FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 37 kwamen slechts twee jeugdteams in actie. Team 1 deelde op zaterdag 12 september met tegenstander TTCV/Van Herwaarden 1 de punten – wat gezien de omstandigheden een prima resultaat is – en team 2 versloeg al op vrijdagavond 11 september Leogang 1 met ruime cijfers.lanA  Kampenion 1   - TTCV/van Herwaarden 1   5 – 5
Gertjan Wessels 2, Lars van der Zanden 2 en dubbel 1; (inv.) Cristian van Eeden 0

Ongeveer twee weken voordat de eerste competitiewedstrijd zou worden gespeeld, kreeg team 1 al een domper te verwerken toen Ivan Hollander als keeper tijdens een potje voetbal zijn knie blesseerde. Hoewel hij pas komende week duidelijkheid denkt te krijgen over de aangerichte schade, was al wel duidelijk dat de kans vrij groot is dat hij een aantal wedstrijden moet missen. En dat is natuurlijk een grote tegenslag als je nagaat dat de nodige moeite is gedaan om team 1 komend seizoen met een vrij sterk team de competitie in landelijk A te laten ingaan. Heel spijtig. In de wedstrijd van vandaag zou Cristian van Eeden (team 3/1e klasse) Ivan vervangen. En wat natuurlijk ook niet onvermeld mag blijven, is het feit dat Lars van der Zanden zijn debuut voor Kampenion 1 maakte. De gasten speelden met de broers Jordi (x) en Timo Welten (y) en Rens Mecking (z). Het werd een leuke en spannende wedstrijd. Omdat ik mijn aandacht vooral richtte op het tafeltennistoernooi in het kader van de Mini Olympiade en de hal ook al eerder moest verlaten vanwege de afsluitende barbecue (zie elders op de website), heb ik niet heel veel van de wedstrijd meegekregen. Ik verliet de hal bij een 3 – 4 achterstand voor team 1. Gertjan en Lars hadden een partij gewonnen en verloren en hadden samen heel knap ook het dubbel gepakt. Heel knap, omdat beiden niet alleen nog nooit samen hadden gespeeld, maar elkaars speltype zelfs niet eens kenden. Cristian verloor zijn beide partijen, maar hoeft zich daarvoor niet te schamen. Hij balde prima mee op een niveau dat vier klassen hoger is dan de klasse waarin hij met zijn eigen team uitkomt: 1e klasse afdeling Oost. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd nog in 5 – 5, omdat Lars en Gertjan ieder hun slotpartij wisten te winnen; Cristian verloor ook zijn derde partij. Gezien de omstandigheden – blessure Ivan / invallen Cristian – mogen wij zeer tevreden zijn met het gelijke spel. Achteraf hoorden wij dat dit team vorig seizoen als Flash 2 als tweede was geëindigd in groep 4 van landelijk A. Een blik op de percentagelijst van het afgelopen seizoen wijst uit dat de drie spelers van vandaag toen 'geen verkeerde percentages' hebben behaald. Dit in aanmerking nemende is de uitslag zelfs een prima resultaat. Ook het debuut van Lars in landelijk A mag er zijn. Direct ‘even’ twee partijen winnen, is knap. Complimenten aan Cristian, Gertjan en Lars. Verder bedank ik Sebastiaan die de jongens coachte en met succes dus. As. zaterdag speelt team 1 in Etten-Leur tegen Tanaka 1. Dan treedt het vrijwel zeker weer met een invaller aan.

Hfdkl  Kampenion 2   - Leogang 1     7 – 3
Robin Makkink 3, Danny Visscher 3, Chiel ten Brinke 1 en dubbel 1


Op verzoek van tegenstander Leogang 1 werd de wedstrijd Kampenion 2 – Leogang 1 uitgesteld van zaterdag 5 september naar vrijdag 11 september. Het team van Leogang is een ‘oude bekende’ voor de spelers van team 2; het bestaat uit de broers Ben en Johan van der Zwan en Mark Dollekamp. Team 2 ging prima van start. Robin, Chiel en Danny wonnen allen een hun eerste wedstrijd en bovendien wonnen Chiel en Danny samen ook het dubbel. Chiel was vervolgens kansloos tegen Johan van der Zwan, maar Robin en Danny zetten team 2 op een prachtige 6 – 1 voorsprong. Nadat Chiel ook verloor van Mark Dollekamp, stelden Danny en Robin de ruime 8 – 2 overwinning veilig. Dat is een prima uitslag. De drie partijen die over vijf games moesten worden beslist, gingen alle naar team 2. Verder is Leogang een team dat team 2 onder zich moet kunnen houden. Maar het is geen team dat je heel makkelijk opzij zet. Een prima start voor team 2 dus. Helaas is ook de tweede wedstrijd van team 2 – op verzoek van de tegenstander – uitgesteld. De wedstrijd Kampenion 2 – Hoonhorst 1 van zaterdag 19 september wordt pas gespeeld op vrijdag 2 oktober as.

Goede resultaten dus voor de teams 1 en 2 in hun eerste competitiewedstrijd. Hopelijk weten de teams dit straks een goed vervolg te geven.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar