FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Week 41 was de week van de uitwedstrijden. Alle teams van Kampenion gingen op bezoek bij een andere vereniging. Met drie overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen was de balans heel nipt positief.clubk2005280505 006
Aankomende speelweek staan er alleen drie inhaalwedstrijden op het programma voor de teams 3, 4 en 6. De rest van de teams heeft 'vakantie'. Opmerkelijk, omdat een week later pas de schoolvakantie is en in deze vakantieweek de teams wel in actie dienen te komen.


Clubdbl2005-0091
Standen en percentages
De standen en percentages zijn weer te vinden op de website van NTTB-Oost.

1e divisie oost, poule A| De Veluwe 2 - Kampenion 1 | 5-5
Ton Ringenier (3), Dick Hoekman (1), Jordy ten Have (0) en dubbel (1)

Team 1 speelde zaterdag, pas om 17.00 uur, tegen De Veluwe 2. De Veluwe 2 is voor team 1 de zwakste tegenstander dit seizoen. In dit team spelen de gebroeders Kwast (ex-Kampenion), Frank Blaauw (eveneens ex-Kampenion) en kopman Bas Wrekenhorst. Franck viel uit in de wedstrijd tegen team 1. Wilde team 1 nog een kans maken op de vijfde plaats, die overigens - nets al de zesde plaats - ook degradatie naar de 2e divisie oost betekend, dan moest er een goed resultaat neer worden gezet. De Veluwe 2 stond namelijk vooraf al zes punten voor op team 1. Team 1 boekte met een gelijkspel het beste resultaat van de competitie, maar met een gelijkspel loopt het uiteraard niet in op De Veluwe 2. Ton bleef knap ongeslagen, Dick pakte 1 partij en Jordy bleef puntloos. Het dubbel ging wel naar team 1. De vierde plaats, die recht geeft op een langer vebrlijf in de 1e divisie oost, is uit het zicht van team 1. Maar dat is geen schande voor een debutant. Aankomende week speelt team 1 geen competitie.

1e klasse, poule F | Emmeloord 1 - Kampenion 2| 8-2
Sebastiaan Doorn (1), Paul Kamstra (1), Ralph Trip (0) en dubbel (0)

Kampenion 2 speelde een uitwedstrijd tegen koploper Emmeloord 1. Het moest de schade beperkt zien te houden om de vierde plaats vast zien te houden. Deze plaats biedt de zekerheid dat team 2 ook volgend seizoen in de 1e klasse mag uitkomen. Team 2 verloor met 2-8, maar gelukkig deden concurrenten Smash-in 2 en Effect 1 dit ook. Sebastiaan pakte een punt tegen Robin Lieftink, die overigens ook lid is van Kampenion. Paul wist te winnen van Richard Stolwijk. Ralph zat met vijfsetters tegen vader en zoon Lieftink dichtbij een punt, maar moest uiteindelijk toch al zijn tegenstanders feliciteren. Ook het dubbel Paul/Ralph ging in vijf games naar de spelers uit Emmeloord. Aankomende week is team 2 een weekje vrij.

3e klasse, poule M | Swift '64 2 - Kampenion 3| 3-7
(inv.) Jan Ringenier (3), (inv.) Arie Hup (2), Gertjan Wessels (2) en dubbel (0)

Team 3 speelde de uitwedstrijd tegen Swift '64 2. Omdat Gerard uiteraard niet kon spelen, Theo nog last heeft van een blessure en Jackie en Jelmer verhinderd waren, moest team 3 een beroep doen op twee invallers. In eerste instantie bleek alleen Arie in te kunnen vallen. Jan, die een etentje had van zijn werk, regelde echter met een in Dronten woonachtige collega een lift naar Swifterbant. Zo kon team 3 toch met drie spelers achter de tafel verschijnen. De moeite die Jan had gedaan om deze wedstrijd te kunnen spelen, was niet voor niets: hij bleef heel netjes ongeslagen. Arie pakte twee punten en Gertjan verloor zijn eerste partij van het seizoen en bleef eveneens steken op twee overwinningen. Team 3 won met 3-7; een prima resultaat. Aanstaande dinsdag speelt koploper team 3 tegen nummer 2 Dronten '74 2. Team 3 staat drie punten voor op Dronten '74 2 en wil het kampioen worden, dan kan het dinsdag met een goed resultaat tegen Dronten '74 2 een grote stap in de goede richting zetten.

3e klasse, poule N | Zwartsluis 1 - Kampenion 4 | 3-7
Jan Ringenier (3), Arie Hup (2), Nick Kuipers (2) en dubbel (0)

Team 4 speelde de uitwedstrijd op maandag tegen hekkensluiter Zwartsluis 1. Dat is niet helemaal waar, want achter dit team staat nog een team van Smash '70. Dit team heeft echter pas twee wedstrijden gespeeld en staat maar twee punten achter op Zwartsluis 1, dat al vijf wedstrijden heeft gespeeld. Team 4 speelde een prima wedstrijd en zette een keurige 3-7 overwinning op het scorebord. Jan bleef ongeslagen, wat hij vier dagen later wederom deed. Arie en Nick pakten ieder twee overwinningen. Team 4 doet niet mee voor de titel, maar hoeft zich ook geen zorgen te maken om degradatie. Dinsdag speelt team 4 een inhaalwedstrijd tegen Bultman/Smash '70 6.

3e klasse, poule L | Tafeltennis Zwolle 9 - Kampenion 5 | 6-4
Samuel Aisa (3), Jaap van Putten (1), Hans van de Berg (0) en dubbel (0)

Team 5 liep afgelopen vrijdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan, al was het een minimale. Dat team 5 nu past tegen de eerste nederlaag aanloopt, is echter een hele knappe prestatie. Zoals ik vorige week ook meldde, was vooraf verwacht dat team 5 het moeilijk ging krijgen in de 3e klasse. Nu staat het nog steeds keurig op de tweede plaats, twaalf punten boven de degradatiestreep. Samuel bleef wederom, heel netjes, ongeslagen. Jaap voegde hier een punt aan toe en Hans kwam niet tot scoren. Net als vele andere teams, heeft team 5 aankomende week een rustweek. Hoewel, omdat team 3 dinsdag twee invallers kan gebruiken en team 4 dinsdag ook speelt, zal er vast een beroep worden gedaan op de spelers uit team 5.

4e klasse, poule Q | Wijhe 3 - Kampenion 6 | 5-5
Harm Bosman (3), Marco Ilbrink (1), (inv.) Anne van der Haar (1) en dubbel (0)

Team 4 speelde de uitwedstrijd tegen Wijhe 3. Het zette een prima resultaat neer. Harm bleef ongeslagen, Marco en invaller Anne zorgden samen voor de andere twee punten, waardoor team 1 gelijkspeelde tegen Wijhe 3. Dat is een uitstekende prestatie, want Wijhe 3 gaat mede aan kop, terwijl team 6 op de vijfde plaats staat. Wil team 6 degradatie nog ontlopen, dan zal het de komende wedstrijden meer van dit soort uitslagen neer moeten zetten. Ook dan zal het moeilijk gaan worden, want zelfs een vierde plaats biedt nog geen garantie op een langer verblijf in de 4e klasse. De nummers 5 en 6 degraderen sowieso. Dinsdag speelt team 6 een inhaalwedstrijd tegen Bultman/Smash '70 11 uit Hattem, waar het overigens een week later op bezoek gaat.

5e klasse, poule M | 's Heerenbroek 2 - Kampenion 7 | 5-5
Anne van der Haar (3), Gerard Wessels (1), Alice Ringenier (0) en dubbel (1)

Na een drietal dikke overwinningen, liep team 7 vrijdag weer tegen een gelijkspel aan. Tegen het lastige tweede team van 's Heerenbroek speelde team 7 5-5. Anne bleef knap ongeslagen, Gerard pakte een overwinning en ook het dubbel ging naar team 7. Alice bleef puntloos. Team 7 gaat echter nog steeds aan kop met een voorsprong van twee punten op Heino 6. Dit is de volgende tegenstander van team 7. Aankomende week speelt team 7 niet en een week later volgt dus de kraker om het kampioenschap.

5e klasse, poule L | - Kampenion 8 | 0-10
Henny Boxman (3), Martijn Haanappel (3), Jentine Ringenier (3) en dubbel (1)

Team 8 speelde vrijdag tegen rode lantaarndrager Tafeltennis Zwolle 17. En hoewel dit dus niet het sterkste team uit de competitie is en een overwinning wel verwacht was, moest team 8 het toch nog maar doen. Het slaagde daar prima in: team 8 nam alle punten mee uit Zwolle. En zo bleef Martijn, in zijn eerste competitiewedstrijd dit seizoen in zijn eigen team, meteen ongeslagen. En dat is netjes, als je nagaat dat hij nog niet heel veel heeft gespeeld sinds zijn tafeltennisrentree. Ook team 8 heeft aankomende week een weekje vrij als het gaat om competitie spelen.

De nodige informatie voor aankomende week


Bardienst dinsdag
Aankomende speelweek is er een inhaalprogramma voor team 3, 4 en 6.
Er is geen team verantwoordelijk voor de bardienst.

Thuiswedstrijden dinsdag
Kampenion 3 - Dronten '74 2
Kampenion 4 - Smash '70 6
Kampenion 6 - Smash '70 11


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar