FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Het balletje stuitert weer. Weliswaar nog niet in de afdeling, maar wel op landelijk niveau. De afdeling volgt deze week. Afgelopen zaterdag ontving team 1 met het Amsterdamse US 1 de onbetwiste titelkandidaat. Hier volgt een bijdrage van ondergetekende die overigens afgelopen zaterdag zelf niet in Kampen was.

2e divisie: Kampenion 1 - US 1

Het verschil tussen beide teams was het afgelopen seizoen twee klassen. Team 1 kwam uit in de 3e divisie waar het zich aan het eind het sterkste team toonde. US 1 speelde in de 1e divisie. Het eindigde op een 4e plaats waardoor het vanwege een versterkte degradatieregeling moest afdalen naar de 2e divisie.

Het zal duidelijk zijn dat de Amsterdammers - die letterlijk en figuurlijk versterking hebben gekregen van Jeroen Hendriks (voorheen GTTC) - zo snel mogelijk terug willen naar de 1e divisie. En ik zie eerlijk gezegd in de poule geen concurrent die hen daarvan zou kunnen afhouden. Maar natuurlijk moet er wel gewoon voor worden gespeeld.

Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier moesten het voor team 1 doen. Zij troffen Tycho Dekkers, Jeroen Hendriks en Jean Paul Montanus aan de overkant van de tafel.

Goed om vooraf te vermelden is nog dat de spelers van US 1 allen bij de bovenste vijf spelers qua ELO-rating zijn terug te vinden en ‘onze jongens’ bij de onderste vijf. En dat ondanks de ratingwinst die zij op het NK senioren voor C-spelers wisten te boeken. De verschillen onderling waren ‘gigantisch’.

Tot zover de theorie. Gelukkig was de praktijk een stuk positiever. Gert-Jan, Julian en Ton wisten US 1 meer dan prima partij te geven. Om een indruk te geven, de eerste vijf partijen duurden in totaal drie uur en de totale wedstrijd was ruim na zevenen afgelopen bij een aanvangstijd van 14.00 uur.

Halverwege stond er zelfs een heel verrassende 3 - 2 voorsprong op het wedstrijdformulier. Julian verloor in vier games van de sterke Tycho en Gert-Jan moest pas in de 5e game het hoofd buigen tegen de ook al sterke Jeroen. Ton bracht zijn team op het wedstrijdformulier via een 3 - 1 zege op Jean Paul van wie Ton al eerder had gewonnen.
In het dubbel bleken Gert-Jan en Julian verrassend te sterk voor Jeroen en Tycho die kennelijk nog aan elkaar moesten wennen. Na het dubbel zorgde Gert-Jan voor de grootste verrassing door de vrijwel ongenaakbare Tycho in vijf games te verslaan. Een heel knappe prestatie.

In de tweede helft bleven Julian, Ton en Gert-Jan over het algemeen goed partij bieden, maar de tegenstanders bleken (wreed) wakker geschud. Jean Paul, Jeroen en Tycho ‘gaven in het verloop van de wedstrijd niets meer weg’ en wonnen alsnog met 3 - 7.

Natuurlijk hoop je op meer als je halverwege met 3 - 2 voor staat, maar eigenlijk is dat niet reëel. Tegen een tegenstander als US 1 is eigenlijk ieder punt dat je pakt, een bonuspunt. Zo bekeken heeft team 1 afgelopen zaterdag 3 bonuspunten gepakt.

Verder is het nu verleidelijk om te denken ‘als je 3 punten tegen dit US 1 kunt pakken, dan moeten we tegen de andere teams meer punten kunnen pakken.’ Maar zo werkt het niet. Toch moeten en mogen die behaalde 3 punten best vertrouwen geven voor de rest van het seizoen.

Scores:
Gert-Jan 1, Ton 1 en dubbel 1; Julian 0

Komende zaterdag gaat team 1 in Hoorn op bezoek bij Disnierats 1.

Het PROGRAMMA voor deze week ziet er als volgt uit:

Dinsdag 11 september:
Kampenion 11 - Heino 9

Vrijdag 14 september:
Swift (D) 1 - Kampenion 2
Blauw-Wit 1 - Kampenion 3
Heino 1 - Kampenion 4
Kampenion 5 - DTV ‘84 3
Kampenion 6 - Batfighters 1
Kampenion 7 - Smash ‘70 4
Swift (D) 4 - Kampenion 8
Kampenion 9 - Heino 6
Kampenion 10 - Harderwijk 3

Zaterdag 15 september:
Disnierats 1 - Kampenion 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar