FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Tafeltennisvereniging Kampenion heeft afgelopen zaterdag twee podiumplaatsen binnengehaald bij de Open Kampioenschappen van Avereest. In het dubbelspel van categorie C was Kampenion succesvol. Het Kampenion-dubbel Jan Ringenier & Djengis van Nek ging met een tweede prijs naar huis.

Kampenion deed met tien tafeltennissers mee. Het evenement wordt gezien als een prima gelegenheid om ritme op te doen voor de competitie die volgende week van start gaat. In de sporthal in Dedemsvaart stonden 49 tafels klaar voor ongeveer 250 spelers. Het was de 50e keer dat dit toernooi georganiseerd werd. Dat gaf dus een extra feestelijk tintje.

Het was flink druk in de grote hal. Opvallend bij zo'n groot toernooi is toch ook weer de kameraadschap en sportiviteit bij de spelers die ook elkaars concurrent zijn. Ook op hoog niveau is tafeltennis een gezellige sport. Niettemin zetten de Kampenionners hun beste beentje voor om een beker mee naar huis te nemen. Als dat niet haalbaar is, is een verbetering van de prestatie van vorig jaar, het bereiken van de volgende ronde of een ander succesje ook al mooi.

Het meest succesvol waren Jan Ringenier en Djengis van Nek, als dubbel werden zij tweede. In de finale gingen zij - al snel - ten onder tegen een sterk duo van TTV Buitenpost.

Bij de enkelspelen werden geen prijzen behaald. In de categorie A (spelers met een C- of D-licentie) bereikte Bas de Vries de hoofdronde en ging Hans de Vries naar de troostronde. In de categorie B (spelers met een E-licentie) bereikte Jomar Schilder de hoofdronde en ging Robin Makkink naar de troostronde. In de categorie C (F-licentie) bereikten Jan Ringenier en Djengis van Nek de hoofdronde en gingen Bertil Oving en Jan de Vries naar de troostronde. In de categorie D (G-licentie) bereikten Henny Boxman en Gerard Wessels de troostronde en sneuvelden daar in de kwartfinale.

Complimenten aan de organisatie van het toernooi dat er jaarlijks borg staat voor een toernooi waarin de wachttijden beperkt blijven. En hoewel ook hier wordt gestreden voor ereplaatsen, komt het mij voor dat de sfeer hier ontspannender, ongedwongener is dan bij andere toernooien.

Gerard Wessels

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar