FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 24 kwamen team 1 en 2 nog in actie in het bekertoernooi. Beide deden dat in een thuiswedstrijd. Was team 3 al eerder uitgeschakeld, de teams 1 en 2 volgden in week 23. Beide kwamen een paar punten tekort. Hier volgt een verslag.

 

Vrijdag 15 juni: Kampenion 1 - Smash-In 1

Jordy ten Have, Bertin Bos, Nick Kuipers en Martijn Haanappel tegen Hans de Vries, Ronald Schutte, Edwin Stoker en Swier Oosterhuis

Alleen bij een heel ruime zege had team 1 nog kansen om zich te plaatsen voor de knock-outfase van het bekertoernooi. In het begin van de wedstrijd leek team 1 inderdaad op weg naar een ruime zege.
De eerste vier enkelpartijen leverden alle winst op. En ook de tweede serie bood perspectief, want die werd met 3 - 1 afgesloten waardoor het na acht partijen 7 - 1 stond. Een prima start dus.

De beide dubbels gingen echter verloren en dus stond het 7 - 3. In de enkelpartijen na het dubbel ‘ontspoorde’ team 1 echter. Beide series van vier enkelpartijen gingen met 1 - 3 verloren waardoor de eindstand toch nog 9 - 9 werd. En dat mag je een domper noemen na de 7 - 1 tussenstand.

Aardig om te vermelden is nog dat niet alleen de spelers van team 1 deze avond verkleed waren. Ook de tegenstanders verschenen verkleed. Dat zorgde voor de nodige hilariteit.

Scores:
Bertin 3, Nick 3, Jordy 2 en Martijn 1

Concurrent NTC Leogang 1 won met 8 - 10 bij koploper TT Zwolle 2 waardoor de Kampenaren uiteindelijk 4 punten tekort kwamen om zich te plaatsen voor de knock-outfase.
Maar de teleurstelling ging vermoedelijk vrij snel over in berusting - en misschien wel opluchting - toen bekend werd dat de nummer 2 van de poule op dinsdag 19 juni al weer in actie moest komen in ..... een uitwedstrijd bij Blauw-Wit 1 in Almelo. En dan te bedenken dat Ivan Hollander, Thomas Niemeijer en Wim Tillema maandagavond laat vanuit Pápa (Hongarije) terugkwamen in Kampen.

 

Vrijdag 15 juni: Kampenion 2 - NTC Leogang 2

Robin Makkink, Gerard Palland, Jan de Vries en Jackie van der Meulen tegen Marco Dekker, Patrick Band, Gerjan Karssen en Jan Wouter Luiks.

Vooraf was al duidelijk dat alleen ‘een wonder’ - lees: een eigen grote zege en een onverwachte nederlaag van Swift (D) 4 - team 2 nog in het bekertoernooi zou kunnen houden.

Welnu, team 2 streed voor wat het waard was en dat bleek vrijdagavond heel, heel veel.

Team 2 ging als een speer van start, een speer die maar niet wilde dalen. Na vier enkelpartijen stond het 4 - 0 en na acht enkelpartijen zomaar 8 - 0. Van de twee enkelpartijen wist team 2 er één te winnen en dus stond het toen 9 - 1.

Daarna ging het allemaal wat moeizamer. De derde serie van vier enkelpartijen eindigde nog in 3 - 1, maar in de laatste serie werden de punten gedeeld: 2 - 2. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een 14 - 4 zege op het wedstrijdformulier. Een prima zege!

Scores:
Gerard P 4, Jackie 3, Jan de V 3, Robin L 3 en dubbel 1

Concurrent Swift (D) 4 had de handen vrijdagavond meer dan vol aan nummer laatst Dronten ‘74 1 dat ook al vocht voor wat het waard was. Uiteindelijk eindigde die wedstrijd onbeslist: 9 - 9.
Dit betekende dat team 2 uiteindelijk 3 punten tekort kwam om het bekertoernooi te verlengen. Team 2 verliet het toernooi dus met opgeheven hoofd.

 

Team 3 had al eerder afscheid genomen van het bekertoernooi, zij het dan dat het nimmer in de buurt kwam van de bovenste plaatsen. Toch hebben de spelers de tafeltennisloze periode nog met enkele weken weten uit te stellen en kunnen zij terugkijken op prachtige ‘3e helften’.

Het bekertoernooi zit er dus op voor Kampenion. Zij die dat willen kunnen nog blijven trainen en / of ‘vrij ballen’. Ondergetekende kan eindelijk de digitale pen neerleggen.

Wie het vervolg van het bekertoernooi wil blijven volgen kan terecht op de website van Effekt ‘74, de vereniging van bekercompetitieleider Wim Hietbrink.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar