FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Net als in de voorjaarscompetitie heeft Kampenion vijf jeugdteams ingeschreven voor de najaarscompetitie. Eerlijk gezegd hadden we dat vooraf niet verwacht en dus kon de vereniging al een succesje boeken voordat de competitie begon. Het was hier en daar wel wat passen en meten, maar met de medewerking van een ieder gingen we ervan uit dat we het seizoen zonder al teveel problemen moeten kunnen doorkomen. Ik neem de prestaties van de teams met je door.

 

Team 1            Bert Beks, Jarno van den Heuvel en Jomar Schilder
Landelijk C      Argus 2, Assen 1, Blauw-Wit 1, DTS 1, GTTC Groningen 1, Kampenion 1, SMD 1 en De Treffers ’70 2

Vooraf was het lange tijd niet zeker of Kampenion een team in de landelijke competitie kon inschrijven. En dat terwijl we de afgelopen seizoenen zijn verwend met een 1e team in landelijk A en een 2e team in landelijk C. Gelukkig kon en wilde Bert Beks op de valreep zijn rentree maken waardoor we met hem, Jarno en Jomar toch nog een team in landelijk C konden inschrijven.

Het team is ingedeeld in een poule van 8 teams waarin een ieder eenmaal tegen elkaar speelt. Na zeven wedstrijden wordt de balans opgemaakt. De bovenste vier teams spelen dan om promotie en de onderste vier teams ‘voor de lol’. Degradatie is immers niet direct aan de orde in het geval het team niet heel erg wordt gewijzigd (lees verzwakt).

Bert had begrijpelijk enkele wedstrijden nodig om zijn ritme weer te hervinden. De laatste weken pakt hij zijn partijtjes mee. Hij heeft zijn niveau weten te verbeteren, mede omdat hij vaster is dan in de eerste wedstrijden. Jarno winst precies de helft van zijn gespeelde wedstrijden te winnen. Ik denk dat hij daar zelf - met mij - iets meer van had verwacht. Maar Jarno gaat vrijwel altijd uit van zijn eigen spel en op de lange termijn gaat dat ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen. Een competitie is immers slechts korte termijnwerk. Routinier Jomar behoort tot de betere spelers in de poule. Dat is overigens meteen ook zijn valkuil. Jomar vindt van zichzelf dat hij iedere wedstrijd moet (kunnen) winnen, maar tafeltennis is geen wiskunde en bovendien is Jomar geen robot. Gelukkig niet.

Team 1 kwam tot nu toe zesmaal in actie en die wedstrijden leverden twee zeges, twee puntendelingen en twee nederlagen op. Het staat na die zes wedstrijden op een 4e plaats met 32 punten. Daarmee heeft het een voorsprong van 5 punten op Assen 1 opgebouwd. Gelet op het programma in de zevende speelronde mogen we aannemen - maar zeker is dat dus niet - dat team 1 vierde blijft en dus in de promotiepoule terechtkomt. Dan speelt het nog drie pittige wedstrijden. Maar als de drie Musketiers geconcentreerd en met voldoende ritme die wedstrijden ingaan, moeten zij hun puntjes kunnen blijven meepakken.

De stand na zes wedstrijden:
De Treffers '70 2   6 - 43
Blauw-Wit 1         6 - 36
SMD 1               6 - 34
Kampenion 1         6 - 32
Assen 1             6 - 27
GTTC Groningen 1    6 - 24
DTS 1               6 - 24
Argus 2             6 - 20

Op zaterdag 3 november speelt team 1 de uitwedstrijd tegen nummer twee Blauw-Wit 1 in Almelo. Het is dan zaak om in ieder geval een aantal punten mee te pakken. Concurrent Assen 1 ontvangt dan koploper De Treffers ’70 2. En we mogen er toch vanuit gaan dat zij geen grote zege weten te behalen.

 

Team 2             Ernst van den Broek, Jannick van den Broek en Luuk Regterschot
Hoofdklasse     DTV ’84 1, Heino 1, Kampenion 2, De Toekomst 1, De Veluwe 1 en Trias 1

Team 2 eindigde het vorig seizoen - als team 3 - als nummer 2 in de 1e klasse. Omdat in de Hoofdklasse een aantal teams ‘verdween’, kreeg het een plek in die klasse toegewezen. Natuurlijk keken onze jongens in het begin wel een beetje tegen die Hoofdklasse op. Maar halverwege het seizoen kunnen we constateren dat dit niet nodig was.

Allereerst omdat die Hoofdklasse er door het vertrek van enkele sterke teams / spelers bepaald niet sterker op is geworden. Maar in de tweede plaats omdat Ernst, Jannick en Luuk zelf ook een aardig balletje kunnen slaan en prima kunnen meekomen.

Na de eerste drie wedstrijden had ik zelfs het idee dat team 2 titelkandidaat zou zijn. Na goede resultaten tegen DTV ’84 1, Heino 1 en Trias 1 nestelde het zich doodleuk aan kop. Maar in de vierde wedstrijd verloor het in Lochem van De Toekomst 1 en een week later deelde het de punten met ‘de nieuwe koploper’ De Veluwe 1 en met die puntendeling mocht het de handen dichtknijpen na een 1 - 4 achterstand halverwege.

Ik zit regelmatig met ‘wat schizofrene gevoelens’ naar (vooral) Ernst en Jannick te kijken. Voor de jongere lezers: ik zit de ene keer met bewondering en de andere keer met verbijstering naar (vooral) Ernst en Jannick te kijken. Beiden zijn pure rallyspelers en het lijkt hen niet uit te maken of zij nu een partij winnen of verliezen. Dat is aan de ene kant hun grote kracht. Zij slaan op 9 - 10 dezelfde bal als op 1 - 1. Maar het kan tegelijk een valkuil zijn. Soms is het verstandiger om net ietsje anders te spelen, net ietsje minder aanvallend. Maar wellicht geldt voor hen hetzelfde als voor Jarno: op de lange termijn hebben zij hier het meeste aan.
Luuk zit duidelijk anders in elkaar. Hij vindt het vervelend om te verliezen. Hij beheerst veel slagen, maar het is de kunst om bij je eigen slagen te kijken welk effect je tegenstander in de bal legt. Daar moet je je eigen slagen op aanpassen, anders ‘vliegen de ballen de ene keer van je batje af en haalt die een andere keer het net niet eens’.
Maar geloof me, het komt helemaal goed met deze drie Musketiers.

Nee, daarmee bedoel ik niet dat team 2 dit seizoen nog wel even kampioen wordt. Ik schat de kansen van De Veluwe 1 toch wat hoger in. Maar waar hebben we het over? Team 2 speelt dit seizoen voor het eerst Hoofdklasse en het doet prima bovenin - want een 3e plaats - mee. Geweldig toch?

De stand halverwege het seizoen:
De Veluwe 1         5 - 32
De Toekomst 1       5 - 29
Kampenion 2         5 - 28
DTV '84 1           5 - 24
Heino 1             5 - 21
Trias 1             5 - 16

Op zaterdag 3 november gaat team 2 in Dalfsen op bezoek bij DTV ’84 1. Dat team heeft de sterkste speler uit de competitie in het team. Maar daar moeten de drie niet van in de war raken. Tegen de andere twee spelers zijn namelijk punten te pakken.

 

Team 3            Jonathan Dekker, Maurits Koers en Joost Lok
3e klasse        GTC 1, Kampenion 3, NTC Leogang 2 en 3, Smash ’70 3 en TT Zwolle 1

Bij team 3 - het team 4 van vorig seizoen - is Matthijs Lambregtse gestopt. Dat team kwam uit in de 2e klasse en het had zich officieel ook in die klasse gehandhaafd. Jonathan had echter aangegeven liever 3e klasse te spelen. Maurits maakte het niet zo heel veel uit. Maar omdat het team werd aangevuld met Joost Lok - die met zijn team Kampenion 5 kampioen werd in de 5e klasse (!) - leek het ons inderdaad het beste om het team in de 3e klasse in te delen.

En dat is een goede keuze gebleken. Het team presteert goed in die 3e klasse; het staat halverwege het seizoen op een 3e plaats. Er had zelfs meer in gezeten, want het moet tweemaal met slechts twee spelers aantreden. En ‘toevallig’ ook nog eens tegen de twee teams die net boven team 3 staan: Smash ’70 3 en GTC 1. De verschillen zijn gelukkig nog klein, want de achterstand op koploper Smash ’70 3 bedraagt slechts 3 punten.

Als team 3 in de tweede helft van het seizoen gewoon compleet kan aantreden, dan zie ik nog wel (kampioen)kansen voor het team. Maar eigenlijk moeten Jonathan, Joost en Maurits daar helemaal niet mee bezig zijn. Gewoon lekker proberen te ballen en dan aan het eind van het seizoen maar zien op welke plaats je bent geëindigd.

De stand halverwege het seizoen:
Smash '70 (H) 3     5 - 30
GTC 1               5 - 28
Kampenion 3         5 - 27
TT Zwolle 1         5 - 24
NTC Leogang 2       5 - 22
NTC Leogang 3       5 - 19

Op zaterdag 3 november ontvangt team 3 buurman TT Zwolle 1.

 

Team 4             Yoram Eysbroek, Henrico Leusink en Hielke Schilder
4e klasse          Dronten ’74 1, Kampenion 4, Staphorst 3, Torenstad 3, De Veluwe 4 en Zwartsluis 2

Team 4 is (grotendeels) het team dat het afgelopen seizoen kampioen werd in de 5e klasse. Van dat team speelt Joost dit seizoen in team 3 en dat betekende dat Hielke en Yoram met hun tweeën overbleven. Gelukkig wilde Henrico Leusink na enkele seizoenen van afwezigheid wel weer competitie spelen. En natuurlijk schreven wij het team in de 4e klasse in.

Team 4 trof het niet in het begin van het seizoen, want het moest de competitie starten met een uitwedstrijd bij het sterke Staphorst 3 en de week erna ging het in Zutphen op bezoek bij het taaie Torenstad 3. In totaal werden dan ook slechts 3 punten gepakt. Gelukkig gingen de boys daarna beter spelen en … ook meer punten pakken. Dat kwam mede doordat Henrico vanaf wedstrijd 3 ging scoren. Hij moest duidelijk weer even wennen.

Het was - ook gezien de sterke tegenstanders - voor het hele team in het begin even wennen, maar het lijkt erop dat team 4 nu zijn puntjes blijft meepakken.
Voorlopig houdt het in ieder geval Dronten ’74 1 ruim achter zich en dus hoeft het niet bang te zijn voor degradatie. Dat is een geruststellende gedachte.

De stand halverwege het seizoen:
Staphorst 3         5 - 37
De Veluwe 4         5 - 31
Torenstad 3         5 - 30
Zwartsluis 2        5 - 25
Kampenion 4         5 - 19
Dronten '74 1       5 -  8

Op zaterdag 3 november ontvangt team 4 koploper Staphorst 3. Een voordeel heeft het: minder punten pakken dan in de uitwedstrijd is niet mogelijk!

 

Team 5             Eline Boomsma, Sanne van den Broek en Martijn Looman
Startersklasse  Emmeloord 3, Kampenion 5, Smash ’70 4, Staphorst 5 en TT Zwolle 3

We zijn blij dat Kampenion een vijfde team heeft kunnen inschrijven. En mede omdat het team (grotendeels) uit debutanten bestaat. Eline Boomsma en Martijn Looman hebben nog niet eerder competitie gespeeld, terwijl Sanne van den Broek - inderdaad het jongere zusje van Ernst en Jannick - vorig seizoen reserve stond bij team 5.

Maar debutanten of niet, team 5 draait meteen prima mee in de Starterklasse. Zoals wellicht bekend telt een wedstrijd in deze klasse de helft minder partijen dan in de andere klassen, namelijk vijf. Bovendien kan hier 3 tegen 3, 3 tegen 2, 2 tegen 3 en 2 tegen 2 worden gespeeld. Dat biedt wat meer mogelijkheden en met die wetenschap hebben we het team ook ingeschreven.

Team 5 speelde tot nu toe vier wedstrijden. Het won er daarvan drie en het verloor eenmaal - ietwat geflatteerd - van Smash ’70 4. Maar een week erna won het wel heel knap van koploper Staphorst 5. Martijn maakte toen zijn debuut. De jonge dames van team 5 - Eline en Sanne - wonnen precies de helft van hun partijen. Dat is heel knap. Martijn deed eenmaal mee en won zijn beide enkelpartijen. Wat verder opvalt, is dat team 5 alle vier de dubbelpartijen wist te winnen. Driemaal deden de beide jongedames dat - girl power ! - en eenmaal Sanne met Martijn. Dat zijn belangrijke punten.

Halverwege het seizoen is het spannend bovenin. Staphorst 5, Kampenion 5 en Smash ’70 4 staan binnen 3 punten van elkaar. Dat wordt ook een leuke tweede competitiehelft. Veel plezier!

De stand halverwege het seizoen:
Staphorst 5         4 - 14
Kampenion 5         4 - 13
Smash '70 (H) 4     4 - 11
Emmeloord 3         4 -  7
TT Zwolle 3         4 -  5

Op zaterdag 3 november ontvangt team 5 de buren van TT Zwolle 3.

 

Ongeveer halverwege het seizoen kunnen we stellen dat de vijf teams goed presteren. Geen enkel team staat op een degradatieplaats en de teams 2, 3 en 5 doen ‘doodleuk’ bovenin mee. Niet zenuwachtig worden, jongens en meisjes. Houd het plezier in het spelletje vast. Dat is het belangrijkste. Veel plezier en succes!

 

Jan Ringenier,
wedstrijdsecretariaat
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar