FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 44 kwamen alle elf seniorenteams in actie en het leeuwendeel daarvan - namelijk tien - op de vrijdagavond. Dat komt niet zo vaak voor. Het programma toonde ontmoetingen tegen diverse pittige tegenstanders en dat bleek in de praktijk ook. Zesmaal liep een team tegen een nederlaag aan, driemaal was er een puntendeling en slechts twee teams kwamen tot winst. Ik neem de wedstrijden met je door.

 

2e divisie: Kampenion 1 - Disnierats 1; uitslag 3 - 7

Julian Plette, Gert-Jan de Lange en Ton Ringenier tegen Stefan Heijnis, Sjoerd Bek en Marco Gerritse
Gert-Jan 1, Julian 1 en Ton 1

Team 1 is bezig aan zijn (voorlopig) laatste wedstrijden in de 2e divisie. Nog vier wedstrijden en dan moet het weer in de 3e divisie uitkomen. Maar ik ben ervan overtuigd dat de drie Musketiers wel weer in de 2e divisie terugkeren en zich op termijn weten te handhaven. Maar goed dat is toekomstmuziek. Eerst maar eens luisteren naar de tonen van deze zaterdag.

Team 1 ontving Disnierats 1 uit Hoorn. De uitwedstrijd in Hoorn eindigde in een grote 9 - 1 nederlaag en team 1 was er dan ook op gebrand om ditmaal meer punten te halen. En dat gebeurde al snel.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Julian boekte in de openingspartij een verrassend eenvoudige zege op Stefan. Julian had prima het oog in het vlakke spel van Stefan en won ‘in straight games’. Gert-Jan wist tegen de sterke Sjoerd een 5e game af te dwingen, maar zag die met ruime cijfers naar Sjoerd gaan. Vooral de backhand van Sjoerd was af en toe onnavolgbaar. Ton liet tegenstander Marco - bij een 1 - 1 tussenstand in games - in de 3e game ontsnappen, maar pakte het vervolgens weer goed op en trok de 4e en 5e game met klein verschil naar zich toe.
In het dubbel lieten Gert-Jan en Julian hun tegenspelers Sjoerd en Stefan in de 1e en vooral de 2e game ontsnappen. Zo stond het 0 - 2 waar het tenminste 1 - 1 had moeten staan. In de 3e game toonden de gasten zich duidelijk te sterk.

Drie partijen later stond het 3 - 4. Gert-Jan zette zijn team weer op voorsprong door - net als Julian - tegenstander Stefan te verslaan. Stefan speelt met nauwelijks backspin en topspin en dat is duidelijk wennen. Gert-Jan won uiteindelijk in vier games. Julian speelde daarna tegen Marco - vanaf mijn ‘luie’ stoel gezien - wat te passief om het hem heel moeilijk te kunnen maken. Marco kreeg (daardoor) teveel tijd en wist daar wel raad mee; hij won in drie games. Ton speelde daarna tegen Sjoerd een goede partij, maar kwam in vier games net wat tekort. De verschillen waren niet groot, maar toch had je eigenlijk nooit het gevoel dat Ton de partij kon winnen.

Ook de laatste drie partijen gingen naar de gasten. Gert-Jan kwam tegen Marco te weinig in zijn spel, maar dat is natuurlijk ook de verdienste van zijn tegenstander. Hoe dan ook, Marco sloeg meer forehand winners dan Gert-Jan en dan is het verlies in vier games snel verklaard. Ton pakte tegen Stefan nog wel de 1e game, maar daarna wist hij zich onvoldoende raad met het vlakke spel van zijn tegenstander. Ook ging hij teveel mee in het tempo van Stefan. Ook Ton verloor in vier games. De laatste partij ging tussen Julian en Sjoerd en die partij leek veel op die tussen Gert-Jan en Sjoerd. Na vier games stond het 2 - 2, maar Sjoerd won zijn games eenvoudiger dan Julian. Ook nu nam Sjoerd afstand in de beslissende game.

Team 1 verloor de wedstrijd dus met 3 - 7. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, behaalde het daarmee ook een vrijwel maximaal resultaat. Ton won één vijfpitter met nipt verschil in de beslissende game, terwijl Gert-Jan en Julian hun vijfpitter met ruim verschil in de beslissende game verloren. Beiden zijn overigens de afgelopen week een paar dagen ziek geweest, maar ik weet zo niet of dit nog van invloed is geweest op hun spel / niveau. Vanaf de kant leek dat niet of nauwelijks het geval.

Op zaterdag 17 november as. gaat team 1 op bezoek bij HTC 1 in een wedstrijd met als inzet de 5e plaats.

 

Hoofdklasse: Kampenion 2 - Swift (D) 1: uitslag 7 - 3

Jordy ten Have, Robin Lieftink en Thomas Niemeijer tegen Leon Suijs, Lars van der Zanden en Roy van Bedaf
Robin L 3, Thomas 3 en Jordy 1

Na zes wedstrijden kunnen we concluderen dat team 2 prima op schema ligt. Als koploper heeft het een voorsprong van 15 punten op nummer twee Swift (D) 1. En juist dat team kwam afgelopen vrijdag op bezoek.

Het venijn zat bij deze wedstrijd niet in de staart, maar in het begin. Vanuit Kamper perspectief gezien dan. Ik kan mij voorstellen dat men dit in Deventer juist omgekeerd heeft ervaren. De eerste vier partijen gingen alle over de volle vijf games en het was al over half tien toen de dubbelpartij was afgelopen. Het stond toen 2 - 2. Jordy, die ook al niet helemaal fit was, verloor in de openingspartij met klein verschil in vijf games van Leon; de 5e game was 9 - 11. Robin kwam daarna tegen Lars van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2 om in de beslissende game alsnog afstand te nemen.Thomas had het daarna meer dan lastig tegen Roy. Ook hier moest een 5e game de beslissing brengen en die ging met 11 - 8 naar Thomas.
In het dubbel kwamen Jordy en Robin tegen Leon en Roy nog wel van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2, maar in de beslissende game ontsnapten de gasten na 9 - 11.

Na het dubbel ging het over het algemeen wat sneller. Drie partijen later stond het 4 - 3. Robin had het af en toe lastig tegen Leon, maar wist niettemin ‘in straight games’ te winnen. Jordy moest ditmaal in drie games zijn meerdere erkennen in Roy. De 1e game was nog nipt, maar daarna won Roy tweemaal met ruim verschil. Thomas rekende daarna in drie games vrij gedecideerd af met Lars.

Robin kwam ook in zijn derde partij tegen Roy knap van een 0 - 2 achterstand terug tot 2 - 2 via nipte zeges in de 3e en 4e game. Ook de beslissende game ging nipt naar Robin. Thomas en Leon waren hierna twee games aan elkaar gewaagd: 11 - 9 en 10 - 12. Maar daarna wist Thomas wat meer afstand te nemen en de 3e en 4e game op zijn naam te schrijven. In de laatste partij van de avond was het de beurt aan Jordy en Lars. Jordy wist de 1e en 2e game met nipt verschil te winnen waarna hij in de 3e game meer afstand wist te nemen. Hij voorkwam daarmee dat hij voor het eerst sinds 1824 puntloos bleef in zijn drie enkelpartijen.

Zo boekte team 2 na een moeizame start toch nog een keurige 7 - 3 zege op nummer twee Swift (D) 1. Mede door de ruime 2 - 8 zege van buurman Bosman/Wezep 1 bij De Brug 2 moeten de Deventernaren de Wezepers nu voor laten gaan. De voorsprong van team 2 blijft met 15 punten onveranderd groot. Dat geeft team 2 niet meer uit handen.

Op zaterdag 17 november gaat team 2 op bezoek bij DTV ’84 1.

 

Hoofdklasse: Kampenion 3 - Blauw-Wit 1; uitslag 2 - 8

Gertjan Wessels, Bas de Vries en invaller Ralph Trip tegen Jos Reuvekamp, Raymond Hendriks en Erik Pijper
Bas 1 en Ralph 1; Gertjan 0

Door de goede resultaten in de afgelopen wedstrijden heeft team 3 afstand genomen van de laatste plaats, namelijk 10 punten. Dat is wel zo prettig als je weet dat afgelopen vrijdag koploper Blauw-Wit 1 op bezoek kwam. Dat is een tegenstander die de teams van Kampenion niet bepaald ligt.

En die trend werd afgelopen vrijdag niet doorbroken. Integendeel. Team 3 liep tegen een kansloze nederlaag aan. Na het dubbel stond het al 0 - 4 en de gasten liepen zelfs nog uit naar 0 - 7 voordat team 3 wat terug wist te doen. Bas versloeg tegenstander Erik en daarna was Ralph heel verrassend in vier games (net iets) te sterk voor Jos. In de laatste partij van de avond was Gertjan dan weer kansloos tegen Raymond die deze avond ongeslagen bleef.

Team 3 wist dus slechts 2 puntjes te sprokkelen tegen aanstaand kampioen Blauw-Wit 1. Opvallend is het dat er geen enkele vijfpitter werd gespeeld. Zevenmaal ging een partij in drie games naar de winnaar en zesmaal was dat een speler van Blauw-Wit. Spannend werd het vrijdagavond dus nooit. Geluk bij een ‘ongeluk’ was dat nummer laatst Thibats 1 met dezelfde cijfers verloor (van TT Zwolle 2) waardoor de voorsprong van 10 punten gehandhaafd blijft. En zoals het er nu naar uitziet, degradeert alleen de nummer laatst uit de Hoofdklasse.

Op vrijdag 16 november ontvangt team 3 datzelfde TT Zwolle 2.

 

Promotieklasse: Kampenion 4 - Heino 1; uitslag 2 - 8

Danny Bruins, Hans de Vries en Nick Kuipers tegen Jordi Mulder, Thom van den Eijkel en Arnout Kok
Danny 1 en Nick 1; Hans 0

Team 4 heeft in de afgelopen wedstrijden afstand genomen van de plaatsen 5 en 6. Het kon dan ook met vertrouwen de laatste vier wedstrijden tegemoet treden. Afgelopen vrijdag te beginnen met die tegen Heino 1.

De wedstrijd kende veel parallellen met de wedstrijd Kampenion 2 - Blauw-Wit 1 op de tafel ernaast. Ook hier waren de bezoekers te sterk en ook hier stond het na het dubbel 0 - 4. Hier kwamen de Kampenaren echter ‘al’ in de zevende partij op het wedstrijdformulier. Nick wist Thom in vier games te verslaan. De partijen 8 en 9 gingen vervolgens nipt in vijf games naar de gasten waardoor het 1 - 8 stond. Danny wist de eindstand in de laatste partij een ietwat draaglijker aanzien te geven door - net als Nick - in vier games Thom te verslaan.

Voor team 4 had er wel een puntje meer in gezeten, maar goed. De 2 - 8 nederlaag is er één met duidelijke cijfers. Gelukkig voor team 4 liepen de nummers 5 (Rijssen 1) en 6 (Smash ’70 2) niet of nauwelijks in. Team 4 heeft nog een voorsprong van 10 punten op beide teams.

Op vrijdag 16 november gaat team 4 op bezoek bij Smash ’70 2. Als team 4 in Hattem niet verliest, moet het zich in de resterende twee wedstrijden in definitieve veiligheid kunnen spelen.

 

2e klasse: DTV ’84 3 - Kampenion 5; uitslag 5 - 5

Robin Makkink, Simon van der Woude en Sebastian Holzapfel tegen Jery Wormmeester, Arjan ten Kate en Jos van der Vegt
Robin M 2, Sebastian 2 en Simon 1

Team 5 is al weken met GTC 1 en Vined 1 in een strijd verwikkeld om plaats 1. In de laatste wedstrijd deed het goede zaken door concurrent Vined 1 in Heerde met 3 - 7 te verslaan. GTC 1 was echter de lachende derde. Afgelopen vrijdag ging team 5 op bezoek bij nummer laatst DTV ’84 3 in Dalfsen. De thuiswedstrijd leverde destijds een (geflatteerde) 10 - 0 zege op. Maar de ene (onderlinge) wedstrijd is de andere niet. O ja, GTC 1 ging donderdagavond al op bezoek bij Vined 1 in Heerde. Die uitslag was op vrijdagavond nog niet bekend. Niet iedereen is zo open en snel met het verwerken van wedstrijden …

Team 5 speelde een moeizame wedstrijd in Dalfsen en dat kwam grotendeels door de jonge Jery aan Dalfser kant. Waar hij in Kampen zijn drie wedstrijden nog verloor, daar was hij ditmaal een (te) groot ‘sta in de weg’. En dat verwacht je toch eerder van de boomlange Jos (knipoog). Jery won zijn drie enkelpartijen en had ook nog eens een behoorlijk aandeel in de winst in het dubbel; samen met Jos versloeg hij Robin en Sebastian in vijf games.

Na het dubbel stond het 2 - 2. Na het dubbel speelden beide teams ‘haasje-over’. Via 2 - 3, 4 - 3 en 4 - 5 werd het uiteindelijk 5 - 5. En het wedstrijdformulier overziend moet ik constateren dat die puntendeling voor DTV ’84 3 niet gestolen is. Daarmee laat team 5 dure punten liggen tegen de nummer laatst. Pas deze zondag werd duidelijk dat de wedstrijd Vined 1 - GTC 1 in 6 - 4 is geëindigd. Daardoor is de spanning bovenin weer wat toegenomen. Zie hieronder.
GTC 1            7 - 43
Kampenion 5      7 - 42
Vined 1          7 - 39

Dit in de wetenschap dat Vined de beide concurrenten al 2x heeft ontmoet en dat Kampenion 5 en GTC 1 elkaar nog een keer in Kampen ontmoeten. Dat worden nog spannende weken.

Op vrijdag 16 november krijgt team 5 weer een lastige uitwedstrijd te verwerken. Het gaat dan op bezoek bij Harderwijk 1.

 

2e klasse: Batfighters 1 - Kampenion 6; uitslag 4 - 6

Dick Hoekman, Jackie van der Meulen en Guido Wessels tegen Hettie Kamphorst, Gerrit Ruijter en Arjen Koops
Jackie 3, Dick 2 en dubbel 1; Guido 0

Team 6 is na zes wedstrijden koploper en het heeft 4 punten voorsprong op nummer 2 De Brug 5. Afgelopen vrijdag stond het voor de lastige uitwedstrijd tegen Batfighters 1. Omdat Jomar Schilder ‘materiaalproblemen’ had, speelde Jackie in zijn plaats en dat pakte - met alle respect voor Jomar - ’niet verkeerd’ uit.

Na het dubbel stond team 6 op een 1 - 3 voorsprong. Dick (tegen Hettie) en Jackie (tegen Gerrit) wonnen hun partijen overtuigend, maar Guido was kansloos tegen ‘noppie’ Arjen die dit seizoen weer vaker voor Batfighters in actie komt nu het 2e klasse speelt. In het dubbel versloegen Dick en Jackie in een wisselvallige partij Hettie en Arjen in vijf games.

Na het dubbel wist Guido, die wat last van zijn arm had, zijn niveau helaas niet of nauwelijks te verhogen. Hij verloor zijn twee resterende partijen. Dick versloeg Gerrit in vijf games, maar was kansloos tegen Arjen. Jackie en Arjen zorgden voor de spannendste partij van de avond. Het begin was van beide kanten wat wisselvallig, maar daarna waren beiden steeds meer aan elkaar gewaagd: 5 - 11, 11 - 5, 4 - 11 en 11 - 8. De beslissende 5e game was de spannendste en het was uiteindelijk Jackie die na 11 - 13 de gelukkigste was. In de laatste partij van de avond versloeg Jackie tegenstander Hettie in vier games.

Zo boekte team 6 een zwaarbevochten 4 - 6 zege op Batfighters 1. Het behaalde daarmee ook een maximaal resultaat. Het won de drie vijfpitters waarvan één - die tussen Jackie en Arjen - met nipt verschil.

De feestvreugde werd achteraf nog wat vergroot toen bekend werd dat achtervolger De Brug 5 de punten had gedeeld met plaatsgenoot De Veluwe 4 waardoor team 6 zelfs nog een puntje is uitgelopen. Het heeft dan ook nog steeds de beste papieren voor de titel.

Op vrijdag 16 november ontvangt team 6 Trias 5.

 

2e klasse: Smash ’70 4 - Kampenion 7; uitslag 7 - 3

Sietse Wagteveld, invaller Jan Ringenier en Marijke van Egmond tegen Ivo Tijssen, Joop van Weeghel en Bert Mensink
Marijke 2 en Jan R 1; Sietse 0

Team 7 staat al enkele weken laatste, maar het wist in de afgelopen twee wedstrijden heel knap 9 punten te pakken tegen koploper DTV ’84 2. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij een andere sterke tegenstander: Smash ’70 4. Dat team is zelfs nog wat sterker geworden doordat Joop van Weeghel - voorheen bij team 3 in de 1e klasse - is toegevoegd.

De praktijk bleek met de theorie overeen te komen, want team 7 kwam aanvankelijk niet of nauwelijks in het stuk voor. Na het dubbel stond het 4 - 0 en daar viel niets op af te dingen. De vier partijen gingen (vrij) overtuigend naar Smash ’70 4.

Na het dubbel bood Sietse tegenstander Joop goed partij, maar laatstgenoemde won niettemin in drie games. Marijke zette haar team daarna op het wedstrijdformulier. Zij speelde tegen Ivo een meer dan puike partij en gaf haar tegenstander geen kans. En dat gaf Ivo na afloop ook volmondig toe. Waar zij ‘in het verleden’ aanvallend bij de 3e of 4e bal een fout maakte, daar bleef zij in deze partij aanvallend zelfs 6 á 7 maal achter elkaar foutloos. Marijke won ‘in straight games’. Chapeau! Jan verloor hierna ‘zoals mocht worden verwacht’ in vier games van Bert. Bert heeft meer in huis en zolang hij dat meeneemt, is Jan vrijwel kansloos.

In de laatste drie partijen deed team 7 dan toch nog wat terug. Eerst was Marijke twee games volmaakt kansloos tegen Joop: 3 - 11 en 2 - 11. En waar iedereen rekening hield met een snelle 0 - 3 nederlaag, daar stribbelde Marijke plotseling tegen. Zij won de 3e game met 7 - 11 en daarna de 4e met 8 - 11. De 5e game ging vrij gelijk op al stond Joop meestal aan de goede kant van de score. Hij had op 10 - 8 twee wedstrijdpunten, maar Marijke wist die knap met risicovol spel weg te werken en de game - en daarmee de partij - nog met 10 - 12 te winnen. Wat een partij. Sietse moest daarna tegenstander Bert feliciteren na drie games, al stond hij zeker niet slecht te spelen. In de laatste partij van de avond kwam Jan tegen Ivo knap van een 1 - 2 achterstand terug om vervolgens de 4e en 5e game toch nog vrij eenvoudig te winnen.

Zo verloor team 7 met 7 - 3 van Smash ’70 4 en het behaalde daarmee een vrijwel maximaal resultaat. Het won namelijk de twee gespeelde vijfpitters waarbij Marijke tegen Joop ook nog eens uit geslagen positie terugkwam en Jan tegen Ivo een 1- 2 achterstand in games wist om te buigen in een 3 - 2 zege.

Op vrijdag 16 november ontvangt team 7 Heino 4.

 

2e klasse: Kampenion 8 - Swift (D) 4; uitslag 5 - 5

Roelard Bos, Djengis van Nek en Simone Lieftink tegen Arjan Timmermans, Roy Ligt en Jaco Mol
Djengis 2, Roelard 2 en Simone 1

Team 8 draait als debutant goed mee in de 2e klasse. Het verloor in zes wedstrijden eenmaal (maar wel met maximale cijfers), speelde driemaal gelijk en het won tweemaal. Bij de 10 - 0 zeperd speelde het overigens met twee invallers uit een lagere klasse. Na zes wedstrijden heeft het een marge van 8 punten opgebouwd op plaats 5 die door Overa 1 wordt ingenomen. Afgelopen vrijdag kwam Swift (D) 4 op bezoek. De uitwedstrijd eindigde destijds in 5 - 5.

Na het dubbel stond het 1 - 3 voor Swift (D) 4. Roelard verloor in een close partij met 8 - 11 in de 5e game van Arjan, Djengis versloeg Roy in vier games en Simone moest in drie games haar meerdere erkennen in de sterke Jaco.
In het dubbel verloren Simone en Roelard in vier games van Arjan en Jaco.

De drie partijen na het dubbel gingen alle naar team 8. Djengis werkte tegen Arjan een 0 - 2 achterstand in games weg om vervolgens toch nog eenvoudig in vijf games te winnen. Roelard boekte hierna een keurige zege op de sterke Jaco die in de 2e klasse niet zoveel partijen verliest. De verschillen waren klein, maar het was Roelard die heel knap in drie games won. Simone was vervolgens in vier games net ietsje sterker dan Roy en boekte aldus haar eerste zege van het seizoen. Ze hikte daar al enkele keren tegenaan, maar nu was het dan zover. Zo stond het 4 - 3 voor team 8.

Net als in Deventer had Djengis ook ditmaal niet heel veel in te brengen tegen Jaco die dan ook in drie games won. Simone en Arjan waren twee games aan elkaar gewaagd, maar daarna wist Arjan wat meer afstand te nemen en in vier games te winnen. In de laatste partij van de avond stelde Roelard de puntendeling veilig door Roy in drie games - waarvan twee met nipt verschil - te verslaan.

Zo deelden beide teams dit seizoen voor de tweede maal de punten. Team 8 liep daarmee zelfs nog een puntje uit op Overa 1, want dat verloor met 6 - 4 bij nummer laatst Smash ’70 6. En ondergetekende was daar zelf getuige van, want die wedstrijd werd op de tafel naast Smash ’70 4 - Kampenion 7 gespeeld.

Op maandag 12 november gaat team 8 op bezoek bij aanstaand kampioen Warnsveld 1.

 

3e klasse: Heino 6 - Kampenion 9; uitslag 5 - 5

Jan de Vries, Jarno van den Heuvel en Bertil Oving tegen Frans Willemsen, Peggy van Gurp en Sip Hartman
Jan de V 2, Jarno 2 en Bertil 1

Team 9 lijkt als debutant na één seizoen al weer een stapje terug te moeten doen. Na zes wedstrijden staat het laatste en de achterstand op de ‘veilige’ 4e plaats bedraagt 6 punten. Die 4e plaats wordt bezet door Heino 6 en dat was afgelopen vrijdagavond de tegenstander. Wilde team 9 de kans op handhaving wat vergroten, dan moest in ieder geval worden gewonnen.

Welnu, Jan wist weliswaar de openingspartij overtuigend van Frans te winnen, maar daarna gingen vier partijen op rij naar Heino 6. Jarno verloor in vier games van Peggy en Bertil in evenveel games van Sip.
In het dubbel kwamen Jan en Jarno tegen Peggy en Frans nog wel terug van 1 - 2 naar 2 - 2, maar zij zagen de tegenstanders in de beslissende game afstand nemen.

Na het dubbel moest Jan zijn meerdere erkennen in de sterk spelende Peggy die ‘in straight games’ won. Daarna kwam team 9 nog wel terug in de wedstrijd. Bertil versloeg Frans in drie games, terwijl Jarno in vier games net wat sterker was dan Sip. Zo stond het 4 - 3.

Ook Bertil moest zich gewonnen geven tegen Peggy die deze avond vrij eenvoudig ongeslagen bleef. Bertil won nog wel de 1e game, maar daarna ging Peggy erop en erover. Zo stond het dus 5 - 3 voor Heino 6 en was een Kamper zege niet meer mogelijk. Jan boekte hierna een overtuigende driegames zege op Sip: hij stond in totaal slechts 9 punten af. Ik vermoed dat zijn tegenstander na de wedstrijd zijn naam eer aan deed. In de laatste partij van de avond had Jarno het lastig tegen Frans. Daar leek het aanvankelijk nog niet direct op, want Jarno won zowel de 1e als de 2e game zij het met nipt verschil. Frans sleepte de 3e game er echter met 16 - 14 uit en won ook de 4e game. In de beslissende game was het toch Jarno die aan het langste eind trok.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 5 - 5. En daarmee schiet team 9 eigenlijk niets op, omdat de afstand van 6 punten in stand bleef.

Op vrijdag 16 november ontvangt team 9 Vined 2.

 

4e klasse: Harderwijk 3 - Kampenion 10; uitslag 7 - 3

Martijn Haanappel, Jannick van den Broek en Ernst van den Broek tegen Pieter Berkelaar, Joep van den Berg en Anne Kooistra; Rob Nijland kwam alleen in het dubbel uit
Jannick 2 en Ernst 1; Martijn 0

Debutant team 10 is bezig aan een vrij aardig seizoen. Vier teams staan bovenin dicht bij elkaar en team 10 is er daar één van. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij koploper Harderwijk 3.

Het werd een heel moeizaam avondje voor team 10. Mogelijk ligt de Veluwse grond de Kampenaren niet, want ook in Nunspeet al kreeg het billenkoek. Zo erg werd het ditmaal niet, al zag het daar enige tijd wel naar uit.

Na het dubbel stond het 4 - 0 voor de koploper. Een 4 - 0 achterstand voor een Kamper team zagen we helaas te vaak deze week. Martijn kwam tegen Pieter sneu weg na 15 - 13 in de beslissende 5e game. Jannick (van Joep) en Ernst (van Anne) verloren hun partij in vier games. En ook in het dubbel verloren de broers Ernst en Jannick in vier games van Anne en Rob.

Toen Martijn na het dubbel ‘in straight games’ van Joep verloor, pakten donkere wolken zich samen boven de Kampenaren op die Veluwse grond. Ernst zette zijn team daarna op het wedstrijdformulier door Pieter in vijf games te verslaan. Jannick had hierna vrij goed het oog in het materiaal en spel van Anne. Hij kwam nog wel met 2 - 1 achter, maar wist de 4e en 5e game heel knap te winnen. Waar het trainen tegen de toen met noppen spelende Jomar al niet goed voor is. Zo stond het 5 - 2.

Ernst (in vier games) en Martijn (in drie games) verloren vervolgens van respectievelijk Joep en Anne waarna Jannick - opnieuw in vijf games - net wat sterker was dan Pieter. Pas in de beslissende 5e game wist hij wat afstand te nemen.

Team 10 leed dus een 7 - 3 nederlaag bij koploper Harderwijk 3. Veel meer zat er ook niet in, want het won drie van de vier vijfpitters. De rol van team 10 in de strijd om de titel lijkt nu vrijwel uitgespeeld. Het moet zelfs nog ‘even vol aan de bak’ om nummer vijf Emmeloord 3 op afstand te houden.

Op vrijdag 16 november komt datzelfde Emmeloord 3 naar Kampen. Wellicht dat team 10 dan definitief afstand weet te nemen.

 

5e klasse: Heino 9 - Kampenion 11; uitslag 8 - 2

Gerard Wessels, Henny Boxman en Alice Ringenier tegen Wesley Freriks, Frank Bom en Iwan Oosterlaar
Alice 1 en Henny 1; Gerard W 0

Team 11 staat al weken op een 2e plaats achter koploper Heino 9. Afgelopen vrijdag ontmoetten beide teams elkaar in Heino. Wilde team 11 nog aanspraken maken op de titel, dan moest er gewonnen worden.

Welnu, die zege zat er vrijdagavond niet in. Nee, de verschillen waren niet heel groot - zeker in de eerste vijf partijen niet - maar de spelers aan Heinose kant waren net wat doortastender, slagvaardiger zo je wilt. Na vijf partijen stond het 4 - 1, maar dat had ook 3 - 2 of 2 - 3 kunnen zijn. Gerard en Henny verloren hun eerste partij in vier games van respectievelijk Wesley en Frank, terwijl Alice tegen Iwan knap van een 2 - 0 achterstand terugkwam om de partij nog in vijf games naar zich toe te trekken.
In het dubbel namen Gerard en Henny tegen Frank en Wesley een 1 - 2 voorsprong, maar zij wisten die niet te verzilveren. De gastheren kwamen terug tot 2 - 2 en waren in de beslissende game de gelukkigsten na 12 - 10. Na het dubbel verloor Gerard met 11 - 9 in de beslissende 5e game van Frank en toen stond het dus 4 - 1.

Daarmee hadden de teams - zo bleek achteraf - de spannendste partijen ook wel achter de rug, want tot een vijfpitter kwam het niet meer. Aan Kamper kant wist alleen Henny nog een keer tot winst te komen; hij versloeg Iwan ‘in straight games’. De andere vier partijen gingen in vier games naar Heino 9.

Zo leed team 11 een duidelijke 8 - 2 nederlaag bij koploper Heino 9 dat daarmee für ein Vorentscheidung sorgte. Das kann man wohl sagen nun die Salländer 10 Punkte Vorsprong genommen haben. Maar de spelers van team 11 slapen daar prima om. Beter leuk bovenin de 5e klasse meeballen dan ‘geveegd worden’ in de 4e. Ik kan me er iets bij voorstellen. Kampen heeft genoeg bezems.

Op dinsdag 13 november ontvangt team 11 Hoonhorst 2.

 

De competitie gaat nu de beslissende fase in. Sommige teams strijden voor de titel en andere voor handhaving. Weer andere zijn al vrijwel zeker van de titel, handhaving of zelfs degradatie. We blijven het volgen. Komend weekend hoop ik mij weer te melden.

 

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,
wss Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar