In week 23 kwamen de teams 1 en 2 in actie. Team 1 ging in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 1, terwijl team 2 afreisde naar Deventer om het daar tegen Swift (D) 4 op te nemen. Team 3 heeft geen bekercompetitieverplichtingen meer. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

Vrijdag 8 juni: NTC Leogang 1 - Kampenion 1

Ivan Hollander, Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Danny Visscher tegen Johan Wiebenga, Henk Drost, Denisa Leusink en Edward Visser

Team 1 heeft - in deze zeer spannende poule A - nog steeds kansen op een verlenging van het bekertoernooi. Maar het moet in de resterende twee wedstrijden - te beginnen met die tegen NTC Leogang 1 - dan wel tweemaal tot winst komen en liefst vrij ruim. Concurrentie is er vooral van TT Zwolle 2, De Brug 1 en … NTC Leogang 1.

Tegen NTC Leogang 1 ging de wedstrijd lang gelijk op. Na de eerste vier enkelpartijen stond het 2 - 2 en vier partijen later was de stand nog steeds in evenwicht: 4 - 4. De beide dubbelpartijen leverden echter overtuigende driegames zeges op waardoor team 1 een klein gaatje wist te slaan: 4 - 6. In de resterende enkelpartijen was er weer weinig krachtsverschil te bespeuren. De derde serie van vier enkelpartijen eindigde opnieuw in 2 - 2 waardoor het na veertien partijen 6 - 8 stond. In de laatste serie enkelpartijen wisten de Kampenaren twee vijfpitters nipt in hun voordeel te beslechten en mede daardoor eindigde die serie in 1 - 3. Team 1 won de wedstrijd dus met 7 - 11.

Acht van de achttien partijen gingen over de volle vijf games en die werden eerlijk verdeeld. Aan Nunspeetse kant bleek dame Denisa een te groot obstakel voor de Kamper mannen. Zij won al haar vier partijen.

Door de 7 - 11 zege blijft het spannend in de poule. Na dit weekend hebben nog vier teams mogelijkheden om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het boekentoernooi: TT Zwolle 2, De Brug 1, NTC Leogang 1 en Kampenion 1. Vined 1 staat ook dichtbij, maar dat is al uitgespeeld. Ik kan mij niet heugen dat er ooit eerder een team van Kampenion in zo’n spannende poule heeft gespeeld. Heel leuk.

Team 1 heeft in de laatste (thuis)wedstrijd tegen nummer laatst Smash-In een ruime zege nodig om als tweede te eindigen in de poule. Dat is niet onmogelijk, maar ook geen uitgemaakte zaak. Zie de tussenstand even verderop.

Scores:
Thomas 3, Danny 2, Ivan 2, Jordy 2 en dubbel 2

De tussenstand per zaterdag 9 juni:
Zwolle 2            4 - 48
De Brug 1           5 - 45
NTC Leogang 1       4 - 41
Vined 1             5 - 42
Kampenion 1         4 - 38
Smash-In 1          4 - 22

Komende vrijdag ontvangt team 1 nummer laatst Smash-In 1. Als team 1 in die wedstrijd 3 punten meer pakt dan NTC Leogang 1 - dat uit speelt bij koploper Zwolle 2 - plaatst het zich voor de knock-outfase.

 

Vrijdag 8 juni: Swift (D) 4 - Kampenion 2

Jan de Vries, Bertil Oving, Jackie van der Meulen en Sietse Wagteveld tegen Jacko Mol, Herman van Dragt, Bart Roumen en Mirjam van Veen

In de poule van team 2 (C) was ook nog niet helemaal duidelijk welke twee teams de meeste kans hebben om door te gaan naar de knock-outfase van het bekertoernooi. De Brug 2, Batfighters 1 en Swift (D) 4 waren de grootste kanshebbers. De achterstand van team 2 lijkt te groot om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Maar natuurlijk gaat het in de resterende wedstrijden nog wel voor een zo goed mogelijk resultaat, te binnen afgelopen vrijdag met de uitwedstrijd tegen Swift (D) 4.

Ook in deze wedstrijd was er lang balans tussen beide teams. Zowel de eerste als de tweede serie van vier enkelpartijen eindigde in 2 - 2 waardoor het na acht partijen 4 - 4 stond. Hier gingen de beide dubbelpartijen echter verloren waardoor Swift (D) 4 een klein gaatje wist te slaan: 6 - 4. Vier enkelpartijen later stond het 8 - 6 en in de laatste vier enkelpartijen kwam team 2 slechts eenmaal tot winst waardoor de uitslag uiteindelijk 11 - 7 werd voor de Deventernaren. Als je goed hebt opgelet, kom je met mij tot de conclusie dat deze bekerwedstrijd het spiegelbeeld was van die tussen team 1 en NTC Leogang 1.

Swift (D) 4 blijft door de 11 - 7 kansrijk voor de knock-outfase van het bekertoernooi al lijkt de 1e plaats vrijwel uit het zicht verdwenen. Het heeft normaal gesproken aan 8 punten genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase.

Scores:
Jackie 3, Sietse 2, Bertil 1 en Jan 1

De tussenstand per zaterdag 9 juni:

De Brug 2            5 - 57

Batfighters 1        5 - 47
Swift (D) 4          4 - 40
Kampenion 2          4 - 33
NTC Leogang 2        4 - 30
Dronten ‘74 1        4 - 27

Team 2 sluit de bekercompetitie op vrijdag 15 juni af met een thuiswedstrijd tegen NTC Leogang 2. We mogen tenminste niet aannemen dat team 2 in de laatste wedstrijd 8 punten meer behaalt dan Swift (D) 4 (thuis tegen Dronten ‘74 1).

Komend weekend ben ik buiten de stad en zelfs buiten het land. Daarom volgt het verslag van de laatste poulewedstrijden op zijn vroegst op dinsdag 19 juni.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion