FacebookTwitterYoutube
Sport EuropeOp zaterdag 3 oktober kwamen alle zeven jeugdteams in actie en team 2 zelfs tweemaal. De balans was wel erg mager deze zaterdag, want de oogst was slechts één overwinning en één gelijkspel. Dat betekent dat onze jeugdteams liefst zesmaal de tegenstander moesten feliciteren. Driemaal stond een Kampen – Zwolle op het programma en alle drie wedstrijden gingen overtuigend naar de Zwollenaren. Het is dan ook duidelijk te zien dat men goed bezig is bij TT Zwolle. Wat moet dat 'straks' worden met die vereniging die nu al liefst 19 jeugdteams telt? Natuurlijk is het te hopen dat de andere verenigingen dit goede voorbeeld volgen.HPIM2195


Lan A  Kampenion 1  - Slagvaardig 1      4 – 6
Gertjan Wessels 3 en Lars vd Zanden 1; inv. Pascal Bruins 0


Ondanks de blessure van Ivan Hollander doet team 1 nog vrij aardig mee in de competitie. Het stond tot vandaag weliswaar vijfde, maar de achterstand op de nummers 1 en 2 was nog overbrugbaar: respectievelijk 6 en 5 punten op de nummers 1 (Middelburg) en 2 (Slagvaardig). Zaterdag kwam nummer 2 Slagvaardig op bezoek. Bij team 1 viel ditmaal Pascal Bruins (team 4, 1e klasse) voor de nog geblesseerde Ivan Hollander in. Het is overigens de verwachting dat Ivan in competitieverband binnen enkele weken weer achter de tafel kan verschijnen. En dat is goed nieuws. Overigens ook Slagvaardig speelde deze middag met een invaller, zij het dat die in zijn eigen team in landelijk B uitkomt. En dat scheelt natuurlijk een slokje op een glaasje sportdrank. Team 1 wist ook deze zaterdagmiddag de schade weer te beperken, het verloor met 4 – 6. Aan Kamper kant bleef Gertjan Wessels keurig ongeslagen. Ook nu werd weer duidelijk dat Gertjan zo vast is als de Nederlandsche Bank, al is die vergelijking in deze tijd misschien niet helemaal gelukkig gekozen. Om in voetbaltermen te spreken: je moet hem driemaal passeren om hem echt kwijt te zijn. Lars van der Zanden begon wat onrustig aan zijn eerste partij. Dat kostte hem onnodig de eerste game van zijn eerste wedstrijd. Daarna herstelde hij zich weliswaar wat, maar de zege ging toch ietwat onnodig naar tegenstander J. de Boer. In de tweede partij moest Lars het afleggen tegen invaller R. Takke, die liet zien over een prima techniek te beschikken. Gelukkig versloeg Lars in zijn laatste partij J. Velthuis waardoor de nederlaag een dragelijker aanzien kreeg. Pascal stond goed te spelen, maar uiteraard wist hij niet te stunten. Dat mocht ook niet van hem worden verwacht. Hij hield zich niettemin aardig staande en werd zeker niet van tafel geslagen. Al met al dus opnieuw een 4 – 6 nederlaag. Zoals ik al aangaf, lijkt Ivan Hollander binnenkort zijn rentree te maken. Misschien dat zaterdag 10 oktober net te vroeg komt, maar daarna is hij hopelijk weer van de partij.
Team 1 ontvangt komende zaterdag Middelburg 1.


Hoofdkl. Kampenion 2  - Hoonhorst 1      1 – 9
Chiel ten Brinke 1; Robin Makkink 0 en Danny Visscher 0


Team 2 – dat dit weekend dus 2x in actie kwam – leed vrijdagavond een kansloze nederlaag tegen het sterke meisjesteam Hoonhorst. Alleen Chiel ten Brinke wist een puntje te pakken. In de andere partijen had alleen het dubbel in het voordeel van team 2 kunnen uitvallen. Alle andere partijen gingen overtuigend naar Hoonhorst. Zo reëel moeten we zijn. Chapeau voor de dames van Hoonhorst die samen met TT Zwolle 2 lijken te gaan uitmaken wie de titel in de Hoofdklasse in de wacht sleept.


Hoofdkl. Kampenion 2  - Effekt ’74 1      5 – 5
Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 2 en dubbel 1; Danny Visscher  0In de tweede thuiswedstrijd van het weekend speelde team 2 tegen een andere sterke tegenstander: Effekt ’74 1 uit Wierden. Team 2 speelde een goede wedstrijd en wist de gasten op een gelijkspel te houden. Chiel ten Brinke en Robin Makkink pakten ieder twee punten, terwijl Robin met Danny Visscher ook het dubbel op zijn naam schreef. In het enkelspel bleef Danny puntloos. Al met al een goede uitslag. De resultaten van dit weekend en de stand in ogenschouw nemende lijken de eerste drie plaatsen (TT Zwolle 2, Hoonhorst 1 en Effekt ’74 1) wel zo ongeveer vergeven. Maar de strijd om plaats vier, die ook recht geeft op het spelen van de halve finales, is nog helemaal open. Ook team 2 is nog in de race.
Komende zaterdag gaat team 2 in Wezep op bezoek bij Bosman Wezep 2; de wedstrijd begint niet om 13.00, maar om 14.00 uur.


1e klasse Kampenion 3  - TT Zwolle 4      4 – 6
Cristian van Eeden 2, inv. Guido Wessels 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Ook bij team 3 is er blessureleed. Anja Ringenier heeft problemen met de knie en heeft het doktersadvies gekregen om voorlopig niet te sporten. Gelukkig heeft Kampenion nog een 1e klasteam en gelukkig mag je tegenwoordig aan twee wedstrijden tegelijk deelnemen. Dat is handig als beide teams tegelijk thuis spelen. En dat was vanmiddag het geval. En zo kon het gebeuren dat Guido Wessels (team 4) vanmiddag twee wedstrijden speelde. Ik moet zeggen dat ik deze zaterdagmiddag positief werd verrast door het spel van de spelers van TT Zwolle 4. Vorig seizoen speelden zij in de 2e klasse tegen het kampioensteam Kampenion 5 en toen boekten de Kampenaren tweemaal winst. Maar Zwollenaren hadden duidelijk bijgeleerd; zij hebben zich de afgelopen maanden prima ontwikkeld. Zij pakten een 0 – 3 voorsprong, onder meer doordat Cristian van Eeden een vijfpitter nipt verloor van S. Reehoorn. Het dubbel bracht team 3 terug in de wedstrijd, maar het kon niet voorkomen dat TT Zwolle uiteindelijk met 4 – 6 verdiend aan het langste eind trok. Cristian pakte twee punten en invaller Guido pakte het vierde punt. Mattias kwam niet in de buurt van een overwinning.
As. zaterdag speelt team 3 in Hattem tegen Bultman/Smash ’70 2.


1e klasse Kampenion 4  - TT Zwolle 3      2 – 8
Gert-Jan de Lange 1 en Guido Wessels 1; Jos Bosch 0


Team 4 ontving deze zaterdag titelkandidaat TT Zwolle 3. Dat team degradeerde het afgelopen seizoen uit de Hoofdklasse en natuurlijk wil het het verloren gegane terrein zo snel mogelijk heroveren. De opening was voor team 4; Guido Wessels versloeg Charlaine Veneman. Maar daarna gingen drie punten op rij naar de Zwollenaren via onder meer een verloren vijfpitter van Jos Bosch tegen Jos Bredewold. Daarna bleek ook Gert-Jan de Lange te sterk voor Charlaine Veneman. In de resterende partijen bleken de gasten te sterk. Alleen Guido ‘schopte’ het nog tot een (verloren) vijfpitter tegen Jos Bredewold. Een ruime, maar verdiende, 2 – 8 nederlaag dus. Na twee overwinningen en twee nederlagen is duidelijk dat team 4 dit seizoen te klein is voor het tafellaken en te groot voor een servet. Maar is dat slecht voor een team dat voor driekwart uit debutanten bestaat? Nee toch?
Team 4 speelt komende zaterdag in Deventer tegen Swift (D) 3.


3e klasse TT Zwolle 6  - Kampenion 5      8 – 2
Bertin Bos 2; Renate Scheper 0 en Albert Hoeve 0


Team 5 moest deze zaterdag laten zien wat het waard was, want het ging als nummer twee op bezoek bij koploper TT Zwolle 6. En ook hier – het wordt wat eentonig – lieten de Zwollenaren er geen misverstand over bestaan wie het sterkst was. Team 5 verloor met 8 – 2. Alleen Bertin Bos wist te scoren en hij deed dat tweemaal. Albert (één nipte nederlaag in vijven) en Renate kwamen niet tot scoren. Team 5 staat nu derde, maar ook dat is netjes. Als het deze klassering zou weten vast te houden, levert team 5 een knappe prestatie.
As. zaterdag speelt team 5 opnieuw in Zwolle, maar nu tegen TT Zwolle 10.


4e klasse Trias 1   - Kampenion 6      4 – 6
Niek ten Brinke 3, Danny Bruins 1, Lars van Dijk 1 en dubbel 1


Team 6 speelt vanaf de eerste wedstrijd volgens vrijwel hetzelfde patroon: Danny en Lars winnen telkens ieder één wedstrijd en Niek pakt twee of drie punten. Het dubbel gaat nu ook steeds vaker naar team 6. Zo ook deze zaterdag. Niek pakte ditmaal keurig drie punten en Danny en Lars ieder één. Het dubbel werd een prooi voor Danny en Lars en dat is netjes. Team 6 pakt zijn puntjes keurig mee. Klasse jongens!
Komende zaterdag ontvangt team 6 nummer vier Swift (D) 7.


5e klasse Bultman/Smash ’70 6 - Kampenion 7     8 – 2
Matthieu vd Berg 1 en Ruud vd Kerkhof 1; Remco Stremmelaar 0


Team 7 speelde deze zaterdag in Hattem tegen Bultman/Smash ’70 6. Net als vorige week was Jentine van de partij als coach. Was het de afgelopen weken Remco Stremmelaar die behoorlijk op dreef was, ditmaal moest hij de eer aan zijn teamgenoten Matthieu van den Berg en Ruud van de Kerkhof laten. Die wisten namelijk ieder één puntje te pakken, terwijl Remco niet tot scoren kwam. In totaal werden vier vijfpitters gespeeld, waarvan er drie naar Bultman/Smash ’70 gingen. Al met al was het een leuke wedstrijd, zo heb ik van Jentine begrepen. En daar gaat het toch om? Zeker als je je eerste competitie speelt.
As. zaterdag speelt team 7 thuis tegen TT Zwolle 17.


Hoewel er in de eigen sporthal De Maten geen overwinning viel te begroeten, heb ik mij deze zaterdagmiddag prima vermaakt. Er was genoeg te zien in de vier wedstrijden die voorgeschoteld werden. Voorlopig presteren de zeven jeugdteams naar behoren of zelfs beter dan dat. Er staat geen enkel team op een degradatieplaats. Trouw de trainingen blijven bezoeken en goed je best blijven doen, dan komt het allemaal goed.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar