FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 15 stond al weer de voorlaatste competitie op het programma. Zoals o.a. vorige week al aangegeven, deden nog vijf teams mee voor de titel, terwijl de teams 7 en 12 die titel vorige week al veilig stelden. Hoe hebben juist die vijf teams het er deze week afgebracht? Welnu dat varieert van vrij aardig tot meer dan prima! De precieze uitkomst kun je hierna lezen. Ik neem de wedstrijden weer met je door en vermeld daarbij ook de tussenstanden na negen gespeelde wedstrijden.

 

3e divisie: Assen 2 - Kampenion 1

Zaterdag 14 april: Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Rémon Linnewiel, Heleen Mulderij en Peter Baten

Na de 7 - 3 zege van team 1 vorige week op koploper DOV 1 is de strijd bovenin helemaal open. Wat heet, na acht speelronden staan drie teams binnen 2 punten van elkaar:
DOV 1             8 - 53
Stede Broec 1     8 - 52
Kampenion 1       8 - 51
De Brug 1         8 - 45
Hilversum 5       8 - 27
Assen 2           8 - 12

Voor zaterdag 14 april zag er programma er als volgt uit:
Hilversum 5 - DOV 1
De Brug 1 - Stede Broec 1
Assen 2 - Kampenion 1

Op voorhand zou je zeggen dat er deze zaterdag voor team 1 mogelijkheden lagen. We waren benieuwd of de guys theorie en praktijk met elkaar in overeenstemming zouden weten te brengen.

Het was in ieder geval zaak om alleen / zoveel mogelijk met de eigen wedstrijd bezig te zijn. Die eigen wedstrijd is ook het enige waarop je invloed kunt uitoefenen. Het heeft geen zin om je bezig te houden met de wedstrijden van de concurrenten, al hebben de spelers ongetwijfeld regelmatig op de TTapp gekeken in de tweede helft van de middag. De wedstrijden in Apeldoorn en Hilversum begonnen namelijk wat later.

De eerste drie enkelpartijen gingen vrij eenvoudig naar team 1. Gert-Jan rekende in drie overtuigende games (6 - 11, 5 - 11 en 7 - 11) af met Rémon en daarmee nam hij revanche voor de ongelukkig verloren partij in de thuiswedstrijd. Julian had het daarna niet eenvoudig tegen de geroutineerde Heleen. Beide spelers kun je overigens tactisch wel om een boodschap sturen. Uiteindelijk bleek Julian de betere en won hij na 9 - 11, 6 - 11 en 11 - 13. Ton had vervolgens niet al teveel moeite om Peter te verslaan: 6 - 11, 8 - 11 en 7 - 11.
In het dubbel namen Heleen en Peter een duidelijke 2 - 0 voorsprong in games tegen Gert-Jan en Julian. Daarna kantelde de partij echter en wonnen GJ en Juul alsnog: 11 - 7, 11 - 6, 6 - 11, 9 - 11 en 6 - 11.

Na het dubbel moest Gert-Jan weliswaar een game afstaan aan Heleen, maar hij won er zelf drie: 10 - 12, 5 - 11, 11 - 9 en 7 - 11. Ton moest hierna even zoeken tegen Rémon, maar toen hij de 1e game nipt won ging het toch nog snel: 9 - 11, 6 - 11 en 4 - 11. Julian en Peter waren drie games vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar Juul stond toen wel op een 1 - 2 voorsprong. In de 4e game wist Julian toch nog het verschil te maken: 9 - 11, 11 - 6, 9 - 11 en 5 - 11. Zo stond het dus 0 - 7.

Ton mocht het toen opnemen tegen Heleen die niet graag tegen Ton speelt. Zijn spel ligt haar niet zo. Net als Gert-Jan moest ook Ton een game afstaan, maar hij kwam over het geheel genomen niet of nauwelijks in de problemen: 6 - 11, 8 - 11, 11 - 9 en 5 - 11. Hierna toonde Gert-Jan zich duidelijk de betere van Peter. In een sterk gespeelde partij boekte GJ een eenvoudige zege: 6 - 11, 4 - 11 en 5 - 11. In de laatste partij van de middag nam Julian het op tegen Rémon van wie hij in Kampen verloor. Na vier games stond het 2 - 2. Waar Julian zijn beide games ruim won, daar deed Rémon dat nipt. Maar dat zegt verder uiteraard niets en dat bleek ook in de beslissende 5e game. Op de één of andere manier kreeg Julian wat last van spanning en dat speelt een stuk minder gemakkelijk. Rémon profiteerde daarvan en won de game nipt: 6 - 11, 11 - 9, 5 - 11, 11 - 8 en 11 - 9. Hij haalde daarmee tevens nog ‘de hatelijke nul’ van het wedstrijdformulier.

Team 1 deed dus wat het moest doen: ruim winnen. Het wachten was nu op de resultaten uit de beide andere zalen. In eerste instantie verliep de wedstrijd tussen De Brug 1 en Stede Broec 1 heel ongunstig voor Kampenion, want de gasten namen een 0 - 5 voorsprong. Maar zie, De Brug 1 toonde vechtlust en veerkracht want aan het eind stond het ‘doodleuk’ 5 - 5. Waardering en respect! De wedstrijd russen Hilversum 5 en DOV 1 ging in eerste instantie gelijk op en in het tweede deel trokken de gastheren uiteindelijk met 6 - 4 aan het langste eind.

Wat een ongelooflijke zaterdag voor team 1. Het begon de dag als nummer drie op korte afstand van DOV 1 en Stede Broec 1. Het beëindigde de dag als koploper met een voorsprong van 3 punten op zowel DOV 1 als Stede Broec 1 en bovendien is het onderlinge resultaat tegen beide teams ook nog eens in het voordeel van team 1.
Komende week ontvangt team 1 De Brug 1 - onze jongens zijn dus gewaarschuwd - en Stede Broec 1 gaat op bezoek bij de andere concurrent DOV 1. Dat mag niet meer misgaan zou je zeggen. Om een voorbeeld te noemen, als team 1 in eigen huis met 4 - 6 zou verliezen, moet één van beide concurrenten met 8 - 2 winnen van de andere. Dat ligt niet direct voor de hand, maar er gebeuren gekke(re) dingen.

Scores:
Gert-Jan 3, Ton 3, Julian 2 en dubbel 1

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 1       9 - 60
DOV 1             9 - 57
Stede Broec 1     9 - 57
De Brug 1         9 - 50
Hilversum 5       9 - 33 D
Assen 2           9 - 13 D

Komende zaterdag ontvangt team 1 dus De Brug 1 uit Apeldoorn. Overbodig te melden dat iedereen die Kampenion een warm hart toedraagt van harte welkom is om ‘onze jongens’ te steunen !!!

 

Hoofdklasse: De Brug 3 - Kampenion 2

Vrijdag 13 april: Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink tegen Sander Riezebos, invaller Charles Schwarte (team 4) en Bert Steur

Voor team 2 stond er nog weinig op het spel. ‘Alleen’ de ELO ratings en percentages van de spelers en de ‘titel’ ‘best of the rest in de Hoofdklasse A. En natuurlijk de eer! Daarom ga ik ervan uit dat de spelers het seizoen zo goed mogelijk willen afsluiten, te beginnen met de uitwedstrijd bij nummer laatst De Brug 3.

‘Driemaal noppen’ kreeg ik via een app te lezen. En de meeste spelers van onze vereniging hebben het daar niet zo op. Niettemin kwamen de Kampenaren goed uit de startblokken, want de eerste drie enkelpartijen leverden winst op. Thomas was in de openingspartij tegen Sander het gelukkigst na 9 - 11 in de beslissende 5e game. Jordy ‘morste’ daarna een game tegen invaller Charles, maar kwam verder niet in de problemen. Robin en Bert ontliepen elkaar weinig, maar het was Robin die na driemaal 9 - 11 de felicitaties in ontvangst mocht nemen.
In het dubbel hadden Jordy en Thomas (verrassend) weinig kans tegen Bert en Sander. Zij hadden nimmer uitzicht op ook maar gamewinst. Zo stond het dus 1 - 3.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Thomas rekende vrij snel af met invaller Charles, maar Robin had het hierna (te) lastig tegen Sander. Pas in de 3e partij kreeg Robin wat meer grip, maar Sander won ook die game (12 - 10). Jordy had - in tegenstelling tot de partij in Kampen - nu beter het oog in het spel en materiaal van Bert. Jordy verloor de 2e game, maar kwam verder niet in de problemen.

In de achtste partij kende ook Robin weinig problemen met invaller Charles. Hij boekt een regelmatige 0 - 3 zege. Thomas versloeg vervolgens Bert in vier games waarmee hij keurig ongeslagen bleef. In de laatste partij van de avond leek Jordy tegen Sander op een eenvoudige zege af te stevenen na een soepel behaalde 2 - 0 voorsprong in games, maar Sander richtte zich knap op. Hij sleepte de 3e game er met 11 - 9 uit en kwam daarna verrassend genoeg niet meer in de problemen.

Zo won team 2 met 3 - 7 en stelde het daarmee de 2e plaats veilig; voor wat dat waard is. Man of the Match was Thomas die de laatste weken bij de senioren duidelijk in betere doen is. Hij won zijn drie partijen. Door dit resultaat en de eigen 8 - 2 zege een dag later op TT Zwolle 3 is Effekt ’74 1 dit weekend kampioen geworden. En dat is dik verdiend! Felicitaties aan de spelers van dat team!

Scores:
Thomas 3, Jordy 2 en Robin 2; dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
Effekt '74 1      9 - 66 K
Kampenion 2       9 - 56
DTV '84 1        10 - 55
Thibats 1        10 - 45
TT Zwolle 3       9 - 32
De Brug 3         9 - 24

Team 2 sluit komende vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 3.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - TT Zwolle 2

Vrijdag 13 april: Wim Tillema, Bas de Vries en Gertjan Wessels tegen Stefan van der Lelie, Corné van Rossem en Jan Tinus Dijkhuis

Ook voor team 3 stond er - zo was de verwachting vooraf - nog weinig op het spel. Het heeft ruim afstand genomen van nummer laatst TT Zwolle 2 en een blik op de standen in de landelijke 3e divisie leerde dat er vrijwel zeker ‘slechts’ één team degradeert naar de afdeling Oost. Zie echter aan het eind van mijn bijdrage over team 3. Afgelopen vrijdag kwam TT Zwolle 2 op bezoek.

In de openingspartij speelde Wim sterk tegen Stefan. Ook tactisch klopte het wat Wim liet zien. Dit resulteerde in een keurige driegames zege op de vaak lastig te bespelen Stefan. Bas nam het daarna op tegen Corné die met antitopspin speelt en regelmatig met het batje draait. Bij een 2 - 1 voorsprong in games voor Bas ontsnapte Corné in de 4e game: 12 - 14. In de beslissende game kwam Corné vervolgens niet meer in de problemen. Gertjan en Jan Tinus stonden na twee games op 1 - 1 na 4 - 11 en 11 - 5. Daarna was er duidelijk meer balans en was het Jan Tinus die de 3e en 4e game met nipt verschil won: 10 - 12 en 10 - 12.
In het dubbel gingen Bas en Wim overtuigend van start tegen Corné en Jan Tinus. Maar na de 2 - 0 voorsprong in games kantelde de partij en wonnen de gasten drie games op rij zonder daarbij nog in de problemen te komen. Tafeltennis blijft een raar ‘spelletje’.

Drie partijen later stond het ‘zomaar’ 2 - 5. Bas en Stefan maakten er een heuse ‘schafeltennispartij’ van. Bas speelde het spelletje slim. Door vaak de backhand (noppen) van Stefan op te zoeken, kon die zijn sterke forehand weinig in stelling brengen. Maar ook Stefan tafeltennist al ‘een paar weken’. Na een boeiend gevecht was het uiteindelijk Bas die de partij in de 5e game in zijn voordeel wist te beslechten. Wim had hierna weinig kans tegen Jan Tinus. Op de één of andere manier ligt het spelletje van JT Wim niet, terwijl dat omgekeerd wel het geval is. Jan Tinus won eenvoudig in drie games. Gertjan won daarna tegen Corné nog wel nipt de 1e game, maar toen Corné vervolgens nipt de 2e won, was het pleit (te) snel beslist. Corné won toch nog vrij eenvoudig in vier games.

In de achtste partij wist Bas wel om te gaan met het spel van Jan Tinus, maar Bas loopt dan ook al wat langer mee dan Wim. Bas moest alleen de 2e game met klein verschil afstaan aan JT, maar hij won de overige games overtuigend. Gertjan had duidelijk zijn avond niet. Waarschijnlijk had hij de marathon van Rotterdam - die in zware omstandigheden moest worden gelopen - nog in de benen. Tegen Stefan kwam hij nauwelijks in het stuk voor en dat terwijl partijen tussen beiden ‘meestal over meerdere dagen gaan’. Ditmaal heeft Stefan vermoedelijk nauwelijks gezweet. In de laatste partij was het aan Wim om te proberen tegen Corné de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Wim stond goed te spelen en speelde het tactisch vaak ook netjes. Hij speelde dwingend en zocht met veel topspin vaak het antitopspin rubber van Corné op. Omdat ook de geroutineerde Corné de juiste dingen deed en ook regelmatig met het batje draaide, werd het een boeiende partij. Mede door een fors aantal geluksballetjes - laten we het erop houden dat de meest aanvallende speler van de twee die ‘afdwong’ - wist Wim heel knap in vier games te winnen.

Team 3 hield de schade met een 4 - 6 nederlaag dus nog binnen de perken. En tegen een TT Zwolle 2 in deze samenstelling is die uitslag ook geen schande. Als de Zwollenaren dit seizoen vaker in deze samenstelling hadden gespeeld - vrijdagavond was dat pas voor de tweede (!) maal - dan hadden zij vast niet afgeslagen laatste gestaan.

Team 3 houdt na vrijdagavond in ieder geval TT Zwolle 2 achter zich en het verzekert zich daarmee normaal gesproken van handhaving in de Hoofdklasse. De situatie in de 3e divisie A werd er echter dit weekend niet gunstiger op, want Trias 1 kan na de 7 - 3 nederlaag bij SKF 3 toch nog in de problemen komen. Ook gezien het programma in de laatste speelronde. Laten we hopen dat Trias 1 het vege lijf weet te redden. Dan is er direct duidelijkheid. Entac 2 werd dit weekend - zoals mocht worden verwacht - de terechte kampioen in de poule van team 3. Felicitaties aan de spelers van dat team!

Scores:
Bas 2 en Wim 2; Gertjan 0 en dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
ENTAC 2           9 - 67 K
Swift (D) 1       9 - 54
Bosman/Wezep 1    9 - 48
Kampenion 3       9 - 39
De Brug 2         9 - 36
TT Zwolle 2       9 - 26

Team 3 sluit het seizoen op zaterdag 21 april af met een uitwedstrijd bij Bosman/Wezep 1. Concurrent De Brug 2 gaat de avond ervoor op bezoek bij … TT Zwolle 2.

 

Promotieklasse: Trias 2 - Kampenion 4

Zaterdag 14 april: invaller Danny Bruins (team 5), Nick Kuipers en Hans de Vries tegen Niek Zegers, Frank Oostwoud en Wout Zegers

Team 4 deed vorige week goede zaken door tegen concurrent De Toekomst 4 een 3 - 4 achterstand nog om te buigen in een 6 - 4 zege. Daardoor verschafte het zich wat meer lucht - 7 punten om precies te zijn - in de strijd tegen degradatie. Belangrijk, omdat in de Promotieklasse normaal gesproken sowieso twee teams degraderen. Afgelopen zaterdag ging team 4 op bezoek bij de andere concurrent: Trias 2.

Met de mentaliteit van de spelers van team 4 & friends / invallers zit het wel goed. Nadat kopman Peter Vrielink dit seizoen met een rugblessure moest afhaken - dat was na de vierde competitiewedstrijd tegen Smash 2000 1 - wist het team redelijke tot goede resultaten te behalen. Een gevreesde precaire situatie werd zo voorkomen. Wel dient het team alert te blijven, omdat Trias 2 in de beide laatste wedstrijden zowel team 4 (vierde) als nummer laatst De Toekomst 4 ontmoet.

In de openingspartij behaalde Danny een keurige viergames zege op de vaak lastig te bespelen Niek. Nick kopieerde dat resultaat in zijn partij tegen Frank en zette zijn team op een 0 - 2 voorsprong. Hans wist daarna niet zijn niveau te halen in zijn partij tegen Wouter. Hij verloor de 1e en 2e game met 11 - 9 en verloor uiteindelijk in vier games.
In het dubbel kwamen Danny en Nick heel knap van een 2 - 0 achterstand in games terug om de partij nog in vijven te winnen.

Na dat dubbel moest Danny tegenstander Frank na drie games feliciteren. De verschillen waren klein, maar daar koop je verder geen droog brood voor. Hans wist gelukkig tegen Niek zijn niveau wat op te krikken, maar hij kwam niettemin met 2 - 1 in games achter te staan. Hans won daarna de 4e game overtuigend, maar moest de beslissende game helaas met 11 - 9 aan Niek laten. Nick was vervolgens in vier games net wat sterker dan Wouter en bracht zijn team daarmee weer op voorsprong: 3 - 4.

In de achtste partij toonde Hans mentaliteit in zijn partij tegen Frank. Laatstgenoemde nam overtuigend een 2 - 0 voorsprong in games, maar Hans vocht zich terug in de partij en kwam terug tot 2 - 2. De beslissende game was heel spannend. Uiteindelijk bleek Hans de gelukkigste na 12 - 14. Danny speelde een soortgelijke partij tegen Wouter. Ook Wouter nam - weliswaar via twee nipt gewonnen games - een 2 - 0 voorsprong, maar ook Danny kwam knap terug tot 2 - 2. De beslissende game kon beide kanten opvallen, maar deed dat uiteindelijk naar de kant van Danny: 9 - 11. Daarmee stond de Kamper zege vast. In de laatste partij waren Nick en Niek verantwoordelijk voor een omgekeerd scoreverloop als die in de beide voorafgaande partijen. Nick nam een 0 - 2 voorsprong in games, maar moest daarna toestaan dat Niek terugkwam in de partij en de beslissende game nog met 11 - 7 in zijn voordeel wist te beslechten.

Niettemin zullen (vooral) Hans, Nick en Danny dik tevreden zijn geweest met de 4 - 6 zege in Twello op Trias 2. Het vergroot daarmee namelijk de voorsprong op zowel de Toekomst 4 als Trias 2 tot 9 punten. En dat met nog één wedstrijd te gaan. Dat gaat niet meer mis zou je denken!

Scores:
Danny 2, Nick 2, Hans 1 en dubbel 1

De stand na negen wedstrijden:
Blauw-Wit 2       9 - 57
De Veluwe 2       9 - 57
Smash 2000 1      9 - 51
Kampenion 4       9 - 41
Trias 2           9 - 32
De Toekomst 4     9 - 32

Komende vrijdag ontvangt team 4 De Veluwe 2 dat met Blauw-Wit 2 in een hevige titelstrijd is verwikkeld (zie hierboven). Tegelijkertijd ontvangt De Toekomst 4 dus Trias 2. Het is voor team 4 zaak om een paar puntjes mee te snoepen.

 

1e klasse: Dronten ’74 1 - Kampenion 5

Vrijdag 13 april: Bertin Bos, Jackie van der Meulen en Dick Hoekman tegen invaller Rick Holwerda (team 2), Julian van Egmond en Onno Huisman

Voor team 5 was het seizoen al vrijwel gespeeld. Weliswaar komt het nog tweemaal in actie, maar degradatie staat vrijwel vast. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Dronten ’74 1 dat door de ruime nederlaag van vorige week thuis tegen TT Zwolle 5 ook nog niet veilig is.

De wedstrijd van vrijdagavond had wel iets weg van de wedstrijd van vorig seizoen tussen beide teams. Ik kan het weten, want ik speelde toen op de tafel ernaast voor Dronten ’74 2. Team 5 won toen bij een 8 - 0 tussenstand de laatste twee partijen. Ditmaal stond Dronten ’74 1 na het dubbel (opnieuw) op een 4 - 0 voorsprong.
Bertin moest invaller Rick feliciteren na een 11 - 9 verlies in de beslissende 5e game. Dat is aan de ene kant zuur, maar aan de andere kant tegen - met alle respect - 3e klasser Rick ook onnodig. Jackie verloor daarna opnieuw van ‘angstgegner’ Julian die hem meestal de baas is. Op de één of andere manier ligt het spel van Julian Jackie niet. Een lastige service, een sterke eerste aanvallende slag daarna en zo weinig mogelijk rally’s spelen. Dat is in een notendop het spel van Julian. Het bleek voldoende voor de viergames zege. Dick moest daarna zijn meerdere erkennen in kopman Onno. Dick won nog wel de 1e game, maar daar ging Onno ‘erop en erover!’
In het dubbel verloren Bertin en Jackie in drie games van Julian en Onno.

Na het dubbel waren Bertin en Julian aan elkaar gewaagd. Beiden wonnen een game met (vrij) ruim verschil. Daarna was er duidelijk meer balans, maar was het Julian die de 3e en 4e game ‘in de verlenging’ (14 - 12 en 13 - 11) won. Zo kwam Bertin opnieuw sneu weg. In de zesde partij zorgde Dick dan eindelijk voor het eerste Kamper punt - correctie: Kampenionpunt; Julian woont immers ook in Kampen - door invaller Rick ‘in straight games’ te verslaan. Jackie nam daarna tegen de sterke Onno een 0 - 2 voorsprong. De 3e game bleek (achteraf) cruciaal. Jackie had daarin winstkansen, maar Onno won die nipt met 13 - 11 waarna hij wat gemakkelijker ging spelen en de partij nog in vijven won. Zo stond het dus 6 - 1.

In de achtste partij boekte Dick zijn tweede zege en wel op Julian. In een spannende partij wist Dick in de beslissende 5e game afstand te nemen: 5 - 11. Bertin moest hierna zijn meerdere erkennen in kopman Onno. Alleen in de 3e game wist Bertin hem goed partij te bieden, maar ook die ging naar Onno (11 - 9). In de laatste partij van de avond wist Jackie de nederlaag een wat draaglijker aanzien te geven door invaller Rick in drie games te verslaan.

Team 5 leed aldus een 7 - 3 nederlaag tegen Dronten ’74 1. Er had een puntje meer ingezeten - Bertin had de openingspartij tegen invaller Rick ook kunnen winnen - maar ‘als’ telt ook in tafeltennis niet. De degradatie staat voor team 5 na deze vrijdagavond vast. Komend seizoen moet het in de 2e klasse uitkomen. Dat zal voor sommige spelers even wennen zijn.

Scores:
Dick 2 en Jackie 1; Bertin 0 en dubbel 0

Jammer is het dat Sebastian Holzapfel met een knieblessure kampt waardoor hij dit seizoen slechts driemaal in actie kwam. Nee, niet dat team 5 zich anders wel zou hebben gehandhaafd. Dat niet, maar je wordt als team wel kwetsbaarder als je bedenkt dat Danny Bruins - vanwege drukke reis- en studieperikelen - dit seizoen op papier reserve stond. Toch heeft Danny - zijn invalbeurten bij team 4 meegerekend - nog een fors aantal wedstrijden bij de senioren gespeeld: zeven om precies te zijn. Op Danny doe je vrijwel nooit tevergeefs een beroep!

De stand na negen wedstrijden:
Bosman/Wezep 2    9 - 52
Smash '70 (H) 3   9 - 52
Dronten '74 1     9 - 48
Heino 2           9 - 45
TT Zwolle 5       9 - 42
Kampenion 5       9 - 31 D

Team 5 sluit aanstaande vrijdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Bosman/Wezep 2. Dat team maakt met Smash ’70 3 uit wie kampioen wordt en promoveert naar de Promotieklasse. De Kampenaren kunnen vrijuit spelen.

 

2e klasse: Kampenion 6 - NTC Leogang 2

Vrijdag 13 april: Robin Makkink, Gerard Palland en Simon van der Woude tegen Edwin Bouw, David van der Zwan en Henk Drost

Team 6 zat in een soortgelijke situatie als team 1. Het won vorige week heel knap met 7 - 3 van de koploper (DTV ’84 2) - zij het dan in een uitwedstrijd - en ook team 6 is met twee teams in een titelstrijd verwikkeld. Lees maar mee:
TT Zwolle 6       8 - 55
Kampenion 6       8 - 53
DTV '84 2         8 - 51
NTC Leogang 2     8 - 45
Harderwijk 1      8 - 28
Smash-in 1        8 -  8

Het programma voor vrijdag 13 april zag er als volgt uit:
DTV ’84 2 - TT Zwolle 6
Harderwijk 1 - Smash-In 1
Kampenion 6 - NTC Leogang 2

Ook voor team 6 lagen er dus nog mogelijkheden. Zowel deze week als volgende week als het op bezoek gaat bij nummer laatst Smash-In 1. Nee, niet dat team 6 beide wedstrijden wel even ruim wint en de titel op zijn sloffen veilig stelt. Maar het heeft wel goede kansen. Allereerst dus de thuiswedstrijd tegen NTC Leogang 2.

Robin opende sterk tegen Edwin. Met drukvol spel gaf hij Edwin niet of nauwelijks gelegenheid ritme te vinden en / of zijn noppen in stelling te brengen. Robin won eenvoudig in drie games. Gerard moest daarna de 1e game aan youngster David laten, maar daarna paste hij zijn spel enigszins aan. Door de bal langer op tafel te houden en vaker de juiste bal af te wachten, kwam hij steeds beter in de wedstrijd en won hij drie games op rij. Simon en Henk maakten er daarna een mooie en spannende partij van. Henk had moeite met de trage topspin openingen van Simon, maar omgekeerd had Simon het weer moeilijk met het vlakke spel van Henk en diens blok. Een 5e game moest de beslissing brengen en die ging uiteindelijk met 10 - 12 naar Henk.
In het dubbel boekten Gerard en Robin een overtuigende driegames zege op Edwin en Henk.

Na het dubbel had Gerard weinig moeite met Edwin die geen gelegenheid kreeg zijn noppen te gebruiken en zijn forehand in stelling te brengen. Dat laatste lukte Gerard duidelijk beter en dat mag je een understatement noemen. Hij won ‘in straight games’. Robin had het daarna heel moeilijk tegen Henk die opnieuw sterk stond te spelen. Robin maakte - mede door een sterk blok van Henk - teveel fouten om aanspraak op de zege te kunnen maken. Henk won verdiend in vier games. Simon moest tegen David de 1e game ruim aan de tegenstander laten, maar daarna was er meer balans. Met het blote oog was er nauwelijks krachtsverschil waarneembaar. Gelukkig had ik een bril op en constateerde ik dat Simon de drie volgende games er werkelijk op het tandvlees wist uit te slepen: 11 - 9, 12 - 10 en 17 - 15! Zo stond het 5 - 2 voor team 6.

De partij tussen Gerard en Henk - beiden deze avond nog ongeslagen - was ook al een boeiende. Beiden waren aan elkaar gewaagd. Henk nam vrijwel iedere game een voorsprong, maar wist die alleen in de 1e game te verzilveren. Daarna speelde Gerard - net als in zijn eerste partij tegen David - wat meer bekeken en zocht hij vaker de juiste bal uit om op te komen. Gerard won de spannende partij met 9 - 11, 11 - 8, 11 - 9 en 11 - 9. Simon had daarna ook weinig moeite met Edwin die duidelijk zijn avond niet had. Simon won overtuigend ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond zorgden Robin en David - de beide ‘Benjamins’ van het team - voor een boeiend gevecht. Na een partij met wisselende kansen leek David de winst in de 4e game te grijpen, maar Robin ontsnapte met 12 - 10. In de beslissende 5e game stond David vrijwel de hele tijd op voorsprong, maar Robin knokte zich opnieuw terug naar 10 - 10. Uiteindelijk was het toch nog David die met 10 - 12 won en de eindstand op 7 - 3 bepaalde.

Een 7 - 3 zege op een NTC Leogang 2 in deze samenstelling is een goed resultaat. Weliswaar had er nog iets meer ingezeten, omdat twee verliespartijen in de beslissende 5e game ‘in de verlenging’ naar de gasten gingen. Maar toch. Gerard was vanavond zonder twijfel Man of the Match. Hij bleef keurig ongeslagen en verstaat de kunst om zijn spel (tactisch) aan te passen na een verloren 1e game. Chapeau!

Scores:
Gerard P 3, Simon 2, Robin 1 en dubbel 1

Jammer was het dat koploper TT Zwolle 6 in Dalfsen met 3 - 7 wist te winnen van DTV ’84 2 waardoor de achterstand van team 6 op de Zwollenaren gehandhaafd bleef op 2 punten. Dat betekent dat team 6 komende vrijdag 2 punten meer moet halen dan TT Zwolle 6. Het onderlinge resultaat is namelijk in het voordeel van team 6.

De stand na negen wedstrijden:
TT Zwolle 6       9 - 62
Kampenion 6       9 - 60
DTV '84 2         9 - 54
NTC Leogang 2     9 - 48
Harderwijk 1      9 - 35 D
Smash-in 1        9 - 11 D

Team 6 gaat komende vrijdag op bezoek bij nummer laatst Smash-In 1, terwijl TT Zwolle 6 NTC Leogang 2 ontvangt. Het is nog niet gespeeld!

 

3e klasse: Kampenion 7 - Emmeloord 2

Vrijdag 13 april: Jan Ringenier, Roelard Bos en invaller Guido Wessels (team 8) tegen Paul Feenstra, Ab Kooijman en Els de Gans

Team 7 stelde de titel vorige week al veilig via een 3 - 7 zege op nummer 2 Heino 6. Die titel kondigde zich al een hele tijd aan, maar toch. Afgelopen vrijdag kwam Emmeloord 2 op bezoek. Natuurlijk willen de heren van team 7 dit seizoen ongeslagen blijven en liefst ook alle tien wedstrijden winnend afsluiten.

In de aanloop naar de wedstrijd had kopman Paul Feenstra verzocht om zijn drie wedstrijden achter elkaar te mogen spelen, omdat hij nog andere verplichtingen had. Daaraan wilde team 7 wel meewerken. Zelf speelde het met invaller Guido die pas even na 20.30 uur kon verschijnen.

De spanning zat in het begin, uiteraard vooral omdat de sterke Paul - pas één verliespartij dit seizoen - zijn drie partijen achter elkaar speelde. In de openingspartij waren Jan en Paul - net als in Emmeloord - aan elkaar gewaagd. Won Paul in Emmeloord, ditmaal was Jan de gelukkigste na 11 - 9 in de beslissende 5e game. Hij profiteerde o.a. van het feit dat hij in die game mocht gaan serveren bij een 10 - 8 voorsprong. Roelard won daarna de 1e game overtuigend van Paul, maar ging daarna teveel de rally aan. Paul won mede daardoor de 2e en 3e game. Door daarna de rally korter te houden en met meer risico - vooral bij de eigen service - te spelen, wist Roelard de partij nog te kantelen. Hij sleepte de 4e game er nipt uit (11 - 9) en nam in de beslissende game wat meer afstand: 11 - 7. Guido was inmiddels gearriveerd en ook hij nam het op tegen deze Paul. Guido liet de 1e game - na steeds (ruim) te hebben voorgestaan - nog bijna glippen, maar was net op tijd weer bij de les: 13 - 11. Daarna toonde Guido zich duidelijk de sterkste van de twee en leek Paul het ook niet helemaal meer te kunnen belopen. Ook niet zo gek als je drie partijen tegen de kampioenen achger elkaar ‘moet’ spelen, al was dat zijn eigen keuze.
In het dubbel wonnen Roelard en Jan in drie nipte games van Ab en Paul.

Paul vertrok hierna en hij gaf met zoveel woorden aan ‘de (donder) bui al te zien hangen’. Hij kreeg gelijk, want Guido, Roelard en Jan kwamen tegen Ab en Els niet of nauwelijks in de problemen. Weliswaar werd hier en daar een game ingeleverd of nipt gewonnen, maar de zes zeges kwamen vrijwel nooit in gevaar.

Zo boekte team 7 een maximale 10 - 0 zege op Emmeloord 2 dat (mede) daardoor ineens in de problemen komt. En dat terwijl het dit seizoen regelmatig tweede heeft gestaan.

Scores:
Guido 3, Jan R 3, Roelard 3 en dubbel 1

Team 7 is kampioen en Wham 2 staat als degradant vrijwel vast. Emmeloord 2 en Hoonhorst 1 maken uit wie de tweede degradant wordt. Emmeloord 2 gaat vrijdag op bezoek bij TT Zwolle 9, terwijl Hoonhorst 1 kampioen team 7 ontvangt. Dat wordt nog spannend!

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 7       9 - 72 K
TT Zwolle 9       9 - 46
Heino 6           9 - 44
Hoonhorst 1       9 - 39
Emmeloord 2       9 - 39
Wham 1            9 - 30

Team 7 gaat dus komende vrijdag op bezoek bij Hoonhorst 1 en wil uiteraard zijn sportieve plicht vervullen.

 

3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 8

Vrijdag 13 april: Arnold Hubach, Simone Lieftink en Jomar Schilder tegen Peter Mourits, Rick Holwerda en Karla Bouwers

Ook team 8 staat al weken bovenaan. Maar in tegenstelling tot team 7 is het nog niet zeker van de titel. In de beide laatste wedstrijden ontmoet het namelijk de nummers 2 (Dronten ’74 2) en 3 (Emmeloord 1) nog. De voorsprong van 8 punten op beide teams kan dus nog worden verspeeld, want in onderlinge wedstrijden tellen de punten immers dubbel. Aan de andere kant, bij tweemaal een gelijkspel kan het de titel eigenlijk niet meer ontgaan. Afgelopen vrijdag ging team 8 eerst op bezoek bij Dronten ’74 2.

Beide teams maakten er een mooie, spannende wedstrijd van. En dat het spannend was, is uiteraard in het voordeel van team 8. Want zolang het spannend is, kunnen de Drontenaren niet of nauwelijks inlopen. Na het dubbel stond het 2 - 2. In de openingspartij waren Arnold en Peter aan elkaar gewaagd. En waar Arnold in het afgelopen seizoen tweemaal met nipt verschil aan het kortste eind trok, daar won hij nu met 14 - 12, 14 - 16, 9 - 11 en 8 - 11. Simone was daarna volmaakt kansloos tegen Rick die zijn ritme weer begint te vinden na vorig seizoen afwezig te zijn geweest als gevolg van een reis door Zuid Amerika. Rick won eenvoudig ‘in straight games’. Jomar en Karla maakten er een ‘hangpartij’ van. Logisch dus dat een 5e game de beslissing moest brengen en die ging met 8 - 11 naar Jomar.
In het dubbel waren Arnold en Simone kansloos tegen Peter en Rick. Alleen in de 2e game wisten zij goed partij te bieden. Opvallend vind ik het dat team 8 - terwijl de spelers toch al enkele seizoenen lang met elkaar spelen - geen sterk ingespeeld duo achter de tafel weet te krijgen. Maar de reden is - zo hoorde ik de dag erna - vrij logisch. Enerzijds maakte Roelard (nu team 7) een aantal seizoenen ook deel van het team uit en vormde hij met Jomar een goed (ingespeeld) dubbel. Daarnaast heeft Jomar afgelopen seizoen aan zich moeten laten voorbij gaan. Waarvan akte!

Na het dubbel nam Arnold het op tegen Rick, die - zie hiervoor bij team 5 - ook nog eens inviel bij team 1. Arnold was in de 1e game kansloos, maar herstelde zich daarna knap en won de 2e en 3e game. De 4e game was een kopie van de 1e en dus moest een beslissende 5e game worden gespeeld. En ditmaal toonde Arnold - die al diverse vijfpitters heeft gespeeld en verloren - zich eens de gelukkigste na 10 - 12. Jomar had daarna in de 1e game weinig te duchten van Peter, maar daarna was de strijd in balans. Toch was het Jomar die wist te winnen na 5 - 11, 9 - 11 en 18 - 20! Simone moest vervolgens in het ‘damesonderonsje’ haar meerdere erkennen in Karla die in vier games won.

Jomar won in de achtste partij tegen Rick nog wel de 1e game, maar zag zijn tegenstander toen de regie overnemen. Rick won drie games op rij en bezorgde Jomar daarmee een (dit seizoen) zeldzame nederlaag. Arnold bleek deze avond in goede doen - want fit - en bleek in staat om spannende games in zijn voordeel te beslechten. Tegen Karla was er nauwelijks krachtsverschil, maar Arnold won niettemin in drie games na 13 - 15, 9 - 11 en 8 - 11. Chapeau! In de laatste partij - die tussen Simone en Peter - was ook al nauwelijks sprake van krachtsverschil. Maar net als in de partij tussen Arnold en Karla was het de Kamper speler die aan het langste eind trok: 10 - 12, 9 - 11 en 11 - 13. Waar Simone vorige seizoen de beide partijen tegen Peter uit handen gaf, daar won zij dit seizoen beide partijen ‘in straight games’.

Zo won team 8 de wedstrijd dus met 4 - 6 en is het officieus kampioen. Het heeft een voorsprong van 10 punten op zowel Dronten ’74 2 als Emmeloord 1 en dat met nog één wedstrijd te gaan. De spelers van team 8 stonden er vrijdagavond op het juiste moment. Veel spannende games en partijen gingen naar team 8 en dat is een kwaliteit. Arnold was vrijdagavond de Man of the Match en dat komt hem ook toe. Hij kwam dit seizoen ondanks sterk spel vaak sneu weg na menige verloren vijfpitter. Ditmaal bleef hij ongeslagen via winst na drie heel spannende partijen. Knap hoor!

Scores:
Arnold 3, Jomar 2 en Simone 1; dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 8       9 - 63
Dronten '74 2     9 - 53
Emmeloord 1       9 - 53
Swift '64 1       9 - 48
TT Zwolle 8       9 - 29 D
GTC 2             9 - 24 D

Komende vrijdag gaat team 8 de titel veilig stellen. Daaraan twijfelt niemand nog. Het ontvangt dan Emmeloord 1, terwijl Dronten ’74 2 een dag eerder al op bezoek gaat bij nummer laatst GTC 2. De champagne kan worden besteld en vrijdagavond snel worden ontkurkt.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Vined 3

Dinsdag 10 april: Rick Bolks, Marijke van Egmond en Harm Bosman tegen Erwin van der Giessen, Joost Looman en invaller Arie Severs (team 4)

Team 9 deed de afgelopen twee weken gouden zaken door telkens de nummer 2 met de cijfers 7 - 3 te verslaan. Daardoor heeft het een voorsprong van 12 punten opgebouwd op de (nu) gedeelde nummers 2 / 3: De Brug 8 en Heino 5. Niemand twijfelt dan ook nog aan de titel. In Kampen niet, in Heino niet en in Apeldoorn niet. Niet alleen vanwege die 12 punten voorsprong, maar ook gezien het resterende programma. Afgelopen dinsdagavond kwam (namelijk) nummer laatst Vined 3 op bezoek.

Dat mocht toch geen probleem zijn, zou je denken. Zeker omdat de gasten bij binnenkomst ook nog eens met een invaller bleken te spelen. Maar dat pakte toch even anders uit.

Na het dubbel stonden de gasten verrassend op een 1 - 3 voorsprong. Rick wist zich onvoldoende raad met het betere kap- en schuifwerk van Erwin. Met de forehand welteverstaan, want met de backhand beukt hij er regelmatig lustig op los. In de 1e game was Rick vrij kansloos. In de 2e en 3e game pakte Rick een voorsprong, maar speelde hij in de finales van de games niet bekeken genoeg waardoor Erwin tweemaal wist te ontsnappen. Marijke had het verrassend lastig tegen Joost. Bij een 1 - 2 achterstand in games leek zij in de 4e game het juiste antwoord te hebben gevonden. Maar helaas werd de beslissende game toch weer onnodig spannend. Aanvallend was Marijke niet top - ze speelde te vlak en ook wat te hard waardoor de ballen niet zelden via het net over de tafel zeilden - en Joost profiteerde daarvan al was het verschil miniem: 10 - 12. Harm bracht zijn team ietsje dichterbij via een regelmatige 3 - 0 zege op invaller Arie die eigenlijk alleen in de 2e game goed partij wist te bieden.
In het dubbel waren Marijke en Harm kansloos tegen Erwin en Joost.

Drie partijen later stond het zomaar 2 - 5. Marijke kreeg - net als Rick - geen vat op het spel van Erwin. Tegen ‘kappers’ moet je wat rustiger en boller spinnen, maar dat bleek een te moeilijke opgave. Marijke maakte teveel fouten en Erwin won over het geheel genomen vrij eenvoudig. Rick versloeg hierna invaller Arie - net als Harm - in drie games. Het was niet top - Rick kan veel beter - maar het was voldoende. Harm verloor vervolgens de 1e game kansloos van Joost. Daarna was de partij in balans, maar was het Joost die twee van de drie volgende (nipte) games wist te winnen.

In de achtste partij toonde ook Marijke zich te sterk voor invaller Arie die ook nu geen game wist mee te pakken. Harm ondervond daarna ook hoe lastig het spel van Erwin te bestrijden is. In de 1e game was Harm dichtbij winst, maar Erwin trok die nipt naar zich toe: 10 - 12. In de 2e en 3e game wist Erwin wat meer afstand te nemen. In de laatste partij van de avond wist Rick de schade voor zijn team te beperken. Hij bleek de betere van Joost en won overtuigend ‘in straight games’.

Zo leed team 9 een onverwachte - maar verdiende - nederlaag tegen nummer laatst Vined 3. En dan dus te bedenken dat de gasten met een invaller verschenen die geen game wist te pakken. Wat zou er gebeurd zijn als Vined 3 compleet was verschenen? We zullen het nooit weten. Natuurlijk is er niets aan de hand voor team 9 en natuurlijk wordt het volgende week ‘gewoon’ kampioen. Maar toch!

Scores:
Rick 2, Harm 1 en Marijke 1; dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 9       9 - 58
Heino 5           9 - 49
De Brug 8         9 - 47
Wijhe 1           9 - 41
Futura 1          9 - 39
Vined 3           9 - 36

Komende maandag al komt team 9 weer in actie. Het gaat dan op bezoek bij Futura 1 in Apeldoorn. Als het 1 puntje haalt, is het definitief kampioen. Dat gebeurt normaal gesproken al vrij snel in de wedstrijd.

 

4e klasse: Kampenion 10 - NTC Leogang 4

Vrijdag 13 april: Jan Beks, Bertil Oving en Tromp Baarssen tegen Marco Dekker, Patrick Haverkamp en Wilmar Smienk

Team 10 is al wekenlang in een titelstrijd verwikkeld met NTC Leogang 4. Daar waar de Nunspeters in de wedstrijden tegen de andere teams net wat beter presteren dan team 10, daar versloeg team 10 NTC Leogang 4 in eigen huis met 3 - 7. Vorige week pakte team 10 eens één puntje meer dan de Nunspeters waardoor beide teams naast elkaar staan met evenveel punten en dat met nog twee wedstrijden te gaan. En laat beide teams nu afgelopen vrijdag tegen elkaar in Kampen moeten spelen.

Het werd een bijzondere wedstrijd met wisselende gezichten. In de eerste helft van de wedstrijd leek team 10 op een ruime zege af te stevenen, maar de gasten uit Nunspeet toonden moraal.

Na het dubbel stond team 10 op een 3 - 1 voorsprong. Jan en Marco waren drie games vrijwel gelijkwaardig aan elkaar. Maar na 9 - 11, 11 - 9 en 11 - 9 stond het 2 - 1 voor Jan. In de 4e game forceerde Marco wat teveel waardoor hij meer fouten ging maken en Jan de game eenvoudig naar zich toetrok. Bertil en Patrick waren daarna zelfs nog langer gelijkwaardig aan elkaar. Bertil kwam tweemaal van een achterstand in games terug om in de beslissende game toch nog het verschil te maken: 11 - 6. Tromp boekte daarna een opvallend eenvoudige zege op Wilmar: 11 - 7, 11 - 3 en 11 - 4. Het drukvolle spel van Tromp was Wilmar te machtig.
In het dubbel waren Bertil en Tromp kansloos tegen Marco en Patrick.

Na het dubbel won Bertil de 1e game eenvoudig van Marco. Daarna was de partij in balans, maar won Bertil eerst de 2e en daarna de 3e game met nipt verschil. Jan had het vervolgens lastig tegen Wilmar die een taai spelletje op tafel legde en geen gekke dingen deed. Bij een 1 - 1 stand in games bleek achteraf de 3e game cruciaal. Die ging met 12 - 14 naar Wilmar waarna hij wist door te drukken: 7 - 11. Tromp kwam daarna tegen Patrick knap van een 0 - 2 achterstand in games terug tot 2 - 2. In de 5e game echter was het toch weer Patrick die de sterkste bleek: 7 - 11. Zo stond het 4 - 3, maar nog altijd voor team 10.

Bertil bracht de marge weer op twee door Wilmar in drie nipte games te verslaan. Daarmee stond tenminste een puntendeling vast. Het venijn zat voor team 10 echter in de staart. Eerst waren Tromp en Marco verantwoordelijk voor een heuse thriller. Wat te zeggen van de cijfers 8 - 11, 13 - 11, 11 - 8 en 6 - 11. Ook de beslissende 5e game was bloedstollend en uiteindelijk was het Marco die de gelukkigste bleek: 12 - 14. In de laatste partij van de avond had Jan lange tijd de beste papieren tegen Patrick. Bij een 2 - 1 voorsprong in games liet Jan zijn tegenstander in de 4e game echter ontsnappen: 10 - 12. Patrick kwam daarna aanvallend wat vaker door dan Jan en hij won uiteindelijk verdiend met 7 - 11.

Team 10 verzuimde dus om tegenstander NTC Leogang 4 de genadeklap toe te dienen. Een 3 - 0 en 4 - 1 voorsprong kon niet worden vastgehouden en ook de 5 - 3 voorsprong moest het prijsgeven waardoor de punten uiteindelijk werden gedeeld. Team 10 verloor drie van de vier vijfpitters en ik denk dan ook dat de gasten het meest tevreden waren met de puntendeling. Beide teams blijven samen bovenaan staan waarbij het onderling resultaat in het voordeel van team 10 is. Dat wordt een heel spannende ontknoping volgende week.

Grote man aan Kamper kant was Bertil die knap ongeslagen bleef. Zijn sterke service en vaak - voor zover tenminste nog nodig - de aansluitende klap bleken voldoende voor driemaal winst!

Scores:
Bertil 3, Jan B 1 en Tromp 1; dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 10      9 - 64
NTC Leogang 4     9 - 64
Zwartsluis 2      9 - 49
Harderwijk 3      9 - 47
Batfighters 2     9 - 25 D
Heino 9           9 - 21 D

Komende vrijdag gaat team 10 op bezoek bij Batfighters 2, terwijl NTC Leogang 4 uit bij Harderwijk 3 speelt. We zijn benieuwd hoe dit uitpakt.

 

4e klasse: Kampenion 11 - ’s-Heerenbroek 1

Dinsdag 10 april: Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman tegen Ronny Doornwaard, Herwin ten Hove en Hans Koersen

Team 11 staat sinds enkele weken vijfde en dat blijft het ook. Daar veranderen de laatste twee wedstrijden niets aan. En dat laat de huidige nummer vier ’s-Heerenbroek 1 overigens ook niet toe. Afgelopen dinsdag kwamen de Broekers op bezoek.

Het werd een vrij lange wedstrijd met twee gezichten. De gasten hadden de regie in ‘de 1e helft’ en team 2 in ‘de 2e helft’. De geruchten gaan dat ‘de 3e helft’ helemaal in balans was.

Na het dubbel stonden de Broekers op een 1 - 3 voorsprong. In de openingspartij bleek Ronny te vast en te taai voor Jeroen die steeds meer probeerde te forceren en daardoor ook meer fouten begon te maken. Ronny won over het geheel genomen vrij eenvoudig in vieren. Gerard en Herwin ontliepen elkaar daarna heel weinig. De cijfers 8 - 11, 13 - 11, 9 - 11 en 11 - 8 onderstrepen dat. In de beslissende game was Gerard opnieuw met 11 - 8 net ietsje sterker. Henny kreeg daarna steeds minder vat op het spel van Hans. De 1e game verloor Henny nog nipt, maar daarna werden de verschillen duidelijk groter en boekte Hans een even duidelijke als eenvoudige zege.
Een soortgelijke partij zagen we in het dubbel tussen enerzijds Gerard en Jeroen en anderzijds Hans en Ronny. De 1e game ging nipt naar de Broekers die daarna duidelijk meer afstand wisten te nemen en de winst al snel in de (kont)zak hadden.

Ook de partij na het dubbel ging naar de gasten. Gerard bood Ronny prima partij, maar moest in de beslissende 5e game toch nog het hoofd buigen: 7 - 11. Jeroen en Hans waren daarna vrijwel gelijkwaardig aan elkaar, maar toch was het Jeroen die in drie games won. De cijfers 11 - 9, 11 - 9 en 14 - 12 geven echter aan dat de 3 - 0 zege geflatteerd was. Maar daar heb ik Jeroen niet over horen klagen. Henny leek daarna tegen Herwin op een eenvoudige zege af te stevenen. Hij won de 1e en 2e game met ruime cijfers. In de 3e game bood Herwin meer tegenstand. Toch was het Henny die deze nipt wist te winnen: 12 - 10. Zo stond het 3 - 4.

In de achtste partij moest Gerard zijn meerdere erkennen in Hans die vrij eenvoudig in drie games won. De langste partij van de avond was die tussen - niet zo verwonderlijk - Henny en Ronny. Beiden leggen weinig risico in hun spel (understatement) en ‘schuiven er rustig en lustig op los’. De teller van dienst - ik meen dat het Jeroen was - moet halverwege de partij gehypnotiseerd zijn geraakt; zo vaak ging het balletje over en weer. Na 13 - 11, 5 - 11, 11 - 9 en 10 - 12, anderhalf uur en een scheerpauze verder moest een 5e game de beslissing brengen. Ronny leek daarin alsnog het verschil te maken en kwam op een 6 - 10 voorsprong waarmee hij dus matchpunten had. Henny wist die echter alle weg te werken en kwam terug tot 10 - 10. Na matchpunten over en weer was het uiteindelijk ‘good old’ Henny die de game - en daarmee de partij - met 15 - 13 wist te winnen. Heel knap; ook conditioneel gezien de warme omstandigheden! In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Jeroen en Herwin. Ook zij deden weinig voor elkaar onder en ook hier moest een 5e game de beslissing brengen. In die beslissende game toonde Jeroen zich de sterkste na 11 - 7.

Zo behaalde team 11 een verdienstelijk gelijkspel tegen gemeentegenoot ’s-Heerenbroek 1. En die uitslag is ook wel terecht. Beide teams wonnen twee van de vier vijfpitters. Complimenten aan de spelers van team 11 dat zij zich na een 1 - 4 achterstand terug wisten te knokken in de wedstrijd!

Scores:
Henny 2, Jeroen 2 en Gerard W 1; dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
NTC Leogang 3     9 - 71 K
Smash-in 2        9 - 55
Smash '70 (H) 8   9 - 51
's-Heerenbroek 1  9 - 43
Kampenion 11      9 - 30 D
Zwartsluis 3      9 - 20 D

Op maandag 16 april sluit team 11 het seizoen - en het verblijf in de 4e klasse - af met een uitwedstrijd bij nummer laatst Zwartsluis 3.

 

5e klasse: Kampenion 12 - Emmeloord 3

Vrijdag 13 april: Jannick van den Broek. Mattias Beimers en Ernst van den Broek tegen Rick Hankel, Freek van der Kamp en Jos Kuijpers

Net als team 7 stelde team 12 de titel vorige week al veilig, een titel die je al lang zag aankomen. Het jonge team is namelijk veel en veel te sterk voor de andere teams in de poule. Na acht wedstrijden bedroeg de voorsprong op nummer Emmeloord 3 al 24 punten! Afgelopen vrijdag kwam die nummer 2 naar Kampen. Zouden de Kampenaren de voorsprong verder weten uit te breiden?

De vraag stellen is em beantwoorden. Na het dubbel stond team 12 al op een 4 - 0 voorsprong. Jannick versloeg Rick met driemaal 11 - 8, Mattias was in een ‘hangpartij’ tegen Freek net wat gelukkiger / sterker (doorhalen wat niet van toepassing is) na 12 - 10 in de beslissende 5e game en Ernst boekte een verrassend eenvoudige zege op Jos.
In het dubbel waren de gebroeders Ernst en Jannick in vier games te sterk voor Freek en Rick.

Na het dubbel won Mattias in vier games van Rick. Daarna moest Jannick zijn meerdere erkennen in Jos die - enigszins verrassend - over het algemeen eenvoudig in vier games won. Broer Ernst was vervolgens in drie nipte games net wat sterker dan Freek. Zo stond het dus 6 - 1.

Mattias ondervond daarna ook de kracht van kopman Jos en verloor in vier games. Ernst behield zijn ongeslagen status van deze avond door Rick ‘in straight games’ te verslaan. In de laatste partij van de avond was Jannick in vier games net wat sterker dan Freek.

Team 12 versloeg nummer 2 Emmeloord 3 dus met de cijfers 8 - 2 en het bewees daarmee opnieuw een maatje te groot te zijn voor de 5e klasse. Het breidde de voorsprong zelfs uit tot liefst 30 punten! Dat zegt genoeg lijkt me. Grote man aan Kamper kant was de jonge Ernst die zijn drie partijen won zonder ook maar één game te hoeve af te staan. Chapeau!

Scores:
Ernst 3, Jannick 2, Mattias 2 en dubbel 1

De stand na negen wedstrijden:
Kampenion 12      9 - 77 K
Emmeloord 3       9 - 47
DTV '84 5         9 - 46
Smash '70 (H) 9   9 - 45
Smash-in 3        9 - 31 D
Bosman/Wezep 5    9 - 24 D

Team 12 sluit de competitie en het verblijf in de 5e klasse op vrijdag 20 april af met een uitwedstrijd bij Smash-In 3.

 

5e klasse: Wham 2 - Kampenion 13

Woensdag 11 april: Alice Ringenier, invaller Ernst van den Broek (team 12) en Rense Beimers tegen Herman Vos, Gerard den Ouden en Joram de Jong

Met dank aan de jonge gebroeders Ernst en Jannick van den Broek (team 12) houdt team 13 nog steeds (tenminste) twee teams onder zich. Het heeft - dankzij die gebroeders - de kansen op handhaving de laatste weken zelfs nog wat weten te vergroten, al is dat dus niet zozeer de verdienste van de ‘eigen’ spelers. Afgelopen woensdag ging team 13 op bezoek bij Wham 2 dat vooraf 3 punten minder had verzameld. En ook nu ging er dus weer een ‘Broekie’ uit team 12 mee; Ernst in dit geval.

De wedstrijd leek lange tijd op een ‘zeperd’ uit te draaien voor team 13. Na het dubbel stond het 4 - 0 voor de gastheren. Alice balde twee games leuk mee met Herman, maar daarna maakte laatstgenoemde in de 3e en 4e game het verschil. Ernst en Gerard maakten er een spannende partij van. Ernst nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar Gerard lachte het laatst; hij won de 4e en 5e game. Rense nam tegen Joram een 0 - 2 voorsprong, maar zag de partij daarna nog uit zijn handen glippen. Zowel de 3e als de 4e game verloor hij sneu met 13 - 11 waarna de pijp leeg was en Joram de beslissende game met ruime cijfers won.
In het dubbel verloren Alice en Ernst na vier spannende games van Gerard en Herman.

Na het dubbel leek er aanvankelijk niets te veranderen. Gerard was een maatje te groot voor Alice en datzelfde kan worden geschreven over Herman en Rense. Ernst zette team 13 in de zevende partij dan eindelijk op het wedstrijdformulier. Hij versloeg Joram eenvoudig in drie games.

In de achtste partij was Rense tegen Gerard dichtbij winst in de 1e game. Maar nadat Gerard ontsnapte met 13 - 11, ging het daarna snel. Alice zorgde vervolgens voor het tweede punt via een eenvoudige zege op Joram. In de laatste partij van de avond gaf Ernst de nederlaag een wat draaglijker aanzien door Herman in vier games te verslaan.

Zo hield team 13 uiteindelijk - na een 6 - 0 tussenstand - de schade met 7 - 3 nog binnen de perken. De voorsprong op nummer voorlaatst Smash ‘70 10 bleef gehandhaafd op 6 punten.

Scores:
Ernst 2 en Alice 1; Rense 0 en dubbel 0

De stand na negen wedstrijden:
Zwartsluis 4       9 - 65
's-Heerenbroek 2   9 - 59
Wham 2             9 - 43
Kampenion 13       9 - 42
Smash '70 (H) 10   9 - 36
TT Zwolle 14       9 - 25 D

Komende vrijdag sluit team 13 de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Smash ‘70 10. Het moet dan tenminste 3 punten halen om de Hattemers achter zich te houden.

Een meer dan prima week dus voor de seniorenteams. Van de dertien wedstrijden leverden er zeven winst op, eindigden twee wedstrijden in een puntendeling en gingen er vier verloren. De vijf teams die voor deze week nog meededen voor de titel, doen dat nog steeds en de meeste hebben hun titelkansen zelfs weten te vergroten. Na deze week staan de titels van de teams 8 en 9 zo goed als vast en ook team 1 deed gouden zaken. Team 10 heeft het ook nog in eigen hand. Team 6 is afhankelijk, maar ook bepaald nog niet kansloos. Het ‘dreigt’ een heel succesvol seizoen voor Kampenion te worden …

Het PROGRAMMA voor komende week - de laatste speelronde - ziet er als volgt uit:

Maandag 16 april:
Futura 1 - Kampenion 9
Zwartsluis 3 - Kampenion 11

Vrijdag 20 april:
Kampenion 2 - TT Zwolle 3
Kampenion 4 - De Veluwe 2
Kampenion 5 - Bosman/Wezep 2
Smash-In 1 - Kampenion 6
Hoonhorst 1 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Emmeloord 1
Batfighters 2 - Kampenion 10
Smash-In 3 - Kampenion 12
Kampenion 13 - Smash ’70 10

Zaterdag 21 april:
Kampenion 1 - De Brug 1
Bosman/Wezep 1 - Kampenion 3

Ik hoop mij volgend weekend nog eenmaal te melden!

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar