De ‘gewone’ competitie is afgelopen. Zij die vinden dat het veel te vroeg is om in de derde week van april het batje al op te bergen, kunnen hun hart ophalen in de bekercompetitie. Bovendien kom je ook eens wat andere gezichten tegen; zowel uit hogere en lagere teams als - voor sommigen - uit andere regio’s. Kampenion heeft drie teams ingeschreven voor de bekercompetitie en team 3 speelde afgelopen week al zijn eerste wedstrijd. Hier volgt een korte bijdrage.

Net als in de afgelopen jaren gaat een bekerwedstrijd tussen twee teams van vier personen waarbij op twee tafels wordt gespeeld. Een ieder speelt vier enkelpartijen en in daarnaast worden twee dubbelpartijen gespeeld. In totaal zijn dus 18 punten te verdelen. Spelers met een (duidelijk) hogere ELO rating beginnen iedere game met een achterstand.

 

Kampenion 1

Team 1 bestaat uit Bertin Bos, Martijn Haanapppel, Jordy ten Have, Ivan Hollander, Nick Kuipers, Thomas Niemeijer, Wim Tillema en Danny Visscher

Dit team probeert resultaten, gezelligheid en ontspanning aan elkaar te koppelen en slaagt daar de laatste seizoenen steeds beter in. Het team probeert die lijn dit seizoen door te trekken. Het realiseert zich daarbij dat de - over hele linie gezien - (vrij) hoge ELO ratings een behoorlijke handicap zullen zijn. Zo komen Ivan, Jordy, Thomas en Wim in de Hoofdklasse uit en Nick in de Promotieklasse.

De tegenstanders van team 1 zijn: De Brug 1, NTC Leogang 1, Smash-In 1, TT Zwolle 1 en Vined 1

De doelstelling van team 1 is om opnieuw bij de eerste twee te eindigen om zich zodoende te plaatsen voor de ‘knock-out’ fase. Gelet op hetgeen ik hiervoor schreef, is dat een behoorlijke - maar geen onmogelijke - opgave.

Team 1 komt pas op vrijdag 11 mei voor het eerst in actie. Het speelt dan uit bij TT Zwolle 2.

 

Kampenion 2

Team 2 bestaat uit Robin Makkink, Jackie van der Meulen, Bertil Oving, Gerard Palland, Jan de Vries en Sietse Wagteveld

Dit team is een combinatie van 4e t/m 1e klassers, afgemeten aan het afgelopen seizoen. Op basis van het nieuwe seizoen ligt het allemaal dichter bij elkaar, namelijk 2e en 3e klasse. Qua ELO rating is dat meestal niet ongunstig. Of dat ook nu het geval is, moet natuurlijk nog blijken.

De tegenstanders van team 2 zijn: Batfighters 1, De Brug 2, Dronten ’74 1, NTC Leogang 2 en Swift (D) 4

Ook dit team heeft als doelstelling om zich te plaatsen bij de eerste twee in de poule. We zijn benieuwd of dit gaat lukken.

Ook team 2 speelt op vrijdag 11 mei zijn eerste wedstrijd: uit bij Batfighters 1 in Elburg.

 

Kampenion 3

Team 3 bestaat uit Henny Boxman, Jeroen Heldoorn, Alice Ringenier, Jan Ringenier en Gerard Wessels

Dit team doet mee met de ‘Olympische gedachte’: meedoen is belangrijker dan winnen. De spelers willen nog graag een aantal weken ballen, maar hoeven de poulefase niet te ‘overleven’. Liever niet zelfs, want half juni mag het seizoen wel voorbij zijn. Voordat de spelers van arrogantie worden beticht: zij zijn zelf de eersten om toe te geven dat zij ook kansloos zijn voor een plek bij de eerste twee in de poule.

De tegenstanders zijn: Bosman/Wezep 1, ETTV 1, Heino 1, de Lieverdjes 1, Smash ’70 1 en Torenstad 1

Team 3 komt uit in een poule van zeven teams en speelt dus een wedstrijd meer dan de teams 1 en 2. Maar wellicht weten die teams dat te compenseren via plaatsing voor de ‘knock-out’ fase. Zoals aangegeven, gaan de spelers van team 3 zes wedstrijden met veel plezier ballen en vinden zij het daarna welletjes.

Afgelopen dinsdag kwam het al in actie. Het ontving Heino 1 dat aantrad met Jordi Mulder, Stan Holsappel, Fred van Ulsen en Laurens Mulder. Team 3 speelde met Henny Boxman, Gerard Wessels, Alice Ringenier en Jan Ringenier.

Zoals mocht worden verwacht, bleken de gasten te sterk. De Kampenaren boden niettemin goed partij en het werd ook zeker geen ‘walk-over’. Maar de bezoekers hadden gewoon meer in huis, beschikten over een hoger niveau en waren meestal net wat doortastender op de beslissende momenten.
Team 3 verloor uiteindelijk met 2 - 16. Alleen Gerard (tegen Fred) en Jan (tegen Stan) wisten een puntje mee te snoepen.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink. Een woord van dank aan Wim is op zijn plaats. Hij werpt zich namelijk al jaren op als vrijwilliger om de bekercompetitie in goede banan te leiden. Chapeau!

In het weekend van 12 / 13 mei hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion