Na een weekje rust voor de meeste teams mochten zij deze week weer aan de bak. Alle dertien teams kwamen in actie; zes in een thuiswedstrijd en zeven op locatie. Voor de resultaten maakte dit overigens niet zoveel uit. De teams presteerden over het algemeen goed tot zeer goed. De dertien wedstrijden leverden negen zeges en vier nederlagen op. Ik neem de wedstrijden weer met je door en kijk met je ook naar de tussenstanden na (in de meeste gevallen) vijf wedstrijden.

 

3e divisie: Kampenion 1 - Assen 2

Zaterdag 10 maart: Gert-Jan de Lange. Julian Plette en Ton Ringenier tegen invaller Andries Cats (team 3), Peter Baten en Rémon Linnewiel

Team 1 nam het afgelopen zaterdag op tegen nummer laatst Assen 2. Wellicht lagen er mogelijkheden om een ruime overwinning te behalen. Ruime zeges zijn vrij schaars in de poule. Slaag je er een keer in een ruime zege te behalen, dan ben je zomaar spekkoper.

Julian beet namens team 1 het spits af. Tegenstander was invaller Andries die met Assen 3 in de 1e Noordelijke divisie speelt. Julian leek vanaf de kant gezien wat gespannen en dan is het altijd lastig spelen tegen een speler die niets te verliezen heeft. Bovendien kun je - met alle respect - ‘vadertje Cats’ wel om een boodschap sturen. Als je hem niet onder druk weet te houden, dan neemt hij de regie in handen. Lange tijd had Julian daar geen antwoord op. Pas bij een 0 - 2 achterstand - hij had toen weinig meer te verliezen - gooide hij alle schroom van zich af. Met actief en gedurfd aanvallend spel bracht hij Andries dan eindelijk in de problemen. Hij won de 3e game met ruime cijfers en was net iets beter in de 4e game. Maar ja, dan kom je in de beslissende 5e game en heb je dus wel weer wat te verliezen. Die 5e game was spannend en werd pas in de verlenging beslist. Uiteindelijk was Julian na 12 - 10 de gelukkigste van de twee, maar respect voor Andries die er heel, heel dichtbij zat: 1 - 0.

In de 2e partij nam Gert-Jan het op tegen Peter die na een pauze van twee jaar (vanwege schouderproblemen) het batje weer ter hand heeft genomen. Het was een wedstrijd tussen een aanvaller (Gert-Jan) en een blokker / counteraar (Peter) die ook nog eens de nodige routine meebrengt. In een aantrekkelijke partij bleek de aanval van Gert-Jan doorslaggevend. Peter scoorde ook mooie punten, maar die van GJ waren duidelijk groter in aantal. Weliswaar moest hij de 3e game aan Peter afstaan, maar in de 4e game was hij weer wat doortastender en stelde hij de zege veilig. Mooi om te zien trouwens hoe je (als Peter) ook van tafeltennis kunt genieten, terwijl je verliest en eigenlijk ook niet of nauwelijks kansen op winst hebt gehad. Respect! Zo werd het dus 2 - 0.

Ton nam het daarna op tegen Rémon, de Benjamin aan Asser kant. Dit werd een ongelooflijke partij, vooral van de kant van Ton. En helemaal met terugwerkende kracht, de partijen van Rémon tegen Julian en Gert-Jan gezien hebbende. Ton gaf deze Rémon geen enkele kans. Hij pakte de service direct aan - meestal met de backhand - waardoor Rémon geen moment in de rally kwam. Daarnaast was de service van Ton zo sterk dat Rémon ook hier of direct of al snel daarna het antwoord schuldig moest blijven. Na een bijna foutloze partij won Ton met de alleszeggende cijfers 11 - 0, 11 - 5 en 11 - 6. En ja, als je in een flow zit, dan schijn je ook het geluk af te dwingen. Ik hoop dat gevoel ook nog eens te mogen ervaren … Ton bracht daarmee de stand op 3 - 0.

In het dubbel namen Gert-Jan en Julian het op tegen Peter en Rémon. Hoewel Peter en Rémon vast samen ook nog niet zo vaak hebben gedubbeld, was goed te zien dat er langzaam maar zeker automatismen ontstaan in het spel van GJ en Juul. Natuurlijk is logisch dat je moet zoeken als je - als Gert-Jan - zo lang een dubbel hebt gevormd met (de linkshandige) Ivan. En voor Julian geldt hetzelfde na bij Bosman/Wezep dubbels te hebben gevormd met Jeroen Rotman en Wiebren van de Schootbrugge. GJ en Julian sleepten de 1e game er met 12 - 10 tegen Peter en Rémon uit en waren daarna heer en meester: 4 - 0.

Na het dubbel was het de beurt aan Gert-Jan en Andries. Ook nu kwam Andries qua niveau goed mee met GJ. Maar Gert-Jan speelt (nog) met meer power dan Julian en daardoor stond hij meestal aan de goede kant van de score. Niettemin wist Andries GJ ook met enige regelmaat te verrassen. Toch had je nooit het gevoel dat GJ de partij zou verliezen. Dat gebeurde dan ook niet. GJ won na driemaal 11 - 8 en bracht de stand op 5 - 0.

Hierna was het de beurt aan de beide ‘Benjamins’ van het team: Julian en Rémon. Daar waar Ton deze Rémon niet in de rally liet komen door diens service direct aan te pakken, daar legde Julian die service vaak terug. Zo kreeg Rémon de kans om ditmaal wel het initiatief te pakken en kon hij nu wel laten zien wat hij in huis heeft. Julian kwam in de 1e game nog wel knap terug van een ruime achterstand, maar verloor die alsnog: 11 - 13. De 2e game gaf een soortgelijk spelbeeld te zien. Het was Rémon die meestal het initiatief had en die daarvoor ook werd beloond. In de 3e game was Julian helemaal los. Hij nam direct een voorsprong, breidde die uit en boekte een ruime gamewinst. Helaas wist hij die lijn niet door te trekken. Integendeel, het was Rémon die de 4e game toch nog eenvoudig wist te winnen 5 - 11. Hij zette daarmee zijn team op het wedstrijdformulier: 5 - 1.

Ton mocht toen aantreden tegen Peter. Ook nu bleek de service van Ton een belangrijk wapen. Peter bracht die service regelmatig niet terug of zodanig hoog dat Ton die kon inbeuken. Niettemin wist de lepe Peter Ton ook regelmatig te verrassen. Het werd dan ook zeker geen walk-over. Toch bleek Ton in drie games te sterk: 6 - 1.

Gert-Jan mocht vervolgens zijn krachten met die van Rémon meten. Beiden - aanvallend ingesteld als zijn zijn - maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van met wisselende kansen. Vanaf de kant - misschien moet ik schrijven Kamper kant - leek Gert-Jan de betere van de twee en de grootste winstkansen te hebben. Maar de praktijk was anders. Na vier games stond het 2 - 2 en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Die beslissende game was spannend en uiteindelijk bleek Rémon na 9 - 11 de gelukkigste. GJ was deze middag niet helemaal op zijn niveau en hij was ook wat kritischer op (en cynischer naar) zichzelf dan we van hem gewend zijn. Hoe dan ook, Rémon bracht de stand op 6 - 2.

Ton nam het toen op tegen Andries. En eerlijk is eerlijk, tegen invaller Andries had Ton het het lastigst. Deze linkshandige Andries speelt een soort van powertafeltennis waar menige tegenstander het lastig tegen heeft. Bovendien had hij natuurlijk niets te verliezen en daarom speel je als invaller vaak beter dan in je eigen team. Ton speelde een moeilijke partij en had in de beslissende fases van de games met enige regelmaat zijn service nodig om het verschil te maken. Ton won na drie nipte games en bracht de stand op 7 - 2.

Het was aan Julian en Peter om voor het slotakkoord te zorgen. De 1e game was heel spannend. De game kon dan ook beide kanten op vallen, maar deed dat uiteindelijk met 14 - 12 in het voordeel van Julian. Die gamewinst werkte duidelijk bevrijdend, want daarna speelde Julian een klasse beter. Met gevarieerd, aanvallend spel gaf hij routinier Peter geen kans meer en won hij de 2e en 3e game met ruim verschil. Ook dat is tafeltennis: een ‘vaste’ arm hebben van de spanning en daardoor je ding niet (goed) kunnen doen, of (bijna) alles kunnen doen omdat je heerlijk ontspannen bent. Julian bracht de eindstand op 8 - 2.

Het was regelmatig genieten deze zaterdagmiddag. Van een Ton die in zijn eerste partij tegen Rémon bijna alles wat hij aanraakte in goud zag veranderen. Van een Gert-Jan met zijn dodelijke forehand en zijn steeds beter wordende backhand. Van een Julian met zijn breed arsenaal aan services. Maar ook van de tegenstanders. Een Peter Baten die je van het spelletje ziet genieten ondanks de drie nederlagen. Een Andries die als invaller boven zichzelf uitstijgt en bijna de scalp van Julian te pakken had. En van een Rémon die zich prima herstelde van de oorwassing die hij in de eerste partij van Ton kreeg.

Team 1 deed goede zaken met de 8 - 2 zege. Het nestelt zich daarmee naast Stede Broec 1 op plaats 1. Achtervolger DOV 1 staat er relatief het beste voor, omdat de beide koplopers een wedstrijd meer hebben gespeeld. Team 1 blijft in ieder geval goed meedoen zoals uit de stand hieronder mag blijken.

Scores:
Ton 3, Gert-Jan 2, Julian 2 en dubbel 1

De tussenstand na 4 a 5 wedstrijden:
Kampenion 1         5 - 30
Stede Broec 1       5 - 30
DOV 1               4 - 26
De Brug 1           4 - 21
Hilversum 5         4 - 13
Assen 2             4 - 10

Team 1 en Stede Broec 1 hebben elkaar al tweemaal ontmoet. Beide wedstrijden eindigden in een 6 - 4 zege voor team 1. Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft op het programma. De bovenste vier teams gaan met elkaar uitmaken wie de plaatsen 1 t/m 4 bezetten. Hilversum 5 en Assen 2 lijken aan het eind van het seizoen weer te moeten afdalen naar de Afdeling.

Komende zaterdag wordt interessant, want dan ontmoeten enerzijds de nummers 2 en 3 en anderzijds de nummers 4 en 1 elkaar. Team 1 gaat dan in Apeldoorn op bezoek bij een ‘oude bekende’: De Brug 1.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - De Brug 3

Vrijdag 9 maart: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink tegen Dick Rusch, Sander Riezebos en Bert Steur

Team 2 maakt helaas een wat kleurloos seizoen door. De oorzaak daarvan ligt in de eerste twee wedstrijden toen het - naar mijn inschatting vooraf - de concurrenten in de titelstrijd ontmoette: DTV ’84 1 en Effekt ’74 1. Het deelde de punten met DTV ’84 1 en verloor kansloos bij Effekt ’74 1. Omdat Effekt ’74 1 daarna weinig punten bleef morsen, heeft het al ruim afstand genomen en lijkt de rol van team 2 dit seizoen uitgespeeld. En dat terwijl team 2 snode plannen had.

Maar goed, het heeft geen zin om bij de Wierdense pakken te gaan neerzitten. Van tegenslagen kun je leren en daar word je ook beter van. Na de zeperd in Wierden heeft team 2 zich dan ook wel weten te herstellen, want het won daarna tweemaal op rij van het ‘lastige’ Thibats 1. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst De Brug 3 op bezoek.

Als ik het wedstrijdbriefje zo bekijk, was het eigenlijk een wedstrijd tussen team 2 en Bert Steur. De partijen tegen Dick Rusch en Sander Riezebos leverden over het algemeen eenvoudige winst op voor Jordy, Thomas en Robin. Dat lag tegen ’noppie’ Bert duidelijk anders. Het blijft voor menige Kampenionner toch ‘een dingetje’ om tegen materiaalspelers te moeten aantreden. Dit heeft er vast mee te maken dat bij Kampenion vrijwel geen materiaalspelers aanwezig zijn. En zeker niet op het niveau 1e klasse of hoger.

Eerst beet Robin in het stof tegen deze Bert. Robin had er op voorhand al niet veel vertrouwen in en dat maakt de kans op winst uiteraard bepaald niet groter. Robin verloor in vier games. Ook in het dubbel bleek Bert van doorslaggevende betekenis. Jordy en Thomas kwamen nog wel knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar de 5e game met 8 - 11 naar Bert en Dick.
Jordy nam tegen diezelfde Bert een 2 - 0 voorsprong in games. Dan verwacht je toch dat die 3e game er wel komt. Het tegendeel bleek echter waar. Bert won drie games op rij, weliswaar niet dik maar toch. Thomas nam in zijn laatste partij ook een 2 - 0 voorsprong tegen Bert en ook nu kwam Bert terug tot 2 - 2. In de beslissende game was het echter Thomas die alsnog het verschil wist te maken. Zo bleef ‘de Benjamin’ van het team keurig ongeslagen.

Scores:
Thomas 3, Jordy 2 en Robin 2; dubbel 0

De stand na 5 a 6 wedstrijden:
Effekt '74 1        5 - 38
DTV '84 1           6 - 30
Kampenion 2         5 - 27
Thibats 1           6 - 26
TT Zwolle 3         5 - 24
De Brug 3           5 - 15

Duidelijk is dat Effekt ’74 1 DE kandidaat is voor de titel. Het heeft nummer 2 DTV ’84 1 al tweemaal ontmoet en ruim verslagen. Achter Effekt ’74 1 is het nog wel behoorlijk spannend. De Brug 3 lijkt halverwege het seizoen de zekere degradant. In het geval er twee teams vanuit de landelijke competitie naar de afdeling degraderen, degradeert ook de nummer 5. Dat kan nog een loterij worden.

Team 2 gaat as. vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 3.

 

Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 3

Vrijdag 9 maart: Gerben Wolterink, Bas de Vries en Wim Tillema tegen Stefan van der Lelie, invaller Wessel Kamer (team 4) en Jan Tinus Dijkhuis

Team 3 is opnieuw bezig aan een goed seizoen. Wel zijn de hoofdrolspelers enigszins gewijzigd. Had het vorig seizoen de relatief eenvoudige handhaving vooral te danken aan een prima presterende Wim Tillema, dit seizoen zijn het vooral de resultaten van Gerben Wolterink, Gertjan Wessels en Bas de Vries gezamenlijk die het team vooralsnog een onbezorgde competitie hebben bezorgd. Een wat cryptische zin, dat realiseer ik mij. Wim presteert dit seizoen juist tegenvallend.

Afgelopen vrijdag ging team 3 op bezoek bij TT Zwolle 2. Dat team staat verrassend ‘dik’ onderaan. Het was voor team 3 dan ook zaak om de Zwollenaren op afstand te houden. Gerben, Bas en Wim moesten daarvoor zorgen.

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Na het dubbel stond team 3 op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij boog Gerben tegen ‘angstgegner’ Stefan heel knap een 2 - 0 achterstand in games om tot een 2 - 3 zege. Bas rekende daarna in vier games af met invaller Wessel. Wim kopieerde vervolgens het huzarenstukje van Gerben bijna in zijn partij tegen Jan Tinus. Ook hij kwam terug van een 2 - 0 achterstand in games, maar moest de beslissende game met 12 - 10 aan Jan Tinus laten.
In het dubbel bracht team 3 het ervaren duo Bas/Gerben achter de tafel en zij namen het op tegen Jan Tinus en Stefan. Bas en Gerben wonnen in vier games.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Gerben had weinig moeite met invaller Wessel en won ‘in straight games’. Wim had vervolgens onvoldoende antwoord op het materiaal en spel van Stefan, maar Wim heeft dan ook nog niet zo vaak tegen deze Stefan gespeeld als zijn teamgenoten. Wim verloor in vier games. Bas nam het hierna op tegen Jan Tinus in een partij met wisselende kansen. Wat te zeggen van de gamestanden 14 - 16, 11 - 3, 11 - 9 en 9 - 11? In de beslissende wist Bas dan alsnog afstand te nemen: 3 - 11.

Van de laatste drie partijen wist team 3 er nog twee te winnen. Eerst zette Wim zichzelf ook op het wedstrijdformulier door invaller Wessel in drie games te verslaan. Gerben speelde hierna een hangpartij tegen Jan Tinus. Ook hier stond het 2 - 2 na vier games en ook nu wist de Kamper speler de beslissende game met ruim verschil te winnen: 4 - 11. In de laatste partij van de avond moest Bas in vier games de winst aan Stefan laten. Waar de partijen in Kampen meestal naar Bas gaan, daar heeft hij het in Zwolle lastiger om Stefan te verslaan.

Niettemin is de 3 - 7 zege een prima resultaat voor team 3. Grote man aan Kamper kant was vrijdagavond Gerben die aan een duidelijk beter seizoen bezig is dan het afgelopen seizoen. Goed materiaal blijkt heel belangrijk te zijn.

Scores:
Gerben 3, Bas 2, Wim 1 en dubbel 1

De stand na 5 a 6 wedstrijden:
ENTAC 2             5 - 40
Swift (D) 1         5 - 33
Kampenion 3         6 - 29
Bosman/Wezep 1      6 - 27
De Brug 2           5 - 21
TT Zwolle 2         5 - 10

Team 3 heeft de afstand naar de nummer laatst dus nog verder vergroot. Maar ook hier geldt dat het afwachten is hoeveel teams er straks vanuit de landelijke competitie degraderen naar de afdeling Oost. Zijn dat er meer dan één, dan degradeert ook de nummer 5. En dan krijgen we een heel ander verhaal.

Komende vrijdag is team 3 vrij. Het heeft de thuiswedstrijd van die datum tegen Bosman/Wezep 1 vorige week al gespeeld.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Trias 2

Vrijdag 9 maart: Nick Kuipers, invaller Danny Bruins (team 5) en Hans de Vries tegen Niek Zegers en invaller Pim van der Maten (team 5)

Over de wedstrijd tussen Kampenion 4 en Trias 2 is vooraf het nodige contact geweest. Zowel tussen de wedstrijdsecretarissen als tussen spelers van beide teams. Trias 2 had namelijk personele problemen en verzocht om de wedstrijd te verzetten. Er kon echter geen datum worden gevonden waarop team 4 volledig kon aantreden. En je gaat natuurlijk geen wedstrijd verzetten naar een datum waarop je zelf niet volledig kunt aantreden.
Dus werd de wedstrijd toch op vrijdag 9 maart gespeeld en speelde Trias 2 met slechts twee spelers waarvan één ook nog eens een invaller was. Vervelend uiteraard voor Trias 2, maar soms heb je ermee te maken dat spelers uit teams direct eronder niet kunnen of willen invallen.

Ook team 4 kon niet compleet aantreden. Peter Vrielink (rugklachten) en Ralph Trip (als trainer / coach aanwezig bij de Kamper Sportverkiezing van 2017) waren niet beschikbaar. Danny Bruins (team 5) viel in.

Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. Van de zeven wedstrijden die werden gespeeld, was alleen die tussen Danny en Niek spannend. Niek nam een 0 - 2 voorsprong, maar Danny counterde keurig naar 2 - 2. In de beslissende game wist Danny die goede lijn door te trekken. Alle andere partijen gingen in drie (vier) of vier games (twee) naar team 4.
In het dubbel waren Danny en Nick in drie games te sterk voor Niek en Pim.

Team 4 maakte dus optimaal gebruik van de situatie bij Trias 2 en won met maximale cijfers.

Scores:
Danny 2, Hans 2, Nick 2 (allen uit twee partijen) en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Smash 2000 1        5 - 32
Blauw-Wit 2         5 - 30
De Veluwe 2         5 - 29
Kampenion 4         5 - 23
De Toekomst 4       5 - 21
Trias 2             5 - 15

De bovenste drie teams lijken onderling uit te maken wie promoveert naar de Hoofdklasse en de onderste drie teams - waaronder dus team 4 - strijden om degradatie te voorkomen. Het zal duidelijk zijn dat de maximale zege van team 4 even welkom was als een verkwikkende regenbui aan het eind van een tropische dag.

Team 4 gaat komende zaterdag op bezoek bij De Veluwe 2, terwijl Trias 2 en De Toekomst 2 elkaar in Twello ontmoeten.

 

1e klasse: Kampenion 5 - Dronten ’74 1

Vrijdag 9 maart: Sebastian Holzapfel, Dick Hoekman en Jackie van der Meulen tegen Julian van Egmond, Onno Huisman en Wilco Roes

Team 5 maakt een moeizaam seizoen door. Het kwam viermaal in actie en het verloor al die wedstrijden. Niet zo verrassend dus dat het laatste staat. Afgelopen vrijdag kwam het sterke Dronten ’74 1 op bezoek, ook geen tegenstander waartegen op voorhand veel punten kunnen worden gehaald.

Na het dubbel stond het keurig 2 - 2. Sebastian versloeg Julian in de openingspartij in vier games. Dick moest in drie games zijn meerdere erkennen in de sterke Onno en Jackie kon onvoldoende uit de voeten tegen de lastig te bespelen Wilco die dit seizoen als vierde speler aan het team is toegevoegd.
In het dubbel boekten Jackie en Sebastian een keurige viergames zege op Julian en Onno.

Na het dubbel zette de trend van voor het dubbel zich door. Onno en Wilco bleven zonder verlies, terwijl Dick en Jackie de derde Dronter speler Julian wisten te verslaan. Sebastian wist in de laatste partij van de avond tegen Onno nog wel een 5e game af te dwingen, maar daarin wist diezelfde Onno afstand te nemen.

Zo leed team 5 opnieuw een nederlaag, al zal deze toch anders worden beleefd dan die in de vorige wedstrijden. Een 4 - 6 nederlaag tegen dit Dronten ’74 1 is acceptabel te noemen. En het wedstrijdformulier gelezen hebbende behaalde team 5 daarmee ook een maximaal resultaat.

Scores:
Dick 1, Jackie 1, Sebastian 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Bosman/Wezep 2      5 - 30
Smash '70 (H) 3     5 - 28
Dronten '74 1       5 - 27
Heino 2             5 - 24
TT Zwolle 5         5 - 24
Kampenion 5         5 - 17

De positie van team 5 is hachelijk te noemen, want het lijkt een onmogelijke opgave om in de resterende vijf wedstrijden nog twee teams voorbij te gaan. Maar ik laat mij graag verrassen.

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij koploper Bosman/Wezep 2.

 

2e klasse: NTC Leogang 2 - Kampenion 6

Vrijdag 9 maart: Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude tegen Eric van Noorden, Henk Drost en invaller Gerjan Karssen (team 4)

Team 6 is bezig aan een steady seizoen. Na vier wedstrijden staat het gedeeld derde. De titel lijkt weliswaar een brug te ver, maar wellicht kan het nog een plaatsje stijgen. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij NTC Leogang 2 dat met 23 punten evenveel punten had verzameld in vier wedstrijden. Koploper DTV ’84 2 ging op bezoek bij nummer 2 TT Zwolle 6.

Team 6 speelde een goede wedstrijd en profiteerde ook goed van het feit dat de gastheren met een invaller speelden. Na het dubbel stond team 6 op een 0 - 4 voorsprong. Gerard versloeg Eric in vier games en bracht zijn team op voorsprong. Robin had daarna de grootste moeite met Henk. De eerste vier games ging over en weer - met groot verschil - naar Henk en Robin en dus moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging naar Robin met 8 - 11. Simon moest daarna de 1e game aan invaller Gerjan laten, won daarna drie games op rij.
In het dubbel waren Gerard en Robin in vier games te sterk voor Eric en Henk.

Drie partijen later stond het 1 - 6. Gerard had ook vier games nodig om Henk te verslaan. Simon had hierna geen vat op het ‘niet alledaagse spel’ van Eric en dat bedoel ik niet lullig voor Eric. Hij schuift met veel backspin en komt af en toe met een ‘raketspin’ die heel lastig te bespelen is. Simon verloor kansloos in drie games. Robin verloor - net als Simon - ook de 1e game tegen Henk, maar kwam daarna niet of nauwelijks meer in de problemen en won drie games op rij.

Van de laatste drie partijen won team 6 er nog twee. Simon, die geen goede voorbereiding kende, wist ook tegen Henk geen game te winnen. De verschillen waren weliswaar klein in de 2e en 3e game, maar toch. Simon kwam rechtstreeks uit Duitsland aangereden en was helaas vergeten de vorm van Dima of Timo in te pakken. Gerard kende geen moeite met invaller Gerjan en won eenvoudig in drieën. In de laatste partij van de avond had Robin ook even nodig om aan het spel van Eric te wennen. Hij verloor de 1e game en wist de 2e game er ternauwernood uit te slepen. Daarna ‘was Robin gewend’ en won hij de 3e en 4e game met ruimer verschil.

Team 6 won de strijd om plaats 3 dus met ruim verschil: 2 - 8. Omdat nummer 2 TT Zwolle 6 koploper DTV ’84 2 met diezelfde cijfers versloeg, zijn de Zwollenaren de nieuwe koploper en heeft DTV ’84 2 nog slechts één puntje voorsprong op team 6.

Scores:
Gerard P 3, Robin 3, Simon 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
TT Zwolle 6         5 - 37
DTV '84 2           5 - 32
Kampenion 6         5 - 31
NTC Leogang 2       5 - 25
Harderwijk 1        5 - 19
Smash-in 1          5 -  6

TT Zwolle 6 heeft zijn kandidatuur gesteld voor de titel. Omdat team 6 nog tweemaal tegen nummer laatst Smash-In 1 aantreedt (en TT Zwolle 6 nog tweemaal tegen NTC Leogang 2), moet het de achterstand op de Zwollenaren kunnen verkleinen. Bovendien komt TT Zwolle 6 nog naar Kampen. Maar of team 6 nog in de buurt kan komen van de Zwollenaren? Dat vraag ik mij af.

Komende vrijdag ontvangt team 6 Smash-In 1 uit Ens.

 

3e klasse: Emmeloord 2 - Kampenion 7

Vrijdag 9 maart: Roelard Bos, Djengis van Nek en Jan Ringenier tegen Paul Feenstra, Ab Kooijman en Gilbert Eilander

Team 7 heeft na vier wedstrijden al een (Oude)straatlengte voorsprong op de andere teams. Van concurrenten en achtervolgers kun je nauwelijks nog spreken als je 14 punten voor staat op zowel Emmeloord 2 als TT Zwolle 8. Afgelopen vrijdag ging team 7 op bezoek bij Emmeloord 2.

Na het dubbel stond team 7 op een 1 - 3 voorsprong. Roelard moest tegenstander en kopman Paul na vier games feliciteren. Net als Roelard is Paul linkshandig en aanvallend ingesteld, maar de backhand van Paul bleek sterker. Djengis versloeg daarna Ab in vier games. Als je teveel naar de rechter arm van Ab kijkt, word je gehypnotiseerd. Zulke bijzondere bewegingen maakt hij. Djengis verloor de 3e game, maar was in de 4e game weer bij de les. Jan had daarna weinig moeite met Gilbert die met noppen op de zwarte kant speelt. De backhand tik van Jan bleek vaak doorslaggevend.
In het dubbel namen Ab en Paul overtuigend een 2 - 0 voorsprong in games. Daarna gingen Djengis en Jan dwingender spelen en dat pakte goed uit. Zij wonnen drie games op rij.

Na het dubbel moest Roelard tegen Ab even zoeken en dat kostte hem de 1e game. Maar toen Roelard het had gevonden, ging het heel snel en stond hij in de resterende drie games nog maar 5 punten af. Jan en Paul maakten er daarna een mooie, spannende partij van. Paul was over het algemeen de betere speler, maar Jan ontsnapte eerst in de 1e game en daarna nog eens in de 4e game. Zo moest er een 5e game worden gespeeld die Paul verdiend naar zich toetrok. Djengis had daarna ook niet heel veel moeite met Gilbert, oftewel anti topspin tegen noppen. In de 2e game ontsnapte Djengis op het nippertje, maar in de 3e game kwam hij niet meer in de problemen. Zo stond het 2 - 5.

In de achtste partij boekte Jan een eenvoudige zege op Ab die af en toe weliswaar onnavolgbare ballen slaat, maar steeds meer moeite krijgt naarmate de rally langer duurt. Roelard had het vervolgens meer dan lastig tegen Gilbert. En eigenlijk alleen maar omdat die met noppen speelt. Een onzekere Roelard speelt een klasse minder dan een zekere Roelard. Leek hij met winst in de 4e game de partij alsnog naar zich te kunnen toetrekken, Gilbert dacht daar anders over en won met 11 - 8. Dat was een tegenvaller. Misschien moet Roelard eens wat laten doen aan zijn noppenfobie! Maar zoals al eerder aangegeven, speelt bij Kampenion vrijwel niemand met dat materiaal. In de laatste partij van de avond wist ook Djengis de Emmeloorder kopman Paul niet te verslaan. Paul won overtuigend in drie games en hield daarmee de schade voor zijn team beperkt tot 4 - 6.

Zo boekte team 7 zijn ‘minst goede’ uitslag van het seizoen met een 4 - 6 zege. Sja en als na afloop dan blijkt dat het deze week toch nog weer 2 punten uitkoopt op de nummers 2 en 3, waar hebben we het dan over?

Scores:
Djengis 2, Jan 2 R, Roelard 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 7         5 - 40
Emmeloord 2         5 - 24
TT Zwolle 9         5 - 24
Heino 6             5 - 23
Hoonhorst 1         5 - 22
Wham 1              5 - 17

Als je deze tussenstand ziet, dan moet je de volgende conclusie trekken: het is niet de vraag of team 7 kampioen wordt maar wanneer. De strijd om degradatie te ontlopen is dan ook veel spannender.

Komende vrijdag ontvangt team 7 Hoonhorst 1 dat tot nu toe een teleurstellend seizoen draait.

 

3e klasse: Kampenion 8 - Dronten ’74 2

Vrijdag 9 maart: Arnold Hubach, Jomar Schilder en Simone Lieftink tegen Peter Mourits, Rick Holwerda en Karla Bouwers

Wat voor team 7 geldt, geldt in grote mate ook voor team 8. Zij het dat het in een zwaardere poule uitkomt en dat het - in vergelijking met de concurrentie - een minder zwaar programma had af te werken. Afgelopen vrijdag kwam Dronten ’74 2 op bezoek en in de sterkste samenstelling.

Na het dubbel stond team 8 op een 1 - 3 achterstand. Dat was even wennen, want dat was dit seizoen nog niet eerder gebeurd. Arnold verloor in de openingspartij sneu van Peter; het werd 11 - 13 in de beslissende 5e game. Jomar bracht de stand weer in evenwicht via een keurige 3 - 0 zege op Rick die - na zijn paar maanden bagpacken - nog niet op zijn oude niveau zit. Simone was daarna in het ‘damesonderonsje’ vrijwel gelijkwaardig aan Karla, maar ook hier ging de beslissende game met nipt verschil naar de Dronter speler: 8 - 11.
In het dubbel waren Arnold en Jomar volmaakt kansloos tegen Peter en Rick. Zij wisten in totaal slechts 9 punten te pakken.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Jomar versloeg tegenstander Peter keurig in vier games. Arnold speelde daarna - net als tegenstander Karla - de 2e vijfpitter in successie. En dat in een partij met een ‘vreemd’ scoreverloop. Wat te zeggen van de gamestanden 3 - 11, 11 - 9, 7 - 11 en 11 - 1? In de beslissende game was Karla weer het best op dreef: 6 - 11. Simone pakte daarna tegen Rick nipt de 1e game, maar zag hem daarna de regie overnemen. Simone stribbelde - vooral in de 4e game - nog wel tegen, maar kon niet voorkomen dat Rick in vier games won.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Eerst bleef Jomar ook in zijn derde partij ongeslagen. En dat tegen Karla die ook op 2 uit 2 stond. Karla won nog wel de 1e game, maar daarna ging Jomar per game beter spelen. Hij sleepte de 2e game er nipt uit en wist daarna meer afstand te nemen. Simone boekte daarna een verrassend eenvoudige zege op Peter. Daar waar zij Peter vorig seizoen nog tweemaal moest feliciteren, daar stond zij nu in totaal slechts 10 punten af. In de laatste partij van de avond nam Arnold het op tegen Rick. En geloof het of niet, ook de derde partij van Arnold ging over de volle vijf games. En helaas voor Arnold en team 8 ging ook nu de 5e game verloren: 9 - 11. Heel sneu!

Zo liep team 8 voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aan: 4 - 6. Die uitslag is wel wat geflatteerd, want alle vier gespeelde vijfpitters gingen naar Dronten ’74 2 en twee daarvan met slechts 2 punten verschil in de beslissende game. Man of the match was Jomar die keurig ongeslagen bleef.

Scores:
Jomar 3 en Simone 1; Arnold 0 en dubbel 0

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 8         5 - 39
Swift '64 1         5 - 30
Dronten '74 2       5 - 26
Emmeloord 1         5 - 26
GTC 2               5 - 15
TT Zwolle 8         5 - 14

De voorsprong van team 8 is geslonken van 12 naar 9 punten. Dat is nog steeds riant, maar het wordt onderhand wel opletten geblazen.

Komende vrijdag gaat team 8 op bezoek bij Emmeloord 1.

 

3e klasse: Vined 3 - Kampenion 9

Donderdag 8 maart: Rick Bolks, Sietse Wagteveld en Harm Bosman tegen Erwin van der Giessen, Marc van Dijk en Joost Looman

Team 9 verloor de openingswedstrijd van het seizoen met 4 - 6 van Heino 5, maar won daarna drie wedstrijden op rij. Het werkte zich daardoor zelfs op naar plaats 1. Vorige week won datzelfde Heino 5 de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Futura 1 met liefst 10 - 0, o.a. omdat de gasten met slechts twee spelers aantraden met ook nog eens een invaller. Waar hebben we dat eerder gelezen? Afgelopen donderdag ging team 9 in Heerde op bezoek bij Vined 3. Het was zaak om een - liefst ruime - zege te behalen.

Team 9 kwam uitstekend uit de startblokken, want na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong. Rick was een maatje te groot voor Erwin, Sietse versloeg Marc in vier games en Harm kopieerde dat resultaat in zijn partij tegen Joost.
In het dubbel waren Rick en Sietse in een spannende partij net wat sterker dan Erwin en Marc. Pas in de 4e game wisten zij wat afstand te nemen.

Na het dubbel versloeg Rick Marc in vier games. Opvallend was het daarbij dat Marc in totaal meer punten scoorde dan Rick. Maar gelukkig gaat het in tafeltennis om het aantal gewonnen games. Harm moest hierna zijn meerdere erkennen in Erwin die dan ook eenvoudig won. Sietse toonde zich daarna te sterk voor Joost; hij hoefde geen game af te staan. Zo stond het 1 - 6.

In de achtste partij kwam Harm tekort tegen Marc. Harm verloor in drie games. Rick ‘morste’ hierna tegen Joost weliswaar de 3e game, maar kwam in de overige (drie) games niet in de problemen waardoor hij toch nog vrij overtuigend won. Sietse en Erwin waren daarna twee games aan elkaar gewaagd en die games werden ook keurig verdeeld. Daarna wist Sietse het verschil te maken en kwam ook hij verder niet in de problemen.

Zo boekte team 9 in Heerde een keurige 2 - 8 zege en nestelt het zich weer op kop.

Scores:
Rick 3, Sietse 3, Harm 1 en dubbel 1

De stand van 5 wedstrijden:
Kampenion 9         5 - 34
Heino 5             5 - 32
De Brug 8           5 - 25
Futura 1            5 - 23
Vined 3             5 - 19
Wijhe 1             5 - 17

Halverwege het seizoen lijkt de titelstrijd tussen team 9 en Heino 5 te gaan. Of er moeten nog heel gekke dingen gebeuren.

Komende dinsdag ontvangt team 9 Futura 1 uit Apeldoorn. Concurrent Heino 5 gaat diezelfde avond op bezoek bij De Brug 8.

 

4e klasse: NTC Leogang 4 - Kampenion 10

Vrijdag 9 maart: Jan de Vries, Bertil Oving en Tromp Baarssen tegen Wilmar Smienk, Marco Dekker en Patrick Haverkamp

Team 10 is bezig aan een solide seizoen. Het speelde vorige week de wedstrijd tegen concurrent Harderwijk 3 vooruit en het won die met 6 - 4. Daarmee heeft het de lastige tegenstanders Harderwijk 3 en Zwartsluis 2 al tweemaal gehad en heeft het tot dusver een lastiger programma moeten afwerken dan de (relatieve) koploper NTC Leogang 4.

Afgelopen vrijdag ging team 10 op bezoek bij NTC Leogang 4. Vooraf stond team 10 2 punten voor, maar had het een wedstrijd meer gespeeld.

Na het dubbel stond het gelijk: 2 - 2. Jan toonde zich in de openingspartij in vier games te sterk voor Wilmar. Daarna waren Bertil en Marco drie games aan elkaar gewaagd, maar het stond toen wel 2 - 1 voor Marco die nog op een 100% score stond. In de 4e game wist die het verschil te maken. Tromp verloor daarna ook al in vier games van Patrick. Ook hier waren de 1e en 2e game spannend, maar beide gingen nipt naar Patrick. Dat speelt toch wat lekkerder dan wanneer je tegen een 2 - 0 achterstand aankijkt.
In het dubbel namen Patrick en Wilmar overtuigend een 2 - 0 voorsprong, maar daarna kwamen Bertil en Jan sterk terug. Zij wonnen de 3e en 4e game en bleken in de beslissende game het gelukkigst na 9 - 11. Zo stond het 2 - 2 waar het ook 3 - 1 voor de gastheren had kunnen - en misschien wel moeten - staan.

Drie partijen later stond het 3 - 4. In een spannende partij bleken Jan en Marco aan elkaar gewaagd. Na 11 - 8, 4 - 11, 7 - 11 en 11 - 4 moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging met 8 - 11 naar Jan waarmee hij Marco en passant van zijn 100% score wist te halen. Tromp kwam hierna tegen Wilmar knap van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar in de beslissende 5e game wist Wilmar alsnog het verschil te maken. Bertil en Patrick waren daarna ook al aan elkaar gewaagd. Na vier games stond het 2 - 2 en moest opnieuw een 5e game de beslissing brengen. En ook die game was spannend. Uiteindelijk toonde Bertil zich de gelukkigste van de twee na 11 - 13.

Ook de achtste partij - die tussen Tromp en Marco - ging weer over de volle vijf games. Beiden zijn aanvallend ingesteld en lieten mooie, scorende punten volgen door ‘onbegrijpelijke’ missers. In de beslissende 5e game was Tromp net wat doortastender en bracht hij Marco de tweede nederlaag in het eigen team toe; Jeroen Heldoorn (team 11) had hem al verslagen toen hij inviel bij NTC Leogang 3. Jan boekte daarna een verrassend eenvoudige zege op Patrick. De 1e game was nog nipt, maar daarna ging het snel. In de laatste partij van de avond toonde Bertil zich te sterk voor Wilmar. Ook hij hoefde geen game af te staan.

Zo boekte team 10 een heel belangrijke en zwaarbevochten 3 - 7 zege op concurrent NTC Leogang 4. De partijen 4 t/m 8 gingen over de volle vijf games en daarvan wist team 10 er vier te winnen en ook nog eens twee met slechts 2 punten verschil in de beslissende game. De gastheren kregen daardoor een forse tik te verwerken en bij een 3 - 5 tussenstand wist team 10 door te drukken. Man of the match bij team 10 was Jan die ongeslagen bleef.

Scores:
Jan de V 3, Bertil 2, Tromp 1 en dubbel 1

De stand na 5 a 6 wedstrijden:
Kampenion 10        6 - 40
Harderwijk 3        6 - 37
NTC Leogang 4       5 - 34
Zwartsluis 2        5 - 23
Batfighters 2       5 - 16
Heino 9             5 - 10

De tussenstand begint er voor team 10 per week beter uit te zien. Zeker als je nagaat dat het Batfighters nog 2x ontmoet en Heino 9 en NTC Leogang 4 nog 1x. Team 10 speelt dus nog eenmaal tegen een concurrent waar de concurrentie elkaar nog drie- of viermaal ontmoet. Verder heeft het zowel tegen Harderwijk 3 als Zwartluis 2 een positieve balans en won het dus al eenmaal met 3 - 7 van NTC Leogang 3. Als het waakt voor onderschatting is team 10 dan ook de grootste kandidaat voor de titel.

Komende vrijdag ontvangt team 10 Batfighters 2 en gaat Harderwijk 3 op bezoek bij NTC Leogang 4.

 

4e klasse: ’s-Heerenbroek 1 - Kampenion 11

Dinsdag 6 maart: Gerard Wessels, Jeroen Heldoorn en Henny Boxman tegen Hans Koersen, Ronny Doornwaard en Herwin ten Hove

Team 11 is bezig met een (voorlopig) afscheidstournee langs een aantal zalen in de regio. Die conclusie mogen we al wel trekken nadat we vier wedstrijden onderweg zijn. De afstand naar een ‘veilige’ 4e plaats is namelijk met 10 punten al aanzienlijk. Afgelopen dinsdag ging team 11 op bezoek bij die nummer 4: ’s-Heerenbroek 1.

Gelet op eerdere ontmoetingen tussen beide teams mocht niet worden verwacht dat team 11 de achterstand fors zou terugbrengen. En dat gebeurde dan ook niet. Integendeel.

Na het dubbel stond het 3 - 1 voor de Broekers. Gerard snoepte tegen Hans weliswaar een game mee, maar was over het geheel genomen kansloos in de overige games. Jeroen slaagde er daarna tegen Ronny ook niet in om een game te pakken. Ronny is te vast voor Jeroen die wat aanvallender denkt dan zijn tegenstander. Maar het foutenpercentage is dan te hoog om het Ronny echt moeilijk te kunnen maken. Henny kwam daarna tegen Herwin met 2 - 0 achter te staan na de 2e game met 16 - 14 te hebben verloren. Maar Henny ging niet bij de pakken neerzitten al had hij graag wel even een stoel onder de k.nt gehad. Hij bleef vechten voor een beter resultaat en werd daarvoor beloond: hij won drie games op rij. Chapeau!
In het dubbel waren Gerard en Jeroen - Henny lag aan de zuurstof - kansloos tegen Hans en Ronny.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Gerard had ook niet heel veel in te brengen tegen Ronny die de ballen met een engelengeduld terugbrengt. Gerard probeert meestal aanvallend wat te doen en dat is (zelf)dodelijk tegen Ronny die dan ook eenvoudig in drieën won. Henny had kennelijk nog niet genoeg zuurstof bijgetankt, want hij verloor ook al in drie games van Hans. En dat is niets voor Henny. Jeroen nam vervolgens tegen Herwin een 0 - 2 voorsprong, maar ditmaal was het Herwin die knap terugkwam en drie games op rij met ruim verschil won.

Van de laatste drie partijen wist team 11 er slechts één te winnen. Eerst was Henny volmaakt kansloos tegen Ronny. Beiden staan in de regio niet bekend om hun dodelijke aanval, maar om hun vastheid en taaiheid. Maar waar Henny taai is, daar is Ronny taaier. Waar Henny vast is, is Ronny vaster. Gerard won daarna tegen Herwin nog wel de 1e game, maar daarna was de koek ook op. Herwin won drie games op rij. In de laatste partij van de avond maakten Hans en Jeroen er een spannende partij van. Na 7 - 11, 11 - 6, 9 - 11 en 11 - 9 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Jeroen zich de betere: 3 - 11.

Zo leed team 11 opnieuw een ruime nederlaag: 8 - 2. Het ziet daarmee de achterstand op de ‘veilige’ 4e plaats verder oplopen.

Scores:
Henny 1 en Jeroen 1; Gerard W 0 en dubbel 0

De stand na 5 wedstrijden:
NTC Leogang 3       5 - 40
Smash-in 2          5 - 31
Smash '70 (H) 8     5 - 30
's-Heerenbroek 1    5 - 26
Zwartsluis 3        5 - 13
Kampenion 11        5 - 10

Halverwege het seizoen lijkt ‘alles al beslist’. NTC Leogang 3 wordt kampioen en Zwartsluis 3 en team 11 degraderen. ‘De tweede competitiehelft kan schriftelijk worden afgedaan’.

Komende dinsdag ontvangt team 11 Zwartsluis 3 in een heuse degradatiekraker.

 

5e klasse: Emmeloord 3 - Kampenion 12

Vrijdag 9 maart: Martijn Haanappel, Jarno van den Heuvel en Jannick van den Broek tegen Rick Hankel, Freek van der Kamp en Willem Paulusma

Team 12 staat na vier wedstrijden al ruim op kop. Het heeft 11 punten voorsprong op achtervolger Emmeloord 3. Afgelopen vrijdag ging het daar op bezoek.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Martijn verloor in de openingspartij in drie games van Rick. De verschillen waren niet groot, maar toch. Jarno, die nog steeds op een 100% score staat, had het daarna meer dan lastig tegen Freek. Pas in de beslissende 5e game wist Jarno afstand te nemen. Jannick moest daarna zijn meerdere erkennen in de zeer ervaren Willem die vrij eenvoudig in drie game won. Willem stond overigens ook nog op een 100% score.
In het dubbel hadden Jannick en Jarno het heel lastig tegen Freek en Rick. Zowel de 1e als de 2e game gingen met nipt verschil naar J&J. In de 3e game echter wisten J&J het verschil te maken.

Drie partijen later stond het 2 - 5. In wielertermen: team 12 demarreerde naar 2 - 5. Na een bloedstollend spannende partij tussen Martijn en Freek bleek Martijn - toen de rookwolken waren opgetrokken - te hebben gewonnen na 10 - 12, 11 - 8, 11 - 9, 10 - 12 en 10 - 12! Jannick herstelde zich tegen Rick keurig van zijn nederlaag tegen Willem. Hij won overtuigend in drie games. Jarno mocht het toen opnemen tegen Willem. Dat betekende dat één van beiden zijn 100% score zou verliezen. Het werd een toch wel spannende partij die Jarno niettemin in drie games wist te winnen. Oant moarn!

Van de laatste drie partijen wist team 12 er nog twee te winnen. Jannick is teveel jeugdspeler om het Freek moeilijk te kunnen maken. Dat bedoel ik niet negatief. Integendeel. Het is goed dat jeugdspelers lekker (blijven) aanvallen, ook al betekent dat dat je in de seniorencompetitie af en toe de kous op de kop krijgt. Freek won in drie games. Martijn en Willem moesten vervolgens weer vol aan de bak. Dat resulteerde uiteraard in een vijfpitter. In die beslissende game wist Martijn afstand te nemen: 4 - 11. In de laatste partij van de avond toonde Jarno zich te sterk voor Rick. Hij hoefde geen game af te staan.

Zo won team 12 de ontmoeting bij achtervolger Emmeloord 3 met 3 - 7 en vergrootte het de voorsprong tot 15 punten. Grote man aan Kamper kant was opnieuw Jarno die ongeslagen bleef. Op zich is dat niet zo verwonderlijk, want Jarno hoort ook op een hoger niveau te spelen.

Scores:
Jarno 3, Martijn 2, Jannick 1 en dubbel 1

De stand na 5 wedstrijden:
Kampenion 12        5 - 42
Emmeloord 3         5 - 27
DTV '84 5           5 - 26
Smash '70 (H) 9     5 - 22
Smash-in 3          5 - 20
Bosman/Wezep 5      5 - 13

Net als bij team 7 is het niet de vraag of team 12 kampioen wordt, maar wanneer. Het spannendst in de poule lijkt de strijd om de ‘veilige’ 4e plaats te zijn.

Komende vrijdag ontvangt team 12 Smash-In 3.

 

5e klasse: Kampenion 13 - Wham 2

Vrijdag 9 maart: Benjamin Wichers, Jentine Sikkema en Alice Ringenier tegen Herman Vos, Joram de Jong en Gerard den Ouden

Dan last but not least team 13. Dat team stond na vier wedstrijden op een ‘veilige’ 4e plaats met dank aan de invallers uit team 12: de broertjes Ernst en Jannick van den Broek. Vrijdagavond ontving het nummer 5 Wham 2. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams.

Bij team 13 speelde Benjamin voor het eerst mee. De wedstrijd laat zich snel omschrijven. Aan de kant van Wham 2 bleken Herman en Gerard te sterk. Beiden kwamen niet in de problemen. Dus moesten de punten worden gepakt tegen de derde Whammer: Joram. En dat lukte inderdaad, al had de één (Alice) daar duidelijk meer moeite mee dan de anderen (Jentine en Benjamin).
In het dubbel verloren Alice en Benjamin in drie games van Herman en Joram.

En dus is de 3 - 7 nederlaag snel verklaard. Op die cijfers valt ook helemaal niets af te dingen. Volgens mij heb ik hiermee het verhaal van de wedstrijd tussen team 13 en Wham 2 verteld.

Scores:
Alice 1, Benjamin 1 en Jentine 1; dubbel 0

De stand na 5 wedstrijden:
Zwartsluis 4        5 - 39
's-Heerenbroek 2    5 - 31
Wham 2              5 - 23
Kampenion 13        5 - 22
Smash '70 (H) 10    5 - 22
TT Zwolle 14        5 - 13

Zwartsluis 4 lijkt de aanstaand kampioen te worden en TT Zwolle de nummer laatst. ’s-Heerenbroek 2 lijkt de zekere nummer 2. Daarachter is het heel spannend en is het nog onduidelijk wie op de plaatsen 3, 4 en 5 eindigen. Drie teams staan binnen 1 punt van elkaar.

Komende dinsdag gaat team 13 op bezoek bij Smash ’70 10, ook een heuse degradatiekraker.

 

Ongeveer halverwege het seizoen staan zes teams - team 1 meegerekend - op een 1e plaats. Drie daarvan komen in de 3e klasse uit. Nemen we de vrijwel uitzichtsloze positie van team 5 in de 1e klasse mee en de 3e plaats van team 6 in de 2e klasse, dan zou het volgend seizoen druk kunnen worden met Kamper teams in de 2e klasse. Maar laten we de huid niet verkopen voor de gnoe geschoten is. De teams 5 (dus) en 11 staan momenteel op een degradatieplaats. We blijven het volgen!

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 13 maart:
Kampenion 9 - Futura 1
Kampenion 11 - Zwartsluis 3
Smash ’70 10 - Kampenion 13

Vrijdag 16 maart:
TT Zwolle 3 - Kampenion 2
Bosman/Wezep 2 - Kampenion 5
Kampenion 6 - Smash-In 1
Kampenion 7 - Hoonhorst 1
Emmeloord 1 - Kampenion 8
Kampenion 10 - Batfighters 2
Kampenion 12 - Smash-In 3

Zaterdag 17 maart:
De Brug 1 - Kampenion 1
De Veluwe 2 - Kampenion 4

Ik hoop mij komend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion