Voordat ik de resultaten van de teams van afgelopen week doorneem, wil ik eerst het één en ander melden over Gerard Palland. Afgelopen dinsdag, na een thuiswedstrijd, werd Gerard onwel. Hoewel Gerard niet buiten bewust zijn is geweest en het na een tijdje weer iets beter leek te gaan, heeft teamgenoot Jackie toch Gerard's vrouw gebeld, waarna Gerard door zijn zoon is opgehaald en naar huis gebracht. Omdat het thuis nog steeds niet goed ging met Gerard is medische hulp ingeschakeld en is hij naar het ziekenhis gebracht. In het ziekenhuis bleek dat Gerard een hartinfarct heeft gehad. Woensdagmorgen is hij gedotterd, wat goed is gegaan. Volgens de laatste informatie die ik heb gekregen, ligt hij nog wel op de Intensive Care. We wensen Gerard en zijn familie veel sterkte toe. Voor team 3 betekent dit dat zij Gerard een tijdje en wellicht het hele seizoen moeten missen.

Dan de resultaten van afgelopen week, die met zes overwinningen en slechts twee nederlagen niet verkeerd waren.GA2_-_kopie_copy


Clubdbl2005-0091
Standen
De standen zijn weer te vinden op de website van NTTB-Oost.

Screenshot percentages
team 1 en 2
team 5 en 3
team 4 en 6
team 7 en 8

1e divisie oost, poule A| Kampenion 1 - De Trefhoek 1 | 3-7
Jordy ten Have (1), Gerben Wolterink (1), Dick Hoekman (0) en dubbel (1)

Team 1 kent een moeilijke start van de competitie, maar dat was vooraf niet anders verwacht. Vrijdag kwam De Trefhoek op bezoek in Sporthal 'De Maten'. Team 1 maakte er een mooie wedstrijd van, maar kon de nederlaag niet afwenden. Het dubbel Gerben/Jordy en overwinningen van Gerben en Jordy op Engelsman J. Goodall brachten drie punten op het scorebord voor Kampenion 1. Zaterdag speelt team 1 uit tegen het voor Kampenion 1 zwakste team uit de competitie, De Veluwe 1. Wil team 1 niet laatste worden, dan zullen de punten zaterdag gepakt moeten worden.

1e klasse, poule F | Kampenion 2 - Effect (M) 1 | 8-2
Sebastiaan Doorn (3), Paul Kamstra (3), Ralph Trip (1) en dubbel (1)

Na het 5-5 gelijkspel vorige week tegen concurrent Smash-in 2, kreeg Kampenion vrijdag een andere concurrent voor de vierde plaats op bezoek: Effect 1 uit Marienheem. Dit team werd zwakker ingeschat dan Smash-in 2 en een overwinning was dan ook de doelstelling. Team 2 slaagde daar prima in en wist acht punten in Kampen te houden. Ralph verloor nipt twee vijfsetters, het dubbel en een enkelpartij van Paul gingen nipt naar team 2. De overige partijen waren duidelijk in het voordeel van Kampenion. Een terechte 8-2 overwinning. Vrijdag gaat team 2 op bezoek in Emmeloord tegen koploper Emmeloord 1. Het treft hier ex-Kampenionner Johan Lieftink en zoon Robin Lieftink, die lid is (gebleven) van Kampenion.

3e klasse, poule M | Kampenion 3 - Bultman/Smash '70 7 | 8-2
Gertjan Wessels (3), Jackie van der Meulen (2) en Gerard Palland (2) en dubbel (1)

Team 3 speelde dinsdag een inhaalwedstrijd tegen Smash '70 7. In eerste instantie zou Jelmer deze wedstrijd spelen, maar helaas bleek hij toch niet te kunnen. Gertjan, die eigenlijk weinig tijd had om te tafeltennissen, was toen zo vriendelijk om toch maar even te komen spelen. Even, omdat hij zijn drie enkelpartijen meteen na elkaar speelde. Hij bracht team 3 op een 3-0 voorsprong. Jackie en Gerard pakten ieder twee punten en samen ook het dubbel. Team 3 staat nu met twee andere teams aan kop, maar team 3 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Dronten '74 2 is namelijk verplaatst naar dinsdag 13 oktober door de gebeurtenissen rondom Gerard. Vrijdag gaat team 3 op bezoek in Swifterband en speelt het tegen Swift '64 2.

3e klasse, poule N | Kampenion 4 - DTV '84 3 | 7-3
Arie Hup (3), Jan Ringenier (2), Niels Alberts (1) en dubbel (1)

Team 4 speelde vrijdag tegen het jeugdige DTV '84 3. En als team 4 tegen een jeugdig team speelt, dan heeft het aan Arie altijd een goede speler. Meestal verslaan de spelers zich op de lange noppen van Arie en dat was deze keer niet anders. Arie won al zijn enkelpartijen en pakte samen met Jan ook het dubbel. Jan was ook prima op dreef. Ondanks dat hij de laatste tijd wat minder aan spelen toekomt, pakte hij keurig twee overwinningen. Niels had zijn avond niet, maar voegde toch een puntje toe aan het totaal. Een prima 7-3 overwinning voor team 4. Maandag staat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Zwartsluis 1 op het programma.

3e klasse, poule L | Harderwijk 3 - Kampenion 5 | 4-6
Samuel Aisa (3), Hans van de Berg (1), Jaap van Putten (1) en dubbel (1)

Team 5 wist voor de vierde maal op rij te winnen dit seizoen en deed dit voor de derde maal met minimaal verschil. Om deze reden staat het niet zelf aan kop, maar een punt achter op de koploper. Maar zoals ik vorige week al aangaf, is het bovenin meedraaien in de competitie al een aangename verrassing voor team 5. Samuel bleef tegen de Hardewijkers knap ongeslagen, Jaap en Hans pakten ieder een overwinning. Ook het dubbel was een prooi voor team 5. Vrijdag speelt team 5 de uitwedstrijd tegen Tafeltennis Zwolle 9.

4e klasse, poule Q | Smash-in 3 - Kampenion 6 | 7-3
Harm Bosman (2), Marco Ilbrink (1), (inv.) Martijn Haanappel (0) en dubbel (0)

Anja heeft een behandeling gehad aan haar knie en is daarom waarschijnlijk een tijdje uitgeschakeld. Een tegenvaller voor team 6, want het stond er al niet zo best voor. Harm en Marco reisden daarom naar Ens af met invaller Martijn Haanappel. Martijn is, na een jaar afwezigheid, weer lid geworden van Kampenion en vrijdag op de valreep toegevoegd aan Kampenion 8. Martijn, welkom terug! Tegen de spelers uit Ens kon Martijn nog niet tot scoren komen, maar na een jaar afwezigheid mocht dat ook niet worden verwacht. Tevens speelde Martijn een klasse hoger dan hij voorheen deed. Harm pakte twee punten en Marco één, waardoor team 6 met drie punten huiswaarts keerde. Vrijdag speelt team 6 de uitwedstrijd tegen Wijhe 3.

5e klasse, poule M | Kampenion 7 - DTV '84 7 | 10-0
Anne van der Haar (3), Alice Ringenier (3), Gerard Wessels (3) en dubbel (1)

Team 7 rijgt de dikke overwinningen aan elkaar. Het begon met een 5-5 gelijkspel in de eerste wedstrijd, maar vervolgens won team 7 tweemaal met 9-1 en afgelopen vrijdag wist het DTV '84 7 te verslaan met de maximale score van 10-0. Team 7 gaat hiermee, hoe kan het ook anders, ruim aan kop. Vrijdag gaat het op bezoek bij 's Heerenbroek 2. Dit team is, samen met Heino 6, de belangrijkste concurrent voor team 7 voor de titel.

5e klasse, poule L | Bultman/Smash '70 15 - Kampenion 8 | 3-7
Henny Boxman (3), Jentine Ringenier (2), Rense Beimers (1) en dubbel (1)

Team 8 pakte tegen het vijftiende team van Smash '70 uit Hattem een prima 3-7 uitoverwinningen. Henny bleef ongeslagen, Jentine pakte twee overwinningen en Rense één en ook het dubbel was voor team 8. Zoals vermeld bij team 6, is Martijn Haanappel aan dit team toegevoegd. Rense en Henny wilden namelijk liever niet alle wedstrijden spelen, maar omdat er niets meer van vierde speler Maimai wordt genomen, bleven er maar drie basisspelers over. Gelukkig kon er vanuit team 7 worden ingevallen, maar met Martijn is dat niet meer (zo vaak) nodig. Vrijdag gaat team 8 op bezoek in Zwolle en speelt het tegen hekkensluiter Tafeltennis Zwolle 17.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardiensten en competitie thuis
Aankomende speelweek zijn er geen thuiswedstrijden en is er dus geen bardienst.

Uitwedstrijden in chronologische volgorde
Zwartsluis 1 - Kampenion 4 (maandag)
's Heerenbroek 2 - Kampenion 7 (dinsdag)

Emmeloord 1 - Kampenion 2 (vrijdag)
Swift '64 2 - Kampenion 3 (vrijdag)
TT Zwolle 9 - Kampenion 5 (vrijdag)
Wijhe 3 - Kampenion 6 - (vrijdag)
TT Zwolle 17 - Kampenion 8 (vrijdag)
De Veluwe 1 - Kampenion 1 (zaterdag)


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
Kampenion