FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


De jeugdcompetitie gaat officieel op zaterdag 12 september as. van start. Maar omdat op die dag bij Kampenion in het kader van de Mini Olympiade een internationaal tafeltennistoernooi op het programma staat, kwamen 5 van de 7 teams al op zaterdag 5 september in actie. Team 2 ontvangt vrijdagavond 11 september Leogang 1 en team 1 speelt ‘gewoon’ op zaterdag 12 september omdat voor de wedstrijd tegen TTCV Herwaarden 1 niet zo gemakkelijk een andere datum kon worden gevonden.

De resultaten van de vijf teams die in actie kwamen, waren wisselend. De beide 1ste klasteams kwamen tot winst, maar de overige drie teams leden nederlagen. Hoewel ik vanwege vreugdevolle familieomstandigheden slechts een uurtje in sporthal De Maten aanwezig kon zijn, volgt hierna een overzicht van de vijf wedstrijden.

1e klasse Kampenion 3  - Hoonhorst 2   6 – 4
Cristian van Eeden 3x, Anja Ringenier 1x, Mattias Beimers 1x en dubbel 1x

Vooraf was het de vraag hoe de spelers zich zouden houden in die eerste competitiewedstrijd tegen Hoonhorst 2. Anja (knie) en Cristian (enkel) waren namelijk niet blessurevrij. Maar ja, met een driepersoonsteam heb je niet zoveel mogelijkheden. En daarom begonnen zij toch maar aan de wedstrijd. En het resultaat was niet zo gek. Team 3 won de wedstrijd nipt: 6 – 4. Cristian bleef keurig ongeslagen, terwijl Anja en Mattias ieder één puntje pakten. Het zesde punt kwam op naam van het dubbel (Cristian/Mattias). Al met al een bevredigende start van de competitie. Net als team 3 (toen team 4) eindigde Hoonhorst 2 het afgelopen seizoen als 4e in de 1e klasse. Wat dat betreft was deze wedstrijd dus een aardige graadmeter.


1e klasse Kampenion 4  - Effekt ’74 2    8 – 2
Guido Wessels 3, Pascal Bruins 2, Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1

Natuurlijk waren we ook benieuwd naar het 1e klassedebuut van Gert-Jan en Guido. En hoe zou Pascal zich in de eerste wedstrijd in een ander team houden. Welnu, dat ging allemaal prima. Gert-Jan (3) en Guido (2) wonnen samen – inclusief het dubbel – 6 van de 7 partijen waarbij zij in actie kwamen. En Pascal voegde daar twee punten aan toe. Aldus boekte team 4 een ruime en prima overwinning: 8 – 2. Was de tegenstander dan zo ‘slecht’? Helemaal niet. De broers M. en R. Sproates bleken sterke spelers te zijn. T. Groeneveld was wat minder sterk. Maar de drie partijen die ik heb gezien, waren van een behoorlijk niveau. En als ik het wedstrijdformulier bekijk, dan was er ook in de rest van de partijen de nodige strijd te zien. Alle vier partijen die in vijven moesten worden beslist, gingen naar team 4. En dat is knap. Verder heb ik al snel gezien dat het met de teamspirit ook wel goed zit. Een vliegende start van team 4 dus.


3e klasse Swift (D) 6   - Kampenion 5   6 – 4
Bertin Bos 2, Renate Scheper 1 en dubbel 1; Albert Hoeve 0

Team 5 startte de competitie met een uitwedstrijd tegen Swift (D) 6 in Deventer. Fijn dat Swift wilde meewerken aan het verzoek om de wedstrijd een week te vervroegen; hartelijk dank! Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Weliswaar werd er maar één vijfpitter gespeeld – direct de eerste partij – maar qua scoreverloop ging de wedstrijd gelijk op. Helaas gingen bij een stand van 4 – 4 de beide laatste punten naar Swift waardoor team 5 een nipte nederlaag leed: 6 – 4. Bertin, vorig seizoen nog 4e klasse, pakte twee punten en Renate één. Jammer was het dat Albert nog geen spelritme had, anders had hij vast ook een partij gewonnen. Gelukkig won hij met Renate wel het dubbel. Al met al een competitiestart die perspectief biedt, zeker als Albert weer in zijn ritme zit.


4e klasse Kampenion 6  - TT Zwolle 11    4 – 6
Niek ten Brinke 2, Danny Bruins 1 en Lars van Dijk 1

Team 6 ontving in de eerste wedstrijd de buren van TT Zwolle 11. De spelers van Zwolle speelden het afgelopen seizoen alle rond de 50% en dus was deze wedstrijd een mooie graadmeter om te zien waar Danny, Lars en Niek zouden staan. Hoewel ik maar drie partijen heb kunnen zien, kan ik met een blik op het wedstrijdformulier ‘zeggen’ dat team 6 goed overeind bleef. Kopman Niek pakte twee punten, terwijl Danny en Lars ieder één puntje pakten. Beiden kwamen overigens aardig in de buurt van een tweede zege, maar moesten hun tegenstander na de vijfde game feliciteren. Maar Lars (pas zijn tweede competitie) en Danny (vorig seizoen wp-klasse) komen er wel. Een nipte nederlaag dus voor team 6 bij de start van de competitie, maar wel een nederlaag die perspectief biedt.


5e klasse Staphorst 1   - Kampenion 7   9 – 1
Remco Stremmelaar 1; Matthieu van den Berg 0 en Ruud van de Kerkhof 0

Net als team 5 startte team 7 de competitie met een uitwedstrijd en wel in en tegen Staphorst. Ook Staphorst bedank ik vriendelijk voor het feit dat zij wilden meewerken aan het verzetten van de wedstrijd van zaterdag 12 naar zaterdag 5 september. Overigens zou de wedstrijd door een misverstand zelfs nog bijna niet kunnen worden gespeeld, maar gelukkig kwam het allemaal op het nippertje goed. In de wedstrijd tussen beide teams kon je goed zien hoe snel spelers vooruitgang kunnen boeken. De spelers van Staphorst begonnen aan hun tweede competitie, terwijl Remco en Ruud van Kampenion 7 hun debuut maakten. Alleen Matthieu speelt al wat langer. Matthieu, Remco en Ruud boden dapper tegenstand, maar konden niet voorkomen dat bijna alle te verdelen punten naar Staphorst gingen. Team 7 verloor met 9 – 1. Maar dat is helemaal niet erg. Zo’n eerste seizoen is het zaak om plezier te hebben en houden in het spelletje en om veel te leren. En aan de spelers van Staphorst kun je zien hoe snel het kan gaan. Dus niet getreurd; op zaterdag 19 september liggen er al weer nieuwe kansen!

Ik bedank Ralph Trip, Jordy ten Have en Gertjan Wessels voor het feit dat zij deze zaterdagmiddag de honneurs qua barbezetting en zaalwacht hebben waargenomen. Daardoor konden de wedstrijden en 'alles daar omheen' probleemloos doorgang vinden!

Op zaterdag 12 september is er dus het internationale toernooi in het kader van de Mini Olympiade tussen sporters van Kampen en zijn partnersteden Meinerzhagen, Pápa en Soest. Helaas hebben alleen Meinerzhagen en Pápa tafeltennissers afgevaardigd; ieder vijf. Maar is niet alle begin moeilijk? Ik ben ervan overtuigd dat een tweede editie van de Kamper Mini Olympiade meer buitenlandse deelname te zien geeft.
Het toernooi is zo opgezet dat bijna alle deelnemers ongeveer evenveel wedstrijden spelen.
Ik hoop aan het eind van komend weekend verslag te doen van het tafeltennistoernooi.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar