FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Van de acht teams van Kampenion, speelden er deze week maar vijf. De trieste reden hiervoor, was het overlijden van medeoprichter, oud-bestuurslid en erelid Wim de Haas van Smash '70. Hierdoor kwamen alle wedstrijden van en tegen de teams uit Hattem te vervallen. En omdat Kampenion 3,4 en 6 tegen Hattem uit zouden komen, kwamen zij afgelopen week niet in actie. De wedstrijden tegen Smash '70 zullen op een latere datum worden ingehaald.GA

1e divisie oost | Kampenion 1 - Tafeltennis Zwolle 2 | 1-9
Ton Ringenier (1), Jordy ten Have (0), Dick Hoekman (0) en dubbel (0)

Het eerste team van Kampenion startte de competitie thuis tegen het sterke Tafeltennis Zwolle 2. Bij Tafeltennis Zwolle 2 speelden R. Diele (ex 1e divisie), M. Polak (ex 3e divisie) en C.E.B. Knispel. Zoals verwacht werd het een moeilijke wedstrijd. Team 1 schatte de kansen tegen Diele en Polak klein in. Een eventueel punt moest gepakt worden tegen Knispel, al zou dit ook geen gemakkelijke opgave worden. De verwachtingen van team 1 werden bewaarheid. Na een 0-9 achterstand wist kopman Ton Ringenier alleen Knispel te verschalken en de eer van team 1 te redden. De 1-9 nederlaag is geen schande. En gelukkig kan team 1 dit seizoen vrijuit spelen: bij de eerste drie teams komen lijkt een bijna onmogelijke opdracht en de laatste drie teams uit de 1e divisie oost van dit seizoen zullen volgend seizoen uitkomen in de 2e divisie oost. Dit is een nieuwe klasse die volgend seizoen tussen de regionale eerste klasse en de 1e divisie oost zal komen. Volgende week zaterdag speelt team 1 de eerste zaterdaguitwedstrijd tegen HTTV 1 in Den Ham.

1e klasse | Kampenion 2 - Tafeltennis Zwolle 5 | 2-8
Sebastiaan Doorn (1), Paul Kamstra (1), Ralph Trip (0) en dubbel (0)

Allereerst wil ik vermelden dat Ivan, vorig seizoen goed voor 79% 2e klasse, helaas weer een fysiek probleem heeft. Weer, omdat hij twee seizoenen geleden ook een half seizoen niet heeft kunnen spelen. Had hij toen last van zijn ene knie, nu is hij aan zijn nadere knie geblesseerd geraakt. En hoewel er nog geen definitieve diagnose is gesteld, mag toch aangenomen worden dat hij sowieso de eerste helft van het seizoen zal moeten missen. Gelukkig is het probleem bij team 2, dat bestaat uit vier personen, niet zo groot als bij jeugdteam 1, dat bestaat uit slechts 3 peronen. Dan de wedstrijd. Team 2 speelde eveneens tegen Tafeltennis Zwolle: het vijfde team van de Zwollenaren kwam op bezoek in Kampen. Dit team zal dit seizoen bovenin de 1e klasse gaan meedraaien en speelde met R. Ebeling, S. van der Lelie en H. Appels. Net als team 1 speelde team 2 een lastige wedstrijd. Het kwam 0-4 achter, maar in de vijfde partij wist Paul het eerste punt op het scorebord te zetten door Hilco Appels te verslaan in vijf games. Een wedstrijd later pakte Sebastiaan het tweede punt tegen de sterke René Ebeling. Helaas stokte de 'puntenstroom' hier en gingen de laatste vier punten weer naar Tafeltennis Zwolle. Hoewel er vooraf werd gehoopt op één of twee puntjes meer, is Zwolle 5 niet het team waar Kampenion de punten tegen moet pakken. Aankomende donderdag speelt team 2 de uitwedstrijd tegen GTC 1 uit Genemuiden.

3e klasse | Wijhe 2 - Kampenion 5 | 4-6
Samuel Aisa (2), Marco ten Brinke (2), Jaap van Putten (1) en dubbel (1)

Team 3 is het seizoen prima begonnen tegen Wijhe 2. Wijhe 2, vorig seizoen gepromoveerd uit de 4e klasse, trad aan met T. Hunink, A.T.W. Bergevoet en J.M. Eijkelkamp. Samuel en Marco (ten Brinke) zullen dit seizoen de kar moeten trekken in team 5, een rol die Jaap en Hans altijd hebben gehad in een lager team. Jaap en Hans hebben seizoenen lang, samen met Harm en Marco (Ilbrink), bovenin de 4e klasse of onderin de 3e klasse meegedraaid. Zij moeten in de 3e klasse dan ook prima mee kunnen komen. Team 5 keek na drie wedstrijden tegen een 2-1 achterstand aan, maar wist dit via het dubbel en overwinningen van Marco en Samuel om te buigen naar een 2-4 voorsprong. De resterende vier wedstrijden gingen om en om naar Wijhe en Kampenion: eerst moest Jaap zijn meerdere erkennen in Eikelkamp - die ook al van Marco had gewonnen - en vervolgens bracht Marco de marge weer op 2 punten. Eikelkamp bleek met drie overwinningen de grootste 'sta in de weg': in de één á laatste wedstrijd moest ook Samuel zich gewonnen geven. In de laatste wedstrijd snoepte Jaap zijn puntje mee en wist de zege veilig te stellen. Dinsdag speelt team 5 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Heino 2.

5e klasse | Kampenion 7 - Heino 6 | 5-5
Anne van der Haar (2), Alice Ringenier (1), Gerard Wessels (1) en dubbel (1)

De wedstrijd van team 7 stond op vrijdag gepland, maar werd al op dinsdag gespeeld. Dit, omdat Alice en Gerard op vrijdag de gasten moesten opvangen uit Hongarije en Duitsland, die hier waren voor de Mini Olympiade. Ik wil Heino 6 bedanken voor de medewerking. Heino trad aan met G.J.M. te Wierik, J. Gosker en M. Horstman. Het werd een leuke wedstrijd, waarbij niemand zonder overwinning bleef. De eerste vier wedstrijden leverden beide teams twee punten op. Hierna kende team 5 een dipje: het moest drie punten op rij toestaan aan de bezoekers uit Heino. Een knappe comeback van drie overwinningen op rij, zette toch nog een 5-5 gelijkspel op het scorebord. Maandag gaat team 5 op bezoek bij Wijhe 6.

5e klasse | 's Heerenbroek 1 - Kampenion 8 | 7-3
Henny Boxman (2), Jentine Ringenier (1), Rense Beimers (0) en dubbel (0)

Team 8 startte het seizoen met een uitwedstrijd tegen het sterke team van 's Heerenbroek. Dit team draait altijd bovenin de 5e klasse mee. Bij 's Heerenbroek verschenen de volgende drie spelers achter de tafel: W.J. de Vries, B. van der Kolk en C. Terlouw. 's Heerenbroek nam een 5-0 voorsprong, maar in de zesde partij liet Kampenion van zich horen en boekte Henny zijn eerste zege van de avond. De resterende partijen kenden om en om een winnaar uit 's Heerenbroek en Kampen, waardoor de eindstand nog bepaald werd op een  7-3 nederlaag. Na een 5-0 achterstand een prima prestatie. Henny was met 2 overwinningen weer de kopman, een rol die hij al een aantal seizoenen heeft in dit team. Jentine snoepte prima een puntje mee en als Rense wat meer ritme heeft, zie ik hem het goede spel van vorig seizoen wel vasthouden. Dinsdag speelt team 8 thuis tegen Wham 2 uit Nieuwleusen. Ik heb weleens vernomen dat WHAM staat voor Wij Hebben Altijd Mazzel, maar ga ervan uit dat ze die mazzel in Nieuwleusen laten.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardienst dinsdag
Team 1

Thuiswedstrijden dinsdag
Kampenion 5 - Heino 2
Kampenion 6 - Heino 3
Kampenion 8 - Wham 2

Uitwedstrijden
HTTV 1 - Kampenion 1 (zaterdag)
GTC 1 - Kampenion 2 (donderdag)
GTC 2 - Kampenion 3 (donderdag)
Batfighters 2 - Kampenion 4 (vrijdag)
Wijhe 6 - Kampenion 7 (maandag)


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
Kampenion
GA

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar