FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 42 stonden de returnwedstrijden van vorige week op het programma. De reden daarvan heb ik vorige week uitgelegd. Duidelijk werd opnieuw dat de ene week de andere niet is. De wedstrijden kregen nu vaak een andere uitslag / winnaar. In de landelijke competitie was er geen regulier programma en team 1 had dus vrijaf. De wedstrijd van team 2 tegen Blauw-Wit 2 is - op verzoek van de tegenstander - uitgesteld naar vrijdag 26 oktober. De negen wedstrijden leverden zes zeges, één puntendeling en twee nederlagen op. Ik neem de wedstrijden weer met je door.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Effekt ’74 1; uitslag 10 - 0

Gerben Wolterink, Bas de Vries en invaller Danny Bruins tegen invaller Rick Luiken, Gert-Jan Arends en Peter Waenink
Bas 3, Danny 3, Gerben 3 en dubbel 1

Vorige week ontmoetten beide teams elkaar in Wierden. Team 3 leed toen een duidelijke nederlaag: 8 - 2. Vrijdagavond waren beide teams op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo verving aan Kamper kant invaller Danny ‘marathon- en triatlonman’ Gertjan Wessels die zondag 21 oktober de marathon van Amsterdam liep. Bij Effekt ‘74 1 waren er zelfs twee mutaties: kopman Ramon Henning en Lars Hubbelmeijer waren afwezig en zij werden vervangen door Peter Waenink en invaller Rick Luiken.

Het werd een gedenkwaardig avondje voor beide teams al denken zij daar vast niet op dezelfde wijze aan terug.

Team 3 begon prima aan de wedstrijd. Na het dubbel stond het op een - niet verwachte - 4 - 0 voorsprong. Gerben had het in de openingspartij twee games lastig tegen invaller Rick, maar bij een 1 - 1 stand wist Gerben vervolgens enigszins afstand te nemen. Bas speelde daarna tactisch een sterke wedstrijd tegen Gert-Jan. Laatstgenoemde wist er nog wel een beslissende 5e game uit te slepen, maar die won Bas met ruim verschil. Ook Danny en Peter waren twee games aan elkaar gewaagd. En ook hier was het de Kamper speler die bij een 1 - 1 stand in de 3e en 4e game wat afstand wist te nemen.
In het dubbel versloegen Bas en Gerben in vier games de tegenstanders Gert-Jan en Peter.

Na het dubbel veranderde er verrassend genoeg nauwelijks iets. Bas versloeg invaller Rick in vier games en Gerben zag tegenstander Peter na een 2 - 0 achterstand weliswaar terugkomen tot 2 - 2, maar in de beslissende game wist Gerben weer afstand te nemen. Danny nam tegen de sterke Gert-Jan knap een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong. De 4e game ging met ruime cijfers naar Gert-Jan, maar de 5e game was weer spannend. Het was uiteindelijk Danny die de game verrassend met 11 - 9 naar zich wist toe te trekken. Zo stond het liefst 7 - 0.

Bas boekte in de achtste partij een ‘regelmatige’ 3 - 0 zege op Peter. Danny toonde zich daarna ‘in het bal van de invallers’ net wat sterker dan Rick. Danny won met 11 - 7 in de 5e game. In de laatste partij van de avond zette Gerben ook nog eens de spreekwoordelijke kers op de taart door Gert-Jan ‘in straight games’ te verslaan.

Je hebt soms van die avonden dat je niet lijkt te kunnen verliezen en je hebt soms van die avonden dat het lijkt of je niet mag winnen. Het zal duidelijk zijn welke beschrijving deze avond op welk team van toepassing is. Team 3 boekte een ‘belachelijke’ 10 - 0 zege op koploper Effekt ‘74 1. Dat ziet haar titelkansen in één keer verbleken. De Kampenaren doen goede zaken in de strijd om handhaving. Zij hebben nu een voorsprong van 10 punten op de nummers 5 en 6. En schreef ik vorige week nog dat er door de stand van zaken in de 3e divisie mogelijk twee teams in de Hoofdklasse degraderen, inmiddels ben ik erop gewezen dat er ook twee teams ‘naar boven gaan’. Waarvan akte!

Op vrijdag 2 november ontvangt team 3 met Blauw-Wit 1 de nieuwe koploper.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Rijssen 1; uitslag 7 - 3

Danny Bruins, Hans de Vries en Nick Kuipers tegen Linsey Beker, Niels Otten en Niek Slagers
Danny 2, Hans 2, Nick 2 en dubbel 1

Team 4 hield vorige week nummer laatst Rijssen 1 met een puntendeling op afstand: namelijk 7 punten. Afgelopen vrijdag ontmoetten beide teams elkaar in Kampen. Het was voor team 4 zaak om tenminste weer een gelijkspel af te dwingen. De Kampenaren speelden in dezelfde samenstelling als vorige week en dat betekende dat Danny Bruins een druk avondje had omdat hij dus ook inviel in team 3. Bij Rijssen was er één mutatie: Linsey Beker speelde in plaats van Jan Dirk Otten. Oftewel, Niels had niet zijn broer maar zijn partner meegenomen.

Team 4 ging geconcentreerd van start. Danny en Linsey waren aan elkaar gewaagd en dan is een 5e game een logische ontknoping. In die beslissende game was Danny net wat sterker: 11 - 8. Hans boekte daarna een regelmatige 3 - 0 zege op Niels. Wat Niels ook probeerde, Hans had meestal een (beter) antwoord. Tegenstanders als Niels liggen Hans wel. Nick had het vervolgens meer dan lastig tegen bijna naamgenoot Niek. In de 1e en 2e game was hij zelfs volmaakt kansloos. Nick wist de 3e game te winnen waarna de 4e game gelijk op ging. Toch was het Niek die met 12 - 14 ontsnapte.
In het dubbel waren Danny en Nick enerzijds en Niek en Niels anderzijds aan elkaar gewaagd. Het kwam tot een 5e game en die ging met 11 - 7 naar de Kampenaren.

Hans won hierna overtuigend de 1e game van Linsey, maar die sloeg hard - zowel letterlijk als figuurlijk - terug. Zij won de 2e en 3e game ruim. In de 4e game vocht Hans zich terug tot 2 - 2, maar Linsey was in de beslissende game duidelijk slagvaardiger. Danny had het hierna ook moeilijk met Niek die zijn forehand op een aparte manier slaat. Danny won nog wel de 1e game, maar daarna was het Niek die driemaal met 9 - 11 won. Nick bracht zijn team weer op voorsprong door Niels in vier games terug te wijzen: 4 - 3.

De laatste drie partijen gingen alle in vier games naar team 4. Hans vond wel het antwoord op het spel van Niek. Twee games waren beiden aan elkaar gewaagd, maar daarna wist Hans het verschil te maken. De partij tussen ‘fluwelen’ Nick en ‘boem boem’ Linsey was een botsing tussen stijlen. Het bekeken spelletje van Nick bleek vrijdagavond effectiever; hij won in vier games. In de laatste partij van de avond waren Danny en Niels twee games aan elkaar gewaagd: 12 - 10 en 10 - 12. Daarna wist Danny het verschil te maken. Na afloop moet hij zich ongeveer hetzelfde hebben gevoeld als Gertjan Wessels na de finish van de marathon van Amsterdam. Maar met 5 uit 6 en een aandeel in het gewonnen dubbel kan hij terugkijken op een prima avond.

Team 4 boekte dus een nuttige 7 - 3 zege op Rijssen 1. Omdat Smash ‘70 2 opnieuw met ruime cijfers van De Brug 3 verloor, heeft team 4 in twee weken tijd - naar we mogen aannemen - definitief afstand genomen van de laatste twee plaatsen.

Op vrijdag 2 november komt Heino 1 op bezoek.

 

2e klasse: Vined 1 - Kampenion 5; uitslag 3 - 7

Simon van der Woude, Sebastian Holzapfel en Robin Makkink tegen Hans Speek, Eric van Leeuwen en Harm Rekers
Robin M 3, Sebastian 3 en dubbel 1; Simon 0

Vorige week deelden de beide titelkandidaten in Kampen de punten: 5 - 5. Daarmee was de derde titelkandidaat - GTC 1 - degene die er voorlopig spreekwoordelijk met het been vandoor ging. Afgelopen donderdag ging team 5 in Heerde op bezoek bij Vined 1. Beide teams traden ongewijzigd aan.

In de openingspartij wist Simon tegen Hans een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong net niet te verzilveren. In de 4e game had hij winstkansen, maar het was Hans die ontsnapte na 12 - 10. Ook de beslissende game was bloedstollend en opnieuw was het Hans die de gelukkigste van de twee was wat tafeltennis betreft: 13 - 11. Sebastian en Eric waren hierna drie games aan elkaar gewaagd getuige de cijfers 11 - 9, 10 - 12 en 11 - 13. In de 4 game wist Sebastian afstand te nemen. Robin leek daarna op een eenvoudige zege af te stevenen in zijn partij tegen Harm. Maar daarna raakte hij het spoor bijster. Harm won de 3e game ruim en de 4e game nipt. Via de ringtone van een bewaakte spoorwegovergang wisten Sebastian en Simon teamgenoot Robin weer op het juiste spoor te krijgen: 5 - 11.
In het dubbel toonden Robin en Sebastian zich sterker dan Eric en Harm. Zo stond het 1 - 3.

Drie partijen later stond het 2 - 5. Simon kreeg onvoldoende vat op het topspinspel van Eric en verloor ‘in straight games’. Robin sleepte tegen Hans de 1e game er nipt uit, maar was in de 2e game volslagen kansloos. Daarna speelde hij duidelijk minder wisselvallig en gaf hij Hans eigenlijk geen kans meer: 6 - 11 en 6 - 11. Sebastian en Harm speelden vervolgens een heel close partij. Na 11 - 8, 9 - 11, 7 - 11 en 11 - 9 kun je nauwelijks van krachtsverschil spreken. Dat was ook in de 5e game zo, maar het was Sebastian der am letzten lächelte nach 9 - 11.

Robin wist Eric donderdagavond duidelijk meer tegenstand te bieden dan de week ervoor toen hij er vrij kansloos in drieën afging. Eric nam weliswaar een 1 - 0 en 2 - 1 voorsprong in games, maar Robin kwam knap terug tot 2 - 2. In de 5e game was er weer meer spanning, maar ook nu lachte de Kamper speler het laatst: 8 - 11. Simon bleef helaas ook in zijn derde partij zonder zege. Hij pakte tegen Harm nog wel de 3e game, maar Harm herstelde zich sterk in de 4e game en won die ruim. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Sebastian en Hans. Net als hun partij in Kampen was die ook donderdagavond spannend. Uiteraard moest er een beslissende 5e game worden gespeeld en net als in Kampen was het Sebastian der die Nase am Ende vorn hatte nach 6 - 11.

Zo boekte team 5 een keurige 3 - 7 in het hol van de leeuw, het hol van Van Leeuwen zo je wilt. Het was een zeer spannende wedstrijd. Vijf wedstrijden gingen over de volle vijf games en team 5 won er daar vier van. Dan moet je tevreden zijn met deze uitslag.

De titelstrijd lijkt zich te gaan toespitsen tussen team 5 en GTC 1 dat een knappe 2 - 8 zege boekte bij Bosman/Wezep 2 en twee punten voorsprong heeft op de Kampenaren. Maar ook de rol van Vined 1 is nog niet uitgespeeld.

Op vrijdag 2 november gaat team 5 op bezoek bij DTV ‘84 3.

 

2e klasse: Wijk 16 1 - Kampenion 6; uitslag 6 - 4

Jomar Schilder, Guido Wessels en Dick Hoekman tegen Marcel Lutgerink, invaller Remco Emens en Sven Eijkelenkamp
Dick 3x en Guido 1x; Jomar 0

Vorige week vrijdag deed team 6 prima zaken. Zelf versloeg het concurrent Wijk 16 1 met 7 - 3, terwijl De Brug 5 - de andere concurrent - met 6 - 4 onderuit ging bij nummer laatst Trias 3. Afgelopen maandag al moest team 6 in Deventer op bezoek bij Wijk 16 1. Op papier zouden Dick, Guido en Jackie spelen. Jackie kon echter niet weg op het werk en dus werd Jomar op de valreep opgetrommeld. ‘En het kwam deze avond niet meer goed met Jomar’. Hij fungeerde als ….ehm trommel. Hij kreeg namelijk wat slagen te verwerken.

Na het dubbel stond team 6 op een teleurstellende 3 - 1 achterstand. Jomar was twee games (meer dan) gelijkwaardig aan Marcel, maar daarna maakte die het verschil. Guido verloor onverwacht van invaller Remco die zelf 3e klasse speelt. Na vier games stond het 2 - 2, maar Remco pakte door in de beslissende game. Dick en Sven maakten er een mooie partij van. Ook hier stond het 2 - 2 na vier games, maar hier was het Dick die in de beslissende game een gaatje wist te slaan.
In het dubbel wonnen Guido en Jomar de 1e game met ruim verschil, maar daarna kwamen Marcel en Sven op stoom om de partij nog in vier games te winnen.

Toen Jomar na het dubbel in vier games van invaller Remco verloor, leek team 6 op een ruime nederlaag af te stevenen. Dick bracht zijn team weliswaar wat dichterbij via een keurige viergames zege op Marcel, maar Guido moest in vier games zijn meerdere erkennen in Sven. Zo stond het 5 - 2 voor Wijk 16 1.

Dick had hierna geen moeite om Remco te verslaan. Hij won ‘in straight games’. Jomar moest ditmaal - de week ervoor won hij nog - zijn meerdere erkennen in Sven die in drie games won. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Guido en Marcel. Guido nam overtuigend een 0 - 2 voorsprong, maar zag Marcel de 3e en 4e game met nipt verschil naar zich toe trekken. De beslissende game was een thriller. De game ging ‘in de verlenging’ en net op het moment dat je aan strafballen dacht, trok Guido die game - en daarmee de partij - met 16 - 18 naar zich toe.

Zo werd het toch nog 6 - 4 waar menigeen wellicht met 7 - 3 rekening had gehouden. Dat kon nog wel eens een heel belangrijk puntje blijken te zijn. Team 6 houdt Wijk 16 1 nu op 7 punten achterstand. De Brug 5 liep wat in en staat nu nog 4 punten achter.

Op vrijdag 2 november gaat team 6 op bezoek bij Batfighters 1 in Elburg.

 

2e klasse: DTV ’84 2 - Kampenion 7; uitslag 5 - 5

Marijke van Egmond, Rick Bolks en Sietse Wagteveld tegen Cees Lindenburg, Robin Agteres en Debbie Matenaar
Sietse 2, Marijke 1, Rick 1 en dubbel 1

Vorige week vrijdag wist team 7 heel knap 4 punten af te snoepen van koploper DTV ‘84 2. Afgelopen vrijdag ontmoetten beide teams elkaar in Dalfsen. De Kampenaren deden dat in dezelfde samenstelling. Bij DTV ‘84 2 werd de ene dame - Dionne Damman - ingewisseld voor de andere: Debbie Matenaar.

Om direct maar met de deur de accommodatie aan de Doorbraak in Dalfsen binnen te vallen: team 7 speelde opnieuw een sterke wedstrijd.

In de openingspartij ondervond Marijke dat Cees deze avond beter op dreef was dan de vorige week toen hij zijn drie partijen verloor. Marijke moest zich ditmaal in vier games gewonnen geven. Rick was vervolgens keurig vier games gelijkwaardig aan kopman Robin, maar zag zijn tegenstander in de beslissende game afstand nemen. Sietse bracht zijn team terug in de wedstrijd door Debbie in drie games terug te wijzen.
In het dubbel namen Marijke en Sietse het op tegen het ‘koningskoppel’ Cees en Robin. Zij dubbelden al samen ‘toen van Marijke nog geen spoor te bekennen was’. Maar dat zegt uiteraard niets. Integendeel. Marijke en Sietse wonnen het dubbel heel knap in vier games. Zo stond het weer gelijk: 2 - 2.

Drie partijen later stond het 4 - 3. Marijke boekte eerst een keurige viergames zege op de sterke Robin die alleen de 1e game wist te winnen. Ook Sietse ondervond vervolgens dat Cees deze avond in betere doen was. Sietse won nog wel de 1e game, maar zag Cees daarna de regie overnemen. Cees won de 2e game nog nipt, maar nam daarna wat meer afstand. Rick wist vervolgens een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong tegen Debbie niet over de streep te trekken. De verschillen waren klein, maar het was Debbie die de 4e en 5e game won: 11 - 8 en 11 - 9.

Sietse boekte hierna een keurige zege op de sterke Robin. Hij won de 1e game ruim en de 2e nipt (11 - 13). In de 3e game moest Robin mogelijk wat forceren en dat pakte voor hem niet goed uit: 8 - 11. Marijke verloor daarna het damesonderonsje tegen Debbie. Het begin was nog goed, maar het ging daarna per game minder. Debbie won ‘in straight games’. In de laatste partij leek team 7 opnieuw op een 6 - 4 nederlaag af te stevenen. Tegen de sterke Cees kwam Rick met 0 - 1 en 1 - 2 achter te staan. Wat er daarna gebeurde ‘mag de lieve wasvrouw weten’, maar feit was dat Rick helemaal ‘los’ was. Hij won de 4e en 5e game met ruim verschil: 2 - 11 en 3 - 11.

Zo presteerde team 7 in Dalfsen zelfs nog wat beter dan in Kampen. Het hield koploper DTV ‘84 2 op een 5 - 5 gelijkspel. Dat mag je een prima resultaat noemen. De spelers van team 7 leren snel en passen zich steeds beter aan het niveau van de 2e klasse aan.

Op vrijdag 2 november speelt team 7 de uitwedstrijd bij Smash ‘70 4.

 

2e klasse: Kampenion 8 - Overa 1; uitslag 7 - 3

Jan Ringenier, Djengis van Nek en Roelard Bos tegen Leendert Korstanje, Sander de Greef en Jan Willem Aalderink
Djengis 3, Jan R 2 en Roelard 2

Team 8 en tegenstander Overa 1 stonden vrijdagavond voor een heel belangrijke wedstrijd. Beide teams beconcurreren elkaar in de strijd om plaats 4. Vorige week deelden de teams de punten in Almen. Team 8 had zich nu tot doel gesteld om in ieder geval tot winst te komen en wat verder afstand te nemen dan de 4 punten verschil vooraf.

Net als in Almen toonde Jan zich in de openingspartij duidelijk sterker dan tegenstander Leendert. Ook nu stond Jan geen game af. Djengis had daarna zijn handen meer dan vol aan Sander die de vorige week niet meedeed. Sander nam een 0 - 1 en 1 - 2 voorsprong, maar Djengis knokte zich terug tot 2 - 2. In de beslissende game wist hij zijn niveau nog wat op te krikken en wist hij alsnog het verschil te maken: 11 - 5. Roelard moest daarna tegen Jan Willem de 1e game nog aan de tegenstander laten, maar zijn drukvolle spel bleek Jan Willem uiteindelijk toch te machtig. Roelard won in vier games.
In het dubbel bracht team 8 ditmaal het duo Djengis/Roelard in plaats van Djengis/Jan achter de tafel, mede omdat Djengis en Jan vorige week kansloos waren. Het maakte de tegenstander allemaal ‘geen moer’ uit. Het duo Jan Willem/Sander won in drie games. Zo stond het 3 - 1.

Drie partijen later stond het 5 - 2. Djengis had ditmaal beter het oog in het spel van tegenstander Leendert die - eerlijk is eerlijk - ook minder op dreef was dan vorige week. Djengis kwam nauwelijks in de problemen en won ‘in straight games’. Jan had het daarna lastig tegen Jan Willem. De 3 - 0 zege was geflatteerd en de cijfers 16 - 14, 11 - 4 en 15 - 13 tonen dat ook aan. Roelard moest daarna in vier games zijn meerdere erkennen in Sander die af en toe ‘wereldballen’ sloeg en Roelard goed onder druk hield.

Van de laatste drie partijen wist team 8 er nog twee te winnen. Djengis bleef ook in zijn derde partij ongeslagen. Dat ging tegen Jan Willem overigens niet eenvoudig getuige de cijfers 11 - 8, 11 - 9, 8 - 11 en 16 - 14. Maar ik vermoed dat Djengis daar prima om heeft geslapen. Roelard bracht Leendert daarna diens derde nederlaag van de avond toe; Roelard won ‘in straight games’. In de laatste partij van de avond ‘zwijnde’ Jan tegen Sander nog in de 1e game: 11 - 9. Daarna wist Sander het varkentje echter beter te wassen. Hij won drie games op rij met sterk spel en werd dan ook de verdiende winnaar.

Niettemin mag team 8 tevreden zijn met de 7 - 3 zege op concurrent Avero 1. Het vergrootte de voorsprong daarmee tot 8 punten en bovendien is het onderlinge resultaat in het voordeel van de Kampenaren. Dat moet voldoende zijn in de resterende vier wedstrijden. Beide teams ontmoeten immers nog dezelfde vier tegenstanders.

Op vrijdag 2 november komt Swift (D) 4 naar Kampen.

 

3e klasse: Dronten ’74 2 - Kampenion 9; uitslag 7 - 3

Jan de Vries, Jarno van den Heuvel en Bertil Oving tegen Rick Holwerda, Peter Mourits en Gerard Soede
Bertil 1, Jan de V 1 en Jarno 1

Team 9 heeft het moeilijk dit seizoen. In de eerste competitiehelft speelde het eenmaal gelijk en verloor het viermaal. Vorige week kwam in de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft ‘concurrent’ Dronten ‘74 2 op bezoek, maar dat team bleek met 1 - 9 veel te sterk. Dat is ook weer niet zo verwonderlijk, want in de sterkste samenstelling spelend, behoort het zelfs tot de sterkere teams in de poule.

Afgelopen vrijdag ging team 9 op bezoek bij Dronten ‘74 2. Bij aankomst bleek de tegenstander zonder Karla Bouwers en met Gerard Soede te spelen. Dat bood - met alle respect - wellicht mogelijkheden.

In de praktijk bleek dat nog niet mee te vallen. Rick Holwerda - die ook nog eens inviel bij Dronten ‘74 1 - bleek voor de drie spelers een forse maat te groot.
Tegen Peter Mourits lagen er weliswaar wat meer winstkansen - Bertil ‘schopte’ het tot een vijfpitter - maar die kansen werden niet benut. Ook Peter won driemaal.
Zelfs tegen Gerard moesten de drie Musketiers vol aan de bak. Uiteindelijk wonnen zowel Bertil, Jan als Jarno in vier games.
Ook het dubbel ging in vier games naar Dronten ‘74 2. Jan en Jarno moesten Peter en Rick feliciteren.

Tem 9 verloor dus ditmaal met de cijfers 7 - 3 en de waarheid gebiedt te ‘schrijven’ dat er ook niet veel meer inzat. En dus staat team 9 (helaas) terecht op een degradatieplaats.

Op vrijdag 2 november gaat team 9 op bezoek bij Heino 6.

 

4e klasse: TT Zwolle 10 - Kampenion 10; uitslag 2 - 8

Martijn Haanappel, Jannick van den Broek en Ernst van den Broek tegen Eddy Huberts en Patrick Aardendonk
Ernst 2, Jannick 2 en dubbel 1; Martijn 0 - TT Zwolle speelde met twee spelers.

Op één uitwedstrijd bij NTC Leogang 4 na - die met 8 - 2 verloren ging - is promovendus team 10 bezig aan een goed seizoen in de 4e klasse. Vorige week vrijdag nam het - in ieder geval voorlopig - afstand van de degradatieplaatsen na een 8 - 2 zege op TT Zwolle 10. Afgelopen vrijdag wilde het bij voorkeur definitief afstand nemen via diezelfde tegenstander.

De Zwollenaren werkten in de aanloop in ieder geval gedeeltelijk mee, want zij speelden met slechts twee spelers. Maar in de wedstrijd zelf vochten Eddy en Patrick voor wat zij waard waren. Het werd zeker geen walk-over voor team 10.

Martijn verloor zijn beide enkelpartijen. Tegen Eddy in vier games en tegen Patrick in drie games. Het was dan ook niet de avond van Martijn.
Ernst had het ook lastig. Vooral zijn partij tegen Eddy was er één waarvoor Alfred Hitchcock het scenario had kunnen schrijven. Hoe vaak kom je nu de volgende cijfers tegen: 16 - 18, 19 - 17, 9 - 11, 11 - 9 en 9 - 11. Ernst won dus heel nipt. Zijn partij tegen Patrick deed daar niet heel veel voor onder getuige de cijfers 11 - 9, 3 - 11, 10 - 12, 12 - 10 en 9 - 11. Bijzonder dat Ernst - als jeugdspeler - beide partijen eruit wist te slepen; zijn tegenstanders spelen immers al jaren seniorencompetitie.
Jannick versloeg Patrick keurig in vier games. Tegen Eddy had hij het lastiger. Ook zij speelden een vijfpitter en Jannick won de beslissende game uiteindelijk met 9 - 11.
In het dubbel versloegen Ernst en Jannick hun tegenstanders Eddy en Patrick in drie games. Inderdaad, dat is een forse trendbreuk. ‘Gelukkig’ had de 3e game weer iets ‘vertrouwds’: die wonnen de broers met 18 - 20.

Team 10 behaalde al met al een zwaarbevochten 2 - 8 zege op TT Zwolle 10. Het neemt daarmee verder afstand van de degradatieplaatsen. Sterker nog, het mengt zich zelfs in de titelstrijd. Met nog vier wedstrijden te gaan, staan vier teams binnen 3 punten van elkaar. Team 10 is er daar één van. Wel is het zo dat Bosman/Wezep 4 en Harderwijk 3 op papier een wat eenvoudiger programma hebben, omdat zij al 2x tegen elkaar hebben gespeeld en team 10 2x tegen de nummer laatst.

Op vrijdag 2 november gaat team 10 op bezoek bij Harderwijk 3 dat dus ook in de top vier staat.

 

5e klasse: Smash ’70 9 - Kampenion 11; uitslag 1 - 9

Jeroen Heldoorn, Henny Boxman en Alice Ringenier tegen Ronald Samson, Jetty Haverkamp en Samantha van de Bosch
Henny 3, Jeroen 3, Alice 2 en dubbel 1

Vorige week dinsdag deelden beide teams de punten in Kampen. Afgelopen dinsdag troffen zij elkaar in Hattem. Beide teams speelden met twee andere spelers dan de vorige keer. Bij team 11 speelde Jeroen in plaats van Marco en Alice in plaats van Rense.

Na het dubbel stond team 11 op een 1 - 3 voorsprong. Henny ontsnapte in de openingspartij tegen Ronald aan een nederlaag. Hij kwam van een 2 - 1 achterstand in games terug tot 2 - 2 en won de beslissende game met ruim verschil. Jeroen won daarna overtuigend van Jetty in drie games. Alice nam vervolgens tegen Samantha knap een 1 - 2 voorsprong, maar daarna bleek Samantha de betere; zij won de 4e en 5e game overtuigend.
In het dubbel toonden Henny en Jeroen zich in vier games wat sterker dan Samantha en Ronald.

Na het dubbel ging het beter en beter met team 11. Partij na partij werd gewonnen. En de spelers kwamen eigenlijk niet meer in de problemen. Alleen Alice (tegen Jetty) en Jeroen (tegen Samantha) verloren nog een game. De andere partijen gingen in drieën naar team 11.

Zo won team 11 met de cijfers 1 - 9 in Hattem van Smash ’70 9 waar het in Kampen die tegenstander nog een puntendeling moest toestaan. Het kan verkeren.

Door die ruime zege is het nu ruim tweede en het liep het één puntje in op koploper Heino 9.

Op vrijdag 2 november gaat het op bezoek bij datzelfde Heino 9.

 

Komende week is er geen regulier competitieprogramma. Alleen team 2 komt op vrijdag 26 oktober in actie, thuis tegen Blauw-Wit 2. Er is dus volop gelegenheid om ook een balletje ‘vrij te slaan’. Voor de spelers van team 2 - en de tegenstanders - is het ook wel zo prettig als er wat volk is in de zaal.

Komend weekend hoop ik mij te melden met een verslag van de wedstrijd van team 2.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar