FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In de derde speelweek van de competitie speelden alle teams van Kampenion een thuiswedstrijd. Net zoals bij de jeugd was de balans negatief, hoewel in punten positief: driemaal werd er gewonnen, viermaal verloren en eenmaal gelijkgespeeld, maar 44 van de 80 punten bleven in Kampen. Totdat de standen en percentages van de seniorencompetitie weer op de website van NTTB-Oost worden geplaatst, zal ik hiervan screenshots maken in NAS en publiceren op de website. Klik op 'lees meer' voor de screenshots van de standen en percentages.HPIM4649

Screenshots standen
team 1, 2, 5 en 3
team 4, 6, 7 en 8

Screenshot percentages
team 1 en 2
team 5 en 3
team 4 en 6
team 7 en 8

1e divisie oost, poule A| Kampenion 1 - DTS 1 | 4-6
Ton Ringenier (2), Gerben Wolterink (2), Dick Hoekman (0) en dubbel (0)

Team 1 speelde de thuiswedstrijd tegen het eerste team van DTS. Na twee kansloze nederlagen tegen de twee sterkste teams uit de competitie, moesten er tegen DTS 1 de nodige punten gepakt worden. DTS 1 speelde met R. Scheggetman (alias Scheggie), Koen Reuver en Ben Schukkink. De eerste wedstrijd, Gerben tegen Reuver, leverde meteen een nette 3-1 overwinning op voor Gerben. Op dat moment wist nog niemand dat er hierna nog 45 games, oftewel 9 vijfsetters, gespeeld gingen worden tussen Kampenion 1 en DTS 1. Helaas trok Kampenion na de 1-0 voorsprong vijfmaal in vijven aan het kortste eind. Het slot was gelukkig wel voor Kampenion 1: eerst won Ton van Schukkink, vervolgens verloor Dick zijn derde vijfsetter van verdediger 'Scheggie', waarna de laatste twee partijen weer naar Kampenion gingen. Kampenion 1 kreeg hiermee iets te weinig, hoewel het na de 1-5 achterstand toch niet mag klagen. Vrijdag speelt Kampenion de thuiswedstrijd tegen De Trefhoek 1.

1e klasse, poule F | Kampenion 2 - Smash-in 2 | 5-5
Sebastiaan Doorn (3), Paul Kamstra (1), Ralph Trip en dubbel (1)

Team 2 kreeg Smash-in 2 op bezoek: een concurrent om de laatste twee plaatsen. Smash-in 2 speelde met Hans de Vries, Maarten Kroes en George Wildeboer. De punten gingen over en weer, waarna een terecht 5-5 gelijkspel op het scorebord kwam te staan. Sebastiaan bleef ongeslagen, Paul pakte een puntje en Ralph kwam niet to scoren, maar pakte wel samen met Paul het dubbel. Vrijdag speelt team 2 thuis tegen de andere concurrent om de laatste twee plaatsen: Effect 1 uit Marienheem.

3e klasse, poule M | Kampenion 3 - Harderwijk 2 | 8-2
Gertjan Wessels (3), Jackie van der Meulen (2) en Gerard Palland (2) en dubbel (1)

Team 3 speelde thuis tegen het lastige tweede team van Harderwijk. Harderwijk trad aan met G. Dooijeweerd, M. Montasser en invaller I. op 't Hof. Gertjan bleef ook in zijn tweede wedstrijd ongeslagen en won samen met Jackie ook het dubbel. Jackie en Gerard moesten allebei een keer hun tegenstander, in beide gevallen G. Dooijeweerd, feliciteren, maar mochten tweemaal de felicitaties in ontvangst nemen. Met deze overwinning mengt team 3 zich in de strijd om de titel en heeft tot nu toe de minste verliespunten. Dinsdag speelt team 3 thuis de inhaalwedstrijd tegen Smash '70 7, waarna het vrijdag Dronten '74 2 ontvangt: een concurrent om de titel.

3e klasse, poule N | Kampenion 4 - Dronten '74 1 | 1-9
Nick Kuipers (1), Niels Albers (0), Jan Ringenier (0) en dubbel (0)

Team 4 speelde een thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat Dronten '74 1. Dronten speelde in een sterke formatie met Ron Dorst, Karla Bouwers en Onno Huisman. Team 4 kwam goed uit de startblokken: Nick wist de sterke R. Dorst te verslaan en bracht daarmee team 4 op voorsprong. Helaas bleef het hierbij. De overige negen partijen gingen allemaal naar de bezoekers uit Dronten, waardoor team 4 een dikke 1-9 nederlaag leed. Vrijdag speelt team 4 thuis tegen DTV '84 3 uit Dalfsen.

3e klasse, poule L | Kampenion 5 - De Brug 14 | 10-0
Hans van de Berg (3), Marco ten Brinke (3), Jaap van Putten (3) en dubbel (1)

Team 5 kreeg dinsdagavond De Brug 14 uit Apeldoorn op bezoek, dat speelde met twee invallers uit De Brug 15 en 16. B. Pikkaard en invallers H. De Jong en R. Willemsen kwamen niet tot scoren en dus werd het een duidelijke 10-0 overwinning voor team 5, dat de koppositie behoud. Een zeer knappe prestatie, want vooraf was klassebehoud de doelstelling. Maandag speelt team 3 de uitwedstrijd tegen Harderwijk 3.

4e klasse, poule Q | Kampenion 6 - Vined 3 | 3-7
Harm Bosman (1), Marco Ilbrink (1), Anja Ringenier (1) en dubbel (0)

Team 4 heeft een lastige seizoensstart en heeft uit de eerste twee wedstrijden slechts vijf punten verzameld. Wel speelden zij tegen twee sterke teams uit de poule. Dinsdag pakte team 6 drie punten tegen Vined 3 met J. Vorstelman, V. Lagendijk en invaller M. Docter, die overigen niet onderdeed voor zijn tijdelijke teamgenoten. Team 6 kwam via Marco nog wel op een 1-0 voorsprong, maar de volgende zes wedstijden gingen naar de bezoekers uit Heerde. Vervolgens pakten eerst Harm en daarna Anja allebei hun puntje, waarna de laatste partij weer in het voordeel van Vined 3 werd beslist. Vrijdag speelt team 6 de uitwedstrijd tegen Smash-in 3 uit Ens.

5e klasse, poule M | Kampenion 7 - Tafeltennis Zwolle 18 | 9-1
Anne van der Haar (3), Alice Ringenier (3), (inv.) Jentine Ringenier (2) en dubbel (1)

Team 7 kreeg Tafeltennis Zwolle 18 op bezoek met R. Mulder, K. Logt en C.A.M. Appels. Na de 9-1 overwinning vorige week op Wijhe 6, wist team 7 met diezelfde cijfers te winnen van Tafeltennis Zwolle 18. Het keek nog wel tegen een 0-1 achterstand aan, maar gaf daarna geen partij meer uit handen. Met Jentine heeft team 7 een prima invalster achter de hand, want zij won al vijf van haar zes enkelpartijen. Vrijdag speelt team 7 thuis tegen team 7 van DTV '84.

5e klasse, poule L | Kampenion 8 - Batfighters 5 | 4-6
Rense Beimers (2), Henny Boxman (2), Jentine Ringenier (0) en dubbel (0)

Kampenion 8 ontving de Elburgers uit Batfighters 5. Batfighters 5 trad aan met H. Klein - die ongeslagen bleef - , R. Hagedoorn-van Harten en G.A. Scheurwater. De overwinningen gingen over en weer en uiteindelijk trok team 8 nipt aan het langste eind. Rense pakte keurig twee punten en ook Henny won tweemaal. Jentine bleef puntloos. Vrijdag gaat team 8 op bezoek bij Bultman/Smash '70 15 uit Hattem.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardienst dinsdag
geen bardienst

Bardienst vrijdag
Team 5

Thuiswedstrijd dinsdag
Kampenion 3 - Smash '70 7

Thuiswedstrijden vrijdag
Kampenion 1 - De Trefhoek 1
Kampenion 2 - Effect 1
Kampenion 3 - Dronten '74 2
Kampenion 4 - DTV '84 3
Kampenion 7 - DTV '84 7

Uitwedstrijden
Harderwijk 3 - Kampenion 5 - maandag
Smash-in 3 - Kampenion 6 - vrijdag
Smash '70 15 - Kampenion 8 - vrijdag


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar