FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Deze week kwam alleen team 3 in actie. Het moest maandagavond in Apeldoorn aantreden tegen De Lieverdjes 1. ‘En het wonder geschiedde’, want team 3 verloor voor het eerst sinds 1824 niet in het bekertoernooi.

 

Maandag 14 mei: De Lieverdjes 1 - Kampenion 3

Henny Boxman, Gerard Wessels, Alice Ringenier en Jeroen Heldoorn tegen Eghbal Kholmij, Henk van Duren, Tiko Aloian en Ruben Hoffman

Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. En dat was misschien voor sommigen wennen. De spelers van team 3 kunnen zich namelijk niet heugen wanneer zij voor het laatst een spannende wedstrijd in de bekercompetitie hebben gespeeld. Vaak fungeerden zij als ‘kanonnenvoer’. Dat klinkt misschien wat ‘lullig’, maar zo is het niet bedoeld.

Na de eerste vier enkelspelen stond het 2 - 2 en vier enkelpartijen later stond het 4 - 4. Dat is natuurlijk leuk spelen. Ook de beide dubbelpartijen werden keurig verdeeld en dat maakte 5 - 5.

In de derde serie van vier enkelpartijen won team 3 de 11e en 12 partij, maar die ‘demarrage’ werd in de partijen 13 en 14 weer tenietgedaan door de gastheren.

In de laatste serie enkelpartijen werd dit nog eens overgedaan. Team 3 won de partijen 15 en 16, maar De Lieverdjes counterden in de partijen 17 en 18 weer en zo eindigde de wedstrijd in de enig juiste uitslag: 9 - 9.

Daarmee verloor team 3 voor het eerst sinds 1824 - ik kan er een jaartje naast zitten - niet in bekercompetitieverband. De spelers waren door het dolle heen en knoopten er spontaan een midweekje Veluwe aan vast. Begrijpelijk uiteraard. Ik feliciteer Alice, Gerard W, Henny en Jeroen met dit goede resultaat.

Van correspondent Alice vernam ik - ik kwam haar deze week toevallig tegen - dat de avond niet alleen sportief geslaagd was. Nee, het was ook heel gezellig. Complimenten daarom aan de acht hoofdrolspelers!

Scores:
Gerard W 3, Henny 3, Alice 1, Jeroen 1 en dubbel 1

Op dinsdag 22 mei komt team 3 weer in actie. Het ontvangt dan Smash ’70 1.

In die week spelen de teams 1 en 2 thuiswedstrijden en wel op vrijdag 25 mei:
Team 1 ontvangt dan Vined 1 en team 2 is gastheer van Dronten ’74 1.

Ik hoop mij daarna weer te melden.

De uitslagen en standen van de bekercompetitie worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar