasmaandag in totaal één speelronde te plannen waardoor mogelijke problemen worden voorkomen en de behoefte om wedstrijden te verzetten duidelijk kleiner wordt. De balans was deze week - net als twee weken geleden - duidelijk positief. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

3e divisie: DOV 1 - Kampenion 1

Zaterdag 24 maart: Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Erik Wijman, Lennart Bloothoofd en Erik Heemskerk

Team 1 kwam dit seizoen tot nu toe driemaal in actie en het won al die keren met de cijfers 6 - 4. Dat is netjes. Het is dit seizoen - na de wisseling Julian voor Ivan - namelijk zaak om even te ‘hergroeperen’ en vervolgens weer volle kracht vooruit te gaan. Wanneer dat dan gebeurt, is even afwachten. Afgelopen zaterdag ging het in Heerhugowaard op bezoek bij DOV 1. DOV staat voor Door Oefening Vaardig. De spelers van team 1 hadden het zaterdagmiddag lastig tegen de vaardige tegenstanders. Omdat DOV twee spelers met de naam Erik kent, noem ik hen hierna bij de achternaam.

Na het dubbel stond team 1 op een 3 - 1 achterstand. Gert-Jan verloor in de openingspartij in vieren van Wijman. De verschillen waren niet groot, maar toch. Julian boekte hierna een keurige viergames zege op Lennart en zo stond het weer gelijk. Ton was vervolgens kansloos tegen Heemskerk. Waar Ton tot vanmiddag nog slechts eenmaal verloren had, daar had hij ditmaal geen kans.
In het dubbel verloren Gert-Jan en Julian in vier games van Heemskerk en Wijman, Erik & Erik zo je wilt.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Gert-Jan toonde zich tegen Lennart duidelijk de betere van de twee en won dan ook eenvoudig. Ton boekte vervolgens een viergames zege op Wijman. De verschillen waren niet groot, maar toch had je nooit het idee dat Ton de partij zou verliezen. Julian ondervond daarna ook de kracht van Heemskerk. Hij won nog wel de 3e game, maar moest de game erna het hoofd buigen.

In de achtste partij speelde Ton een matige partij tegen Lennart. Hij weliswaar niet helemaal fit (lichte pijn onderin de rug), maar dan nog had hij Lennart beter partij moeten (kunnen) bieden. Hij verloor in vier games. Ook Gert-Jan liep tegen Heemskerk tegen een verliespartij aan. Hij won nog wel de 1e game, maar daarna ging het per game minder of speelde Heemskerk per game vaardiger. Dat laatste kan uiteraard ook. GJ verloor in ieder geval in vier games. Daarmee stond de eerste nederlaag van team 1 van dit seizoen vast. Het was aan Julian om tegen Wijman te proberen de nederlaag een wat draaglijker aanzien te geven. En dat lukte gelukkig. Julian speelde een sterke partij en won ‘in straight games’. Goed om te constateren dat Julian steeds beter op dreef raakt en deze zaterdag de beste Kampenionner was.

Door de nederlaag doet team 1 voorlopig (?) een klein stapje terug. Het lijkt met StedeBroec 1, DOV 1 en De Brug 1 te gaan uitmaken wie als 1e, 2e, 3e en 4e eindigen. De teams hebben een gaatje geslagen naar de nummers 5 en 6.

Scores:
Julian 2, Gert-Jan 1 en Ton 1; dubbel 0

Op zaterdag 10 maart as. ontvangt team 1 Assen 1.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Thibats 1

Vrijdag 23 februari: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink tegen Trung Nquyen, Derek Rodink en Martijn Heemskerk

Twee weken geleden behaalde team 2 in de uitwedstrijd tegen Thibats 1 een keurig resultaat: 2 - 8 winst. Vrijdagavond ging het moeizamer, al zag het daar in het begin nog niet naar uit. Team 2 stond na het dubbel op een 3 - 1 voorsprong. Jordy rekende snel af met Trung - en dan heb ik het niet over de rekening van de bar - Thomas speelde te gehaast tegen ’noppie’ Derek om het zijn tegenstander heel moeilijk te kunnen maken en Robin had weinig moeite met Martijn.
In het dubbel boekten Jordy en Thomas een solide zege op Derek en Trung.

Na het dubbel was de wedstrijd echter in balans. Thomas wilde tegen Trung te snel scoren waardoor hij teveel fouten maakte. Trung profiteerde dankbaar. Een positieve spelopvatting is uiteraard prima, maar het neigt af en toe naar haïkiri. Er staat geen doodstraf op om de bal af en toe eens terug te leggen of te steken. Jordy was daarna tenminste één maatje te groot voor Martijn, maar Robin had het vervolgens lastig tegen Derek. Hij won nog wel de 1e game, maar zag Derek daarna (terecht) drie games op rij winnen. Zo stond het 4 - 3.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Thomas had ook geen moeite om Martijn - de minst sterke Thibatter - te verslaan. Robin speelde een vreemde partij tegen Trung. Zowel in de 1e als 2e game verspeelde Trung een riante voorsprong waarna Robin - gelijk Houdini - nog wist te ontsnappen: 11 - 9 en 17 - 15. In de 3e game ging het meer gelijk op en was het opnieuw Robin die won. In de laatste partij van de avond ondervond ook Jordy de kracht van de deze avond sterk acterende Derek. Je moet 3, 4 of 5 games uiterst geconcentreerd zijn om van een materiaalspeler als Derek te kunnen winnen. Dat was deze avond teveel gevraagd.

Team 2 won dus opnieuw van Thibats 1, maar minder ruim. Het werd ditmaal 6 - 4. Al met al is het ‘niet verkeerd’ om in twee wedstrijden 14 punten te pakken tegen deze tegenstander.

Scores:
Jordy 2, Robin L 2, Thomas 1 en dubbel 1

Op vrijdag 9 maart as. komt team 2 weer in actie. Het ontvangt dan De Brug 3.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - De Brug 2

Vrijdag 23 februari: invaller Ralph Trip (team 4), Gerben Wolterink en Gertjan Wessels tegen Linda Stolk, Bas Wrekenhorst en Jan Los

Voor team 3 is het dit seizoen zaak om (weer) tenminste één team onder zich te houden. En na drie wedstrijden heeft het een voorsprong 5 punten op de buren van TT Zwolle 2. Twee weken geleden won team 3 - na een aanvankelijk ruime voorsprong - uiteindelijk met 4 - 6 bij De Brug 2. Vrijdagavond was de return.

Na het dubbel was de wedstrijd in balans. Ralph versloeg Linda in drie games zonder daarbij in de problemen te komen. Gerben snoepte daarna tegen Bas weliswaar een game mee, maar was over het algemeen kansloos tegen deze zeer ervaren tegenstander. Gertjan bleek vervolgens te sterk voor Jan; hij hoefde geen game af te staan.
In het dubbel waren Gerben en Gertjan kansloos tegen Bas en Jan. ‘Onze’ G&G bleken minder chemie te hebben dan Geer en Goor en bewezen opnieuw dat het - met alle respect - niet verstandig is om twee ‘niet aanvallend denkende spelers’ samen te laten dubbelen.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Gerben had zijn handen vol aan Linda hoewel laatstgenoemde al sinds een jaar heel wat pondjes kwijt is. Gerben won na vier spannende games. Ralph pakte tegen Jan nog wel de 1e game, maar had daarna onvoldoende antwoord op het ‘niet logisch lijkende’ spel van zijn tegenstander. Jan bouwt het punt niet op, maar wil vanuit het niets scoren. Daarbij is het altijd weer afwachten of hij daarin slaagt. Ditmaal scoorde Jan duidelijk meer punten dan dat hij fouten maakte. Gertjan en Bas maakten er daarna een lange en spannende partij van. Gertjan nam een 2 - 0 voorsprong en had daarbij over geluk niet te klagen. Daarna kwam Bas terug in de wedstrijd door de 3e en 4e game te winnen. In de beslissende game had Gertjan de focus van de 1e en 2e game terug. Heel geconcentreerd spelend wist hij de beslissende game te winnen.

Van de laatste drie partijen won team 3 er nog twee. Gerben bleek tegen Jan meer steady dan zijn tegenstander. Maar dat is ook niet zo verwonderlijk, de speelstijlen van beide spelers in ogenschouw nemend. Gerben won in vier games. Gertjan bleek hierna prima hersteld van de hangpartij tegen Bas. Hij versloeg Linda ‘kinderlijk eenvoudig’ in drieën. In de laatste partij van de avond stond Ralph goed te spelen tegen routinier Bas, maar verder dan winst in de 3e game kwam hij niet. Maar dat is geen schande tegen deze tegenstander.

Team 3 won dus opnieuw met 6 - 4 van De Brug 2 en het deed daarmee goede zaken. Zeker toen naderhand bekend werd dat nummer laatst TT Zwolle 2 in eigen huis met maximale cijfers van het sterk acterende Swift (D) 1 had verloren. De voorsprong op de Zwollenaren bedraagt al 11 punten. Grote man aan Kamper kant was opnieuw Gertjan die knap ongeslagen bleef.

Scores:
Gertjan 3, Gerben 2 en Ralph 1; dubbel 0

Team 3 komt as. vrijdag al weer in actie. De wedstrijd tegen buurman Bosman/Wezep 1 is - op verzoek van de Wezepers - verplaatst van vrijdag 16 naar vrijdag 2 maart.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Smash 2000 1

Vrijdag 23 februari: Peter Vrielink, Nick Kuipers en Hans de Vries tegen Dennis Schoppink, Mark van der Burgt en Tim Korfage.

Team 4 begon heel sterk aan het seizoen met een 6 - 4 zege op Blauw-Wit 2, maar daarna verloor het tweemaal met (te) ruime cijfers. Het wordt dan ook tijd om punten te gaan pakken om te voorkomen dat het naar de 1e klasse degradeert. Afgelopen vrijdag ontving het Smash 2000 1 waarvan het twee weken geleden met liefst 9 - 1 verloor.

Na het dubbel was er balans. Peter - die last van zijn rug had - versloeg in de openingspartij opvallend eenvoudig tegenstander Dennis. Peter deed (met alle respect) niet veel meer dan de bal op tafel houden, blokken en een trage, bolle spin spelen. Maar Dennis moest daarop het antwoord schuldig blijven en maakte heel veel fouten. Peter won ‘in straight games’. Nick won hierna tegen Mark nog wel de 1e game, maar daarna wist Mark afstand te nemen. Hans beet zich vervolgens tegen Tim helemaal in de wedstrijd vast. Dat was ook nodig, want met het blote oog was geen verschil waar te nemen. Maar gelukkig ben ik brildragend. Hoewel er dus van krachtsverschil nauwelijks sprake was, wist Hans de partij in drie games te winnen. Driemaal met nipt verschil.
In het dubbel moesten Nick en Peter de tegenstanders Dennis en Tim na vier games feliciteren.

Na het dubbel ging het moeizamer voor team 4. Nick speelde tegen Dennis - qua scores - een spiegelpartij van die tussen Hans en Tim. Hoewel de speelstijlen van de vier niet met elkaar zijn te vergelijken. Nu was het Nick die in drie games verloor en waarbij het verschil telkens slechts 2 punten was. Peter won hierna tegen Tim de 1e game met ruime cijfers, maar Tim counterde met ruime gamewinst in de 2e game. Daarna was er meer balans. Uiteindelijk wist Tim de partij te winnen met 8 - 11 in de 5e game. Hans had het hierna heel lastig tegen Mark die zijn materiaal slim gebruikte. Pas in de 3e game had Hans beter het oog in het spelletje van zijn tegenstander, maar het was te laat om de partij eventueel nog te doen kantelen. Zo stond het ineens 2 - 5.

Van de laatste drie partijen wist team 4 er nog één te winnen. Nick pakte tegen Tim de 1e game met ruime cijfers, maar daarna kwam Nick tekort. Tim won in vier games. Hans nam het vervolgens op tegen Dennis. Net als in zijn eerste partij beet Hans zich vast in het spel van de tegenstander: de bal op tafel houden, wachten tot de tegenstander komt en dan counteren. Die tactiek pakte prima uit, want Hans won in drie games waarvan de 2e en 3 in de verlenging. In de laatste partij van de avond bleek Mark te sterk voor Peter, mede door diens rugproblemen. Peter wist er helaas geen echte wedstrijd van te maken en verloor vrij kansloos in drieën.

Team 4 pakte dus twee puntjes meer dan in Losser, maar eigenlijk is een 3 - 7 nederlaag te ruim. Het blijft daardoor onderin bivakkeren.

Scores:
Hans 2 en Peter 1; Nick 0 en dubbel 0

Team 4 ontvangt op vrijdag 9 maart Trias 2, al wordt nog bekeken of op verzoek van de tegenstander een andere speeldatum kan worden gevonden.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Heino 2

Vrijdag 23 februari: Bertin Bos, Dick Hoekman en Sebastian Holzapfel tegen Jordi Mulder, Regina Woerlee en Marnick Krisman

Team 5 maakt tot nu toe een moeizaam seizoen door. En eigenlijk formuleer het dan nog te positief. Na drie wedstrijden staat het ruim onderaan. En dat in een poule waarin de andere vijf teams elkaar weinig ontlopen. Het wordt voor team 5 dan ook tijd om punten te gaan pakken. Te beginnen afgelopen vrijdag met de thuiswedstrijd tegen Heino 2.

De start was weinig bemoedigend, want zowel Bertin (tegen Jordi) als Dick (tegen Regina) verloren hun wedstrijd in vijven. En Dick ook nog eens in de verlenging. Sebastian bracht zijn team terug in de wedstrijd via een viergames zege op Marnick. En in het dubbel bleek hij samen met Bertin te sterk voor het duo Regina / Jordi. En dat terwijl zij volgens mij voor het eerst samen dubbelden. Zo stond het dus weer gelijk.

Na het dubbel boekte Dick een keurige zege op de jonge en sterke Jordi die tot vanavond op 8 uit 9 stond. Dick spinde er lustig op los en Jordi wist niet onder de druk uit te komen. Bertin speelde daarna zijn tweede vijfpitter - ditmaal tegen Marnick - en verloor helaas opnieuw. Sebastian ondervond daarna de kracht van Regina die heel direct speelt; sja, sommige mannen houden niet zo van heel directe vrouwen … Sebastian verloor na drie spannende games.

Van de laatste drie partijen wist team 5 er helaas nog maar één te winnen. In de achtste partij toonde Dick - deze avond sterk spelend - zich ook te sterk voor Marnick. Hij won in vier games. Sebastian was daarna vrijwel gelijkwaardig aan Jordi, maar op de beslissende momenten bleek de jonge Jordi koelbloediger / doortastender (doorhalen wat niet van toepassing is). Jordi won na drie spannende games. In de laatste partij van de avond verloor Bertin in vier games van Regina. Bertin heeft minder ritme dan een jaar geleden, maar wil nog wel dezelfde ballen slaan als toen. Daardoor ligt zijn foutenpercentage te hoog.

Team 5 verloor dus opnieuw van Heino 2; ditmaal met de cijfers 4 - 6. Het ziet daarmee de andere teams in de poule ‘verder weg lopen’.

Scores:
Dick 2, Sebastian 1 en dubbel 1; Bertin 0

Op vrijdag 16 maart as. gaat team 5 op bezoek bij de buren van Bosman/Wezep 2.

 

2e klasse: Harderwijk 1 - Kampenion 6

Vrijdag 23 februari: Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude tegen Henk Vlieger, Bert Monster en Edwin van der Leij

Harderwijk 1 is een enigszins bijzonder team. Het is namelijk een combinatie van de teams 1 en 2 van het afgelopen seizoen. Team 1 speelde Promotieklasse (daarvan is alleen Edwin van der Leij overgebleven) en team 2 werd kampioen in de 3e klasse. Het hangt er dus maar net vanaf of je een Harderwijk met of zonder Edwin van der Leij treft. Team 6 speelde dus opnieuw tegen een Harderwijk met Edwin. Waarvan akte.

In Kampen won team 6 heel keurig met 8 - 2 en pakte het eigenlijk twee bonuspunten; Robin versloeg Edwin en bleek samen met Gerard in het dubbel te sterk voor Edwin en Henk. De wedstrijd van vrijdagavond toonde enige gelijkenis met die in Kampen, zij het dat de bonuspunten achterwege bleven.
Gerard, Robin en Simon wonnen allen van Henk en Bert, zij het dat Robin tegen Bert tot het gaatje moest gaan en dat Simon tegenstander Henk ook pas in de beslissende 5e game op de knieën kreeg.

Daar staat tegenover dat zowel Simon als Gerard de sterke Edwin tot een vijfpitter wisten te dwingen. Helaas voor de Kampenaren wist Edwin - vorig seizoen dus nog Promotieklasse spelend - in beide gevallen die 5e game naar zich toe te trekken.
In het dubbel namen Gerard en Robin opnieuw een 0 - 2 voorsprong tegen Edwin en Henk. Maar waar zij in Kampen wisten door te drukken, daar kwam het Harderwijker duo ditmaal sterk terug. Edwin en Henk wonnen drie games op rij en brachten daarmee Gerard en Robin hun eerste nederlaag van het seizoen toe.

Niettemin won team 6 voor de tweede maal van Harderwijk 1 en dat is netjes. Het heeft ook al ruim afstand genomen van de tegenstander van de afgelopen wedstrijden. Dat is een prettige constatering, want de Harderwijkers staan op de 5e plaats.
DTV ’84 2 en TT Zwolle 6 hebben gezamenlijk een gaatje geslagen naar NTC Leogang 2 en team 6 die evenveel punten hebben.

Scores:
Gerard P 2, Robin 2 en Simon 2; dubbel 0

Op vrijdag 9 maart gaat team 6 op bezoek bij NTC Leogang 2, terwijl TT Zwolle 6 en DTV ’84 2 elkaar in Zwolle ontmoeten.

 

3e klasse: Wham 1 - Kampenion 7

Woensdag 21 februari: invaller Guido Wessels (team 8), invaller Sietse Wagteveld (team 9) en Jan Ringenier tegen Lukas Drogt, Harold de graaf en Theo de Graaf

Ruim anderhalve week geleden eindigde de wedstrijd in een ‘belachelijke’ 10 - 0 zege voor team 7. Belachelijk, want team 7 stond toen geen game af. Het vermoeden bestond echter vooraf dat het ditmaal niet zo gemakkelijk zou gaan. En dat bleek ook.

In de eerste drie enkelpartijen leek het daar nog niet direct op. Alleen Sietse moest tegen Harold een game afstaan. Guido bleek na drie nipte games te sterk voor Lukas, terwijl Jan niet in de problemen kwam tegen Theo. Na drie partijen stond het dus ook nu 3 - 0 voor team 7. In het dubbel leken de beide invallers Guido en Sietse na een 2 - 0 achterstand alsnog snel orde op zaken te stellen, maar na een goede start in de beslissende 5e game stokte het en wonnen Harold en Lukas verdiend.

Daarna toonden de Kampenaren zich over het algemeen net wat sterker, al moest Sietse zich tweemaal gewonnen geven. Eerst wist hij het taaie en vrij passieve spel van Theo niet te doorbreken waardoor hij in vieren verloor. Sietse is op zijn best tegen aanvallend ingestelde spelers. En je kunt veel van de sympathieke Theo zeggen, maar een aanvaller is hij niet. In de slotpartij verloor Sietse een hangpartij tegen Lukas. Hij speelde duidelijk beter dan tegen Theo, maar het eurocentje viel net de verkeerde kant op: 11 - 9 in de 5e game. Guido won ruim van Harold en was in een hangpartij tegen (pa) Theo na 10 - 12 in de 5e game het gelukkigst. Jan bleef vrij eenvoudig op de been en won zijn resterende partijen - ook die tegen vroegere ‘angstgegner’ Lukas - redelijk overtuigend.

Al met al won team 7 ditmaal met 3 - 7. Maar ‘mark my words’, dat is een prima resultaat in Nieuwleusen. Andere teams gaan het moeilijk krijgen om dit resultaat te verbeteren. Door de (gunstige) uitslagen in andere zalen heeft team 7 de voorsprong weten uit te breiden van 11 naar 14 punten! Hij gaat lekker!

Scores:
Guido 3, Jan R 3 en Sietse 1; dubbel 0

Op vrijdag 9 maart gaat team 7 op bezoek bij Emmeloord 2.

 

3e klasse: Kampenion 8 - TT Zwolle 8

Vrijdag 23 februari: Arnold Hubach, Jomar Schilder en Guido Wessels tegen Richard van der Sligte, Marinka Mittelmeijer en Bas Willemse

Team 8 doet dit seizoen tot dusver niet onder voor team 7, zij het dat de concurrentie wat sterker is. Daardoor is de voorsprong op de achtervolgende teams kleiner. Maar wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Afgelopen vrijdag ontving het TT Zwolle 8 waarvan het twee weken geleden met 2 - 8 wist te winnen.

De Kampenaren kwamen prima uit de startblokken. De eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Arnold had het lastig tegen Richard, maar won wel na drie (vrij) nipte games. Jomar en Marinka waren twee games aan elkaar gewaagd, maar in de beide andere games was Jomar duidelijk de betere. Guido moest de eerste game aan tegenstander Bas laten, maar toonde zich daarna duidelijk de sterkste.
In het dubbel bleken Arnold en Guido te sterk voor Marinka en Richard.

Na het dubbel sloeg Jomar tegenstander Richard in de 1e game helemaal kaal. Maar toen Richard geen last meer had van het haar voor zijn ogen zag hij het spelletje beter en won hij drie games op rij. Arnold had daarna zijn handen meer dan vol aan Bas. In een mooie partij speelden beiden ‘haasje-over’. Via 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Ook die was spannend. Uiteindelijk toonde Arnold zich na 11 - 9 de gelukkigste. Guido etaleerde tegen Marinka zijn goede vorm, maar wat wil je ook na een doordeweekse partij met team 7 in Nieuwleusen. Hij gaf Marinka geen enkele kans en won eenvoudig.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Jomar speelde tegen Bas zijn beste partij van de avond en won in vieren. Guido bleek ook tegen Richard in goede doen. Ondanks dat die het spelletje beter zag dan in het begin van de avond, moest hij zijn meerdere erkennen in Guido die dan ook kan terugkijken op een prima week (6 uit 6). Arnold nam het tenslotte op tegen Marinka van wie hij in Zwolle had verloren. Lang was er niet of nauwelijks sprake van krachtsverschil. Wat te zeggen van de gamestanden 16 - 14, 10 - 12 en 12 - 14? Arnold moest bij een 1 - 2 achterstand wat forceren, maar dat pakte helaas voor hem en team 8 niet goed uit. Marinka profiteerde dankbaar: 6 - 11.

Niettemin mag team 8 niet ontevreden zijn met de tweede 8 - 2 zege op dit TT Zwolle 8. Grote man aan Kamper kant was - als ‘gezegd’ - Guido die zijn drie partijen ‘kinderlijk eenvoudig’ won.

Scores:
Guido 3, Arnold 2, Jomar 2 en dubbel 1

Komende vrijdag ontmoeten Dronten ’74 2 en Emmeloord 1 elkaar en de uitslag van die wedstrijd is ook voor team 8 van belang. Op vrijdag 9 maart ontvangt team 8 Dronten ’74 2.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Wijhe 1

Dinsdag 20 februari: Rick Bolks, Marijke van Egmond en Sietse Wagteveld tegen André van de Klok, Benny Mulder en José Eijkelkamp

Team 9 draait tot deze week een beetje een ‘zouteloze’ competitie. Weinig vlees en weinig vis. Driemaal kwam het in actie en driemaal verscheen er een 6 - 4 score op het wedstrijdformulier. Eenmaal in het nadeel en tweemaal in het voordeel van team 9. Afgelopen dinsdag kwam Wijhe 1 op bezoek waarvan het twee weken geleden ‘op vreemde bodem’ op het nippertje met 4 - 6 won na vrijwel de hele wedstrijd achter te hebben gestaan.

Dinsdagavond was alles anders. Of dat kwam omdat Marijke haar rentree in competitieverband voor Kampenion maakte? Wie zal het zeggen. Feit was in ieder geval dat de eerste drie enkelpartijen - na een wat aarzelend begin - telkens in winst werden omgezet. En het is natuurlijk altijd prettig om met een 3 - 0 voorsprong aan het dubbel te kunnen beginnen. Zeker als je - zoals Marijke en Rick - nog nooit met elkaar hebt gedubbeld. Het zou zelfs kunnen dat zij elkaar tot dinsdagavond niet kenden. Toch gingen zij vrij overtuigend van start en namen - ietwat geflatteerd - een 2 - 0 voorsprong in games. André en Benny herstelden zich daarna en kwamen knap terug tot 2 - 2. In de beslissende game hadden Marijke en Rick weer het beste van het spel en zij wonnen die overtuigend.

Na het dubbel veranderde er niet zo heel veel. Partij na partij leverde winst op. Sja en als team 9 dan ook nog eens de hangpartijen weet te winnen, dan behoort zelfs een maximale score tot de mogelijkheden. Eerst Sietse en later - in de laatste partij - Rick wist tegen Benny een 1 - 2 achterstand in games weg te werken om vervolgens in de beslissende game alsnog afstand te nemen. De overige partijen leverden eenvoudiger winst op.

Zo behaalde team 9 inderdaad een 10 - 0 zege op Wijhe 1. Het nestelt zich daarmee in één keer als derde 3e klasteam van Kampenion op plaats 1. Waar gaat dit naar toe? Natuurlijk moeten we de huid niet verkopen voor de gnoe geschoten is, maar toch!

Scores:
Marijke 3, Rick 3, Sietse 3 en dubbel 1

Op donderdag 8 maart gaat team 9 in Heerde op bezoek Vined 3.

 

4e klasse: Zwartsluis 2 - Kampenion 10

Maandag 19 februari: Jan Beks, Jan de Vries en Tromp Baarssen tegen Mark de Rijk, Kenneth van Dijk en John van Schellen

Team 10 is na een aarzelende start bij het ‘taaie’ Harderwijk 3 langzaam maar zeker in betere doen gekomen. Het komt uit in een poule waarin op voorhand vier teams titelkansen mochten worden toegedicht: Harderwijk 3, NTC Leogang 4, Zwartsluis 2 en Kampenion 10 zelf. Twee weken geleden zag het thuis tegen Zwartsluis 2 een ruime voorsprong nog goeddeels verdampen. Het werd uiteindelijk 6 - 4. Afgelopen maandag ging team 10 op bezoek bij Zwartsluis 2.

De wedstrijd leek behoorlijk op de eerdere wedstrijd in Kampen. Ook nu bouwde team 10 een ruime voorsprong op die het niet helemaal wist vast te houden. Dat had alles te maken met één speler aan de kant van Zwartsluis 2: John van Schellen. Net als in de eerdere wedstrijd bleek John te sterk voor de spelers uit Kampen ‘en verre omstreken’, al was Jan de Vries dichtbij een overwinning. Hij verloor met 11 - 9 in de 5e game.
Alle overige partijen leverden winst op voor team 10. Niet dat die zeges altijd even eenvoudig tot stand kwamen - zo speelden Jan Beks en Tromp een taaie vijfpitter tegen Kenneth - maar toch. De partijen tegen Mark - normaal gesproken toch vrij lastig te bespelen - leverden nog de minste problemen op.
Ook in het dubbel wisten de Sluzigers niet ‘boven Jan’ te komen, maar dat is ook niet zo verwonderlijk. Team 10 bracht namelijk twee Jannen achter de tafel.

Al met al boekte team 10 een keurige 3 - 7 zege op Zwartsluis 2. Ik denk niet dat veel andere teams uit de poule daartoe in staat zijn. Een prima resultaat dus wat mij betreft. Team 10 werpt zich daarmee - met NTC Leogang 4 - op als belangrijkste titelkandidaat. Beide teams hebben elkaar dit seizoen overigens nog niet ontmoet.

Scores:
Jan B 2, Jan de V 2, Tromp 2 en dubbel 1

Op vrijdag 2 maart al komt team 10 weer in actie. Op verzoek van tegenstander Harderwijk 3 is de wedstrijd in Kampen tussen beide teams naar voren gehaald.

 

4e klasse: Kampenion 11 - NTC Leogang 3

Dinsdag 20 februari: Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman tegen Gerben van den Dragt, Denisa Leusink en invaller Marco Dekker (team 4)

Ik heb het hier al vaker aangegeven: team 11 is in een (te) zware poule ingedeeld. Met twee degradanten uit de 3e klasse en twee sterke 4e klasteams was op voorhand al duidelijk dat de kansen op handhaving - er degraderen namelijk ook nog eens twee teams - dichtbij nul (het lijkt waarachtig het weerbericht wel) zouden liggen. Natuurlijk worden de spelers wekelijks ‘uitgedaagd’, maar het verschil met vorig seizoen in de 5e klasse is wel erg groot.

Afgelopen dinsdag kwam koploper NTC Leogang 3 op bezoek. Twee weken geleden werd het 9 - 1 voor de Nunspeters. Het zou een hele toer worden om dat resultaat te verbeteren. De gasten traden namelijk weliswaar met een invaller aan, maar deze Marco Dekker stond - in de poule van Kampenion 10 - nog op 100% (slik).

De Kampenaren streden voor wat zij waard waren. En vooral Jeroen wist het de tegenstanders meer dan lastig te maken. In de openingspartij versloeg hij keurig Gerben in vier games. Gerard wist het daarna Denisa verrassend lastig te maken, maar zij won toch ‘in straight games’ waarvan overigens twee games ‘in de verlenging’. Henny nam tegen Marco heel knap een 2 - 1 voorsprong, maar die wist - al even knap - die achterstand toch nog om te buigen naar een 2 - 3 zege.
In het dubbel verloren Gerard en Jeroen in vieren van Denisa en Gerben.

Na het dubbel wisten de gasten de partijen iets gemakkelijker te winnen. De partij tussen Jeroen en Marco vormde daarop een uitzondering. In een mooie en spannende partij met wisselende kansen moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Jeroen zich de gelukkigste. Hij besliste de partij op 10 - 9 met een netbal, een activiteit die door Marco werd ondertiteld … De resterende partijen gingen in drieën of vieren naar de gasten.

Team 11 verdubbelde dus heel knap de score van de uitwedstrijd; het werd ditmaal 2 - 8. En eigenlijk zat er dinsdagavond ook niet meer in. Daarvoor waren de tegenstanders te sterk. NTC Leogang 3 is voor mij dan ook titelkandidaat nummer 1 in de poule. Knap van Jeroen dat hij twee punten wist te pakken.

Scores:
Jeroen 2; Gerard W 0, Henny 0 en dubbel 0

Op dinsdag 6 maart gaat team 11 op bezoek bij gemeentegenoot ’s-Heerenbroek 1.

 

5e klasse: Smash ’70 9 - Kampenion 12

Vrijdag 23 februari: Jannick van den Broek, Jarno van den Heuvel en Martijn Haanappel tegen Arnould Bos, Houwer de Geus en Evert Buter

Team 12 lijkt hard op weg om het goede voorbeeld van de teams 7 en 8 te volgen. Inderdaad, het verliest ook al weinig punten. Twee weken geleden won het met 9 - 1 van de toenmalige nummer 2 (!) Smash ’70 9 en afgelopen vrijdag was de return in Hattem.

Ik heb het hier al vaker aangegeven: het is jammer dat team 12 dit seizoen in de 5e klasse moet uitkomen. De oorzaak daarvan is vooral de lage jeugdratings die Ernst en Jannick - en in mindere mate Jarno - hebben. Die ratings staan niet in verhouding tot het niveau van de jeugdspelers en dat blijkt (gelukkig) ook dit seizoen. De tegenstanders in de poule denken daar wellicht anders over.

Afgelopen vrijdag werd dit verhaal weer bevestigd. De linkshandige Jannick is behoorlijk vast voor een jeugdspeler. Hij raakt niet in de war van gameverlies en blijft gewoon zijn ding doen. Dat werpt vruchten af. Hij won zijn drie partijen, al had hij het tegen Houwer heel lastig. Die partij won hij na 9 - 11 in de beslissende 5e game.

Jarno speelt bij de jeugd hoger dan Jannick. Ook hij is linkshandig, maar is iets minder een rallyspeler dan Jannick. Hij heeft een goede forehand en ook zijn backhand blok en tik mogen er zijn. Jarno won tweemaal in vieren in eenmaal ‘in straight games’. Hij kwam vrijdagavond dus niet in de problemen.

Teamoudste Martijn is meer van de ‘boem boem’. Rallys spelen? Mwah! Schuiven en prikken? Bleh! Martijn mag graag beuken. Niet alleen met de forehand, maar ook met de backhand. Net als Jarno won hij tweemaal in vieren en eenmaal in drieën. En ook precies tegen dezelfde spelers. Ook geen moeilijke avond voor Martijn dus.
In het dubbel bleken de younsters Jannick en Jarno in drie games te sterk voor Arnould en Houwer. Dat ging niet eenvoudig, maar toch.

O ja, team 12 won dus met maximale cijfers bij Smash ’70 9. De Hattemers zullen blij zijn dat zij de Kampenaren nu tweemaal gehad hebben, want in twee wedstrijden zijn zij van de 2e naar de 5e plaats gezakt. Team 12 heeft verder afstand genomen van de achtervolgende teams. De voorsprong op nummer 2 Emmeloord 3 bedraagt nu 11 punten.

Scores:
Jannick 3, Jarno 3, Martijn 3 en dubbel 1

Op vrijdag 9 maart gaat team 12 op bezoek bij datzelfde Emmeloord 3.

 

5e klasse: ’s-Heerenbroek 2 - Kampenion 13

Dinsdag 20 februari: Rense Beimers, Alice Ringenier en invaller Ernst van den Broek (team 12) tegen Jan Doornwaard, Jan Bos en Ilona Post

De grootste winst voor team 13 is dat het het seizoen kan afmaken. Na het (noodgedwongen) afhaken van Alies Hendriks en Anne van der Haar werden de (treurige) hoofden digitaal bij elkaar gestoken. Met behulp van de reserves Rense Beimers (uitwedstrijden) en Benjamin Wichers (thuiswedstrijden) en invallers uit team 12 - de broers Ernst en Jannick van den Broek - moet het allemaal net kunnen. Hoera!

Afgelopen dinsdag speelde team 13 de gemeentederby bij ’s-Heerenbroek 2. Twee weken geleden won team 13 - dankzij de invallers Ernst en Jannick - met 6 - 4. Op voorhand was al duidelijk dat het een lastig karwei zou worden om dat resultaat tenminste te evenaren. Rense had al sinds 1874 geen bal meer geslagen en Alice had toch weer last van haar rug, wat heel vervelend is bij tafeltennis. Je (her)kent dit vast wel. Bij Mens Erger Je Niet gaat dat veel gemakkelijker.

Over de wedstrijd kan ik vrij kort zijn: Alice en Rense kwamen niet in de buurt van een overwinning. Maar gelet op de tekst hiervoor is dat ook niet zo gek. Het was (opnieuw) aan ‘een invaller van Van den Broek’ - ditmaal dus Ernst - te danken dat team 13 geen billenkoek, maar een tikje, kreeg. Ernst bleef ditmaal ongeslagen, waar hij twee weken geleden nog van Jan Bos verloor. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, was een 7 - 3 nederlaag voor team 13 ook een maximaal resultaat.
De invallers pakken dit seizoen voor team 13 heel belangrijke punten. Zoveel is wel duidelijk!

Scores:
Ernst 3; Alice 0, Rense 0 en dubbel 0

Op vrijdag 9 maart ontvangt team 13 Wham 2.

 

Over het algemeen goede resultaten dus in week 8. Bovendien staan er na vier spelrondes vier teams op plaats 1 en drie daarvan (zeer) ruim. Natuurlijk zegt dat nog niet zoveel. Maar na de volgende volledige speelronde - als we vijf wedstrijden hebben gespeeld - kom ik hier graag op terug.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Vrijdag 2 maart:
Kampenion 3 - Bosman/Wezep 1
Kampenion 10 - Harderwijk 3

Ik hoop mij komend weekend weer te melden. Daar gaat mijn vrije weekend! ;)

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar