FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Er was de afgelopen week geen regulier programma in zowel de landelijke als de afdelingscompetitie. Dat had enerzijds te maken met de najaarsvakantie en anderzijds met de Masters die dit weekend in Leiden worden / werden gehouden. Alleen team 2 kwam in actie. Op verzoek van tegenstander Blauw-Wit 2 werd de onderlinge wedstrijd verzet van vrijdag 19 naar vrijdag 26 oktober. Hier volgt een verslag.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Blauw-Wit 2; uitslag 7 - 3

Thomas Niemeijer, Robin Lieftink en Jordy ten Have tegen Menno Littel, Harry Wanschers en Linsey Preuter
Robin L 3, Jordy 2 en Thomas 2

Halverwege het seizoen ligt team 2 op schema. Het staat op kop en heeft al meer dan 10 punten voorsprong op de achtervolgers. Afgelopen vrijdag kwam nummer voorlaatst Blauw-Wit 2 op bezoek.

Twee weken geleden won team 2 de onderlinge ontmoeting in Almelo met liefst 1 - 9, maar die cijfers waren wat geflatteerd. Zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden, kwam die ruime zege namelijk niet tot stand. Het was dan ook zaak om deze tegenstander geconcentreerd tegemoet te treden.

De start van team 2 was in ieder geval goed. Thomas speelde tegen Menno heel actief en heel dwingend en ook nog eens in een hoog tempo. Menno kreeg eigenlijk nauwelijks de tijd om zijn anti topspin rubber in stelling te brengen. Thomas won eenvoudig in drie games. Robin had het daarna heel lastig tegen Harry die vrije iedere bal aanvalt alsof het zijn laatste actie kan zijn. In de 1e game was Robin kansloos. Daarna kreeg hij steeds meer ballen terug en ging Harry meer fouten maken. Hoewel het bepaald niet eenvoudig ging, won Robin drie games op rij. De verschillen waren klein, maar dat weet binnenkort niemand meer. Jordy had het vervolgens lastig tegen Linsey. Linsey brengt veel ballen terug en vaak met veel backspin. Dan is het zaak om op de juiste bal te komen en dat ging nog te vaak mis. Jordy verloor met 9 - 11 in de 5e game.
In het dubbel bracht team 2 Robin en Thomas achter de tafel en zij namen het op tegen Harry en Menno. Het was goed te zien dat de tegenstanders beter op elkaar ingespeeld waren dan het Kamper duo. Ook hier waren de verschillen niet groot, maar stond het na vier games 1 - 3 in Amelo’s voordeel. Zo stond het weer gelijk: 2 - 2.

Na het dubbel speelde Robin twee games sterk tegen Menno. Hij was zo vast als de Nederlandsche Bank ‘in betere tijden’ en wat Menno ook probeerde, hij kwam er niet langs. En omdat Robin zich ook niet verleiden om ‘gekke dingen’ te doen, won hij de 1e en 2e game vrij eenvoudig. In de 3e game was er meer spanning, maar die wist Robin er met 11 - 9 uit te slepen. Thomas had daarna aanvallend meer dan voldoende in huis - en gelukkig ook meegenomen - om het wat passieve spelletje van Linsey te doorbreken. De 1e game won hij nipt en de 2e ruim. De 3e ging met 7 - 11 naar Linsey, maar in de 4e was het Thomas die met dezelfde cijfers won. Jordy was daarna in vier games net wat sterker dan Harry. Jordy speelt 10x liever tegen actieve spelers als Harry dan tegen een Linsey of een Menno. Heerlijk de snelheid van de ballen van de tegenstander gebruiken en lekker counteren. Zo stond het 5 - 2.

In de achtste partij waren Robin en Linsey behoorlijk aan elkaar gewaagd. Waar Thomas en Jordy snel de aanval kiezen, daar neemt Robin minder risico. Daarnaast is Robin verdedigend / blokkend sterk. En dus mogen we ervan uitgaan - ondergetekende was inmiddels naar huis gegaan - dat het een tactische partij werd. De verschillen waren - als vermeld - klein, maar Robin won wel in drie games waarvan de 2e en 3e nipt. Jordy mocht het toen opnemen tegen Menno van wie hij in Almelo nog verloor. Ook nu ging het bepaald niet van een leien dakje. Hij nam weliswaar een 1 - 0 voorsprong, maar zag Menno de 2e en 3e game winnen. Menno was in de 4e game dichtbij de zege, maar zag Jordy ontsnappen na 17 - 15. In de beslissende game was Jordy ‘los’, of was de pijp bij Menno leeg, of een combinatie van beide. Jordy won in ieder geval met ruime cijfers. In de laatste partij van de avond had Thomas het meer dan lastig tegen Harry. Beiden zijn heel aanvallend ingesteld en ik vermoed dan ook dat er niet al teveel rally’s te zien zijn geweest. Waar Thomas iets meer spin in de ballen legt, daar slaat Harry vlakker en harder. Dat bleek in deze partij het meest effectief; Harry won de beslissende game namelijk met ruim verschil.

Team 2 boekte in mijn ogen met de cijfers 7 - 3 een regelmatige zege op Blauw-Wit 2. Op die uitslag valt ook niet zoveel af te dingen. De gasten wonnen twee van de drie vijfpitters, waarvan één met nipt verschil. Naar wat ik heb begrepen was Blauw-Wit 2 content met de 3 punten.

Na zes wedstrijden heeft team 2 nu een voorsprong van 15 punten (!) op Swift (D) 1. Buurman Bosman/Wezep 1 staat op 16 punten en de andere teams staan op nog grotere afstand. Team 2 kan zich vast gaan opmaken voor de landelijke 3e divisie.

Komende vrijdag komt Swift (D) 1 naar Kampen.

 

Het volledige programma voor komende week ziet er als volgt uit:

Vrijdag 2 november:
Kampenion 2 - Swift (D) 1
Kampenion 3 - Blauw-Wit 1
Kampenion 4 - Heino 1
DTV ’84 3 - Kampenion 5
Batfighters 1 - Kampenion 6
Smash ’70 4 - Kampenion 7
Kampenion 8 - Swift (D) 4
Heino 6 - Kampenion 9
Harderwijk 3 - Kampenion 10
Heino 9 - Kampenion 11

Zaterdag 3 november:
Kampenion 1 - Disnierats 1

Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar