FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de tweede speelweek van de competitie kwamen alle acht team van Kampenion in actie. Voor team 3, 4 en 6 was het hun eerste competitiewedstrijd. Door onderhoud aan het NTTB Administratie Systeem mis ik de nodige informatie, waardoor de verslagen van de meeste teams wat korter zijn dan vorige week.160508 066

1e divisie oost, poule A| HTTC 1 - Kampenion 1 | 10-0
Jordy ten Have (0), Ton Ringenier (0), Gerben Wolterink (0) en dubbel (0)

Team 1 trof de eerste twee wedstrijden meteen de sterkste twee tegenstanders. Zaterdagmiddag ging team 1 op bezoek bij de Hammer TafelTennis Vereniging (HTTV) in Den Ham. Een drietal verenigingen uit de poule van Kampenion speelt namelijk competitie op zaterdag. In de 1e Divisie Oost (voorheen Hoofdklasse) is dat gebruikelijk. HTTV 1 bestaat uit drie spelers: Michel Offringa, Gerben Otten en Peter Roelofs. Zij degradeerden vorig seizoen op twee punten uit de 3e Divisie en dat was te merken aan het niveau van de spelers. Michel Offringa is een erg technische en aanvallend ingestelde speler. Dit in tegenstelling tot Peter Roelofs. Bij het inspelen dachten we (we, omdat ondergetekende met team 1 mee is geweest naar Den Ham) even naar een 4e of 5e klasser te kijken (met alle respect voor de spelers die in de 4e of 5e klasse uitkomen), maar dat veranderde in de wedstrijd snel toen hij zeer solide verdedige - zowel bij tafel, met name door balletjes in een hoekje te drukken, als ver achter tafel -, maar bij vlagen ook de aanval zocht of 'simpelweg' aanvallende ballen bij tafel overspinde of 'overbeukte'. Gerben Otten was tot slot was eveneens een aanvallend ingestelde speler, zij het iets minder technisch dan teamgenoot Michel. Zoals gezegd: HTTV heeft een zeer goed team, maar dat betekende niet dat team 1 kansloos was. De eerste partij, Gerben tegen Gerben, leverde een spannende vijfgamer op, waarbij de thuispelende Gerben nipt aan het langste eind trok. Gerben (Wolterink) bood overigens de hele middag goed partij, maar kwam in zijn andere twee partijen niet to winstkansen. Ton was eveneens goed op dreef en met name zijn partij tegen Peter was van erg hoog niveau, met een zeer goed aanvallende Ton en een eveneens zeer goed verdedigende Peter. Dit leverde bij vlagen lange spin/kap rallys op. Toch wist Gerben in de vierde game aan het langste eind te trekken. Jordy kwam pas in zijn derde partij wat op gang, wat misschien wel te maken had met zijn feestje van zijn werk op de vrijdagavond ervoor. Wie zal het zeggen. Van Jordy moet echter nu ook nog niet verwacht worden dat hij dezelfde tegenstand biedt als Ton en Gerben. Hoewel alle punten dus in Den Ham bleven, kan team 1 terugkijken op een goede en ook leuke wedstrijd, want de Den Hammers bleken erg gezellige, aardige en sportieve mensen. En dan heb ik het dus niet alleen over de tegenstanders. Omdat de wedstrijd tegen etenstijd was afgelopen, werd besloten de maaltijd in de kantine van Den Ham te nuttigen en haalde een Den Hammer shoarma bij de lokale shoarmaboer, die overigens prima smaakte. Vrijdag speelt team 1 de thuiswedstrijd tegen DTS: de eerste kans om de nodige punten te behalen.

1e klasse, poule F | GTC 1 - Kampenion 2 | 7-3
Ralph Trip (2), Sebastiaan Doorn (1), Paul Kamstra (0) en dubbel (0)

Op donderdagavond speelde team 2 de uitwedstrijd tegen GTC 1. GTC trad aan met hun vertrouwde eerste team: Dick Smit, Wouter Beuzenberg en zijn oom Pieter Beuzenberg. De eerste twee wedstrijden leverde beide teams een punt op: Paul verloor van Wouter, waarna Sebastiaan de stand gelijk trok tegen Pieter. Hierna speelde Ralph tegen Dick, de sterkste speler van GTC 1, een prima partij en kwam verrassend op 2-2 gelijk in games. Na 5-5 in punten in de laatste games kwam kreeg Ralph last van het 'stel dat ik em eens win syndroom' en bracht Dick de score op 2-1, om vervolgens samen met Wouter het dubbel Sebastiaan/Ralph in drie games de baas te zijn. Pieter bracht in de eerste wedstrijd na het dubbel Paul een gevoelige nederlaag toe, waarna Ralph, wederom via een vijfsetter, team 2 terugbracht naar 4-2. Via overwinningen van Dick en Wouter op respectievelijk Sebastiaan en Paul, liep GTC 1 uit naar 6-2. Ralph bracht hierna het 3e puntje op het scorebord door, na een 2-0 achterstand, Pieter te verschalken in dus wederom vijf games, waarna Sebastiaan verloor van Wouter en de eindstand bepaald werd op 7-3. Vrijdag speelt team 2 de thuiswedstrijd tegen een concurrent om de laatste twee plaatsen in de poule: Smash-In 2.

3e klasse, poule M | GTC 2 - Kampenion 3 | 4-6
Gertjan Wessels (3), Gerard Palland (2), (inv.) Jan Ringenier (1) en dubbel (0)

Kampenion 3 ging, net als Kampenion 2, op bezoek in Genemuiden. Kampenion 3 speelde met invaller Jan Ringenier, omdat Theo weer last heeft gekregen van een slijmbeursontsteking in zijn arm. Gertjan liet zien eigenlijk weinig te zoeken te hebben in de 3e klasse en boekte drie eenvoudige overwinningen. Gerard (2 overwinningen) en Jan (1 overwinning) voegden hier samen nog eens drie punten aan toe, waardoor de eindstand werd bepaald op 4-6. Vrijdag speelt team 3 de thuiswedstrijd tegen Harderwijk 2.

3e klasse, poule N | Batfighters 2 - Kampenion 4 | 4-6
Niels Albers (3), Arie Hup (2) en dubbel (1)

Team 4 speelde een uitwedstrijd tegen het sterke tweede team van Batfighters. Omdat Nick op het laatste moment niet bleek te kunnen spelen, was team 4 genoodzaakt met twee spelers op stap te gaan. Erg jammer, want met drie spelers had er een nog mooiere uitslag ingezeten. Niels was de gevierde man bij Kampenion: hij was de gehele avond niet te kloppen voor de Elburgers, ook niet in het dubbel met Arie. Arie moest zijn tegenstander eenmaal feliciteren, maar wist de andere twee enkelpartijen in winst om te zetten. En zo boekte team 4 met 2 spelers een knappe 6-4 overwinning. Vrijdag speelt team 4 de thuiswedstrijd tegen Dronten '74 1. Een sterke tegenstander, dus hopelijk veschijnt team 4 compleet achter de tafel.

3e klasse, poule L | Kampenion 5 - Heino 2 | 6-4
Samuel Aisa (2), Hans van de Berg (2), Jaap van Putten (1) en dubbel (1)

Team 5 speelde de thuiswedstrijd tegen het lastige tweede team van Heino. Henk Roeke, vorig jaar nog uitkomend voor Heino 1 dat 2e klasse speelt, is dit team komen versterken. Team 5 speelde een uitstekende wedstrijd. Hans wist twee van zijn enkelpartijen te winnen, waaronder de wedstrijd tegen Roeke. Samuel boekte eveneens twee overwinningen. Jaap voegde daar een punt aan toe en ook het dubbel was een prooi voor team 5. En zo boekte team 5 heel knap de tweede overwinning van het seizoen. Dinsdag krijgt team 5 De Brug 14 uit Apeldoorn op bezoek. Dit is het enige team buiten de oude regiogrenzen dat tegen een team van Kampenion zal aantreden dit seizoen.

4e klasse, poule Q | Kampenion 6 - Heino 3 | 2-8
Harm Bosman (2), Jeroen Heldoorn (0), Marco Ilbrink (0) en dubbel (0)

Team 6 speelde thuis eveneens tegen Heino, maar dan tegen het derde team. Hoewel Jeroen en Marco goed mee konden komen, moesten zij toch de punten aan Heino meegeven. Kopman Harm, dit seizoen een nieuwe rol voor hem, boekte keurig twee overwinningen waardoor evenzoveel punten in Kampen bleven. Dinsdag speelt team 6 de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vined 3.

5e klasse, poule M | Wijhe 6 - Kampenion 7 | 1-9
Anne van der Haar (3), Alice Ringenier (3), (inv.) Jentine Ringenier (3) en dubbel (0)

Team 7 ging op maandag op bezoek bij Wijhe 6. Het liet er in 'De Lange Slagen nummer 41' geen gras over groeien wie de langste adem en de beste slagen had: team 7 keerde met een 1-9 overwinning vrolijk huiswaarts. Alleen het verloren dubbel weerhield team 7 van de maximale score, maar dat mocht de pret niet drukken. Dinsdag ontvangt team 7 het achttiende team van Tafeltennis Zwolle.

5e klasse, poule L | Kampenion 8 - Wham 2 | 6-4
Henny Boxman (2), Rense Beimers (1) en Jentine Ringenier (0); allen uit twee en dubbel (0)

Op dinsdag speelde team 8 de thuiswedstrijd tegen Wham 2. Helaas kwam Wham 2 slechts met twee spelers opdagen, waardoor team 8 al 3 punten voor stond. Leuk voor de punten, maar je wilt er natuurlijk liever voor spelen. Henny bleef ongeslagen en Rense bepaalde de eindstand op 6-4: een nipte overwinning. Jentine speelde voor de tweede maal deze week competitie en leek haar kruid een dag eerder al te hebben verschoten, toen zij inviel bij team 7 en drie wedstrijden won. Dinsdag ontvangt team 8 Batfighters 2 uit Elburg.

Dankzij een viertal nipte 6-4 overwinningen is de balans voor deze week positief: vijf overwinningen en drie nederlagen.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardienst dinsdag
Team 2

Bardienst vrijdag
Team 6

Thuiswedstrijden dinsdag
Kampenion 5 - De Brug 14
Kampenion 6 - Vined 3
Kampenion 8 - Batfighters 2

Thuiswedstrijden vrijdag
Kampenion 1 - DTS 1
Kampenion 2 - Smash-In 2
Kampenion 3 - Harderwijk 2
Kampenion 4 - Dronten '74 1
Kampenion 7 - Tafeltennis Zwolle 18


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar