FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in de afdeling Oost is de competitie in de afgelopen week van start gegaan. Alle elf teams kwamen dan ook in actie. Met vier zeges, drie puntendelingen en vier nederlagen was de balans in evenwicht. Ik kies dit seizoen voor een wat korter verslag van de wedstrijden. De uitgebreide verslagen kosten mij teveel tijd. En vooral de afgelopen tijd ‘heb ik ontdekt’ dat er meer is in het leven dan tafeltennis. Hier volgt zo’n eerste verslag.

 

2e divisie: Disnierats 1 - Kampenion 1; uitslag 9 - 1

Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Sjoerd Bek, Marco Gerritse en Stefan Heijnis
Scores: Julian 1; Gert-Jan 0, Ton 0 en dubbel 0

Team 1 wist in Hoorn niet voor een stuntje te zorgen. De basis voor de (te) ruime nederlaag werd in de eerste vijf partijen gelegd. Julian en Gert-Jan (2) verloren in totaal driemaal een vijfpitter en mede daardoor stond het na vijf partijen 5 - 0 in plaats van bijvoorbeeld 4 - 1 of 3 - 2. In de tweede helft van de wedstrijd werden de verschillen wat groter. Alleen Julian slaagde er (tegen Stefan) in om tot scoren te komen.
Niet dat ‘onze jongens’ slecht speelden, maar de tegenstanders waren gewoonweg beter. Dan is de 9 - 1 nederlaag snel verklaard. Laat ik het verder maar bij deze nuchtere en zakelijke constatering houden.

Na twee wedstrijden is er - vanuit Kamper perspectief - al een weinig aantrekkelijk beeld ontstaan, namelijk dat er nu al een gat van 7 punten zit tussen de nummers 4 en 5. Het zal duidelijk zijn dat team 1 achter dat gat zit.

Komende zaterdag ontvangt team 1 het Hoofddorpse HTC 1 dat net als team 1 na twee wedstrijden op 4 punten staat.

 

Hoofdklasse: Swift (D) 1 - Kampenion 2; uitslag 4 - 6

Ivan Hollander, Thomas Niemeijer en Jordy ten Have tegen Colin Ligt, Roy van Bedaf en Lars van der Zanden
Scores: Ivan 2, Jordy 2, Thomas 1 en dubbel 1

Team 2 wist in Deventer een lastige klip te omzeilen. Het won nipt van Swift (D) 1 dat met de sterke Colin aantrad. Colin had het voornemen om dit seizoen met TOGB 1 3e divisie te spelen, maar daar wilde de NTTB om reglementaire redenen niet aan meewerken. Dus knoopt hij er nog een seizoen bij Swift (D) aan vast. Dat Colin al wel 3e klasniveau heeft, liet hij vrijdagavond zien. Hij bleef ongeslagen. Van de overige zeven partijen wist team 2 er echter zes te winnen. Alleen Thomas moest de winst nog aan Lars laten. Al met al was het een spannende wedstrijd die in een goede sfeer werd gespeeld. Ik kan het weten, want ik was met mijn team ook aanwezig.

De beide andere wedstrijden in de poule kenden een 7 - 3 uitslag.

Komende vrijdag ontvangt team 2 het Dalfsense DTV ’84 1 waartegen het - of Kampenion 3 - in de afgelopen seizoenen ongeveer 41 maal uitkwam.

 

Hoofdklasse: Blauw-Wit 1 - Kampenion 3; uitslag 8 - 2

Gerben Wolterink en Gertjan Wessels tegen Jos Reuvekamp, invaller Ronnie Gierveld en Raymond Hendriks
Scores: Gerben 1, Gertjan 1 en dubbel 0; team 3 speelde met slechts twee spelers

Wim Tillema is tijdelijk naar Australië vertrokken en dit seizoen dus niet beschikbaar en Bas de Vries was verhinderd. Ondanks dat team 4 uit vier spelers en een reserve bestaat, moest team 3 onvolledig aantreden tegen titelkandidaat Blauw-Wit 1 in Almelo. Heel teleurstellend. Met drie spelers is het al een zware opgave om tegen deze tegenstander punten te pakken, laat staat als je met z’n tweeën op pad moet. Gerben en Gertjan wisten beiden van invaller Ronnie te winnen. Van de overige partijen wist Gerben het tegen Raymond nog tot een vijfpitter te ‘schoppen’, maar daarin toonde Raymond zich de betere. De andere partijen gingen ruimer naar Blauw-Wit. Op de 8 - 2 uitslag - waar Gerben en Gertjan vast mee konden leven - valt dan ook weinig af te dingen.

Team 3 moet - bij voorkeur volledig - de punten tegen andere teams pakken.

Komende vrijdag speelt team 3 opnieuw uit. Het gaat dan op bezoek bij buurman TT Zwolle 2 dat goed startte met een 3 - 7 zege bij Thibats 1.

 

Promotieklasse: Heino 1 - Kampenion 4; uitslag 6 - 4

Danny Bruins, Nick Kuipers en Peter Vrielink tegen Paul Rouhoff, Jordi Mulder en Arnout Kok
Scores: Nick 2, Danny 1 en Peter 1; dubbel 0

Team 4 startte het seizoen met een lastige uitwedstrijd bij Heino 1 dat als één van de titelkandidaten moet worden beschouwd. En als je in die wedstrijd dan 4 punten mee terug kunt nemen naar Kampen, dan heb je het niet slecht gedaan. Aan Heinose kant was Arnout (halflange noppen) te sterk; geen van de Kampenaren slaagde erin een game tegen hem te pakken. In de andere zeven partijen ging het gelukkig beter; team 4 won er daar vier van. Al met al een redelijke uitslag vanuit Kamper perspectief. Later moet uiteraard blijken wat die 4 punten waard blijken te zijn.

Komende vrijdag ontvangt team 4 Smash ’70 2 dat in de openingswedstrijd knap het sterke De Veluwe 2 op een gelijkspel wist te houden. De Kampenaren zijn gewaarschuwd.

 

2e klasse: Kampenion 5 - DTV ’84 3; uitslag 10 - 0

Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude tegen Arjan ten Kate, Jerry Wormmeester en Jos van der Vegt
Scores: Gerard P 3, Robin M 3, Simon 3 en dubbel 1

Vooraf was het nog even puzzelen, maar gelukkig kon team 5 volledig aantreden tegen debutant DTV ’84 3. In de wedstrijd was terug te zien dat het er één was tussen een geroutineerd 2e klasteam en een debutant. Gerard en Robin wonnen hun drie partijen vrij eenvoudig. Simon, die net terug was van vakantie, had het logischerwijs wat lastiger. Zijn voorbereiding bestond vooral uit het frisbeeën met dochterlief. In zijn eerste partij tegen Jos kwam hij van een 0 - 2 achterstand terug om de partij alsnog in vijven te winnen en ook tegen Arjan had hij de volle vijf games nodig om tot winst te komen. Maar hij bleef dus net als zijn teamgenoten ongeslagen. Omdat Gerard en Robin ook het dubbel wonnen, boekte team 5 een maximale zege.

Omdat de andere twee wedstrijden in 4 - 6 en 5 - 5 eindigden, heeft team 5 direct wat afstand genomen. Maar uiteraard zegt dit nog helemaal niets, wat weer niet wegneemt dat team 5 qua resultaat de competitie niet beter kon starten.

Team 5 speelt komende vrijdag opnieuw thuis. Dan komt Harderwijk 1 op bezoek.

 

2e klasse: Kampenion 6 - Batfighters 1; uitslag 7 - 3

Jomar Schilder, Guido Wessels en Jackie van der Meulen tegen Hettie Kamphorst, Gerrit Ruijter en invaller Egbert van Kolthoorn
Scores: Jackie 3, Guido 2 en Jomar 2; dubbel 0

Het nieuwe team 6 is een combinatie van routine (Dick en Jackie) en youngsters (Guido en Jomar). In deze samenstelling moet het dit seizoen een woordje kunnen meespreken. In de eerste wedstrijd ontving het promovendus Batfighters 1 uit Elburg. Het werd bepaald geen walk-over voor team 6. Van de eerste zes partijen gingen er vier over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar de gasten. Dat mag je toch wel opvallend noemen. Maar daarmee zijn ook meteen de belangrijkste wapenfeiten van de Elburgers beschreven, want na een 3 - 3 tussenstand stonden de Kampenaren geen punt meer af. Routinier Jackie gaf het goede voorbeeld met drie zeges in het enkelspel.

Ook de beide andere wedstrijden eindigden in een 7 - 3 score. Al met al een redelijke seizoensstart voor team 6.

Komende vrijdag gaat team 6 in Twello op bezoek bij Trias 5.

 

2e klasse: Kampenion 7 - Smash ’70 4; uitslag 1 - 9

Arnold Hubach, Rick Bolks en Sietse Wagteveld tegen Ivo Tijssen, Bert Mensink en invaller Roel van Selling
Scores: Arnold 1, Rick 0, Sietse 0 en dubbel 0

Debutant team 7 trof in de openingswedstrijd met Smash ’70 4 op papier direct een pittige tegenstander. En dat bleek vrijdagavond in de praktijk ook. Niet dat de Kampenaren compleet van tafel werden geslagen - slechts twee partijen gingen in drieën naar Smash ’70 - maar de gasten toonden aan over meer ervaring op dit niveau te beschikken. Rick (2x) en Sietse wisten een 5e game af te dwingen, maar verloren die helaas alle. Uiteindelijk wist alleen Arnold eenmaal tot winst te komen en wel tegen invaller Roel die dit seizoen - in de poule van Kampenion 8 - ook 2e klasse speelt.

Het is voor team 7 zaak om niet in de war te raken van de 1 - 9 nederlaag, die wellicht iets te hoog uitviel.

Komende donderdag gaat team 7 op bezoek bij het ook al sterke Heino 4.

 

2e klasse: Swift (D) 4 - Kampenion 8; uitslag 5 - 5

Djengis van Nek, Simone Lieftink en Jan Ringenier tegen Arjan Timmermans, Roy Ligt en Jacco Mol
Scores: Djengis 2, Jan R 2 en dubbel 1; Simone 0

Na veel puzzelen, het bestuderen van Google Maps en de buslijnen van Keolis kon team 8 uiteindelijk compleet naar Deventer afreizen. De in Elspeet verblijvende Jan reisde met de bus naar Vaassen waar Djengis en Simone hem oppikten. Bekend was dat het niet op tijd kin Deventer on arriveren en dus werd de tegenstander vooraf ingelicht.

Vooraf zou ‘blind’ worden getekend voor een punt of 3, maar in de praktijk bleken beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na een 2 - 1 achterstand nam team 8 zelfs een 2 - 3 en later 3 - 5 voorsprong om uiteindelijk toch nog de punten met de tegenstander te delen. Er waren vier spannende partijen - drie vijfpitters en één vierpitter (in het dubbel) - en die werden keurig verdeeld. Simone kwam wat sneu weg na twee verloren vijfpitters. Het zal duidelijk zijn dat team 8 tevreden was met de puntendeling.

Team 8 ontvangt as. vrijdag titelkandidaat Warnsveld 1.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Heino 6; uitslag 6 - 4

Jarno van den Heuvel, Bertil Oving en Harm Bosman tegen Laurens Mulder, Pieter Naterop en Fred Willemsen
Scores: Jarno 3, Bertil 2 en Harm 1; dubbel 0

De openingswedstrijd tussen team 9 en Heino 6 was er één tussen twee promovendi. Via o.a. twee gewonnen vijfpitters stond het na de eerste drie enkelpartijen 3 - 0 voor team 9. Vier partijen later stond het 4 - 3, o.a. na twee nipt verloren vijfpitters. De minst spannende partijen zaten aan het eind van de wedstrijd, want de laatste drie partijen gingen ‘in straight games’ naar de winnaar. Tweemaal (Bertil en Jarno) was dat iemand van team 8 en eenmaal (Laurens) van tegenstander Heino 6. Youngster Jarno gaf - komend uit de 5e klasse (waarvoor hij overigens duidelijk te sterk bleek) - direct zijn visitekaartje af. Hij bleef zonder al teveel problemen ongeslagen.

Na één speelronde liggen de teams nog dicht bij elkaar. Dat is ook niet zo gek na tweemaal 6 - 4 en eenmaal 5 - 5.

Komende donderdag gaat team 9 op bezoek bij Vined 2 in Heerde.

 

4e klasse: Kampenion 10 - Harderwijk 3; uitslag 5 - 5

Jannick van den Broek, Martijn Haanappel en Ernst van den Broek tegen Pieter Berkelaar, Anne Kooistra en Rob Nijland
Scores: Ernst 2, Jannick 2 en Martijn 1; dubbel 0

Team 10 werd het afgelopen seizoen - met de hiervoor genoemde Jarno - als team 12 met overmacht kampioen in een poule van de 5e klasse. Het zeer geroutineerde Harderwijk 3 was de eerste tegenstander in de 4e klasse. Je kunt een competitie gemakkelijker beginnen. Anne, Pieter en Rob spelen - bij elkaar opgeteld - al ongeveer 349 jaren tafeltennis. Zeker voor de youngsters Ernst en Jannick is het wennen om tegen deze tegenstander te spelen. En dan heb ik het nog niet eens over het materiaal van Anne: tweemaal noppen. Maar team 10 speelde een goede wedstrijd. Alleen tegen noppie Anne waren de broertjes Ernst en Jannick volmaakt kansloos. Martijn was drie games gelijkwaardig aan Anne, maar zag zijn tegenstander in de 4e game weglopen. Van de overige zege partijen wist team 10 er liefst vijf te winnen. Tegen deze tegenstander is een puntendeling dan ook een keurig resultaat voor een promovendus.

Omdat de beide andere wedstrijden respectievelijk in 8 - 2 en 7 - 3 eindigden, delen beide teams de 3e en 4e plaats.

Komende vrijdag gaat team 10 op bezoek bij Emmeloord 2.

 

5e klasse: Kampenion 11 - Heino 9; uitslag 5 - 5

Gerard Wessels, Henny Boxman en Alice Ringenier tegen Wesley Freriks, Frank Bom en Ans Morrenhof
Scores: Henny 2, Gerard W 2 en Alice 1; dubbel 0

Team 11 en tegenstander Heino 9 maakten er vrijdagavond een spannende wedstrijd van. Bij een 2 - 2 tussenstand na het dubbel leek team 11 te demarreren na winst in de 5e en 6e partij, maar team 11 werd net voor de finish teruggepakt. Gerard moest de winst in de laatste partij met 9 - 11 aan tegenstander Frank laten. Een spannende wedstrijd is overigens niet helemaal hetzelfde als een wedstrijd met veel spannende partijen, want eigenlijk waren slechts drie partijen echt spannend: die tussen Gerard en Wesley, die tussen Henny en Ans en die tussen Gerard en Frank. In al die gevallen ging de winst in de 5e game met 11 - 9 naar de winnaar. Achtereenvolgens Gerard, Henny en Frank. De overige partijen lieten minder spanning zijn. Ik vermoed dat beide teams wel met de eindstand 5 - 5 kunnen leven.

Hier eenzelfde situatie als bij team 10. De beide andere wedstrijden eindigden in 8 - 2 en 7 - 3, zodat team 11 voorlopig - met Heino 9 - op een 3e en 4e plaats is terug te vinden.

Team 11 gaat komende vrijdag op bezoek bij Hoonhorst 2.

 

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar