FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Twaalf van de dertien teams kwamen deze week in actie. Team 3 had de wedstrijd tegen Bosman/Wezep 1 twee weken geleden al gespeeld. Zes teams speelden thuis en zes op locatie. Opvallend was het dat alle thuiswedstrijden winst opleverden en vaak met forse cijfers. Daarnaast kwamen twee van de zes uit spelende teams tot winst. Team 2 nam in de uitwedstrijd tegen TT Zwolle 3 zelfs alle punten mee terug naar Kampen. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

3e divisie: De Brug 1 - Kampenion 1

Zaterdag 17 maart: Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier tegen Christiaan Brouwer, Edwin Tiele en Waldo Hagenaars

Het is spannend in de 3e divisie D. Na 4 a 5 wedstrijden (Stede Broec en team 1 speelden een wedstrijd meer) zijn vier teams nog kanshebber voor de titel: De Brug 1, DOV 1, Stede Broec 1 en Kampenion 1, respectievelijk de nummers 4 t/m 1. Afgelopen zaterdag ging team 1 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug, terwijl DOV uit speelde bij Stede Broec.

Het is al weer enkele seizoenen geleden dat team 1 en De Brug 1 de batjes met elkaar kruisten. Dat was in de najaarscompetitie 2015 toen de Apeldoorners de titel in de Hoofdklasse pakten ten koste van team 1. We waren benieuwd hoe de krachtsverhoudingen er nu zouden uitzien.

Welnu, na het dubbel stond het 1 - 3. Julian toonde zich in drie games te sterk voor Christiaan waarna Gert-Jan (tegen Edwin) en Ton (tegen Waldo) een vijfpitter moesten spelen. Gert-Jan kwam tegen Edwin terug van een 2 - 1 achterstand om de partij nog in vijven te winnen. Ton kwam tegen Waldo knap van een 2 - 0 achterstand in games terug tot 2 - 2, maar verloor helaas de beslissende game.
In het dubbel waren Gert-Jan en Julian ‘in straight games’ te sterk voor Christiaan en Edwin. Het is prettig om te constateren dat het bij GJ en Juul steeds beter gaat lopen in het dubbel.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Julian wist tegen de ervaren Edwin knap een beslissende 5e game af te dwingen, maar verloor die helaas. Ton versloeg daarna Christiaan in drie games en Gert-Jan zorgde voor een bonuspuntje door de ook al ervaren Waldo in vijf games te verslaan. Ook nu kwam hij van een 2 - 1 achterstand terug.

In de achtste partij verloor Ton ongelukkig in vijf games van Edwin. Datzelfde kan worden gezegd van Julian die tegenstander Waldo ook al na vijf games moest feliciteren. Gert-Jan stelde daarna de Kamper zege veilig door Christiaan in drie games te verslaan; hij bleef daarmee heel knap ongeslagen.

Team 1 won de lastige en zeer spannende uitwedstrijd dus opnieuw met de cijfers 4 - 6. Zes van de tien partijen gingen over de volle vijf games en vier daarvan gingen naar De Brug. Niet zo verwonderlijk dus dat de Apeldoorners het meest tevreden met die uitslag waren. Maar laten we niet zo dramatisch doen over de uitslag. Het is voor het eerst dat Kampenion 1 een uitwedstrijd van De Brug 1 wist te winnen. Daarmee toonde het - in ieder geval deze zaterdag - aan dat de krachtsverhoudingen inderdaad zijn veranderd.
Omdat DOV 1 met 3 - 7 won bij Stede Broec 1, lijkt DOV na deze speelronde de voornaamste titelkandidaat en lijkt Kampenion 1 de voornaamste concurrent te zijn. We gaan het volgen.

Scores:
Gert-Jan 3, Julian 1, Ton 1 en dubbel 1

Komende zaterdag ontvangt team 1 Hilversum 5 dat zaterdag nummer laatst Assen 2 met 9 - 1 terugwees. De heren van team 1 zijn dus gewaarschuwd. Concurrent DOV 1 gaat dan op bezoek bij De Brug 1.

 

Hoofdklasse: TT Zwolle 3 - Kampenion 2

Vrijdag 16 maart: Jordy ten Have, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink tegen René Ebeling, invaller Quiryn Daas en Gerard Dijkland

Team 2 is de laatste weken goed bezig. Het won de laatste drie wedstrijden. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij TT Zwolle 3 dat vooraf 3 punten minder vermeld had; 27 tegen 24.

Team 2 kwam prima uit de startblokken. Na het dubbel stond het op een 0 - 4 voorsprong waarbij alleen het dubbel ook anders had kunnen uitvallen. Jordy en Thomas versloegen Gerard en René in vijf games: 8 - 11 in de beslissende game. Jordy (tegen René) en Thomas (tegen Quiryn) hadden aan drie games voldoende voor de zege. Robin had een game meer nodig om Gerard te verslaan.

Na het dubbel ging het allemaal wat moeizamer. Maar ja, met een ruime voorsprong speelt het allemaal toch net wat gemakkelijker. Jordy en Robin hadden nog de meeste moeite met invaller Quiryn. Beiden kwamen van een (ruime) achterstand terug om de partij nog in de 5e game te winnen.
Thomas had het deze avond wat eenvoudiger. Hij moest alleen Gerard een game toestaan.

De Zwollenaren slaagden er niet in ook maar één partij te winnen en dus boekte team 2 een maximale zege: 0 - 10. Het neemt daarmee afstand van de plaatsen 4 t/m 6 en het lijkt met DTV ’84 1 te gaan uitmaken wie als 2e eindigt achter de gedoodverfde kampioen Effekt ’74 1.

Scores:
Jordy 3, Robin L 3, Thomas 3 en dubbel 1

Komende zaterdag speelt team 2 opnieuw uit; het gaat dan op bezoek bij … DTV ’84 1.

 

Promotieklasse: De Veluwe 2 - Kampenion 4

Zaterdag 17 maart: Hans de Vries, invaller Danny Bruins (team 5), invaller Dick Hoekman (team 5) tegen Wim Hogeboom, Walter Lagrouw (team 3) en Rikus Ottens

Team 4 is bezig aan een wisselvallig seizoen. Keurige en verrassende (zowel positief als negatief) uitslagen volgen elkaar op. En wanneer het team dan ook nog eens met personele problemen krijgt te kampen, wordt de stabiliteit bepaald niet vergroot. Zo kon het dit weekend gebeuren dat Peter Vrielink, Nick Kuipers en Ralph Trip om uiteenlopende redenen niet beschikbaar waren. De kans is zelfs groot dat Peter niet meer in actie komt. Uiteindelijk bleken Dick Hoekman en Danny Bruins bereid om in te vallen. Deze Danny had vrijdagavond in het eigen team 5 gespeeld en diezelfde zaterdagmiddag nog jeugdcompetitie in landelijk A gespeeld … Ik vermoed dat zijn conditie met sprongen vooruit is gegaan.

Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. De Kampenaren toonden zich te sterk voor de invaller aan Apeldoornse kant: Walter die zelf in de 2e klasse speelt. Dat leverde team 4 dus 3 punten op. Daarnaast boekte Danny nog een keurige viergames zege op Rikus. Dat betekende dus 4 punten.
Ook in het dubbel lagen er verrassend genoeg nog winstkansen, maar Danny en Hans verloren de beslissende 5e game met 11 - 8 van Rikus en Wim, wat overigens geen schande is.
Alle overigens partijen gingen vrij kansloos verloren en dus behaalde team 4 met een 6 - 4 nederlaag zo ongeveer een maximaal resultaat.

Omdat nummer laatst Trias 2 met 9 - 1 won van nummer voorlaatst De Toekomst 4, is team 4 zelfs nog een puntje uitgelopen. Wel staan de nummers 4 t/m 6 nog vrij dicht bij elkaar.

Scores:
Danny 2, Dick 1 en Hans 1; dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 4 op bezoek bij Blauw-Wit 2 dat na zes wedstrijden koploper is.

 

1e klasse: Bosman/Wezep 2 - Kampenion 5

Vrijdag 16 maart: Jackie van der Meulen, Danny Bruins en Dick Hoekman tegen Johan Bosman, Gerjan Puttenstein en Eljakim Doorneweerd

Ik heb het al vaker aangegeven: het is niet het seizoen van team 5. Na vijf wedstrijden staat het ‘afgeslagen’ laatste. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij koploper Bosman/Wezep 2.

De start was voor team 5, want Jackie (tegen Johan) en Danny (tegen Gerjan na een 2 - 0 achterstand in games) wonnen hun partijen en zetten team 5 op een 0 - 2 voorsprong. De Wezepers counterden vrij snel naar 2 - 2; Dick verloor van Eljakim en in het dubbel verloren Danny en Jackie in vijf games van Eljakim en Gerjan.

Na het dubbel ging het langzaam maar zeker minder met team 5. In ieder geval qua resultaat. Alleen Dick wist namelijk nog een partij te winnen; hij versloeg Johan op het tandvlees met 10 - 12 in de 5e game. Twee andere vijfpitters - die tussen Dick en Gerjan en en Danny en Johan - gingen verloren. De andere partijen gingen ruimer naar de Wezepers.

Zo leed team 5 een 7 - 3 nederlaag bij koploper Bosman/Wezep 2. Het verloor drie van de vijf vijfpitters. Dat geeft aan dat het krachtsverschil vrijdagavond niet zo groot was. Maar ja, daar koop je geen droog brood voor.

Scores:
Danny 1, Dick 1 en Jackie 1; dubbel 0

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij TT Zwolle 5 dat inmiddels voorlaatste staat.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Smash-In 1

Vrijdag 16 maart: Robin Makkink, Gerard Palland en Simon van der Woude tegen Frans de Vries, Swier Oosterhuis en Sven Kaptein

Team 6 doet na vijf wedstrijden nog mee. Het staat weliswaar derde met 6 punten achterstand op koploper TT Zwolle 6, maar het heeft een wat gunstiger programma. Afgelopen vrijdag kwam nummer laatst Smash-In 1 op bezoek. Bij een ruime zege kon de achterstand op de Zwollenaren mogelijk worden verkleind.

Na het dubbel stond team 6 op een 3 - 1 voorsprong. Robin versloeg Frans in een aantrekkelijke partij. Beiden kozen voor de aanval en scoorden mooie punten. Robin won in vier games. Gerard liet daarna Swier volmaakt kansloos en won heel eenvoudig ‘in straight games’. Simon had vervolgens weinig kans tegen Sven die geen moment in de problemen kwam. Het niveau van Simon deed het ergste vrezen voor het vervolg van de avond.
In het dubbel toonden Gerard en Robin zich in drie games te sterk voor Frans en Sven.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Gerard toonde zich in drie games te sterk voor Frans en boekte daarmee een fraaie zege. Robin moest even wennen aan het spel van ‘Boem Boem’ Sven, maar na de verloren 1e game pakte hij het prima op en won hij drie games op rij. Simon herstelde zich tegen Swier gelukkig van zijn nederlaag tegen Sven. Niet dat het heel gemakkelijk ging, maar hij won in vier games.

Het venijn - de spanning zo je wilt - zat in de staart. In de achtste partij maakten Gerard en Sven er een mooie partij van. Vier games waren beiden aan elkaar gewaagd en de 2 - 2 tussenstand was dan ook een logische. In de beslissende game wist Gerard dan alsnog afstand te nemen: 11 - 2. Simon kwam in zijn laatste partij tegen Frans eindelijk weer eens in de buurt van zijn ‘vertrouwde niveau’. Dwingend met de backhand bracht hij Frans niet zelden in verlegenheid. Hij hoefde alleen de 3e game af te staan en won dus knap in vier games. In de laatste partij speelde Robin tegen Swier zijn minst sterke partij van de avond. Hij hield zijn tegenstander (te) lang ‘in leven’ en trok de partij pas in de 5e game naar zich toe.

Team 6 boekte dus een ruime 9 - 1 zege op Smash-In 1. Het doet daarmee goede zaken, want koploper TT Zwolle 6 ging in Nunspeet met 6 - 4 onderuit tegen NTC Leogang 2. Omdat DTV ’84 2 met ‘slechts’ 6 - 4 won van Harderwijk 1, is de spanning aan kop duidelijk toegenomen:
TT Zwolle 6       6 - 41
Kampenion 6       6 - 40
DTV '84 2         6 - 38

Scores:
Gerard P 3, Robin M 3, Simon 2 en dubbel 1

Komende vrijdag komt koploper TT Zwolle 6 naar Kampen.

 

3e klasse: Kampenion 7 - Hoonhorst 1

Vrijdag 16 maart: Roelard Bos, Djengis van Nek en Jan Ringenier tegen André-Jan Oldenkamp, Jeroen Delhaas en Brenda de Vries

Team 7 is dit seizoen niet te stoppen. Het won alle vijf gespeelde wedstrijden en het staat halverwege het seizoen 16 punten voor op twee achtervolgers: Emmeloord 2 en TT Zwolle 8. Waar de andere teams wekelijks veel punten laten liggen, daar morst team 7 weinig punten. En boekt het al eens een nipte zege, dan laat ‘de concurrentie’ nog meer punten liggen. Afgelopen vrijdag kwam Hoonhorst 1 op bezoek.

