FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook op zaterdag 10 oktober kwamen alle teams van Kampenion in actie. En ook nu was de balans ruim negatief. Tegenover twee overwinningen stonden namelijk vier nederlagen en één gelijkspel. Team 1 leed voor het eerst dit seizoen een forse nederlaag. Wist het tot nu toe de schade beperkt te houden, vandaag stond er aan het eind van de middag 1 – 9 op het wedstrijdformulier. Het goede nieuws is dat Ivan Hollander as. zaterdag – bij de vooruitgespeelde thuiswedstrijd tegen Westa 1 – zijn rentree hoop te maken. Onvoorziene omstandigheden daargelaten zou hij dan tegen alle tegenstanders nog eenmaal in actie kunnen komen.PICT0069


Lan A  Kampenion 1   - Middelburg 1     1 – 9
Gertjan Wessels 1; Lars vd Zanden 0 en inv. Gert-Jan de Lange 0


Ook in de laatste wedstrijd van de heenronde moest team 1 met een invaller aantreden. Ditmaal was dat Gert-Jan de Lange (team 4, 1e klas) die graag eens wilde proeven hoe het voelt om in het hoogste jeugdteam te mogen aantreden. Gertjan Wessels en Lars van der Zanden waren de andere spelers.Team 1 speelde een moeizame wedstrijd. Alleen Gertjan Wessels bleek in staat prima partij te bieden. Hij scoorde weliswaar slechts één puntje, maar verloor de beide andere partijen nipt in vijven. De eerste met 9 – 11 in de vijfde game van de sterke Marinissen en in de tweede zat het in de beslissende vijfde game niet mee. Van de laatste zes punten gingen er vier via net of rand naar tegenstander Davidse. Lars van der Zanden en invaller Gert-Jan de Lange kwamen niet tot scoren. Lars was niet echt in goeden doen, of wellicht lagen de tegenstanders van vandaag hem niet. Gert-Jan balde weliswaar dapper mee, maar natuurlijk kwam hij tekort. Daarmee is de ruime 1 – 9 nederlaag verklaard. Komende zaterdag speelt team een ‘vooruitgeschoven’ wedstrijd. Het ontvangt dan Westa uit Wessem (Limburg). Dan maakt Ivan Hollander dus naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree. Door de ruime nederlaag van vandaag is team 1 rode lantaarndrager.


Hoofdkl. Bosman Wezep 1  - Kampenion 2     6 – 4
Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 1 en Danny Visscher 1


Team 2 ging op bezoek bij Bosman Wezep 1, een concurrent in de strijd om plaats 4. Bij Bosman Wezep 2 zorgt Jeroen Rotman in zijn eentje voor ongeveer 75% van de punten. Ook vandaag bleek hij een te groot obstakel. Hij bleef ongeslagen en won samen met Wybren vd Schootbrugge ook het dubbel. Van de resterende zes punten wisten de Kampenaren er vier te pakken; Chiel ten Brinke twee en Danny Visscher en Robin Makkink  ieder één. Dat is eigenlijk net te weinig. In der resterende twee (uit)wedstrijden moet team 2 nog de nodige punten zien te pakken om zich alsnog te plaatsen voor de play-offwedstrijden, of – als dat niet lukt – om met een redelijke voorsprong te beginnen aan de laatste drie wedstrijden in de degradatiegroep. Voorlopig staat team 2 zesde (van de acht teams).


1e klasse Bultman/Smash ’70 2  - Kampenion 3     7 – 3
Cristian van Eeden 1,  inv. Bertin Bos 1 en dubbel 1; Mattias Beimers 0


Net als team 1 heeft ook team 3 een geblesseerde speler: Anja Ringenier. Er was wat geregel nodig om het team compleet in Hattem te kunnen laten aantreden. Gelukkig wilde Bertin Bos (team 5) wel twee wedstrijden op een dag spelen. ’s Morgens met zijn eigen team in Zwolle en daar werd hij opgepikt om door te rijden naar Hattem. Team 3 speelde een ongelukkige wedstrijd. Bertin zette het team – heel keurig – op voorsprong via een 0 – 3 overwinning op de ‘lastige’ De Weert, maar Mattias Beimers en Cristian van Eeden verloren hun partijen. Samen wonnen zij wel het dubbel waardoor het 2 – 2 stond. Daarna ging het helaas mis. Bertin en Cristian verloren beiden een partij met 10 – 12 in de vijfde game! En ook de derde partij van Bertin ging in vijven verloren. Alleen Cristian wist nog een puntje te pakken. En dus verloor team 3 met 7 – 3. Positief punt van deze middag was de conclusie dat Bertin Bos heeft laten zien ook het niveau van de 1e klas aan te kunnen. En dat is een prettige constatering. Team 3 staat na de nederlaag van vandaag in de middenmoot.


1e klasse Swift (D) 3   - Kampenion 4     4 – 6
Guido Wessels 3, Pascal Bruins 2 en Gert-Jan de Lange 1


Team 4 – het andere 1e klasteam – speelde ’s morgens in Deventer tegen Swift (D) 3. Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van. Bij een 4 – 4 tussenstand wisten de Kampenaren door te drukken waardoor zij nog met een overwinning naar huis gingen. Guido Wessels bleef knap ongeslagen, Pascal Bruins pakte twee punten en Gert-Jan de Lange één. Misschien was Gert-Jan al wat teveel bezig met zijn wedstrijd in team 1 van zaterdagmiddag. Team 4 blijft keurig meedraaien in de middenmoot.


3e klasse TT Zwolle 10   - Kampenion 5     2 – 8
Bertin Bos 3, Albert Hoeve 2, Renate Scheper 2 en dubbel 1


Team 5 speelde voor de tweede achtereenvolgende zaterdag in Zwolle. Bleek vorige week koploper TT Zwolle 6 te sterk, ditmaal was TT Zwolle 10 de tegenstander. De eerste en laatste partij gingen naar de Zwollenaren, maar alle tussenliggende partijen wist team 5 te winnen. Bertin Bos bleef ongeslagen en Albert Hoeve en Renate Scheper pakten ieder twee punten. Het dubbel werd een prooi voor Bertin en Renate. Al met al een keurige 2 – 8 overwinning voor team 5 dat de derde plaats stevig in handen heeft.


4e klasse Kampenion 6   - Swift (D) 7     5 – 5
Niek ten Brinke 2, Danny Bruins 2 en Lars van Dijk 1


Team 6 ontving Swift (D) 7 uit Deventer. De start was voor de bezoekers uit de koekstad. Niek ten Brinke en Lars van Dijk verloren namelijk hun eerste partij. Toen Danny Bruins vervolgens zijn eerste twee games verloor tegen I. Timmerman, leken zich donkere wolken samen te pakken boven de hoofden van de spelers van team 6. Maar na enkele tactische tips wist Danny de partij te kantelen. Door actiever te gaan spelen, gunde hij zijn tegenstander minder tijd en sleepte hij de partij nog uit het vuur. De partijen 4 en 5 gingen echter weer naar Swift waardoor team 6 tegen een 1 – 4 achterstand aankeek. Maar de boys bleven knokken voor een beter resultaat en met succes. Van de resterende vijf partijen ging er namelijk nog slechts één (Danny) verloren. En zo eindigde de wedstrijd nog in een gelijkspel. Danny en Niek pakten ieder twee punten en Lars één. Voorlopig lijkt het erop dat team 6 tenminste twee teams onder zich weet te houden. En dat is netjes.


5e klasse Kampenion 7   - TT Zwolle 17     2 – 8
inv. Danny Bruins 2; Ruud vd Kerkhof 0 en Matthieu vd Berg 0


Ook team 7 kende personele problemen. Remco Stremmelaar ontbrak in verband met zijn verjaardag (proficiat !) en Teun Nankman – die reserve is bij het team – was ook verhinderd. Dat betekende echter niet dat het team incompleet moest aantreden. Het is namelijk toegestaan om aan twee wedstrijden tegelijk deel te nemen en bovendien mag je vanuit het voorlaatste in het laatste team invallen als het verschil in klassen niet groter is dan één en de speler het seizoen ervoor niet meer dan 50% een klasse hoger heeft gespeeld. Danny Bruins speelt nu 4e klasse en vorig seizoen wp-klasse en dus mocht hij volgens de reglementen invallen. Team 7 trof in TT Zwolle 17 een zeer sterke tegenstander. Alleen Danny wist twee puntjes te pakken. Matthieu van den Berg en Ruud van de Kerkhof bleven puntloos, maar dat is tegen deze tegenstander geen schande. Team 7 staat halverwege het seizoen op de vijfde plaats, al zou DTV ’84 5 – dat nog een inhaalwedstrijd voor de boeg heeft – team 7 nog voorbij kunnen gaan.


De competities zijn halverwege en dus kunnen we een tussenbalans opmaken. Positief is dat op dit moment geen enkel team op een degradatieplaats staat. Weliswaar zit promotie er vrijwel zeker ook voor geen enkel team in, maar daar zijn redenen – o.a. personele problemen – voor aan te wijzen. Qua niveau ziet het er over het algemeen aardig tot goed uit. Natuurlijk zijn er uitschieters naar boven en beneden, maar dat heb je altijd. Komende week speelt alleen team 1 een competitiewedstrijd, thuis tegen Westa 1. De week erop is er voor alle teams weer een programma.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar