Op zaterdag 19 september kwamen zes van de zeven teams in actie. De wedstrijd van team 2 tegen Hoonhorst 1 is uitgesteld naar vrijdagavond 2 oktober. De balans was deze zaterdag in evenwicht: driemaal winst en driemaal verlies. Enigszins opvallend was het dat deze zaterdag de teams 5, 6 en 7 thuis speelden. Zo speelde team 5 op tafel 1 voor de kantine. En dat maak je als speler van team 5 natuurlijk niet zo vaak mee. Maar ja, zoiets kan gebeuren als de teams 1 t/m 4 op papier een uitwedstrijd op het programma hadden. Bij de drie wedstrijden die in sporthal De Maten werden gespeeld, ging het er sportief aan toe. Dat mag ook wel eens worden vermeld.


LanA  Tanaka 1  - Kampenion 1      6 – 4
Lars vd Zanden 2, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1; inv. Robin Makkink 0


Team 1 speelde zaterdag in Etten-Leur tegen Tanaka. Het moest opnieuw aantreden met een invaller, omdat Ivan voorlopig wegens een blessure is uitgeschakeld. Afgelopen woensdag is een MRI-scan van zijn knie gemaakt en hij hoopt komende week de uitslag te krijgen. Ditmaal viel Robin Makkink (team 2) in. Team 1 speelde in Etten-Leur aardig mee, maar het kwam net te kort: 6 - 4; drie van de vier vijfpitters – waaronder één van Robin Makkink – gingen verloren. Lars pakte twee punten, Gertjan één en samen wonnen zij ook het dubbel. Al met al een enigszins onnodige nederlaag, want er had zeker één puntje meer in gezeten. Komende zaterdag speelt team 1 in Wessem tegen Westa 1.


1e klasse DTS 2   - Kampenion 3      3 – 7
Cristian van Eeden 3, Mattias Beimers 2, Anja Ringenier 1 en dubbel 1


Team 3 kwam ook in de tweede wedstrijd tot winst. In Enschedé versloeg het DTS 2 met 3 – 7. Jammer was het dat Anja last van haar knie had, anders had de zege nog hoger kunnen uitvallen. Cristian bleef opnieuw ongeslagen, Mattias pakte keurig twee punten en Anja snoepte toch nog één puntje mee. Cristian en Mattias wonnen net als vorige week het dubbel op het nippertje: 11 – 13 in de vijfde game. Voorlopig doet team 3 keurig bovenin mee. As. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen koploper Blauw-Wit 1 op het programma.


1e klasse Entac 2  - Kampenion 4      3 – 7
Pascal Bruins 3, Jos Bosch 2 en Guido Wessels 2


Ook team 4 speelde in Enschedé, maar deed dat tegen Entac 2. Team 4 gaf de prima seizoenstart (8 – 2 winst tegen Effekt ’74 2) een goed vervolg, want het won met 3 – 7. Pascal bleef knap ongeslagen en Guido en Jos pakten allebei twee punten. Door de tweede zege staat team 4 doodleuk op de eerste plaats en dat is heel knap van het debutantenteam. Team 4 speelt komende zaterdag thuis tegen Heino 1.


3e klasse Kampenion 5  - Vined 1      7 – 3
Bertin Bos 3, Albert Hoeve 2 en Renate Scheper 2


Team 5 ontving Vined 1 dat de competitie vorige week was gestart met een maximale 10 – 0 overwinning, terwijl het zelf in de eerste wedstrijd een nipte nederlaag leed in Deventer. Maar team 5 speelde een goede wedstrijd. Via geconcentreerd en knap spel speelde het Vined naar een 7 – 3 nederlaag. Bertin bleef ongeslagen en Albert en Renate pakten ieder twee punten. Aardig om te vermelden is nog dat bij de tegenstander de 10-jarige Lars Hugo de Ruiter zijn debuut maakte. Lars Hugo is pas drie weken lid (!), maar kon qua niveau al goed meekomen. Die jongen komt er wel. Komende zaterdag speelt team 5 weer thuis; dan is Leogang 3 de tegenstander.


4e klasse Kampenion 6  - Bosman Wezep 3     4 – 6
Niek ten Brinke 2, Danny Bruins 1 en Lars van Dijk  1


Team 6 kreeg het sterke Bosman Wezep 3 op bezoek. De start was voor team 6, want het pakte een 2 – 0 voorsprong. Maar toen pakten de Wezepers vier punten op rij. En die achterstand van twee punten stond ook aan het eind op het wedstrijdformulier: 4 – 6. Niek pakte twee punten en Danny en Lars ieder één. Al met al een redelijk resultaat. As. zaterdag gaat team 6 in Hattem op bezoek bij Bultman/Smash ’70 5.


5e klasse Kampenion 7  - TT Zwolle 14      2 – 8
Ruud vd Kerkhof 1 en Remco Stremmelaar 1; Matthieu vd Berg 0


Team 7 kreeg TT Zwolle 14 op bezoek. En natuurlijk waren we benieuwd of Matthieu, Remco en Ruud meer punten zouden pakken dan de één van vorige week tegen Staphorst. En dat lukte inderdaad; zij het op het nippertje. Team 7 verloor met 2 – 8. Remco en Ruud pakten ieder een puntje. Matthieu bleef zonder zege. Het spel van de drie Kampenionners geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Team 7 gaat as. zaterdag op bezoek bij DTV ’84 5 in Dalfsen.


Over het algemeen aardige resultaten deze zaterdag. In sporthal De Maten heb ik weer leuke dingen gezien deze zaterdagmiddag. Zowel van de eigen spelers als van de gasten. Ondanks het prachtige weer heb ik me binnen prima vermaakt.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion