FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 22 kwamen alle drie teams in actie en team 3 zelfs tweemaal. Het werd een weinig succesvolle bekerweek, want alleen team 1 kwam tot winst. Het is dan ook weinig verrassend dat alleen dat team nog een kans heeft op een langer verblijf in het bekertoernooi dan de poulewedstrijden. Ik neem de wedstrijden weer kort met je door.

 

Vrijdag 1 juni: De Brug 1 - Kampenion 1

Danny Visscher, Ivan Hollander, Wim Tillema en Martijn Haanappel tegen Gerrit Wijngaards, Frank Schilpzand, Eelco Zuidervaart en Paul Zuidervaart

De wedstrijd ging - zeker in het begin - gelijk op. Na de eerste acht enkelpartijen stond het 3 - 5 en na de beide dubbels 4 - 6. In de resterende partijen wist team 1 wat afstand te nemen. Het verloor namelijk slechts twee van de resterende acht partijen. Zo verliet team 1 Apeldoorn met een 6 - 12 zege en houdt het de kansen op plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand, mede met dank aan de uitslagen in andere zalen.

Aan Kamper kant bleven Danny en Wim keurig ongeslagen; beiden wonnen een vijfpitter tegen Paul Zuidervaart met nipt verschil.

Scores:
Danny 4, Wim 4, Ivan 2, Martijn 1 en dubbel 1

Op vrijdag 8 juni speelt team 1 opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij NTC Leogang 1 in Nunspeet.

 

Vrijdag 1 juni: De Brug 2 - Kampenion 2

Gerard Palland, Jackie van der Meulen, Bertil Oving en Jan de Vries tegen Christiaan Brouwer, Jeroen Reuvers, Marco Noort en Bert de Ree

Team 2 kwam moeizaam uit de startblokken. Mede door twee ongelukkig verloren partijen - tweemaal 11 - 9 in de 5e game - kwam het met 3 - 0 achter te staan. Daarna herstelde het zich weliswaar enigszins, maar aan het eind ging het toch nog mis. Ook de laatste drie partijen gingen namelijk verloren en ditmaal alle met ruim verschil. Team 2 verloor uiteindelijk met 12 - 6.

Vijf partijen werden nipt in de 5e game beslist. Drie daarvan gingen naar De Brug en twee naar team 2. Dus daar valt verder weinig op af te dingen. Hoewel de tussenstand in de poule wat onoverzichtelijk is, lijken de kansen voor team 2 om de poule te overleven vrijwel nihil.

Scores:
Gerard P 2, Jackie 2, Bertil 1 en Jan de V 1

Team 2 gaat op vrijdag 8 juni op bezoek bij Swift (D) 4 in Deventer.

 

Dinsdag 29 mei: Kampenion 3 - ETTV 1

Gerard Wessels, Henny Boxman, Jomar Schilder en Alice Ringenier tegen Jesse Nouen, Anouk Lenderink, Jowin de Bondt en Jaime Murray

Team 3 en ETTV 1 maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Na de eerste acht enkelpartijen stond het gelijk: 4 - 4. De beide dubbelpartijen gingen echter naar ETTV 1 en dat bleek naderhand doorslaggevend te zijn. De laatste acht enkelpartijen eindigden namelijk ook in 4 - 4. De beide dubbelpartijen bezorgden ETTV 1 dus de zege: 8 - 10. En met die uitslag konden beide teams wel leven.

De acht spelers hadden een leuke, gezellige en lange avond gehad. Negen partijen werden pas in de 5e game beslist. In goed overleg besloten de spelers om de laatste acht enkelpartijen op vier (!) tafels te spelen. Er was verder niemand in de zaal en dus kon de ruimte optiemaal worden benut. Zo kon de wedstrijd toch nog rond 23.30 uur worden beëindigd.

Aan Kamper kant bleef ‘invaller’ Jomar knap ongeslagen en was dus verantwoordelijk voor de helft van de score, terwijl Alice juist te sociaal was en haar punten ‘weggaf’. Voor de goede lezer: daarmee zij niet geschreven dat Jomar asociaal zou zijn uiteraard.

Scores:
Jomar 4, Gerard W 2 en Henny 2; Alice 0

 

Vrijdag 1 juni: Bosman/Wezep 1 - Kampenion 3

Gerard Wessels, Henny Boxman, Alice Ringenier en Jan Ringenier tegen Jan van ’t Hul, Bert van Weeghel, Emile Mensink en Julian Plette

De wedstrijd was er één tussen de Kamper mug en de Wezeper olifant. Het verschil was groot vrijdagavond. Slechts twee partijen gingen over de volle vijf games. De ene - tussen Alice en Jan van ’t Hul - was verreweg de spannendste van de avond. Uiteindelijk besliste Jan de partij op 10 - 10 in de beslissende game met twee netballen. De reactie van Alice schijnt in Kampen te zijn waargenomen. Heel sneu voor Alice, want winst zou niet onverdiend zijn geweest. Manlief Jan kwam tegen Julian weliswaar van een 2 - 0 achterstand terug tot 2 - 2, maar dat lag meer aan het sociale karakter of concentratieverlies van Julian dan aan de kwaliteit van het spel van Jan. Het bewijs daarvan werd in de 5e game geleverd toen Julian met 11 - 5 won na de game met 0 - 5 te zijn begonnen.

Team 3 wist dus geen enkel punt te pakken in het broeierige Wezep. Met broeierig heb ik het dan uiteraard over de vochtige warmte en niet over de sfeer tussen beide teams. Maar daar hebben alle acht spelers last van gehad. Eindigde de wedstrijd van team 3 van afgelopen dinsdagavond rond 23.30 uur nadat acht partijen op vier tafels werden gespeeld, vrijdagavond duurde de wedstrijd slechts twee (tropen)uurtjes.

Scores:
uhm …

Team 3 komt niet meer in actie in het bekertoernooi. Het mag duidelijk zijn dat het kansloos is voor het behalen van de knock-outfase. Sterker nog, na afgelopen vrijdag waren de spelers knock-out en total loss. De wedstrijd van vrijdag 15 juni bij Torenstad 1 wordt niet meer gespeeld. Vanwege de trip naar Pápa in Hongarije is meer dan de helft van het team niet beschikbaar. En de kans dat voor een uitwedstrijd naar Zutphen halverwege juni een invaller kan worden gevonden, is ongeveer net zo groot als de kans dat Kampenion 3 in het bekertoernooi een keer de finale weet te behalen.

De uitslagen en standen worden bijgehouden op de website van Effekt ’74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Volgend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar