FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 38 kwamen de elf seniorenteams in actie. Vijf teams deden dat thuis en zes ‘op vreemde bodem’. Het werd een goede week voor Kampenion, want van de elf wedstrijden werden er acht in winst omgezet, werd eenmaal de punten gedeeld en moest tweemaal (beide op donderdagavond) de tegenstander worden gefeliciteerd. De vrijdagavond bleek met zeven maal winst en eenmaal een puntendeling heel succesvol. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

2e divisie: Kampenion 1 - HTC 1; uitslag 6 - 4

Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Tony Houxuan, Brent Bakker en Rodrigo Escobar Ramirez
Gert-Jan 3, Ton 2 en Julian 1

Na twee wedstrijden keken beide teams met 4 punten al tegen een forse achterstand aan op de nummer 4. Liefst 7 punten bedroeg die achterstand. Vandaag was het devies voor beide teams dan ook: winnen en liefst ruim.

Dat ook wedstrijden tussen twee laaggeplaatste teams aantrekkelijk en spannend kunnen zijn, werd zaterdagmiddag weer eens bevestigd. Net als twee weken geleden tegen US 1 duurde de wedstrijd tot na half zeven. Even na kwart voor zeven beëindigde Gert-Jan namens zijn team de laatste partij. En dat terwijl er ‘slechts’ drie vijfpitters werden gespeeld. Dit kwam mede door HTC-er Rodrigo die tussen de punten door nogal wat tijd nam en veelvuldig de gang naar de vochtige handdoek maakte. Hem kon na afloop - bij wijze van spreken - een vierdaagsemedaille worden opgespeld. Slechts de gladiolen ontbraken. 

Gert-Jan was deze middag prima op dreef. Hij kwam geen moment in de problemen en won zijn drie partijen overtuigend: tweemaal 3 - 0 en eenmaal 3 - 1. Forehand, backhand en blok; het maakte GJ deze middag allemaal niets uit. Het was een genot om te zien. Alleen de sprongservice ontbrak nog, maar je moet natuurlijk nog wat over houden om op te trainen. Chapeau GJ! Je blijft je nog steeds ontwikkelen!

Julian speelde in mijn ogen - maar ik voel mijzelf geen echte kenner - ietwat wisselvallig. Het ene moment wat te passief, het andere moment juist iets te overmoedig en op weer een ander moment prima blokkend. Uiteraard bedoel ik dit niet negatief. Julian is veruit de jongste van het team - want nog 16 jaar - en het is ook voor het eerst dat hij in de 2e divisie uitkomt. Ik ben ervan overtuigd dat hij er - alles opzuigend - sterker uitkomt. Want als er één speler leergierig is, dan is het Julian. Julian zegevierde eenmaal, verloor eenmaal in vieren (tegen Brent) en eenmaal in vijven (tegen Rodrigo).

Ton ontsnapte in zijn eerste partij in vijven tegen Rodrigo, kwam tegen Brent in de 5e game juist sneu weg en versloeg Tony ‘in straight games’. Dat laatste was overigens een wonder, omdat hij zowel in de 1e als in de 2e game uit geslagen positie terug kwam. Positief was verder dat hij zelf aangaf lekker te hebben kunnen spelen. Dat is prettig, want als je hem af en toe een balletje zag oprapen kreeg je eerder beelden van een 80 plusser die net een herniaoperatie achter de rug had dan van een 29-jarige tafeltennisser die in de kracht van zijn leven zit … Ik overdrijf natuurlijk enigszins, maar toch. In ieder geval goed om te constateren dat Ton op de weg terug is.
In het dubbel leden Gert-Jan en Julian een terechte 1 - 3 nederlaag tegen Brent en Rodrigo.

Team 1 boekte aldus een nipte 6 - 4 zege op HTC 1 en op die uitslag valt weinig af te dingen. Ton won en verloor namens team 1 een spannende vijfpitter, terwijl Julian tegenstander Rodrigo in de 5e game afstand zag nemen.

Komende zaterdag gaat team 1 in Ede op bezoek bij Bit.nl 1 dat die ‘felbegeerde’ 4e plaats bezet.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - DTV ’84 1; uitslag 7 - 3

Ivan Hollander, Robin Lieftink en Thomas Niemeijer tegen Rik Weijs, Yoran Tonnema en Jan-Jaap Schipper
Ivan 2, Robin 2, Thomas 2 en dubbel 1

Beide teams willen dit seizoen (meer dan) meedoen en beide startten de competitie vorige week met een overwinning. Vrijdagavond stonden zij tegenover elkaar.

Het werd een wedstrijd met spannende partijen en met hier en daar een verrassende zege. Dat begon al in de openingspartij toen de gedreven en sterk spelende Rik tegenstander Ivan in vijf games wist te verschalken. Dat was een forse domper voor team 2, maar het kwam die ‘tegenslag’ meer dan goed te boven. Na de eerste drie enkelpartijen stond het 1 - 2 voor de bezoekers, maar het breekpunt zat hem in het dubbel. Jan-Jaap en Rik namen een 0 - 2 voorsprong in games, maar zagen Ivan en Robin terugkomen tot 2 - 2 en vervolgens in de beslissende game met 11 - 7 de winst pakken.

In de resterende zes partijen hoefde alleen Robin tegenstander Jan-Jaap nog te feliciteren. De andere vijf partijen leverden alle winst op. Soms moeizaam, soms eenvoudiger.

Met een prima 7 - 3 zege op concurrent DTV ’84 1 was team 2 spekkoper in de tweede speelronde. Wedstrijden tussen deze beide teams eindigen meestal tussen 6 - 4 en 4 - 6. En als je dan met 7 - 3 weet te winnen na een onverwachte nederlaag van Ivan tegen Rik in de openingspartij, dan mag je de handen dichtknijpen. Voorlopig staat team 2 - na een competitiestart tegen twee sterke tegenstanders - samen met buurman Bosman/Wezep 1 aan kop.

As. vrijdag gaat team 2 in Apeldoorn op bezoek bij De Brug 2.

 

Hoofdklasse: TT Zwolle 2 - Kampenion 3; uitslag 2 - 8

Bas de Vries, Gerben Wolterink en Gertjan Wessels tegen Stefan van de Lelie, René Ebeling en invaller Wessel Kamer
Bas 3, Gerben 2, Gertjan 2 en dubbel 1

Waar team 3 vorige week - met twee personen spelend - een ‘ingecalculeerde’ nederlaag leed bij titelkandidaat Blauw-Wit 1, boekte TT Zwolle 2 een keurige 3 - 7 zege bij Thibats 1. Vrijdagavond vond de ‘burentwist’ in Zwolle plaats.

Team 3 kwam meer dan prima uit de startblokken. Na het dubbel stond het 0 - 4 en alle partijen gingen in vier games naar de Kampenaren. Toen Bas daarna in vijf games van René won, leek het een Kamper feestje in Zwolle te gaan worden. En dat werd het ook. In de resterende vijf partijen moesten zowel Gertjan als Gerben tegenstander Stefan feliciteren, maar de overige drie partijen leverden winst op.

Zo boekte team 8 een even verrassend ruime als welkome 2 - 8 zege op TT Zwolle 2 en staat het er na twee partijen voorlopig goed voor. Bas bleef vrijdagavond keurig ongeslagen al moest hij daarvoor tegen René diep gaan.

Komende vrijdag ontvangt team 3 het Enschedese Thibats 1 dat samen met stadgenoot DTS 1 onderaan staat met 5 punten, de helft van het puntentotaal van team 3.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Smash ’70 2; uitslag 6 - 4

Nick Kuipers, Hans de Vries en Danny Bruins tegen Wouter van Halm, Ronald van Unen en Steven Tijssen
Danny 3, Hans 2 en Nick 1

Team 4 begon het seizoen vorige week vrij aardig met een 6 - 4 nederlaag bij het sterke Heino 1. Tegenstander en promovendus Smash ’70 2 deelde de punten keurig met De Veluwe 2.

Net als vorige week was het even puzzelen om drie ‘representatieve’ spelers achter de tafel te krijgen, maar dat lukte uiteindelijk. Ondanks dat hij niet geheel fit was, was Hans van de partij. ‘Tegen deze tegenstander - een concurrent in de strijd om handhaving - zijn de punten heel belangrijk’, aldus Hans. De jonge ‘honden’ aan Hattemse kant - Steven en Wouter - boden aan de zijde van routinier Ronald goed partij. Dat ondervonden vooral Nick (tegen Steven) en het dubbel Danny / Nick tegen diezelfde Steven en Wouter.
Daarnaast moesten Hans en Nick hun meerdere erkennen in kopman Ronald, maar Danny wist diezelfde Ronald verrassend in drie games te verschalken en zo een belangrijk bonuspunt binnen te halen.

Team 4 won de wedstrijd uiteindelijk nipt met 6 - 4 en wipte daarmee juist over de Hattemers heen. Knap was het dan Danny deze avond ongeslagen bleef. Maar ook de aanwezigheid van Hans bleek - zoals vooraf zelf ingeschat - inderdaad heel belangrijk; hij won tweemaal. Zo werd het dus 6 - 4 in plaats van (vermoedelijk) 4 - 6. Maar team 4 is dit seizoen nog nog niet van Smash ’70 2 af.

Komende vrijdag speelt team 4 opnieuw thuis. Dan komt De Brug 3 op bezoek.

 

2e klasse: Kampenion 5 - Harderwijk 1; uitslag 6 - 4

Gerard Palland, Sebastian Holzapfel en invaller Jan Ringenier tegen Edwin van der Leij, Henk Vlieger en Bert Monster
Gerard 2, Jan 2, Sebastian 1 en dubbel 1

Was het bij team 4 puzzelen om drie goede spelers achter de tafel te krijgen, bij team 5 moest zelfs een cryptogram worden opgelost. Robin Makkink en Simon van der Woude waren namelijk verhinderd. Jan Ringenier (team 8) viel in.

Team 5 begon vorige week met een 10 - 0 zege op promovendus DTV ’84 3 aan de competitie en het moest zien die goede start een dito vervolg te geven. Dat zou niet meevallen, want de Harderwijkers traden aan met de sterke Edwin van der Leij die op dit niveau vaak ‘in zijn eentje’ goed is voor 3,75 punten.

Lange tijd leek team 5 op een ‘vrijwel maximale’ 7 - 3 zege af te stevenen, al ging dat bepaald niet zonder slag of stoot. Gerard en Sebastian zorgden samen voor een bonuspuntje door in het dubbel Edwin en Henk in vier nipte games te verslaan. Na het dubbel was Sebastian - in een hoogstaande partij - vier games gelijkwaardig aan kopman Edwin, maar in de 5e game was het toch de Harderwijker die afstand wist te nemen.
In de achtste partij van de avond zorgde Bert voor een bonuspuntje aan Harderwijker kant. Sebastian had en vond geen antwoord op het ‘niet alledaagse’ kapspelletje van Bert en verloor kansloos. De overige partijen verliepen ‘volgens schema’, in ieder geval qua uitslag. Invaller Jan won in vijven van zowel Bert (na 0 - 2) als Henk.

Komende donderdag speelt team 5 de lastige uitwedstrijd bij buurman GTC 1 in Genemuiden.

 

2e klasse: Trias 5 - Kampenion 6; uitslag 2 - 8

Jomar Schilder, Jackie van der Meulen en Dick Hoekman tegen Enrico Schotman, Toine Hulshof en Els Vreeburg
Jomar 3, Dick 2, Jackie 2 en dubbel 1

Team 6 startte de competitie vorige week vrij aardig met een 7 - 3 zege op promovendus Batfighters 1. Tegenstander Trias 5 verloor met diezelfde cijfers van Wijk 16 1.

Vrijdagavond speelde team 6 in Twello een prima wedstrijd. Net als team 3 stond het na het dubbel op een 0 - 4 voorsprong en ook hier leverde de vijfde partij winst op. Jomar boekte tegen Toine een vrij eenvoudige zege. Daarna kwam er wat zand in de Kampense motor, want zowel Dick (tegen Enrico) als Jackie (tegen Els) verloren ‘in straight games’.
Daarna pakte team 6 het weer goed op, want de resterende drie partijen leverden alle winst op. Benjamin Jomar bleef knap ongeslagen.

Zo boekte team 6 een overtuigende 2 - 8 zege in Twello en nestelt het zich naast Wijk 16 1 aan kop met 15 punten uit twee wedstrijden. Komende vrijdag gaat het op bezoek bij De Brug 5 dat achter die beide koplopers derde staat en twee punten minder heeft bijeen geslagen.

 

2e klasse: Heino 4 - Kampenion 7; uitslag 6 - 4

Arnold Hubach, Sietse Wagteveld en Rick Bolks tegen Fred van Ulsen, Henk Roeke en Tijmen Prins
Rick 2, Arnold 1 en Sietse 1

Promovendus team 7 kende vorige week een harde kennismaking met de 2e klasse: er werd met 1 - 9 verloren van Smash ’70 4. Die nederlaag was weliswaar ietwat geflatteerd hoog, maar toch. Afgelopen donderdag stond de pittige uitwedstrijd bij Heino 4 op het programma.

Om direct maar met de deur de sporthal binnen te vallen: de spelers van team 7 wisten ditmaal meer punten te koppelen aan het op zich acceptabele niveau. Arnold, Rick en Sietse wisten allen te winnen van de zeer ervaren mr. Heino: Henk Roeke, maar kwamen tekort tegen de andere routinier van het team: Fred van Ulsen. Maar dat is geen schande tegen deze ’geslepen vos’. Tegen youngster Tijmen wist alleen Rick tot winst te komen, Sietse verloor heel nipt na 12 - 10, 10 - 12, 12 - 14, 14 - 12 en 11 - 9. Nipter kun je nauwelijks verliezen.
In het dubbel verloren Arnold en Rick in vier games van het zeer sterke duo Fred / Henk. Zij dubbelden al toen Arnold, Rick en Sietse nog niet waren verwekt.

Team 7 verliet Heino dus met 4 punten in de sporttas. Een nederlaag waarmee valt te leven en die enig vertrouwen moet geven voor het vervolg van het seizoen. Nee, niet dat team 7 nu wel even doorstoot naar een veilige 4e plaats, maar dat mag ook niet worden verwacht.

Komende vrijdag gaat team 7 op bezoek bij NTC Leogang 2 in Nunspeet.

 

2e klasse: Kampenion 8 - Warnsveld 1; uitslag 5 - 5

Roelard Bos, Djengis van Nek en Simone Lieftink tegen Ronald van Amersfoort, Jarno Buijsman en John Nyhof
Roelard 3 en Djengis 2; Simone 0

Team 8 - ook promovendus - startte de competitie vorige week met een bevredigend gelijkspel bij Swift (D) 4. Afgelopen vrijdag kwam het hoog aangeslagen Warnsveld 1 op bezoek.

Roelard, Djengis en Simone boden de gasten vrijdagavond prima partij. In ieder geval qua niveau. Qua punten waren het (vooral) Roelard en Djengis die - niet toevallig natuurlijk - hun mannetje stonden. Op Roelard stond vrijdagavond vrijwel geen maat. Hij lijkt ‘bevrijd’ nu hij met jeugdpensioen is en op zaterdag geen jeugdcompetitie meer hoeft te spelen. Roelard won zijn eerste en tweede enkelpartij overtuigend en kwam in zijn derde partij tegen Jarno knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2 om vervolgens in de beslissende game het verschil te maken.
Djengis won ook al knap twee vijfpitters waarin hij beide van een 1 - 2 achterstand terugkwam. Vooral zijn partij tegen John was een thriller getuige de cijfers 16 - 14, 11 - 13, 9 - 11, 11 - 7 en 19 - 17! Hitchcock zou trots op Djengis en John zijn geweest.
Simone wacht nog op haar eerste zege van het seizoen, maar zij moet zich niet gek laten maken. Haar kansen komen nog wel.
In het dubbel verloren Simone en Roelard in vier games van Jarno en Ronald.

Team 8 deelde dus opnieuw keurig de punten tegen een hoger aangeslagen team: 5 - 5. Dat moet vertrouwen geven voor het vervolg van het seizoen.

Komende vrijdag ontvangt team 8 nummer laatst Smash ’70 6. Het gevaar ligt dan op de loer dat de spelers zo’n wedstrijd anders ingaan dan tegen een Swift (D) 4 en een Warnsveld 1. Ze zijn gewaarschuwd.

 

3e klasse: Vined 2 - Kampenion 9; uitslag 10 - 0

Harm Bosman, Hans van de Berg en Bertil Oving tegen Erwin van der Giessen, Marijn Docter en Daniël Driessen
Bertil 0, Hans 0 en Harm 0

Team 9 - ook al promovendus - startte het seizoen vorige week met een keurige 6 - 4 zege op Heino 6. Dat de ene week de andere niet is, bleek afgelopen donderdagavond in Heerde.

Het was in ieder geval goed om te zien dat Hans van de Berg zijn rentree maakte achter de tafeltennistafel. Hij kwam weliswaar (net) niet tot winst - hij verloor een nipte vijfpitter van Marijn - maar wat dat betreft bevond hij zich ‘in goed gezelschap’. Want waar Hans het nog tot een 5e game ‘schopte’, daar kwamen Bertil en Harm helaas niet verder dan drie of vier games.

Inderdaad, team 9 leed een ontluisterende 10 - 0 nederlaag bij Vined 2. Begrijp me goed, van Vined 2 kun je verliezen. Maar met maximale cijfers? Dat is wat ‘teveel van het goede’.

Het is voor de spelers van team 9 zaak om niet van deze zeperd in de war te raken. Gelukkig lopen zij ‘al een paar jaar mee’. Met uitzondering dan van Benjamin Jarno, maar die deed donderdag niet mee.

Komende vrijdag ontvangt team 9 het ook al sterke Emmeloord 1. Een mooie kans op eerherstel.

 

4e klasse: Emmeloord 2 - Kampenion 10; uitslag 3 - 7

Martijn Haanappel, Jannick van den Broek en Ernst van den Broek tegen Willem Paulusma, Gilbert Eilander en Jos Kuijper
Jannick 3, Martijn 2, Ernst 1 en dubbel 1

Team 10 - ook al promovendus - begon vorige week met een keurige puntendeling tegen het meer dan ervaren Harderwijk 3 aan het seizoen. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Emmeloord 2 dat startte met een 2 - 8 zege op TT Zwolle 10.

Het jonge team (zie hierna) speelde een puike wedstrijd. Het team bestaat uit de jonge broers Ernst en Jannick (beiden 16 jaar) en de senior met het ‘eeuwig’ jonge gezicht: Martijn. Toch is Martino al 30 plus! Maar genoeg gekletst. Terug naar de wedstrijd.

Na het dubbel stond team 10 op een keurige 1 - 3 voorsprong. En ook daarna bleven de Kampenaren op koers voor een ruime zege. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ 3 - 7, maar ik durf te stellen dat die zege geflatteerd ‘laag’ uitviel. Zowel Martijn als Ernst verloren namelijk in vijf games van Gilbert, terwijl de Kamper zeges eenvoudiger tot stand kwamen. In ieder geval qua cijfers.

Jannick bleef heel knap ongeslagen. Met zijn actievere spel wist hij de eerder genoemde - met noppen spelende - Gilbert wel te bedwingen en zelfs ’in straight games’. Team 10 doet na twee wedstrijden prima mee, terwijl het op papier al twee lastige tegenstanders heeft gehad.

Komende vrijdag gaat team 10 in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 4. Dat team staat laatste en dus is het zaak om de tegenstander niet te onderschatten.

 

5e klasse: Hoonhorst 2 - Kampenion 11; uitslag 0 - 10

Gerard Wessels, Henny Boxman en Jeroen Heldoorn tegen Piet Geurts, Henri Kuiper en Jan Klein Heerenbrink
Gerard 3, Henny 3, Jeroen 3 en dubbel 1

Team 11 deelde vorige week de punten met Heino 9. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij Hoonhorst 2 dat het seizoen begon met een 3 - 7 zege bij Wham 2.

Jeroen ‘morste’ deze avond slechts één game (tegen routinier Piet) en Henny behoefde zelfs helemaal geen game af te staan; de zuurstoffles hoefde dan ook niet te worden gebruikt. Gerard - werkaam in het Sociaal Domein - was wat ‘socialer’ dan zijn teamgenoten en hij maakte het tweemaal spannend. In zijn eerste partij tegen Piet wist hij pas in de 5e game wat afstand te nemen en in zijn laatste partij tegen Jan kwam hij zelfs van een 2 - 0 achterstand in games terug om vervolgens toch nog eenvoudig te winnen.

Niet dat verder alle games even eenvoudig werden gewonnen, maar team 11 stond vrijdagavond dus geen punt af. Via de maximale 0 - 10 zege nestelt het zich keurig aan kop.

Komende dinsdag ontvang team 11 Wham 2 dat (geflatteerd) laatste staat. Het verloor tweemaal met de cijfers 3 - 7, maar het speelde beide keren met slechts twee spelers.

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar