FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zaterdag 26 september gaat voor Kampenion als een teleurstellende zaterdag de tafeltennisgeschiedenisboeken in. De zeven wedstrijden leverden slechts één overwinning op en één gelijkspel. Vijfmaal moest de tegenstander worden gefeliciteerd. Op zich is dat helemaal niet erg, want dat betekent dat de teams tegenover sterke tegenstanders stonden. En daar leer je meer van dan van een eenvoudige overwinning. Natuurlijk is het verleidelijk om naar de resultaten te kijken. Daar is ook niks mis mee. Maar puur naar de resultaten kijken, is kijken naar de korte termijn. Het verbeteren van het niveau is wat dat betreft belangrijker. En laten we het speelplezier ook niet uit het oog verliezen.


Lan A  Westa 1   - Kampenion 1     6 – 4
Gertjan Wessels 3 en Lars vd Zanden 1; inv. Guido Wessels 0

Team 1 – dat het nog steeds moet doen zonder Ivan Hollander – ging vandaag in Wessem (Limburg) op bezoek bij Westa 1. Gertjan Wessels en Lars van der Zanden kregen nu gezelschap van Guido Wessels, het jongere broertje van Gertjan.Bij team 1 was Gertjan Wessels prima op dreef; hij bleef heel knap ongeslagen. Lars van der Zanden kwam in twee partijen te kort, maar schreef de derde nipt op zijn naam. Invaller Guido Wessels (team 4, 1e klasse) bleef als verwacht puntloos. Jammer was het dat het dubbel van Gertjan en Lars nipt in vijven verloren ging, anders neem je als team toch een gelijkspel mee terug uit Limburg. Al met al was het toch wel een bijzonder moment: de broers G. Wessels en G. Wessels speelden samen in één team, een team dat werd begeleid door (pa) G. Wessels. O ja, opa - inderdaad ook G. Wessels - was als toeschouwer aanwezig. Een gedenkwaardige zaterdagmiddag voor de familie G. Wessels.
Komende zaterdag speelt team 1 thuis tegen Slagvaardig 1 uit Rheden.


Hoofdkl. TT Zwolle 2   - Kampenion 2    10 - 0
Chiel ten Brinke 0, Robin Makkink 0 en Danny Visscher 0

Team 2, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de meeste andere teams, ging vandaag op bezoek bij titelkandidaat TT Zwolle 2. Het was dan ook zaak om een paar punten mee te snoepen.Team 2 slaagde daar niet in; het wist zelfs geen enkel punt te pakken. En als ik het wedstrijdformulier zo bekijk, zat er ook niet meer in. De Zwollenaren kon zelfs niet eenmaal een vijfpitter worden afgedwongen. Team 2 moet zich voorlopig richten op de plaatsen 4 en 5. Meer zit er op dit moment even niet in.Komend weekend komt team 2 tweemaal in actie. Vrijdagavond 2 oktober komt Hoonhorst 1 op bezoek en een dag later ontvangt team 2 Effekt ’74 1. Twee sterke tegenstanders voor team 2 komend weekend.


1e klasse Kampenion 3  - Blauw-Wit 1     4 – 6
Cristian van Eeden 2 en inv. Gert-Jan de Lange 2; Mattias Beimers 0

Team 3 (tweede) ontving koploper Blauw-Wit 1 uit Almelo. Vooraf was het de vraag of Anja in staat was om te spelen. Bij het inspelen had zij behoorlijk last van haar knie waardoor het verstandiger was om de wedstrijd aan zich te laten voorbijgaan. Omdat Guido Wessels met team 1 op stap was, was er verder geen invaller voor handen die zelf niet in actie zou komen. Daarom kende Kampenion deze zaterdag een primeur: Gert-Jan de Lange nam deel aan twee wedstrijden die op hetzelfde moment plaatsvonden. Dit is sinds kort toegestaan. Gert-Jan verving Anja prima; hij pakte twee punten. Datzelfde deed Cristian van Eeden. Helaas kwam Mattias niet tot scoren; twee vijfpitters gingen verloren. Team 3 wist met 4 – 6 de schade te beperken. As. zaterdag ontvangt team 3 TT Zwolle 4.


1e klasse Kampenion 4  - Heino 1     3 – 7
Pascal Bruins 2 en Gert-Jan de Lange 1; Jos Bosch 0

Ook voor team 4 stond een wedstrijd tegen een sterke tegenstander op het programma: Heino 1. De start was duidelijk voor team 4, want het nam een 2 – 0 voorsprong. Helaas was de Kamper koek toen tijdelijk uitverkocht, want liefst zeven partijen op rij gingen naar de bezoekers. En dat ook nog eens op duidelijke wijze. In de laatste partij van de middag zorgde Pascal voor het derde puntje. Daarmee leed team 4 een onverwacht ruime – maar terechte – nederlaag. Maar dat is geen schande. Als het zo rond de plaatsen 2, 3 en 4 blijft meedoen, is dat netjes. Pascal Bruins scoorde tweemaal en Gert-Jan de Lange eenmaal. Jos Bosch bleef puntloos. Komende zaterdag komt koploper TT Zwolle 3 op bezoek in sporthal De Maten.


3e klasse Kampenion 5  - Leogang 3     10 – 0
Bertin Bos 3, Albert Hoeve 3, Renate Scheper 3 en dubbel 1

Team 5 speelde voor de tweede opeenvolgende maal thuis. Ditmaal tegen Leogang 3 uit Nunspeet. En hoewel we aan aantal spannende games hebben gezien, hoefde team 5 uiteindelijk geen enkel punt af te staan. Albert, Bertin en Renate wonnen allen hun drie enkelpartijen en ook het dubbel (Albert / Bertin) leverde een zege op. Team 5 doet voorlopig heel keurig bovenin mee. As. zaterdag gaat team 5 als nummer 2 op bezoek bij koploper TT Zwolle 6.


4e klasse Bultman/Smash ’70 5 - Kampenion 6    5 – 5
Niek ten Brinke 2, Danny Bruins 1, Lars van Dijk 1 en dubbel 1

Team 6 speelde deze zaterdagmiddag in Hattem tegen Bultman/Smash ’70 5. Beide teams maakten er een spannende middag van. Niet alleen qua tussenstanden in de wedstrijd, maar ook qua games. Zes van de tien partijen werden pas in vijf games beslist. En deze werden keurig over beide teams verdeeld. Dan is het natuurlijk ook geen verrassing dat de teams uiteindelijk de punten deelden. Jammer genoeg wist team 6 de voorsprong van 3 – 5 niet vast te houden. Net als in de beide voorgaande wedstrijden pakte Niek ten Brinke twee punten en Danny Bruins en Lars van Dijk ieder één. Verschil is echter dat ditmaal het dubbel winst opleverde. Komende zaterdag speelt team 6 in Twello tegen Trias 1.


5e klasse DTV ’84 5   - Kampenion 7     6 – 4
Remco Stremmelaar 2, Matthieu vd Berg 1 en dubbel 1; Teun Nankman 0

En dan tenslotte team 7. Dit team ging op bezoek bij DTV ’84 5 en het speelde deze zaterdag met Matthieu van den Berg, Teun Nankman en Remco Stremmelaar. En het team beschikte over een heuse coach: Jentine Ringenier. Ook hier maakten beide teams er een leuke wedstrijd van. Toen de rookwolken waren opgetrokken, stond er een 6 – 4 uitslag op het wedstrijdformulier, in het voordeel van DTV ’84 5. Namens team 7 pakte Remco Stremmelaar twee punten en Matthieu van den Berg één. Samen wonnen zij ook het dubbel. Teun Nankman – die ’s morgens in Apeldoorn al een hockeywedstrijd had gespeeld – maakte zijn debuut en hij deed dat heel aardig. Helaas kon hij geen puntje meesnoepen. Team 7 speelt komende zaterdag in Hattem tegen Bultman/Smash ’70 6.

Ik gaf het in de inleiding al aan: de balans was weliswaar zwaar negatief, maar dat is niet iets waar we over in moeten zitten. Een aantal teams van Kampenion ontmoette sterke(re) tegenstanders en dan kun je nu eenmaal verliezen. De spelers zijn op hun ‘tekortkomingen’ gewezen en zij weten waaraan zij de komende week moeten werken. En nogmaals, je leert meer van een nederlaag dan van een eenvoudige overwinning, al staat de 10 – 0 van team 5 er natuurlijk prachtig op.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion
 
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar