FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook in week 39 mochten alle elf seniorenteams in actie komen. Vijf deden dat in de eigen zaal en zes ‘op verplaatsing’. In vergelijking met vorige week bleven de resultaten wat achter, maar dat zegt natuurlijk niets. Het ligt er maar net aan welke tegenstander je treft. De elf wedstrijden leverden drie zeges, drie puntendelingen en vijf nederlagen op. Met de Kamper mentaliteit zat het afgelopen week wel goed. Dat word je hierna waarschijnlijk wel duidelijk.

 

2e divisie: Bit.nl 1 - Kampenion 1; uitslag 5 - 5

Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Ton Ringenier tegen Robert van der Heijden, Maarten Loeve en Michel Laroo
Gert-Jan 2, Julian 2 en Ton 1

Met uitzondering van de 9 - 1 ‘zeperd’ bij Disnierats 1 in Hoorn mogen de spelers van team 1 tevreden zijn over het verloop van het seizoen tot dusver. Na drie wedstrijden vinden we team 1 terug op plaats 5. De achterstand naar plaats 4 bedraagt 5 punten en die plaats wordt ingenomen door Bit.nl 1, de tegenstander van deze zaterdag.

Ik vermeld dit niet als inleiding op een opmerking dat team 1 die achterstand wel even zou gaan verkleinen. Daarvoor zijn de spelers van Bit.nl 1 te sterk. T/m de najaarscompetitie 2017 speelde het team in de 1e divisie. Dat zegt genoeg lijkt. Nee, ik vermeld dit vooral omdat wij bij Kampenion benieuwd zijn of Gert-Jan, Julian en Ton zich staande zouden weten te houden in Ede.
Om direct maar met de deur de sporthal binnen te vallen: de spelers boden prima partij en toonden bovendien aan over een goede mentaliteit te beschikken. Zij raakten niet in de war van een 3 - 1 en (zelfs) 5 - 2 achterstand.

Het was goed om te constateren dat Gert-Jan en ook Julian steeds meer naar het niveau van de 2e divisie toegroeien. Beiden wisten tweemaal te winnen en vooral de zege van Julian op kopman Robert mocht er zijn. Nadat Ton (tegen Maarten) en Gert-Jan (tegen Michel) de 5 - 2 achterstand wisten terug te brengen tot 5 - 4, wist Julian in de laatste partij van de wedstrijd de sterke Robert in vier games te verschalken. Een heel knappe prestatie.
Ton, nog steeds niet geheel fit, kwam eenmaal tot winst. Hij was blij dat hij zich wist te herstellen van de zeperd in zijn eerste partij tegen Michel. Tegen Robert speelde hij al duidelijk beter en tegen Maarten - die deze middag puntloos bleef - won hij ‘in straight games’. Zo had ook hij een aandeel in de verdienstelijke puntendeling, al gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar zijn jongere teamgenoten Gert-Jan en Julian.

Toegegeven, ondanks de puntendeling liep team 1 geen millimeter in op Bit.nl 1, maar ik denk dat Gert-Jan, Julian en Ton niettemin de morele winnaars zijn. De uitslag en het vertoonde spel moet vertrouwen geven voor de nabije toekomst.

Komende zaterdag ontvangt team 1 De Toekomst 1, voor de verandering eens een tegenstander uit de afdeling Oost.

 

Hoofdklasse: De Brug 2 - Kampenion 2; uitslag 0 - 10

Ivan Hollander, Thomas Niemeijer en Robin Lieftink tegen Bas Wrekenhorst, Linda Stolk en Jan Los
Ivan 3, Robin L 3, Thomas 3 en dubbel 1

Team 2 is de competitie vrij aardig gestart met een 4 - 6 zege op - een sterk - Swift (D) 1 en een keurige 7 - 3 zege op outsider DTV ’84 1. Vrijdagavond ging het op bezoek bij De Brug 2.

Je hebt soms van die avonden … En vrijdagavond was er zo één. Team 2 speelde een puike wedstrijd in Apeldoorn. Zowel Ivan, Robin als Thomas kwamen in het enkelspel eigenlijk niet in de problemen, want geen van hen werd tot een vijfpitter gedwongen. Ook Bas - kopman van De Brug 2 - moest vrijdagavond driemaal zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Dat is hem volgens mij nog niet eerder gebeurd op dit niveau.

Het dubbel was achteraf gezien de spannendste partij van de avond, Team 2 bracht Ivan en Thomas achter de tafel en zij namen het op tegen Bas en Jan. Na 13 - 11, 4 - 11, 11 - 5 en 9 - 11 moest een 5e game de beslissing brengen en in die game wisten Ivan en Thomas afstand te nemen: 5 - 11.

Team 2 boekte vrijdagavond een imponerende 0 - 10 zege op De Brug 2 in Apeldoorn. Het deed daarmee gouden zaken, want medekoploper Bosman/Wezep 1 verloor met 6 - 4 bij Blauw-Wit 2. Het heeft - uiteraard met respect geschreven - aan kwaliteit ingeboet, omdat Wiebren van de Schootbrugge voor een aantal maanden naar Afrika is vertrokken. Zijn plaatsvervanger Eljakim Doorneweerd speelde het afgelopen seizoen 1e klasse en dan mag je niet verwachten dat hij in zijn eerste seizoen Hoofdklasse veel punten gaat pakken.

Team 2 heeft in de 3e speelronde een gat van 6 punten geslagen naar Bosman/Wezep 1. En dat team komt as. vrijdag naar Kampen.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Thibats 1; uitslag 5 - 5

Gertjan Wessels, Bas de Vries en invaller Ralph Trip tegen Trung Nguyen, Derek Rodink en Tiago de Santana
Bas 2, Gertjan 2 en Ralph 1

Team 3 liet een ‘ingecalculeerde’ 8 - 2 nederlaag bij titelkandidaat Blauw-Wit 1 volgen door een zege met diezelfde cijfers bij concurrent TT Zwolle 2. Afgelopen vrijdag kwam met Thibats 1 een andere concurrent in de strijd om handhaving op bezoek. Omdat Gerben Wolterink verhinderd was - en Wim Tillema voor enkele maanden in Australië zit - moest bij team 4 op de deur worden aangeklopt voor een invaller. Ralph Trip deed open.

Het werd een spannende wedstrijd met veel spannende individuele partijen. Vijf van de tien partijen hadden een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen. En mede omdat aan beide kanten - Gertjan aan Kamper en Derek aan Enschedese kant - een verdedigend denkende speler van de partij was, duurde de wedstrijd tot na twaalven.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Team 3 sloeg daarna een klein gaatje naar 4 - 2, maar zag de gasten counteren naar 4 - 5. In de laatste partij was het de beurt aan de eerder genoemde verdedigend denkende spelers: Gertjan en Derek. Laat beiden maar schuiven. Uiteindelijk was het Gertjan die de partij in vier games wist te winnen en daarmee zijn team naast Thibats 1 bracht.
De voornaamste conclusie van deze avond luidt dat team 3 tegenstander Thibats 1 op afstand heeft weten te houden. Invaller Ralph had daarin ook een aandeel via een vijfgames zege op de speler met de mooiste naam: Tiago de Santana.

Komende vrijdag komt met DTS 1 opnieuw een concurrent naar Kampen in de strijd om handhaving.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - De Brug 3; uitslag 4 - 6

Danny Bruins, Nick Kuipers en Peter Vrielink tegen Dick Rusch, Roy Braam en Sander Riezebos
Nick 2, Danny 1 en Peter 1

Team 4 staat na twee wedstrijden op 10 punten. Het leed in de openingswedstrijd een ‘acceptabele’ 6 - 4 nederlaag bij het sterke Heino 1 en het versloeg vorige met diezelfde cijfers concurrent Smash ’70 2. Afgelopen vrijdag kwam het sterke De Brug 3 op bezoek. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse.

Het begin van de wedstrijd verliep ‘desastreus’ voor team 4. Na het dubbel stond het 0 - 4, onder andere na twee verloren vijfpitters: Peter tegen Sander en het dubbel Nick/Peter tegen Dick/Sander.

Na het dubbel zette Nick zijn team dan eindelijk op het wedstrijdformulier via een keurige viergames zege op Dick. Maar daarna was het toch weer tweemaal De Brug 3. Danny verloor in vijven van Sander, terwijl Peter tegenstander Roy in vier games zag zegevieren. Zo stond het 1 - 6. Maar de spelers van team 4 bleven knokken om de stand een draaglijker aanzien te geven. En zij slaagden daarin, maar vraag niet hoe. Eerst was het Nick die na een 1 - 2 achterstand in games Sander in vijf games wist te verslaan. Daarna liet Peter tegen Dick een 2 - 0 voorsprong in games uit handen glippen om in de beslissende game toch nog afstand te nemen. En in de laatste partij van de avond leek Danny tegen Roy op een vrij kansloze nederlaag af te stevenen. In de 3e game ontsnapte Danny - bij een 0 - 2 achterstand - na 15 - 13 en daarna ging hij steeds beter spelen. Hij won de 4e game met 11 - 8 en was in de beslissende game helemaal los: 11 - 5.

Zo leed team 4 opnieuw een ‘acceptabele’ 4 - 6 nederlaag tegen een sterke tegenstander en zeker gezien de 1 - 6 tussenstand. Vooral mentaal een knappe prestatie van de Kampenaren.

Op zaterdag 6 oktober speelt team 4 een uitwedstrijd tegen De Veluwe 2.

 

2e klasse: GTC 1 - Kampenion 5; uitslag 6 - 4

Robin Makkink, Simon van der Woude en Gerard Palland tegen Wouter Beuzenberg, Pieter Beuzenberg en Kees Kranenburg
Robin M 2, Gerard P 1 en Simon 1

Team 5 is de competitie goed gestart met een maximale zege op promovendus DTV ’84 3 en een nipte 6 - 4 zege op Harderwijk 1. Afgelopen donderdag stond de uitwedstrijd bij GTC 1 op het programma en dat mag je een eerste test noemen.

Het werd inderdaad een forse test, mede omdat de gastheren o.a. aantraden met de sterke Wouter Beuzenberg en (oom) Pieter Beuzenberg. Na het dubbel stond team 5 op een 3 - 1 achterstand en dat had ook zomaar 4 - 0 kunnen zijn, want Gerard wist pas in de verlenging van de 5e game af te rekenen met Kees. Robin (tegen Wouter) en Simon (tegen Pieter) wisten zelfs geen game te pakken.
Ook het gewoonlijk sterke dubbel Gerard/Robin won geen game tegen het duo Pieter/Wouter.

Na het dubbel speelden beide teams ‘haasje over’. De partijen gingen over en weer naar team 5 en GTC 1 waardoor het verschil van 2 punten in stand bleef.
De Kampenaren wisten allen Kees te verslaan en daarnaast won Robin nog van Pieter. Gerard nam zowel tegen Wouter als tegen Pieter nog wel knap een 0 - 2 voorsprong, maar wist die helaas beide malen niet te verzilveren. Dat is overigens geen schande gelet op de kwaliteit van die beide tegenstanders en de fysieke gesteldheid van Gerard. Als GTC wekelijks met Pieter en Wouter zou blijven spelen, is het - naast Vined 1 - een geduchte concurrent in de strijd om de titel. Team 5 blijft overigens koploper na de derde speelronde.

Komende vrijdag gaat team 5 op bezoek bij een andere ‘buurman’: Bosman/Wezep 3. Ook dat is een niet te onderschatten tegenstander.

 

2e klasse: De Brug 4 - Kampenion 5; uitslag 5 - 5

Guido Wessels, Jomar Schilder en Dick Hoekman tegen Willem Aalders, John Hartgers en Peter ten Napel
Dick 3 en Jomar 2; Guido 0

Team 6 is de competitie ook goed gestart met 15 punten uit twee wedstrijden. Eerst versloeg het Batfighters 1 met 7 - 3 en vorige week nam het 8 punten mee terug uit Twello in de uitwedstrijd bij Trias 5. Vrijdagavond ging het op bezoek bij De Brug 5 en ook dat mag je een test noemen, omdat de Apeldoorners op een 3e plaats stonden en slechts 2 punten achterstand hadden.

Er zijn meer parallellen te trekken met team 5, want ook team 6 stond na het dubbel op een 3 - 1 achterstand. Dick versloeg knap Peter die tot vrijdagavond nog op 100% stond. Daarvoor waren Guido (tegen Willem) en Jomar (tegen John) tegen vrij kansloze nederlagen aangelopen.

Omdat Guido na het dubbel in vijven verloor van John, werd het zelfs 4 - 1 en leek team 6 op een ruime nederlaag af te stevenen. Dick bracht zijn team echter voor de tweede maal terug in de wedstrijd via een 0 - 3 zege op Willem, waarna Jomar tegenstander Peter zijn tweede nederlaag toebracht na 10 - 12 in de beslissende 5e game. Dick bracht zijn team voor het eerst langszij via een eenvoudige zege op John: 4 - 4. Omdat de beide laatste partijen keurig werden verdeeld, stond er aan het eind van de avond een 5 - 5 eindstand op het wedstrijdformulier. En met die uitslag konden de Kampenaren goed leven, zeker gezien de 4 - 1 tussenstand. En met een Guido die wat meer ritme heeft, had er wellicht nog een puntje meer ingezeten.

Omdat medekoploper Wijk 16 1 thuis verrassend met 4 - 6 verloor van Batfighters 1, staat team 6 nu alleen - zij het nipt - bovenaan.

Komende vrijdag ontvangt team 6 het andere team uit Apeldoorn: De Veluwe 4.

 

2e klasse: NTC Leogang 2 - Kampenion 7; uitslag 9 - 1

Sietse Wagteveld, invaller Jannick van den Broek en Rick Bolks tegen Eric van Noorden, Henk Drost en Johan Wiebenga
Sietse 1; Jannick 0 en Rick 0

Waar de 2e klasteams 5 en 6 bovenin meedraaien, daar heeft team 7 het duidelijk moeilijker. Dat is ook logisch, want het debuteert op dit niveau. Team 7 behaalde in twee wedstrijden 5 punten. Afgelopen vrijdag ging het in Nunspeet op bezoek bij NTC Leogang 2 dat op 12 punten stond.

Dan helpt het natuurlijk niet als je vrijwel wekelijks moeite hebt op drie spelers achter de tafel te krijgen. Afgelopen vrijdag viel Jannick van den Broek (team 10) in, omdat hij met het eigen team ook in Nunspeet speelde.

De avond begon goed voor team 7, want in de openingspartij wist Sietse de lastig te bespelen Eric in vier games te verslaan. Jannick speelde hierna een goede partij tegen de sterke Henk, won ook keurig een game, maar verloor uiteindelijk na vier nipte games. Rick kwam daarna tegen Johan in iedere game net wat tekort en verloor dan ook ‘in straight games’.
In het dubbel verloren Rick en Sietse in vier games van Henk en Johan.

Na het dubbel ging het niet beter. Weliswaar werd goed tegenstand geboden, werden de nodige games meegepakt - Rick en (heel knap) Jannick schopten het nog tot een vijfpitter - maar dat leverde helaas geen punten op. Het was zo’n typische wedstrijd tussen een promovendus en een team dat al wat langer in de klasse meedraait. De verwachting dat team 7 het dit seizoen heel moeilijk zou krijgen, worden in de praktijk (helaas) niet gelogenstraft.

Komende vrijdag ontvangt team 6 TT Zwolle 6 dat na twee wedstrijden 2 puntjes meer verzameld heeft. Wellicht een mooie kans voor team 7 om wat meer punten te pakken.

 

2e klasse: Kampenion 8 - Smash ’70 5; uitslag 9 - 1

Roelard Bos, Djengis van Nek en Jan Ringenier tegen Roel van Selling, Erwin van der Wal en Robin Sellies
Djengis 3, Jan R 3, Roelard 2 en dubbel 1

Ook de verwachtingen voor team 8 waren voor dit seizoen niet hoog gespannen, maar dit team kwam tot dusver tweemaal tot een keurige puntendeling tegen sterker geachte tegenstanders: Swift (D) 4 en Warnsveld 1. Afgelopen vrijdag trof het een tegenstander waartegen punten moesten worden gepakt: Smash ’70 5. Dan ga je normaal gesproken toch anders een wedstrijd in dan wanneer je niets te verliezen hebt.

Welnu, team 8 ging prima met die ‘druk’ om. In de openingspartij verloor Roelard weliswaar ietwat onnodig een hangpartij tegen Roel - wat overigens kan gebeuren - maar daarna pakten de spelers het goed op. Djengis en Jan won hun eerste enkelpartij ‘in straight games’ en samen versloegen zij in het dubbel Erwin en Robin in vier games.

Ook na het dubbel bleef het crescendo gaan voor team 8. Niet dat alle partijen eenvoudig werden gewonnen, maar toch. Alleen de partij tussen Jan en Erwin had vijf games nodig voordat de winnaar bekend was, maar ook die ging met 11 - 7 naar Jan. En dus stond team 8 geen punt meer af en liep het uit naar een heel ruime en welkome 9 - 1 zege.

Door die ruime zege verschaft het zich wat lucht, mede door de ruime nederlagen van Overa 1 (bij De Spinners 1) en Swift (D) 4 (bij Wansveld 1). En dat is een prettige constatering.

Komende woensdag speelt team 8 een uitwedstrijd bij De Spinners 1 dat nu samen met Warnsveld 1 aan kop staat met 20 punten uit drie wedstrijden. Team 8 volgt op 1 puntje.

 

3e klasse: Kampenion 9 - Emmeloord 1; uitslag 3 - 7

Jarno van den Heuvel, Bertil Oving en invaller Gert Lok tegen Michel Schwarte, Lukas Koffeman en Firas Wadi
Bertil 1, Gert 1 en Jarno 1

Team 9 kent een wisselvallige seizoensstart. Het opende goed met een 6 - 4 zege op medepromovendus Heino 6, maar in de tweede partij liep het in Heerde tegen een 10 - 0 zeperd aan tegen Vined 2. Afgelopen vrijdag kwam titelkandidaat Emmeloord 1 op bezoek.

Ook team 9 kende personele problemen, want door uiteenlopende redenen waren alleen Bertil en Jarno beschikbaar. Gelukkig wilde Gert Lok (team 10) wel invallen, ook al speelt hij eigenlijk niet zo graag competitie.

In het begin van de wedstrijd kwam team 9 goed mee met de sterke tegenstander. Via keurige zeges van Jarno op Michel en Gert op Fadi nam het - Bertil verloor in drieën van Lukas - zelfs een 2 - 1 voorsprong. Maar daarna stelden de gasten orde op zaken. Verder dan een enkele gamewinst wisten de Kampenaren niet meer te komen met uitzondering dan van de partij tussen Bertil en Fadi die eerstgenoemde met 3 - 0 wist te winnen.

Niettemin is het geen schande om met 3 - 7 van deze sterke tegenstander te verliezen. Emmeloord 1 bewees vrijdagavond inderdaad titelkandidaat te zijn. En tegen dergelijke tegenstanders is het voor team 9 punten sprokkelen geblazen. Vrijdagavond stokte dat sprokkelen dus bij 3 puntjes.

Komende vrijdag gaat team 9 op bezoek bij het Hattemse Smash ’70 6 dat het seizoen - als degradant uit de 2e klasse - verrassend matig startte en met team 9 zelfs de laatste plaats deelt met 9 punten uit drie wedstrijden.

 

4e klasse: NTC Leogang 4 - Kampenion 10; uitslag 8 - 2

Jannick van den Broek, Martijn Haanappel en Ernst van den Broek tegen Wilmar Smienk, Marco Dekker en Gerhard Smit
Ernst 1 en Jannick 1; Martijn 0

Team 10 startte het seizoen keurig met een puntendeling tegen het zeer geroutineerde Harderwijk 3, waarna het knap Emmeloord 2 in eigen huis met 3 - 7 versloeg. Afgelopen vrijdagavond ging het op bezoek bij NTC Leogang 4 dat laatste stond en nog maar 3 punten verzameld had.

Dat de ene wedstrijd de andere niet is, werd vrijdagavond weer eens duidelijk. Het werd voor team 10 een avond van ‘net niet’. De toon werd daarvoor al in de eerste partij gezet toen Jannick - die deze avond dus twee wedstrijden speelde - tegen Wilmar matchpunten in de 3e game niet wist te verzilveren en vervolgens nog in vijf games verloor. De gastheren liepen uit naar 6 - 0 voordat Ernst zijn team (tegen Marco) op het wedstrijdformulier zette. Broer Jannick volgende dat goede voorbeeld met een zege op Gerhard, maar helaas bleef het daarbij. Martijn verloor de laatste partij van de avond in vijven van Wilmar.

De Nunspeters deden met die 8 - 2 goede zaken, terwijl team 10 een pas op de plaats moet maken. Dat laatste is uiteraard geen schande. Ernst en Jannick debuteren op dit niveau en zij moeten ‘even’ de tijd krijgen om daaraan te wennen. Handhaving is dan ook voor dit seizoen de doelstelling. Daarna kijken we wel verder.

Komende vrijdag ontvangt team 10 buurman Bosman/Wezep 4 dat tweede staat.

 

5e klasse: Kampenion 11 - Wham 2; uitslag 8 - 2

Jeroen Heldoorn, Gerard Wessels en Henny Boxman tegen Gerard den Ouden, Alfred Hengeveld en Herman Vos
Jeroen 3, Gerard W 2, Henny 2 en dubbel 1

Team 11 deelde in de openingspartij de punten met mededegradant Heino 9 en het nam vervolgens in de uitwedstrijd bij Hoonhorst 2 alle punten mee terug naar Kampen. Afgelopen dinsdagavond kwam Wham 2 uit Nieuwleusen op bezoek dat voor het eerst dit seizoen compleet kon aantreden.

Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. Of eigenlijk moet ik schrijven: een wedstrijd met spannende partijen. Na het dubbel stond team 11 op een 3 - 1 voorsprong. Jeroen (tegen Gerard) en Gerard (tegen Alfred) wonnen hun wedstrijd in vieren, terwijl Henny zijn inhaalrace tegen Herman in de 5e game een halt zag toegeroepen.
Gerard en Henny wonnen in het dubbel ternauwernood van Alfred en Gerard, inderdaad in vijf games.

Na het dubbel veranderde er nauwelijks iets. De individuele partijen leverden een gezonde en sportieve strijd op en de meeste daarvan gingen naar team 11. Alleen Gerard moest zich in vier games gewonnen geven tegen Herman. Alle andere partijen gingen - meestal in vier games - naar team 11.

Zo boekte team 11 een keurige 8 - 2 zege op het compleet aantredende Wham 2. Het handhaaft zich daarmee aan kop, al moet het nu wel Heino 9 naast zich dulden.

Komende maandag al komt team 11 weer in actie. Dan gaat het op bezoek bij Wijhe 3.

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar