FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In speelweek 42 stonder er alleen drie inhaalwedstrijden op het programma voor team 3, 4 en 6. Allemaal speelden zij een thuiswedstrijd op dinsdag 13 oktober. Team 3 en 4 wisten hun wedstrijd te winnen, team 6 liep tegen een nipte nederlaag aan. Een overzicht.JN


Clubdbl2005-0091
Standen en percentages
De standen en percentages zijn weer te vinden op de website van NTTB-Oost.

3e klasse, poule M | Kampenion 3 - Dronten '74 2| 8-2
Jackie van der Meulen (3), (inv.) Nick Kuipers (2), (inv.) Jan Ringenier (2) en dubbel (1)

Team 3 speelde een inhaalwedstrijd tegen Dronten '74 2. Deze wedstrijd was op verzoek van team 3 verplaatst, omdat op de oorspronkelijke datum team 3 slechts met een speler kon aantreden. Helaas bleek dit ook voor de nieuwe datum het geval: alleen Jackie kon de thuiswedstrijd op dinsdag spelen. Nick en Niels, allabei spelers uit team 4, waren wel bereid om in te vallen. Team 4 speelde zelf ook een wedstrijd, waardoor Nick een dubbele wedstrijd speelde. Dat mag sinds dit seizoen en bij de jeugd is hier al regelmatig gebruik van gemaakt. Bij de senioren was dit de eerste keer. Jan zou op de oorspronkelijke datum uit vallen tegen Smash '70 6, de tegenstander van team 4. Niels was in eerste instantie verhinderd, maar kon gisteren toch spelen, dus werd nog besloten dat Niels in zijn eigen team zou spelen, en Jan in team 3 zou invallen. En met het oog op de tegenstanders, leek dit ook geen verkeerde keuze. Zoals vorige week gezegd, is Dronten '74 2 een concurrent voor de titel. Een goede uitslag zou team 3 een stukje dichter bij de titel brengen en team 3, of eigenlijk team 3.66, slaagde hier prima in. Met een ruime 8-2 overwinning liep team 3 zes punten uit op Dronten '74 2 en staat nu negen punten voor op dit team en acht punten op Harderwijk 2. Wel moet gezegd worden dat de ruime overwinning ook zomaar anders had kunnen uitvallen, want vier van de vijf gespeelde vijfsetters gingen naar Kampenion. Maar achteraf zullen de Kampenionners hier vast niet mee zitten. Jackie bleef netjes ongeslagen, invallers Jan en Nick pakten allebei twee punten en ook het dubbel Jackie/Jan ging naar team 3.

3e klasse, poule N | Kampenion 4 Bultman/Smash '70 6 | 6-4
Arie Hup (3), Niels Alberts (2), Nick Kuipers (1) en dubbel (0)

Team 4 speelde tegen Bultman/Smash '70 6. Dit team degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse, maar draait dit seizoen stroef en doet al niet meer mee voor de titel. Niet dat de andere teams uit de poule hier nog wel om meedoen: Dronten '74 1 heeft al een straatlengte voorsprong op de rest en het lijkt onwaarschijnlijk dat Dronten '74 1 nog ingehaald gaat worden. Team 4 maakte er een leuke wedstrijd van, waarbij de punten over en weer gingen. Good old Arie wist het de jonge spelers van Smash '70 bijzonder moeilijk te maken en won al zijn enkelpartijen. Niels wist twee wedstrijden op zijn naam te schrijven, waaronder de wedstrijd tegen Ivo Tijssen, die met lange noppen op de backhand speelt. Hopelijk raakt Niels langzaam maar zeker zijn 'ik-kan-niet-tegen-noppen-spelen-syndroom' kwijt. Nick pakte het laatste punt, waardoor team 4 een prima 6-4 overwinning behaalde. Ook volgende week is Bultman/Smash '70 6 de tegenstander van team 4, maar dan in Hattem.

4e klasse, poule Q | Kampenion 6 - Bultman/Smash '70 11 | 4-6
Harm Bosman (2), Marco Ilbrink (2), (inv.) Jentine Ringenier (0) en dubbel (0)

Team 4 speelde tegen het elfde team van Bultman/Smash '70. Dit team stond laatste en drie punten achter op Kampenion 6. Jentine was bereid om in te vallen en deed dit uitstekend. Dat resulteerde niet in een punt, maar ik vind dat er best waardering mag uitgaan naar het getoonde spel. Of je wint of verliest heb je namelijk niet in de hand; dat ligt er ook aan hoe goed de tegenstander speelt. Dat bleek wel aan Hattemer kant: het team van Hattem kwam ook met een invaller uit team 15, maar opmerkelijk genoeg bleef hij ongeslagen en wisten de vaste spelers uit Smash '70 11 niet verder te komen dan eenmaal een overwinning. Jentine had weer de beste kansen tegen de invaller, die ongeslagen bleef. Zo zie je maar hoe vreemd het soms kan gaan. Harm en Marco pakte beiden twee punten, waardoor team 6 tegen een 4-6 nederlaag aanliep. Team 6 staat nu zeven punten achter op de redelijk veilige 4e plaats en met de blessure van Anja, lijkt het onwaarschijnlijk dat team 6 deze veililge plaats nog gaat behalen. Volgende week speelt team 6, net als team 4, tegen dezelfde tegenstander als deze week, maar dan gaat het op bezoek in Hattem.

De nodige informatie voor volgende week

Bardienst dinsdag
Team 3

Thuiswedstrijden dinsdag
Kampenion 5 - Wijhe 2
Kampenion 8 - 's Heerenbroek 1

Uitwedstrijden (in chronologische volgorde)
Smash '70 11 - Kampenion 6 (dinsdag)
Heino 6 - Kampenion 7 (donderdag)
TT Zwolle 2 - Kampenion 1 (vrijdag)
TT Zwolle 5 - Kampenion 2 (vrijdag)
Smash '70 7 - Kampenion 3 (vrijdag)
Smash '70 6 - Kampenion 4 (vrijdag)Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
t.t.v. Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar