In week 19 kwamen de bekerteams 1 en 2 voor het eerst in actie. Team 1 ging op bezoek bij TT Zwolle 1 en team 2 bij Batfighters 1. Team 3 kwam niet in actie. Net als team 3 in zijn eerste wedstrijd kwamen ook de teams 1 en 2 niet tot winst.

 

Vrijdag 11 mei: TT Zwolle 1 - Kampenion 1

Danny Visscher, Ivan Hollander, Jordy ten Have en Martijn Haanappel tegen Rienk Taborski, Bram Visscher, Jos Bredewold en Sake Elfring

Team 1 kwam direct op achterstand; het sloot de eerste serie van vier enkelpartijen met een 3 - 1 score af. Het herstelde zich knap in de tweede serie, want het won die met dezelfde cijfers. Omdat de beide dubbels werden gedeeld, stond het toen 5 - 5.
Na de dubbels ging het echter alsnog mis voor team 1, want van de resterende acht partijen wist het er slechts twee te winnen.
Team 1 verloor dus met 11 - 7 van TT Zwolle 1. De spelers aan Zwolse kant scoren - met uitzondering van Sake - een hoog percentage in de 2e of 3e klas en dat blijkt vaak gunstig in de bekercompetitie.

Scores:
Danny 2, Ivan 2, Jordy 2 en dubbel 1

Team 1 speelt op vrijdag 25 mei as. een thuiswedstrijd tegen Vined 1.

 

Vrijdag 11 mei: Batfighters 1 - Kampenion 2

Robin Makkink, Gerard Palland, Sietse Wagteveld en Jan de Vries tegen Gerrit van de Poll, Gerard Tomassen, Hettie Kamphorst en Heinz Klein

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Team 2 kwam goed uit de startblokken, nam een 0 - 3 voorsprong, maar zagen de tegenstander counteren naar 4 - 3. De beide dubbels werden begonnen met een gelijke tussenstand: 4 - 4.
Batffighters won beide dubbels in de beslissende vijfde game waardoor het 6 - 4 stond.
Vier enkelpartijen later stond het 8 - 6 en leek team 2 op een nederlaag af te stevenen. Door de laatste serie van vier enkelpartijen met een score van 1 - 3 af te sluiten, wist team 2 uiteindelijk nog een puntendeling af te dwingen: 9 - 9.

Scores:
Robin M 3, Gerard P 2, Jan de V 2 en Sietse 2

Op vrijdag 25 mei as. komt team 2 weer in actie. Het speelt dan thuis tegen Dronten ’74 1.

 

Kampenion 3 speelt op maandag 14 mei weer. Het gaat dan in Apeldoorn op bezoek bij De Lieverdjes 1.

 

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion