Op zaterdag 15 december werd in Emmeloord het 45ste (!) Poldertoernooi gehouden. Velen wilden tussen de najaars- en de voorjaarscompetitie het ritme vasthouden en zo ook acht Kampenionners cq. spelers die onder de naam van Kampenion meededen. Het werd een vrij succesvol toernooi, zeker gezien het beperkte aantal ‘Kamper’ deelnemers.

In de hoogste categorie C/D had Kampenion in het enkelspel met Ivan Hollander, Robin Lieftink, Thomas Niemeijer, Julian Plette en Ton Ringenier vijf ijzers in het vuur. Daarvan wist alleen Robin zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Ivan en Ton troffen elkaar in de kwartfinale en het was Ivan die vrij overtuigend won. Thomas vond zijn waterloo ook in die kwartfinale. In de halve finale werden Ivan en Julian aan elkaar gekoppeld en hier was het Julian die na een spannende partij in vier games won. In de finale trof Julian de sterke Bart van der Zanden (Trias) en beiden maakten er een mooie en spannende partij van. Een 5e game moest de beslissing brengen en daarin bleek Bart slagvaardiger. Niettemin een keurige 2e plaats voor Julian en een 3e plaats voor Ivan.

In de categorie E deed Gerard Palland mee en vooral onder de Olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Gerard was al blij dat hij kon meedoen. Hij heeft weer de nodige ritme kunnen opdoen. Steven Peter IJkema - die zaterdag onder de naam van Kampenion speelde vanwege het dubbel met Julian - verloor in de finale van de Bulgaarse Emmeloorder speler Nedelchev. Een nette 2e plaats dus voor Steven Peter. Ik vermoed dat Emmeloord komend seizoen veel plezier gaat beleven van the Bulgarian surprise.

In de categorie F plaatste Jan Ringenier zich als 2e voor de vervolgronde. Hij versloeg Jos de Munnik (TT Zwolle) op het nippertje in de 5e game en was in een ook al spannende partij oud-teamgenoot Peter Mourits (Dronten ‘74) in vier games nipt de baas. In de halve finale nam diens teamgenoot Rick Holwerda op een zoete manier wraak: Jan verloor met driemaal 8 - 11. Niettemin een keurige 3e plaats.

In het dubbelspel deden de Kampenionners in de hoogste C/D-klasse ook van zich spreken. De koppels Ivan en Thomas en Robin en Ton wisten zich voor de finale te plaatsen en daarin toonden Ivan en Thomas zich de beteren. Robin en Ton hadden in de poule o.a. Julian en Steven Peter verslagen. Maar een 1e en 2e plaats dus voor Kampenion in de C/D-categorie. Op zich niet zo verwonderlijk natuurlijk als je kijkt naar het niveau waarop het 1e en 2e seniorenteam komend seizoen acteren.

In de E-categorie werden Gerard en Jan op onderling resultaat uitgeschakeld. Zij kwamen in een heel sterke poule uit, want de nummers 1 Paul Feenstra en Nedelchec (Emmeloord) en 2 Bart en Cedric Oliva (Argus) in de poule speelden later de finale tegen elkaar die door vader en zoon Oliva werd gewonnen waar zij in de poule nog in drie games verloren.

Het was een leuk en nuttig toernooi. De spelers hebben het ritme of wat kunnen terugvinden (Gerard) of vast kunnen houden. Complimenten aan de organisatie voor de wijze waarop het toernooi is georganiseerd.

Met sportieve groet,

Jan Ringenier,

wss Kampenion