Speelronde 6 paste weer prima in het hiervoor geschetste plaatje. Team 7 speelde een goede wedstrijd tegen Hoonhorst 1. Na het dubbel stond het al op een 4 - 0 voorsprong. Roelard versloeg in de openingspartij keurig André-Jan in vier games na de 1e game te hebben verloren. Djengis won van Jeroen na drie nipte games: driemaal 11 - 9. Jan toonde zich daarna in vier games te sterk voor Brenda. Hij verloor de 3e game nipt, maar won de andere drie met ruim verschil.
In het dubbel bleken Djengis en Roelard - voor het eerst samen spelend - ‘in straight games’ te sterk voor Brenda en Jeroen.

Na het dubbel gaf Brenda - die al problemen met de achillespees had - aan niet meer in actie te zullen komen. De enkel- en dubbelpartij achter elkaar spelend, had teveel van haar gevergd. Vervelend uiteraard, want zo wil je niet aan je winstpartijen komen. De stand werd daarmee automatisch van 4 - 0 naar 6 - 0 getild.

Van de resterende vier partijen moest alleen Jan eenmaal verlies incasseren. Zoals veel vaker bleek André-Jan in vijf games te sterk. Djengis daarentegen bleef tegen diezelfde AJ in vijf games juist aan de goede kant van de score. De partijen van Jan en Roelard tegen Jeroen gingen in drieën naar de Kampenaren. Weliswaar niet heel dik, maar toch.

Zo boekte team 7 een ruime 9 - 1 zege op Hoonhorst 1. Naderhand bleken Emmeloord 2 en TT Zwolle 8 - de nummers 2 en 3 - tegen elkaar de punten te hebben gedeeld. Omdat Heino 6 nummer laatst Wham 1 met 8 - 2 versloeg, is dat nu de nieuwe nummer 2 op 18 punten (!) achterstand van team 7.

Scores:
Djengis en Roelard (2 uit 2), Jan (2 uit 3) en dubbel 1

Komende vrijdag speelt team 7 opnieuw thuis. Het ontvangt dan TT Zwolle 8.

 

3e klasse: Emmeloord 1 - Kampenion 8

Vrijdag 16 maart: Jomar Schilder, Simone Lieftink en Arnold Hubach tegen Lukas Koffeman, Paul Potter en Eddie van de Berg

Mede door personele problemen bij de concurrentie en een (deels daardoor) relatief eenvoudig programma in de eerste wedstrijden staat ook team 8 vanaf de eerste speelronde bovenaan. Het had een ruime voorsprong opgebouwd waarvan het vorige week - na de 4 - 6 nederlaag tegen Dronten ’74 2 - enkele punten moest inleveren. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij een andere achtervolger: Emmeloord 1.

Ook hier paste wedstrijd 6 goed in het beeld van team 8 van dit seizoen. Tegen een sterke tegenstander dat in een sterke samenstelling kan aantreden heeft team 8 het moeilijk om tot een goed resultaat te komen. Dat was vorige week thuis tegen Dronten ’74 2 zo en dat was dus vrijdagavond uit bij Emmeloord 1 ook het geval.

Een speler aan Kamper kant lijkt het allemaal weinig uit te maken tegen wie wordt gespeeld en in welke samenstelling. Dat is Jomar. En mogelijk geldt dit ook voor de vrijdagavond niet van de partij zijnde Guido Wessels. Maar Simone en ook Arnold kennen in de 3e klasse nog teveel ‘zware dobberpartijen’. Misschien bij de resterende vier partijen - en met name die tegen de concurrentie - toch maar eens serieus kijken naar de teamopstelling. Met Guido en Jomar die beiden spelen, lijkt de kans op een zege groter. Uiteraard bedoel ik dit niet vervelend voor Simone en Arnold, maar het zou zonde zijn om zo’n grote voorsprong in de resterende vier wedstrijden nog te verspelen.

Dan nog even over de wedstrijd zelf. Jomar hield zijn team op de been, want hij bleef heel knap ongeslagen deze vrijdagavond. Alleen Arnold wist daar 1 puntje aan toe te voegen. Simone bleef puntloos. Voor haar was het natuurlijk een bijzondere wedstrijd, want zij heeft jaren voor Emmeloord gespeeld. Team 8 verloor dus voor de tweede opeenvolgende maal met 6 - 4, ditmaal van Emmeloord 1. De schade viel achteraf echter mee, want achtervolger Swift ’64 1 verloor - zonder kopman Piet Korstanje - ook met 6 - 4 van TT Zwolle 8. De voorsprong van 9 punten bleef daardoor in stand. Maar het blijft - als vermeld - wel zaak om alert te blijven, want ‘dit geluk’ heb je vast niet wekelijks ook al lijkt team 8 dit seizoen dat geluk ‘aan de kont te hebben hangen’.
Daarbij moet ik wel aantekenen dat team 8 in een duidelijk zwaardere poule uitkomt dan team 7.

Scores:
Jomar 3 en Arnold 1; Simone 0 en dubbel 0

Komende donderdag staat in Swifterbant de topper op het programma tussen Swift ’64 1 en team 8. Daarna weten we meer.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Futura 1

Dinsdag 13 maart: Sietse Wagteveld, Marijke van Egmond en Harm Bosman tegen Dick de Wilde, Charles van de Ven en Barjo Faber

Het is bijna niet te filmen, maar team 9 is het derde 3e klasteam van Kampenion dat halverwege het seizoen bovenaan staat. Weliswaar niet zo ruim als de teams 7 en 8, maar toch. De voorsprong op achtervolger Heino 5 bedraagt 2 punten. Afgelopen dinsdag ontving team 9 Futura 1 uit Apeldoorn, terwijl concurrent Heino 5 in Apeldoorn op bezoek ging bij De Brug 8.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van met hier en daar verrassende zeges en nederlagen. Na het dubbel stond het 2 - 2. Sietse moest zich in de openingspartij in vier games gewonnen geven tegen de sterk verdedigende Dick. Deze Dick bracht zoveel ballen terug dat de tegenstander - in dit geval Sietse - zich uitgedaagd voelde om wat te forceren. En dat pakte vaak niet goed uit. Marijke en Charles waren daarna aan elkaar gewaagd. Via 0 - 1, 2 - 1 en 2 - 2 moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin wist Marijke afstand te nemen. Harm toonde zich daarna ‘in straight games’ te sterk voor Barjo.
In het dubbel legden Marijke en Harm enerzijds en Charles en Dick anderzijds een merkwaardige partij op tafel. De partij duurde vier games ‘lang’ en iedere game ging met zeer ruime cijfers naar de winnaar. Driemaal naar de gasten en eenmaal naar Marijke en Harm: 3 - 11, 11 - 5, 3 - 11 en 5 - 11.

Na het dubbel ondervond ook Marijke de (verdedigende) kracht van Dick. Zij nam weliswaar een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong in games, maar daar raakte Dick niet van in de war. Hij bleef maar ballen terugbrengen en Marijke maakte in het tweede deel van de partij aanvallend teveel fouten om aanspraak op de winst te kunnen maken. Sietse wees hierna Barjo in vier games terug en bracht zijn team weer naast Futura. Harm boekte vervolgens een verrassend eenvoudige driegames zege op de gewoonlijk sterk acterende Charles. Ging de 1e game nog moeizaam, daarna was het pleit snel beslecht. Zo stond het 4 - 3.

Van de laatste drie partijen wist team 9 er nog twee te winnen. Marijke kende ook al weinig problemen met Barjo die - met alle respect - toch van een minder kaliber is dan Charles en Dick. Zij won ‘in straight games’. Harm kwam hierna tegen Dick via de gewonnen 2e game weliswaar naast Dick, maar wist die goede lijn niet door te trekken. Dick gumde dat lijntje vakkundig uit. In de laatste partij van de avond stelde Sietse de Kamper zege veilig door Charles in een spannende partij in vier games te verslaan. Met een 15 - 13 winst in de 4e game wist hij tot opluchting van iedereen die team 9 een warm hart toedraagt, een beslissende 5e game te voorkomen.

Team 9 boekte dus een zwaarbevochten 6 - 4 zege op Futura 1. Het was nu afwachten wat concurrent Heino 5 in Apeldoorn had gedaan. Welnu, die uitslag kwam diezelfde avond nog binnen. De Brug 8 bleek die wedstrijd toch enigszins verrassend met 7 - 3 te hebben gewonnen. Daardoor vergrootte team 9 de voorsprong van 2 naar 5 punten. Dat verwacht je toch niet als je zelf net nipt met 6 - 4 hebt weten te winnen.

Scores:
Marijke 2, Harm 2 en Sietse 2; dubbel 0

Komende donderdag staat in Heino de topper op het programma tussen Heino 5 en team 9. Het lijkt een open deur, maar voor de Kampenaren is het zaak om de tegenstander op afstand te houden.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Batfighters 2

Vrijdag 16 maart: Bertil Oving, Jan de Vries en Tromp Baarssen tegen Gerard Tomassen, Michel Biesterbos en Heinz Klein

Team 10 is met NTC Leogang 4 en Harderwijk 3 in een strijd om de titel verwikkeld. Deze week was er een interessant programma, want waar team 10 zelf nummer voorlaatst Batfighters 2 ontving, daar troffen NTC Leogang 4 en Harderwijk 3 elkaar in Nunspeet. Dat bood perspectief om de voorsprong op beide achtervolgers te vergroten.

De wedstrijd zelf voltrok zich inderdaad volgens het scenario dat ik hiervoor schetste ook al wees de openingspartij tussen Bertil en Gerard nog niet in die richting. De aanvallend ingestelde Bertil versloeg zich teveel op het spel en materiaal van Gerard en verloor in vier games. Jan had daarna veel moeite om de slim spelende Michel te bedwingen. Hij won uiteindelijk in drie games, maar telkens met minimaal verschil. Tromp nam tegen Heinz wat meer afstand, maar ook dat was geen ‘walk-over’.
In het dubbel waren de beide duo’s - Bertil/Jan en Gerard/Heinz - ongeveer drie games aan elkaar gewaagd, maar bij een 2 - 1 voorsprong wisten Bertil en Jan in de 4e game afstand te nemen. Zo stond het 3 - 1.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Jan, die wat minder aanvallend speelt dan Bertil, hield tegen Gerard vooral de bal op tafel en dat bleek effectief. Nu liet Gerard zich vaak verleiden tot een aanvallende bal en dat liep ‘niet altijd’ goed af. Jan won in vier games. Bertil toonde zich daarna in drie games te sterk voor Heinz. Tromp en Michel waren daarna verantwoordelijk voor de spannendste partij van de avond. Bij een 1 - 2 voorsprong in games had Michel matchpunten in de 4e game. Die wist Tromp weg te werken en de game nog naar zich toe te trekken. Ook de 5e game was lang spannend, maar in de finale van de game wist Tromp door te drukken.

De laatste drie partijen waren het minst spannend en alle gingen naar team 10. Jan had geen enkele moeite met Heinz en won driemaal met ruim verschil. Tromp kende daarna opvallend weinig problemen met Gerard. Waar je verwacht dat de aanvallend ingestelde Tromp de nodige fouten zal maken - sorry Tromp - daar boekte hij juist een eenvoudige 3 - 0 zege. Heel netjes! In de laatste partij van de avond kende ook Bertil weinig moeite met zijn tegenstander, Michel ditmaal. Bertil boekte een regelmatige 3 - 0 zege.

Zo behaalde team 10 inderdaad die ruime zege: 9 - 1. Nu was het wachten op de uitslag van de wedstrijd NTC Leogang 4 - Harderwijk 3. Welnu die kwam al vrij snel. NTC Leogang 4 bleek de wedstrijd met diezelfde cijfers (9 - 1) te hebben gewonnen, een heel knappe zege. Na deze week lijkt de titelstrijd nu vooral tussen team 10 en NTC Leogang 4 te gaan.

Scores:
Jan de V 3, Tromp 3, Bertil 2 en dubbel 1

Komende week heeft team 10 geen competitieverplichtingen. Het heeft de wedstrijd tegen Harderwijk 3 al op vrijdag 2 maart gespeeld. Het kan nu ‘rustig’ afwachten hoe concurrent NTC Leogang 4 het er komende maandagavond afbrengt in de lastige uitwedstrijd bij Zwartsluis 2. De voorsprong van team 10 op de Nunspeters bedraagt 6 punten.

 

4e klasse: Kampenion 11 - Zwartsluis 4

Dinsdag 13 maart: Gerard Wessels, invaller Gerard Regterschot (team 12) en Henny Boxman tegen invaller Tjalling Wijnia (team 5), Sietse Bakker en Christoph Meijer

Team 11 en Zwartsluis 4 spelen een ‘ondankbaar’ seizoen en dat was voor de eerste wedstrijd al wel vrijwel duidelijk. De andere vier teams - twee degradanten uit de 3e klasse en twee sterke 4e klassers - zijn gewoonweg te sterk. Halverwege het seizoen blijken theorie en praktijk inderdaad overeen te komen. Het verschil tussen de nummers 4 en 5 bedraagt al 13 punten! Afgelopen dinsdag troffen team 11 (6e) en Zwartsluis 4 (5e) elkaar in Kampen.

Voor team 11 werd het een gedenkwaardige avond. Zeker gezien dit seizoen en toch ook wel gelet op eerdere ontmoetingen tussen teams van Kampenion en de drie spelers van Zwartsluis 3. Gerard, Gerard en Henny waren dinsdagavond namelijk prima op dreef en zij gaven maar heel weinig weg.
Na het dubbel stond team 11 al op een 4 - 0 voorsprong en die voorsprong was niet geflatteerd. Gerard W versloeg in de openingspartij invaller Tjalling in vier games, invaller Gerard R had weinig moeite met Wietse en won ‘in straight games’, terwijl Henny zich na een spannende partij na vier games mocht laten feliciteren door tegenstander Christophe.
In het dubbel versloegen Gerard en Gerard - volgens mij voor het eerst samen spelend - Christophe en Wietse na drie spannende games.

Drie partijen later stond het 7 - 0! Gerard R sleepte ‘in het bal der invallers’ tegen Tjalling de 1e game er nipt uit en won de beide volgende games wat ruimer. Gerard W moest tegen Christophe de 1e game met nipt verschil aan de tegenstander laten, maar sleepte de 2e game er juist met nipt verschil uit. Daarna wist Gerard duidelijk afstand te nemen. Henny versloeg daarna Wietse in vier games, vooral omdat Wietse zich te vaak versloeg op het taaie tegenspel van Henny.

In de achtste partij maakten Gerard R en Christophe er een mooie partij van. Na 11 - 9, 8 - 11, 11 - 8 en 8 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen. Die ging met de cijfers 11 - 8 naar Gerard. In de voorlaatste verloor Henny van de slim spelende Tjalling. Waar Tjalling niet zelden - net als Wietse - onverkort de aanval kiest, daar zocht hij nu meer de ballen uit. Hij kwam knap van een 2 - 1 achterstand terug om de partij nog in vijven te winnen. In de laatste partij van de avond versloeg Gerard W overtuigend Wietse in drie games.

Zo won team 11 het degradatieonderonsje met Zwartsluis 3 onverwacht ruim met de cijfers 9 - 1. Ik denk niet dat het vaak is gebeurd dat Christophe Kampen met drie nederlagen heeft verlaten. Team 11 is na dinsdagavond dan ook de nieuwe nummer 5. Waarvan akte!

Scores:
Gerard R 3, Gerard W 3, Henny 2 en dubbel 1

Volgende week vrijdag gaat team 11 in Ens op bezoek bij Smash-In 2.

 

5e klasse: Kampenion 12 - Smash-In 3

Vrijdag 16 maart: Jannick van den Broek, Jarno van den Heuvel en Ernst van den Broek tegen Sandra van Oosten, Henda Boerman en Ronald Schutte

Op team 12 staat dit seizoen geen maat. Halverwege het seizoen staat het 15 punten voor op Emmeloord 3 en is het niet de vraag OF, maar WANNEER het kampioen wordt. Wat dat betreft zijn de gelijkenissen met de situatie van team 7 groot. Afgelopen vrijdag kwam Smash-In 3 op bezoek dat voorlaatste stond. Team 12 speelde met Ernst, Jannick en Jarno in de jongste opstelling. Sterker nog, de drie speelden de dag erna ‘gewoon’ weer jeugdcompetitie.

Het wordt eentonig, maar ook hier paste de wedstrijd weer helemaal in het beeld van het seizoen. Het werd een eenzijdige wedstrijd, want ook nu toonden de spelers van team 12 zich te sterk voor de tegenstander. Team 12 ‘morste’ welgeteld 1 game. Ernst had vier games nodig om de sterke en zeer ervaren Henda te verslaan. Deze Henda heeft vroeger (sorry Henda) o.a. met de moeder van Robin Makkink - Joke Dijkslag - op landelijk niveau damescompetitie bij Kampenion gespeeld. Je kunt haar dan ook wel om een boodschap sturen, zeker op het niveau van de 5e en 4e klasse. Het feit dat zij vrijdagavond drie nederlagen leed, zegt alles over het niveau van Ernst, Jannick en Jarno.
Team 12 heeft dan ook niets in de 5e klasse te zoeken. Nog vier wedstrijden en dan mogen de spelers het op een hoger niveau laten zien.

Inderdaad, team 12 won de wedstrijd dus met 10 - 0. Omdat de achtervolgers Emmeloord 3 (2e) en DTV ’84 5 (3e) de punten tegen elkaar deelden, heeft team 12 de voorsprong weten uit te breiden tot 20 punten! En dat na 6 wedstrijden.

Scores:
Ernst 3, Jannick 3, Jarno 3 en dubbel 1

Komende vrijdag ontvangt team 12 nummer 3 DTV ’84 5.

 

5e klasse: Smash ’70 10 - Kampenion 13

Dinsdag 13 maart: Alice Ringenier, invaller Jannick van de Broek (team 12) en Rense Beimers tegen Frank Dekker, Ronald Samsom en Samantha van den Bosch

Ik heb het dit seizoen al vaker aangegeven: team 13 leeft nog dankzij team 12. Zowel letterlijk - zonder de invallers uit team 12 hadden we het team moeten terugtrekken - als figuurlijk: zonder de invallers stond het team afgeslagen laatste. Zo reëel moeten we zijn. Halverwege het seizoen stond het op een met Smash ’70 10 gedeeld 4e/5e plaats met 22 punten. En de Hattemers waren afgelopen dinsdagavond de tegenstander.

Het werd een wedstrijd met verschillende gezichten, al is dat misschien wat overdreven. Eigenlijk moet ik schrijven dat team 13 niet of nauwelijks een poot aan de grond kreeg in Hattem. Alleen Jannick slaagde daar kort even in. Ik zal deze cryptische omschrijving hierna toelichten.

Na het dubbel stond team 13 op een 3 - 1 achterstand. Alice verloor in vier games van Frank, Jannick versloeg Ronald overtuigend ‘in straight games’, waarna Rense zich na vier games gewonnen moest geven tegen Samantha.
In het dubbel verweerden Alice en Jannick zich dapper tegen Samantha en Frank, maar zij kwamen in de beslissende 5e game wat tekort: 7 - 11.

Drie partijen later stond het 6 - 1! Alice was kansloos tegen Ronald; alleen in de 2e game wist zij goed partij te bieden. Rense verloor daarna in vier games van Frank en Jannick verloor de partij tussen de jongste teamleden op het nippertje van Samantha: 11 - 9 in de 5e game. Zo leek de wedstrijd op een zeperd uit te lopen voor team 13.

Maar de Kampenaren wisten zich op te richten. Na de zevende partij wisten zij dan toch nog voet aan Hattemer land te zetten. Rense toonde tegen Ronald karakter. Bij een 1 - 2 voorsprong in games verloor hij de 4e game met ruime cijfers. Maar in de beslissende game wist hij zich op te richten; hij won die met ruim verschil: 4 - 11. Alice boekte daarna een verrassende viergames zege op de jeugdige en sterke Samantha. De speelstijlen van beiden kennende vermoed ik dat Samantha zich ‘dood sloeg’ op het taaie spel van Alice. In de laatste partij van de avond toonde ook de jeugdige Jannick karakter. Tegen Frank kwam hij tweemaal van een achterstand in games terug - de 4e won het met 13 - 15 - om de beslissende game ‘doodleuk’ met 0 - 11 te winnen.

Zo hield team 13 na een tussenstand van 6 - 1 tegen Smash ’70 10 de schade uiteindelijk nog beperkt met 6 - 4. Gezien die tussenstand kunnen de Kampenaren ongetwijfeld prima leven met die uitslag.

Scores:
Jannick 2, Alice 1 en Rense 1; dubbel 0

Komende vrijdag ontvangt team 13 nummer laatst TT Zwolle 14.

 

Deze week zijn de klasseringen van de Kamper teams er zeker niet slechter op geworden. In enkele gevallen zelfs beter. Dat mag de positieve conclusie aan het eind van die week luiden.

 

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Donderdag 22 maart:
Swift ’64 1 - Kampenion 8
Heino 5 - Kampenion 9

Vrijdag 23 maart:
Swift (D) 1 - Kampenion 3
Blauw-Wit 2 - Kampenion 4
TT Zwolle 5 - Kampenion 5
Kampenion 6 - TT Zwolle 6
Kampenion 7 - TT Zwolle 8
Smash-In 2 - Kampenion 11
Kampenion 12 - DTV ’84 5
Kampenion 13 - TT Zwolle 14

Zaterdag 24 maart:
Kampenion 1 - Hilversum 5
DTV ’84 2 - Kampenion 2

Ik hoop mij komend weekend weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar