FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Deze week was er geen regulier programma in de afdeling Oost vanwege het NK tafeltennis dat dit weekend in Zwolle wordt gehouden. Sommige teams gebruikten de vrije week om een wedstrijd vooruit te spelen. Zo ook de teams 3 en 10. In beide gevallen kwam het verzoek van de tegenstander - respectievelijk Bosman/Wezep 1 en Harderwijk 3 - en in beide gevallen werd het een spannende wedstrijd.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Bosman/Wezep 1

Wim Tillema, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels tegen Wiebren van de Schootbrugge, Jeroen Rotman en Hermen van de Schootbrugge.

Team 3 draait een vrij aardig seizoen. Na vier wedstrijden staat het vierde en heeft het dus twee teams achter zich, waaronder Bosman/Wezep 1. Dat team heeft echter as. kampioen Entac 2 al tweemaal ontmoet.

Het werd een ietwat vreemde wedstrijd. Het scoreverloop was spannend zonder dat we veel spannende partijen hebben gezien. Na het dubbel stonden de Wezepers op een 1 - 3 voorsprong. Wim kwam tekort tegen Wiebren. Wim sleepte de 3e game er nipt uit, maar verloor de games 1, 2 en 4 met ruime cijfers. Gerben bood Jeroen goed partij, maar die kwam aanvallend te vaak door en won in vier games. Gertjan wist het vervolgens Hermen heel lastig te maken. Gertjan pakte de 1e game waarna de 2e en 3e game - die in de verlenging werden beslist - werden gedeeld. In de 4e game won Gertjan met ruim verschil.
In het dubbel hadden Gerben en Wim geen kans tegen Jeroen en Wiebren.

Na het dubbel maakten Gerben en Wiebren er bij vlagen een schaakpartij - schafeltennispartij zo je wilt - van. Na drie games stond Gerben met 2 - 1 voor en hij wist in de 4e game op het nippertje (13 - 11) te voorkomen dat een beslissende 5e game moest worden gespeeld. Wim en Hermen speelden hierna een wisselvallige partij tegen elkaar. Er waren vijf games nodig om een winnaar aan te wijzen zonder dat ook maar één game spannend was. In de beslissende game nam Hermen afstand. Gertjan pakte vervolgens tegen Jeroen nog wel de 1e game, maar daarna schakelde Jeroen een tandje bij en won hij alsnog vrij eenvoudig.

In de achtste partij was er nauwelijks krachtsverschil tussen Gerben en Hermen. Toch won Gerben ‘in straight games’. Hermen trapte te vaak in de val die Gerben opzette. Gertjan vergat zichzelf te belonen in zijn partij tegen Wiebren. Zowel in de 1e als in de 3e game stond hij vrijwel de hele tijd op voorsprong om beide games aan het eind nog uit handen te geven: 11 - 13 en 9 - 11. De 2e game won hij met ruim verschil. Zo stond het dus 1 - 2, waar het tenminste 2 - 1 had moeten staan. In de 4e game ging Gertjan wat forceren en dat pakte niet goed uit. In de laatste partij zorgden Wim en Jeroen voor de spannendste partij van de avond. Na vier games stond het 2 - 2 en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Het was uiteindelijk Wim die na 13 - 11 de gelukkigste van de twee was.

Team 3 verloor dus met 4 - 6 van Bosman/Wezep 1 en met die uitslag konden de Kampenaren wel leven.

Scores:
Gerben 2, Gertjan 1 en Wim 1; dubbel 0

Op vrijdag 9 maart gaat team 3 op bezoek bij nummer laatst TT Zwolle 2.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Harderwijk 3

Jan Beks, Jan de Vries en Tromp Baarssen tegen Rob Nijland, Anne Kooistra en Pieter Berkelaar

Team 10 komt uit in een lastige poule. Samen met NTC Leogang 4 en Harderwijk 3 is het verwikkeld in een titelstrijd, terwijl ook de rol van Zwartsluis 2 nog niet is uitgespeeld. Team 10 heeft van deze teams het lastigste programma achter de rug en na vier wedstrijden staat het op een 2e plaats, 4 punten achter koploper NTC Leogang 4. Zelf heeft het weer 4 punten meer dan Harderwijk 3, de tegenstander van afgelopen vrijdag.

Team 10 ging - niet voor het eerst dit seizoen - prima van start. Na het dubbel stond het op een 3 - 1 voorsprong. Jan B moest tegen Rob even zoeken, maar na de ruim verloren 1e game kwam hij niet meer in de problemen. Hij won alsnog vrij eenvoudig in vier games. Jan de V had het daarna lastig tegen Anne die aan beide kanten met noppen speelt. In de 1e game maakte Jan nog wat teveel fouten. Daarna hield hij de bal meer op tafel waarna Anne net wat meer fouten maakte. Ook Jan won in vier games. Tromp was vervolgens tegen Pieter dichtbij een 3 - 1 zege. Pieter sleepte de 4e game er echter met nipt verschil uit en wist in de 5e game afstand te nemen.
In het dubbel moesten de Jantjes de 1e game met 15 - 17 aan Anne en Rob laten. Daarna pakten zij het beter op en wisten zij drie games op rij te winnen.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Jan de V gaf tegen Rob in de 1e game de ballen net wat te gemakkelijk aan. Mede daardoor wist Rob de 1e game te winnen. Daarna speelde Jan duidelijk beter en won hij drie games op rij. Jan B bleek hierna in vier games te sterk voor Pieter. Hij verloor de 2e game nipt (16 - 18), maar was in de overige games duidelijk de betere. Tromp had het vervolgens heel lastig tegen ‘noppy’ Anne. Tromp valt graag aan, maar dat is bijna zelfmoord tegen Anne die dan ook vrij eenvoudig in vier games won.

In de achtste partij moest Jan de V zijn meerdere erkennen in Pieter. Wat Jan ook probeerde, Pieter had vrijwel overal een (beter) antwoord op. Tromp liep vervolgens tegen Rob tegen zijn derde nederlaag van de avond aan. Pieter, Anne en ook Rob zijn te taai, te geslepen voor de aanvallend ingestelde Tromp. Dat is uiteraard geen schande. In de laatste partij van de avond verloor Jan B de 1e game tegen Anne. Maar daarna had Jan beter het oog in het spel en (vooral) het materiaal van Anne. Ook nu kwam Jan regelmatig goed door met de backhand en stelde hij de zege toch nog veilig.

Team 10 versloeg Harderwijk 3 dus met de cijfers 6 - 4 na eerder nog met 5 - 1 te hebben voorgestaan. Het wedstrijdformulier bekeken hebbende zat er eigenlijk ook niet meer in. Er werd één vijfpitter gespeeld - tussen Tromp en Pieter - en daar ging de beslissende game met ruim verschil naar Harderwijk 3.

Team 10 heeft nu de sterke teams Harderwijk 3 en Zwartsluis 2 al tweemaal gehad. Het ontmoet DE concurrent NTC Leogang 3 juist nog tweemaal. Kortom, er liggen voldoende mogelijkheden voor team 10 om dit seizoen als eerste te eindigen.

Grote man aan Kamper kant was Jan Beks die zijn drie partijen in vier games wist te winnen.

Scores:
Jan B 3, Jan de V 2 en dubbel 1; Tromp 0

Op vrijdag 9 maart gaat team 10 op bezoek bij NTC Leogang 4.

Een 4 - 6 nederlaag en een 6 - 4 zege dus op vrijdag 2 maart. In beide gevallen was het een (vrijwel) maximaal resultaat en dan moet je tevreden zijn.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 6 maart:
‘s-Heerenbroek 1 - Kampenion 11

Donderdag 8 maart:
Vined 3 - Kampenion 9

Vrijdag 9 maart:
Kampenion 2 - De Brug 3
TT Zwolle 2 - Kampenion 3
Kampenion 4 - Trias 2
Kampenion 5 - Dronten ‘74 1
NTC Leogang 2 - Kampenion 6
Emmeloord 2 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Dronten ‘74 1
NTC Leogang 4 - Kampenion 10
Emmeloord 3 - Kampenion 12
Kampenion 13 - Wham 2

Zaterdag 10 maart:
Kampenion 1 - Assen 2

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar