FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de weken 13 (o.a. Goede Vrijdag) en 14 (o.a. Paasmaandag) is er in totaal één speelronde. Kort gezegd komen de teams die niet op vrijdag spelen, in week 13 in actie en de overige in week 14. Voordeel hiervan is dat er vrijwel geen wedstrijden hoeven te worden verzet. De teams 9, 11 en 13 moesten deze week aan de bak en zij deden dat met wisselend succes. Hierna volgt een verslag.

 

3e klasse: Kampenion 9 - De Brug 8

Dinsdag 27 maart: Sietse Wagteveld, Harm Bosman en Marijke van Egmond tegen Frank Schilpzand, Aike Uenk en Eric Koggel

Team 9 deed vorige week prima zaken door nummer 2 Heino 5 ‘op vreemde bodem’ met 3 - 7 te verslaan. Dinsdagavond kwam de nieuwe nummer 2 op bezoek: De Brug 8. Als team 9 tenminste een gelijkspel zou halen, zou de titel weer een stapje dichterbij komen.

In de openingspartij nam Sietse het op tegen Frank. Zoals wel vaker dit seizoen moest Sietse weer een vijfpitter spelen. Maar waar hij meestal van een achterstand terug kwam, daar gaf hij nu een 2 - 0 voorsprong prijs. Gelukkig was hij in de beslissende game weer bij de les: 11 - 6.

Harm had het daarna één game lastig tegen Aike. Maar toen hij die met 12 - 10 binnen sleepte, speelde het daarna toch een stuk eenvoudiger en won hij ‘in straight games’.

Marijke had het vervolgens lastig tegen Eric die de 1e en 2e game op zijn naam schreef. Daarna kwam Marijke beter in haar spel en won zij de 3e game overtuigend en de 4e nipt. In de beslissende game wist Eric dan toch nog afstand te nemen: 3 - 11.

In het dubbel bracht team 9 - net als vorige week - Marijke en Sietse achter de tafel en dat bleek opnieuw een prima keuze. De vaste en veel terugbrengende Sietse met de aanvallende en beukende Marijke is een goed combinatie. Hoewel de verschillen niet heel groot waren, toonden zij zich in drie games te sterk voor Eric en Frank. Zo stond team 9 op een keurige 3 - 1 voorsprong.

Na het dubbel moest Harm zijn meerdere erkennen in Frank. Hoewel Harm per game beter ging spelen en meer punten pakte, liet Frank het niet op een 4e - en mogelijk 5e - game aankomen.

Sietse speelde hierna tegen Eric en die partij leek veel op die tegen Frank in de 1e partij. Ook nu nam Sietse een 2 - 0 voorsprong in games en ook nu kwam de tegenstander - Eric in dit geval - terug tot 2 - 2. Gelukkig voor hem en team 9 wist Sietse ook ditmaal de beslissende game te winnen: 11 - 8.

Marijke boekte vervolgens een heel eenvoudige zege op Aike. Zij beukte er lustig op los en dat was Aike teveel. Hij had er nooit op gerekend dat er in het conservatieve Kampen van die directe vrouwen rondlopen. Zo stond het 5 - 2 voor team 9 en was het al zeker van een gelijkspel.

Harm nam het in de achtste partij op tegen Eric. Beiden maakten er een mooie, spannende partij van en natuurlijk moest een 5e game de beslissing brengen. Daarin toonde Eric zich net wat beter, vaster of doortastender: 8 - 11.

Marijke moest daarna tegen Frank de 1e game nog aan de tegenstander laten, maar kwam al wel steeds beter in haar spel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij daarna drie games op rij won en de zege van het team veilig stelde.

In de laatste partij van de avond had Sietse niet al teveel moeite om Aike te verslaan. De 1e game was het nog even zoeken (11 - 9), maar daarna ging het vlug en zette hij de keurige 7 - 3 eindscore op het wedstrijdformulier.

Zo versloeg team 9 - net als vorige week - de nummer 2 met de cijfers 7 - 3. En omdat de nummer 3 Heino 5 met 6 - 4 bij Wijhe 1 verloor, heeft team 9 liefst 12 punten afstand genomen van zowel De Brug 8 als Heino 5. Dat gaat het team in de resterende twee wedstrijden niet meer weggeven. Grote man aan Kamper kant was Sietse die knap ongeslagen bleef.

Score:
Sietse 3, Marijke 2, Harm 1 en dubbel 1

Team 9 komt pas op dinsdag 10 april weer in actie. Dan komt nummer laatst Vined 3 naar Kampen.

 

4e klasse: Kampenion 11 - Smash ‘70 8

Dinsdag 27 maart: Gerard Wessels, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn tegen Karen Talaljan, Eric Flier en Elian Kers

Team 11 presteert dit seizoen naar de mogelijkheden in een zeer zware poule. Toch zijn de kansen op handhaving vrijwel verkeken. Maar de heren maken het seizoen met opgeheven hoofden af. Behalve als er geld op de vloer ligt. Afgelopen dinsdag kwam het sterke Smash ‘70 8 op bezoek dat vorig seizoen nog 3e klas speelde.

De gasten toonden zich dinsdagavond te sterk. Gerard en Henny wisten geen potten te breken; alleen Gerard won een game tegen Eric. Jeroen daarentegen liet dinsdagavond opnieuw zien dat hij dit seizoen de kopman is van het team. Hij verloor zijn eerste wedstrijd van Elian, maar bond vervolgens eerst Eric en daarna Karen in drie games aan de zegekar.
Hij voorkwam daarmee dat de Hattemers met een maximale zege Kampen zouden verlaten.

Toch geven ook de cijfers 2 - 8 voldoende aan dat team 11 dit seizoen als team tekort komt. In deze sterke poule in ieder geval. Maar dat is uiteraard geen schande. Nog één thuiswedstrijd en één uitwedstrijd resteren team 11 dit seizoen in de 4e klasse. Dan moet het weer een stapje terugdoen.

Scores:
Jeroen 2; Gerard W 0, Henny 0 en dubbel 0

Op dinsdag 10 april as. ontvangt team 11 plaatsgenoot ‘s-Heerenbroek 1.

 

5e klasse: Zwartsluis 4 - Kampenion 13

Maandag 26 maart: Alice Ringenier, invaller Jannick van den Broek (team 12) en Rense Beimers tegen Mahmud Washsh Darwiesh, Harm Hageman en Twan Ketelapper

De opening was maandagavond voor team 13. Eerst versloeg Alice heel verrassend Darwiesh die dit seizoen nog maar twee partijen verloren had. Alice sleepte de 1e game er op het tandvlees uit en won daarna de 2e en 3e game eenvoudiger. Jannick rekende daarna ‘in straight games’ af met Harm, terwijl Rense in vier games verloor van Twan.
In het dubbel waren Alice en Jannick ook dichtbij een stuntje tegen Darwiesh en Ketelapper. In de 5e game moesten zij zich echter met 11 - 8 gewonnen geven.

Drie partijen later stond het 4 - 3 voor de Sluzigers. Alice had onvoldoende vat op het spel van Harm en verloor in drie games. Rense won daarna tegen Darwiesh nog wel de 1e game, maar daarna was die heer en meester. Darwiesh won drie games op rij met ruim verschil. Jannick bracht team 13 weer wat dichterbij via een uiterst moeizame zege op Twan. Pas in de 5e game wist hij afstand te nemen en dat terwijl hij in de jeugdcompetitie toch hoger speelt dan Twan. Kennelijk had hij moeite met ehm ‘het niet alledaagse spel’ van Twan.

Van de laatste drie partijen wist team 13 er nog knap twee te winnen. Rense snoepte ook een puntje mee via een vijfgames zege op Harm. Hoewel het spelen van vijf games niet Renses ding is, sleepte hij de beslissende game er nipt met 10 - 12 uit. Alice kreeg daarna ook geen vat op het spel van Twan en verloor na drie vrij nipte games. In de laatste partij van de avond ‘schopten’ Jannick en Darwiesh het weer tot een vijfpitter. Darwiesh nam een 2 - 1 voorsprong, maar Jannick lachte het laatst - en dus het best - na winst in de 4e en 5e game.

Zo deelde team 13 keurig de punten met Zwartsluis 4 dat de onbetwiste koploper is. Opnieuw met dank aan een invaller uit Huize Van den Broek, Jannick ditmaal. Dat is uiteraard gemakkelijker spelen, ook al had Jannick het maandagavond bepaald niet eenvoudig met twee pittige vijfpitters.

Team 13 doet met die puntendeling goede zaken, want het behoudt - na de ontmoeting met aanstaand kampioen Zwartsluis 4 - de 6 punten voorsprong op nummer voorlaatst Smash ‘70 10 en dat met nog twee wedstrijden te gaan.

Scores:
Jannick 3; Alice 1 enRense 1; dubbel 0
Op woensdag 11 april speelt team 13 de uitwedstrijd bij Wham 2 in Nieuwleusen.

 

Vrij goede resultaten dus in week 13. Team 9 kan de titel nauwelijks nog kan ontgaan na de tweede achtereenvolgende 7 - 3 zege op de nummer 2. Team 11 zorgt voor de balans naar de andere kant na de 2 - 8 nederlaag en team 13 deelde keurig de punten met koploper Zwartsluis 4.

Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Vrijdag 6 april:
Kampenion 2 - Effekt ‘74 1
Kampenion 3 - Entac 2
Kampenion 4 - De Toekomst 4
Kampenion 5 - Smash ‘70 3
DTV ‘84 2 - Kampenion 6
Heino 6 - Kampenion 7
Kampenion 8 - GTC 2
Heino 9 - Kampenion 10
Bosman/Wezep 5 - Kampenion 12

Zaterdag 7 april:
Kampenion 1 - DOV 1

Ik hoop mij volgend weekend weer te melden !

Ik wens jullie allen een fijn Paasweekend toe !!!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar