FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 6 kwamen alle tien teams in actie; de ene helft deed dat thuis en de andere helft op verplaatsing. Voor de resultaten maakte dat niet zo veel uit. De teams presteerden prima. Met acht zeges kunnen we terugkijken op een prima week voor de seniorenteams. Ik neem de wedstrijden weer met je door; ‘wedstrijd van de week’ is ditmaal Kampenion 2 - TT Zwolle 3 in de Promotieklasse.

Hoofdklasse: Kampenion 1-Trias 1 -> 7 - 3

Team 1 verloor vorige week ietwat ongelukkig met 6 - 4 bij De Veluwe 2. Afgelopen vrijdag kreeg het een herkansing: thuis tegen Trias 1 dat in de eerste wedstrijd van het seizoen heel knap met 7 - 3 wist te winnen van de degradant uit de landelijke 3e divisie: Effekt ’74 1.
 
Team 1 trad in de gebruikelijke samenstelling aan: Ton Ringenier, Jordy ten Have en Jeroen Rotman. De gasten uit Twello deden het met Bart van der Zanden, Roy van Bedaf en Bas von Pickartz.

Na het dubbel stond team 1 op een keurige 3 - 1 voorsprong. Weliswaar moest Ton - in het duel der kopmannen - in vieren zijn meerdere erkennen in Bart, maar dat is geen schande. Jordy (in vieren tegen Roy) en Jeroen (in vieren tegen Bas) bleven aan de goede kant van de score.
In het dubbel verbaasden Jordy en Ton ‘zichzelf, vriend en vijand’ door relatief eenvoudig in drieën te winnen van het sterke duo Bart en Roy.

Drie partijen later stond het 6 - 1. Jordy speelde een heel sterke partij tegen Bart en won ‘ the battle of the hardhitters’ heel knap met 3 - 1, Ton versloeg Bas overtuigend ‘in straight games’, terwijl Jeroen vanuit geslagen positie terugkwam tegen Roy om alsnog met 11 - 9 in de 5e game te zegevieren.

Van de drie laatste partijen gingen er nog twee naar de gasten. Jordy had geen antwoord op het spel en materiaal van Bas, terwijl Jeroen zijn meerdere moest erkennen in Bart. Ton bepaalde de eindstand op 7 - 3 via een 3 - 1 zege op Roy.

Een 7 - 3 overwinning op dit Trias 1 is een prima resultaat. Op die zege valt ook niet zoveel af te dingen. Alleen de partij tussen Jeroen en Roy had ook de andere kant kunnen opvallen. Goed om te zien is dat die overwinning ditmaal een echte teamprestatie was. Dat is een prettige constatering voor het vervolg van het seizoen.

Jeroen 2, Jordy 2, Ton 2 en dubbel 1Promotieklasse: Kampenion 2 - TT Zwolle 3 -> 7 - 3

Vooraf al had ik de wedstrijd Kampenion 2 - TT Zwolle 3 gekozen als ‘wedstrijd van de week’. Beide teams zie ik als titelkandidaat en beide zijn redelijk (TT Zwolle 3) tot goed (Kampenion 2) aan de competitie begonnen.

Team 2 speelde net als vorige week met Ivan Hollander, Ralph Trip en Robin Lieftink. De gasten uit Zwolle verschenen - toch wel verrassend - met invaller Paul Kamstra (TT Zwolle 4), Jan Tinus Dijkhuis en Annewyke Appels. Dat betekende dat Pascal Loseman en Corné van Rossem schitterden door afwezigheid.

In de openingspartij bleek Ivan in drie games te sterk voor Paul, al was het verschil in de 1e en 3e game niet groot. Een soortgelijk scoreverloop gaf de partij tussen Ralph en Jan Tinus te zien, zij het dat die 1e en 3e game hier zelfs in de verlenging naar Ralph gingen. Robin en Annewyke maakten er vervolgens een spannende en (dus) lange partij van. De technisch vaardige Annewyke was - als verwacht - de meest aanvallende van de twee en zij leek de partij in vier games te gaan winnen. Maar toen het erop aankwam ging zij meer fouten maken, terwijl Robin zo vast is als de Chinese muur. Robin won de 4e game en vervolgens ook de 5e met 11 - 7. Niet omdat hij zoveel beter was, maar omdat hij hetzelfde deed als in de games ervoor, terwijl Annewyke haar hoge niveau niet of nauwelijks meer wist te halen.
In het dubbel waren Annewyke en Paul de gelukkigsten tegen Ivan en Ralph getuige de zege in vijf games met 9 - 11 in de beslissende game.

Na het dubbel was Ralph kansloos tegen Paul. Als Paul - met alle respect - ook al backhand rally’s tegen Ralph wint, dan ‘is er iets mis’ vanuit Kamper gezichtspunt gezien. Paul won verdiend in drie games. Ivan bracht het verschil tegen Annewyke weer op twee punten, maar vraag niet hoe. Annewyke bracht met mooi, gevarieerd en aanvallend spel Ivan vaak in de problemen en nam verdiend een 0 - 2 voorsprong in games. Het backhand blok van Ivan liep ook (nog) niet. Toch knokte hij zich in de 3e game langzaam maar zeker terug en hij sleepte die er met 11 - 9 uit. Datzelfde deed hij in de 4e game en dus moest Annewyke - net als tegen Robin - opnieuw een 5e game spelen. In die beslissende game bleek Ivan mentaal de sterkere en hij won die met 11 - 7. Robin zorgde daarna voor de 5 - 2 tussenstand door Jan Tinus te verslaan. Jan Tinus speelde niet slecht, maar ja … tegen Robin komt bijna elke bal terug.

Van de laatste drie partijen wist team 2 er nog twee te winnen. Eerst moest Ralph zijn meerdere erkennen in Annewyke. Hij won nog wel de 1e game, maar de 2e, 3e en 4e gingen met klein verschil naar Annewyke. Robin bleef voor de tweede achtereenvolgende maal ongeslagen via een 3 - 1 zege op Paul. Dat is - met alle respect voor Paul - een vaak voorkomende uitslag tussen beiden. Ook Paul speelde - zeker na de 1e game - vrij goed, maar Robin dwingt je om zoveel ballen te slaan dat je op een gegeven moment wel een fout ‘moet’ maken. In de laatste partij van de avond had Ivan het heel lastig tegen Jan Tinus. Uiteindelijk bleek Ivan na 10 - 12, 12 - 10, 11 - 3, 9 - 11 en 11 - 9 de gelukkigste.

Maar natuurlijk is een 7 - 3 zege op concurrent TT Zwolle 3 een prima resultaat. Team 2 blijft koploper en het heeft TT Zwolle 3 al op een achterstand van 9 punten gezet. Voorlopig wordt de concurrentie gevormd door TT Zwolle 5 en Blauw-Wit 3. En in de komende twee wedstrijden zijn dat de tegenstanders voor team 2, te beginnen met de wedstrijd van volgende week vrijdag: thuis tegen TT Zwolle 5.

Ivan 3, Robin 3 en Ralph 1Promotieklasse: DTV ’84 2
-Kampenion 3 -> 7 - 3

Team 3 moest het vrijdagavond in Dalfsen opnemen tegen DTV ’84 2. Dat team is net als team 3 afgelopen seizoen kampioen geworden in een poule van de 1e klasse. Team 3 speelde weer met Bas de Vries, Gerben Wolterink en Dick Hoekman. DTV ’84 2 bracht Hans Hidding, André Wennemars en Linsey Preuter achter de tafel.

Na het dubbel stond team 3 op een 3 - 1 achterstand. Maar omdat drie van de vier partijen nipt in vijven werden beslist - waarvan er drie naar DTV ’84 gingen - had er ook zomaar een andere tussenstand op het wedstrijdformulier kunnen staan. Bas legde het af tegen kopman Hans en Gerben moest tegenstander André feliciteren na 11 - 9 in de 5e game. Dick bracht zijn team terug in de wedstrijd met een zege op Linsey; hier was het 8 - 11 in de 5e game.
In het dubbel verloren Dick en Gerben van Linsey en Hans. Hier was het 12 - 10 in de 5e game.

Na het dubbel kwam team 2 wat dichterbij via zeges van Bas op André (9 - 11 in de 5e game) en Gerben op Linsey; tussendoor had ook Dick zijn meerdere moeten erkennen in Hans.

Helaas gingen de laatste drie partijen vrij overtuigend naar DTV ’84 2 waardoor de nederlaag toch nog ruim(er) uitviel: 7 - 3.

Toch moet hier niet te zwaar aan worden getild. Met Hans Hidding en André Wennemars beschikt DTV ’84 2 over twee spelers die tot een jaar geleden in de Hoofdklasse actief waren. Voorafgaand aan de najaarscompetitie 2013 schreef DTV ’84 - na de rentree van ‘Batse’ van Oenen in team 1 - een extra team in de competitie in: DTV ’84 2. Omdat er geen ruimte was in de Promotieklasse, moest het ‘noodgedwongen’ in de 1e klasse beginnen. Daarin bleek het duidelijk te sterk. Ik verwacht dan ook dat dit team een forse kandidaat is voor de Promotiegroep en mogelijk zelfs voor de bovenste plaatsen. Team 3 heeft handhaving als doelstelling.

Bas 1, Dick 1 en Gerben 11e klasse: De Brug 2
-Kampenion 4 -> 4 - 6

Team 4 won vorige week de belangrijke ontmoeting tegen Swift (D) 2 met 7 - 3 en het mocht afgelopen vrijdag ‘de batjes kruisen’ met een ander team dat handhaving als doelstelling zal hebben. Die doelstelling heeft team 4 naar mijn mening ook.

Guido Wessels (17), Pascal Bruins (18) en Stefan Sijbesma (18) zorgden voor de jongst mogelijke opstelling van het team. Oudje Nick Kuipers (toch al weer 23) viel uit. Dit jeugdteam nam het op tegen Christiaan Brouwer, Sander Riezebos en oud-Kampenaar Andries van Bruggen die gezamenlijk deze avond het team van De Brug 2 vormden.

Team 4 speelde een goede wedstrijd. Na het dubbel stond het op een 1 - 3 voorsprong. De eerste drie enkelpartijen hadden alle een 5e game nodig om een winnaar aan te wijzen en tweemaal kwam die winnaar uit Kampen. Daarna liep het uit naar 2 - 5 en ook de drie enkelpartijen na het dubbel gingen alle in vijven waarvan er opnieuw twee naar team 4 gingen. Van de laatste drie partijen gingen er nog twee naar De Brug 2. En ook nu werd tweemaal een 5e game gespeeld; ditmaal werden die keurig verdeeld. Team 4 won de marathonpartij uiteindelijk met 4 - 6. Acht van de tien partijen gingen over de volle vijf games en vijf daarvan gingen naar de youngsters. Dat is knap, want vaak is de meer ervaren speler de gelukkige.

Ik vind dat de ‘heren’ blij moeten zijn met die nipte en zwaarbevochten overwinning. Zo lang je blijft winnen, wordt de kans op handhaving met de week groter. Dit lijkt bijna een Cruyffiaanse uitspraak, maar zij is toch echt van mijzelf. En hoewel De Brug 2 zonder kopman Jan Los speelde, wil ik toch opmerken dat het kampioensteam Kampenion 3 vorig seizoen met 6 - 4 in Apeldoorn van deze tegenstander verloor. Ik bedoel maar. Team 4 is een heel talentvol team dat nog veel progressie kan maken. Het is zaak dat de youngsters zich dit seizoen handhaven om daarna verdere stappen te kunnen maken!

Guido 2, Pascal 2, Stefan 1 en dubbel 13e klasse: Smash ’70 7
-Kampenion 5 -> 0 - 10

Team 5 gaf vorige week direct zijn visitekaartje af door het door mij als concurrent ingeschatte TT Zwolle 11 met 9 - 1 terug te wijzen. Afgelopen vrijdag ging het op bezoek bij Smash ’70 7 dat in de eerste wedstrijd nipt van Wijhe 1 verloor: 6 - 4.

Sebastian Holzapfel, Simon van der Woude en Jelmer van der Veen moesten het voor team 5 doen en zij namen het op tegen Wim Geerts, Dirk van der Wal en Erik van der Ziel.

De spelers van team 5 lieten opnieuw zien DE titelkandidaat in deze poule te zijn. Van de tien partijen waren er twee spannend: de eerste en de laatste. Beide malen was tegenstander Wim Geerts de hoofdrolspeler aan Hattemse kant. In de openingspartij dwong hij Sebastian tot een 5e game die Sebastian nipt wist te winnen: 10 - 12. En in de laatste partij nam Wim tegen Simon knap een 2 - 0 voorsprong in games waarna Simon de achtervolging inzette. Simon won de 3e game op de wenkbrauwen (9 - 11) en wist in de 4e en 5e game dan toch het verschil te maken.
 
De overige partijen gingen (vrij) overtuigend naar team 5. En dus boekte team 5 een maximale 0 - 10 zege op Smash ’70 7. Jelmer kwam deze avond geen moment in de problemen en ook Sebastian en Simon wonnen hun overige partijen overtuigend.

Omdat de overige teams in de poule tegen elkaar de nodige punten laten liggen, heeft team 9 na twee wedstrijden al een voorsprong van 9 punten (!) genomen. Ik kan de bloemist vast een vooraankondiging sturen.

Jelmer 3, Sebastian 3, Simon 3 en dubbel 13e klasse: Smash ’70 8
-Kampenion 6 -> 3 - 7

Ook team 6 speelde vrijdagavond in Hattem tegen een team van Smash 70 en wel team 8. Team 6 - het (eufemistisch gezegd) meest ervaren team van Kampenion - nam het op tegen het jongste ‘seniorenteam’ van Smash ’70 8. Daar waar team 6 met Theo Hogenhorst, Arie Hup en Harm Bosman drie 60 plussers achter de tafel bracht, deed Smash ’70 8 het met drie tieners: Steven Tijssen, Robin de Weert en Robin Sellies.

Opmerking vooraf. Dat ik hierna melding maak van Robin de W. en Robin S. heeft niets te maken met het programma Opsporing Verzocht, maar met het feit dat beiden dezelfde voornaam hebben.

Na het dubbel stond team 6 op een 1 - 3 voorsprong. Theo (tegen Steven) en Arie (keurig tegen Robin de W.) boekten eenvoudige overwinningen, terwijl Harm nipt verloor van Robin S.: 13 - 11 in de 5e game. In het dubbel wonnen Arie en Theo in vieren van Robin S. en Steven.

Van de drie partijen na het dubbel wist team 6 er twee te winnen. Theo verloor na een heel spannende partij met 11 - 9 in de 5e game van Robin de W. Daar waar Arie zijn noppen tegenover die van Robin kon zetten en eenvoudig won, daar had Theo duidelijk meer moeite. Harm (tegen Steven) en Arie (tegen Robin S.) kwamen wel tot winst.

Ook van de laatste drie partijen won team 6 er twee. Ook Harm moest zijn meerdere erkennen in Robin de W. die ondanks zijn jeugdige leeftijd al een behoorlijk seniorenspelletje heeft en dat bedoel ik niet denigrerend. Theo en Arie zorgen er vervolgens tegen respectievelijk Robin S. en Steven voor dat team 6 met een 3 - 7 zege huiswaarts ging.
Zo won team 6 ook zijn tweede wedstrijd.

Arie 3, Theo 2, Harm 1 en dubbel 13e klasse: Zwartsluis 1
-Kampenion 7 -> 2 - 8

Team 7 moest maandagavond al weer in actie komen voor de uitwedstrijd tegen Zwartsluis 1. De youngsters Bertin Bos en Thomas Niemeyer waren - begrijpelijk - niet beschikbaar en dus werd een beroep gedaan op Jan Beks (Kampenion 8). Gerard Palland en Jan Ringenier waren ook van de partij. Zwartsluis 1 speelde in de vertrouwde samenstelling met Pieter Doosje, Roel Santbergen en Albert Mooiweer.

De eerste partijen bleken toch wel bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Jan R. (tegen Pieter), Gerard (tegen Roel) en Jan B. (tegen Albert) wonnen allen hun eerste wedstrijd in vijven. Daarbij kwam Jan R. tegen de sterke Pieter van een 2 - 0 achterstand terug en wist Gerard tegen Roel zelfs vier wedstrijdpunten weg te werken in de 4e game.
Ook het dubbel leverde winst op. Gerard en Jan R. waren in drie games te sterk voor Pieter en Roel.

Na het dubbel bleef het crescendo gaan met team 7. Alleen Jan B. moest tweemaal capituleren. Gerard en Jan R. bleven ongeslagen, al ontsnapte Jan in zijn partij tegen Roel met 9 - 11 in de 5e game.
 
Team 7 behaalde met 2 - 8 dus een geflatteerde overwinning. De spelers realiseerden zich dat ook, maar er kwam geen klacht over hun lippen.

Gerard 3, Jan R. 3, Jan B. 1 en dubbel 14e klasse: Kampenion 8
-Emmeloord 4 -> 9 - 1

Team 8, dat vorige week de punten verdienstelijk deelde met GTC 2, ontving vrijdagavond Emmeloord 4. Het speelde met Martijn Haanappel, Henny Boxman en Mattias Beimers. De gasten verschenen met vier personen: Patryck Kruczkowski, Gilbert Eilander, Gerard Hameetman en Jacques Spaa die alleen in het dubbelspel uitkwam.
 
Het werd een snelle wedstrijd tussen beide teams; team 8 bleek namelijk duidelijk te sterk. Na het dubbel stond het al op een 4 - 0 voorsprong zonder ook maar een game af te staan.
 
Drie partijen later stond het 7 - 0 en in de 7e partij wist Emmeloord de 1e game te pakken. Gilbert snoepte Mattias een game af.
 
Dit bleek een klein voorteken te zijn, want diezelfde Gilbert was er in de laatste partij verantwoordelijk voor dat team 8 geen maximale zege boekte. Hij bleek te vast voor Martijn die zich telkens versloeg op het spel van Gilbert.
 
Niettemin is een 9 - 1 overwinning natuurlijk een prachtig resultaat voor team 8. Kopman Henny was er zichtbaar blij mee, want hij bekende voor het seizoen bang te zijn (geweest) voor het spook dat naar de naam ‘degradatie’ luistert. Volgens mij ziet Henny spoken. Voorlopig heeft team 8 zich na twee wedstrijden verrassend - ik geef het toe - aan kop genesteld.
 
Henny 3, Mattias 3, Martijn 2 en dubbel 1
 


4e klasse: Kampenion 9 - DTV ’84 6 -> 6 - 4

Team 9 kent tot dusver personele problemen. Anne van der Haar is tot maart uitgeschakeld met liesproblemen en de andere spelers hebben hier en daar wat ‘problemen’ met de speeldata. Oorspronkelijk moest het maandag 3 februari in Dalfsen tegen DTV ’84 6 spelen, maar die datum leverde zoveel problemen op dat in goed overleg met DTV ’84 de wedstrijden tussen beide teams werden omgedraaid en dus op dinsdag 4 februari eerst in Kampen werd gespeeld.

Team 9 speelde met Marco Ilbrink, Gerard Wessels en Jeroen Heldoorn. DTV ’84 6 verscheen - in de goede traditie van teams uit de gemeente Dalfsen - met drie dames: Ellen Snijder, Willemien van Oenen en Edith Bouwman.

Het werd een spannende wedstrijd die team 9 overigens toch nog ruim had kunnen winnen. Maar dat gebeurde niet. Na het dubbel stond team 9 op een 3 - 1 voorsprong. Gerard (tegen Willemien) en Jeroen (tegen Edith) wonnen daarbij een hangpartij in vijven. Het dubbel ging naar de dames Edith en Ellen die in vieren te sterk bleken voor Jeroen en Marco.

De zes partijen na het dubbel eindigden in 3 - 3. Gerard won ook zijn 2e en 3e partij - tegen dames kan Gerard vaak net wat meer brengen en we overwegen dan ook om het team van Gerard komend seizoen in de damescompetitie in te schrijven - en Jeroen wist alleen zijn 2e partij te winnen. Bij een 6 - 3 voorsprong leek hij favoriet in zijn 3e partij tegen Ellen, maar daar had Ellen maling aan en zij won knap in vieren. Marco kwam na het dubbel niet meer tot winst.

Toch konden de spelers van team 9 wel leven met de 6 - 4 overwinning. Het team heeft zich in ieder geval wat opgewerkt in een poule waarin Heino 7 en Hoonhorst 2 al wat afstand hebben genomen. De overige vier teams staan elkaar zo ongeveer op de tenen.

Gerard 3, Jeroen 2 en Marco 15e klasse: Kampenion 10
-BAS 1 -> 3 - 7

Team 10 begon de competitie vorige week met een ‘bevredigende’ 6 - 4 nederlaag bij het sterke Zwartsluis 4. Vrijdagavond ontving het BAS 1 dat in de eerste wedstrijd met 10 - 0 billenkoek had gekregen van Batfighters 3.
Matthieu van den Berg, Rense Beimers en Alice Ringenier moesten het voor team 10 doen en zij namen het op tegen het BAS 1 van Jan Haandrikman, Otto de Jonge en Marco Slijters.

Het werd een moeizame wedstrijd voor team 10. Na het dubbel stond het op een 1 - 3 achterstand. Alleen Rense kwam tot winst; hij versloeg Otto in vier games.

Na het dubbel ging het niet veel beter. Drie partijen later stond het namelijk 2 - 5 en het was opnieuw Rense die verantwoordelijk was voor de Kamper winstpartij. Hij versloeg Jan na een 1 - 2 achterstand met 3 - 2. Rense kreeg tussen de games door wat tips van zoon Mattias (team 8) en wist mede daardoor de partij nog te kantelen.

Van de laatste drie partijen wist team 10 er nog slechts één te winnen. Alice bleek ‘in straight games’ te sterk voor diezelfde Jan. Maar zij heeft dan ook de nodige ervaring om te handelen met de escapades van (een) Jan.

Matthieu moet nog duidelijk wennen aan het seniorentafeltennis. Het spel is minder aanvallend, er wordt meer geprikt en geschoven en het kost tijd om daarmee te leren omgaan. Maar die tijd krijgt Matthieu bij team 10.

Een duidelijke 3 - 7 nederlaag dus voor team 10. En de waarheid gebiedt te ‘zeggen’ dat er ook niet veel meer inzat. Team 10 ziet BAS 1 door dit resultaat langszij komen.

Rense 2 en Alice 1; Matthieu 0


Een prima week dus voor de seniorenteams van Kampenion. De tien wedstrijden leverden acht zeges op en slechts twee nederlagen! Dat is heel netjes. Komende week komen negen van de tien teams in actie; de wedstrijd Kampenion 3 - Heino 1 is op verzoek van de Kampenaren uitgesteld tot vrijdag 28 februari.


Het programma voor komende week ziet er als volgt uit:
 
THUIS:
Di. 11 februari:
Kampenion 6 - Heino 4
Kampenion 9 - Vined 4
 
Vr. 14 februari:
Kampenion 2 - TT Zwolle 5
Kampenion 5 - Vined 2
Kampenion 7 - Swift ’64 2
 
UIT:
Di. 11 februari:
Smash ’70 10 - Kampenion 10
 
Vr. 14 februari:
DTV ’84 1 - Kampenion 1
TT Zwolle 7 - Kampenion 4
Leogang 3 - Kampenion 8


Volgend weekend hoop ik mij weer te melden!


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris
Kampenion
 
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar