FacebookTwitterYoutube
Sport EuropeOp verzoek van tegenstander Wijzenbeekled/Westa 1 speelde team 1 op zaterdag 17 oktober de wedstrijd van zaterdag 7 november. Op voorhand beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Immers, de heenwedstrijd in Limburg ging met 6 – 4 verloren, Gertjan bleef toen ongeslagen en hij pakte samen met Lars het dubbel. Team 1 speelde toen met een invaller. Wat zou het vandaag worden?Zelf was ik ditmaal geen getuige van de wedstrijd; ik was met twee jeugdspelers naar het Ranglijst C-toernooi in Hoorn. Hierover leest u (later) meer op deze website. Daarom neem ik het wedstrijdformulier als voornaamste basis voor dit verslag.
De spelers van team 1 ondervonden dat de drie Limburgers – M. Mooijekind, F. Smeets en V. Lenders – ten opzichte van de eerste wedstrijd waren gegroeid. Positief aan Kamper kant was dat Ivan Hollander zijn rentree maakte. Hij miste natuurlijk nog ritme, maar hij liet zien dat hij weer snel op zijn niveau terug kan zijn.


Lan A Kampenion 1 - Wijzenbeekled/Westa 1  1 - 9
Gertjan Wessels 1; Ivan Hollander 0 en Lars van der Zanden 0

Team 1 leed deze zaterdagmiddag opnieuw een zware nederlaag. Overigens leek het daar in het begin niet naar uit te zien. Lars verloor weliswaar in drieën van Mooijekind, maar in iedere game was het verschil slechts twee punten. Gertjan bleef Smeets met 3 – 0 de baas, waarbij de eerste game (winst met 20 – 18) heel belangrijk was. Ivan bood Lenders prima partij, maar kwam in elke game net een paar puntjes te kort.Het dubbel leek lange tijd naar team 1 te gaan; Gertjan en Lars pakten een 2 – 0 voorsprong. Maar helaas gingen de games 3, 4 en 5 telkens met 9 – 11 naar de gasten. Zo stond het dus 1 – 3 waar het ook 2 – 2 had kunnen staan.

Na het dubbel werden de verschillen wat groter, zij het niet in iedere wedstrijd.In de vijfde partij verloor Gertjan in vijven van Mooijekind waarna Lars het in straight games moest afleggen tegen Lenders. Ivan was daarna goed op dreef tegen Smeets. Na vier games stond het 2 – 2. In de vijfde game had Ivan een matchpoint op 10 – 9, maar helaas wist hij die niet te verzilveren waarna Lenders met 10 – 12 nog wist te ontsnappen. En dus stond het 1 – 6.

De Limburgers waren toen helemaal ‘los’, want de drie laatste partijen gingen alle naar Westa. Slechts Gertjan en Ivan wisten nog een game mee te snoepen.
Al met al een duidelijke nederlaag dus. Ik heb begrepen dat de spelers van Westa over de hele linie genomen net wat meer gedrevenheid en verbetenheid uitstraalden om te winnen. Aan Kamper kant was het wat gemoedelijker, terwijl je dat misschien juist van Limburgers zou verwachten.Misschien moeten de Kamper spelers – en daar reken ik voor het gemak Lars ook even bij – af en toe wat peper in de k.nt hebben. Iets meer gezonde agressie vertonen.

Zoals gezegd is het positief dat Ivan weer terug is achter de tafeltennistafel. Hij liet direct zien het niveau vrij goed aan te kunnen. Dat is knap, want hij heeft nog niet 1x getraind. Met slechts een paar uurtjes ‘vrij spelen’ in de benen en armen stond hij weer achter de tafel. Het basisniveau van Ivan is dus vrij hoog. Dat moet vertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Team 1 is weer compleet en dat is een prettige constatering.
De plaatsen 1 en 2 zijn inmiddels helemaal uit het zicht verdwenen. Het zal zelfs nog een hele kluif worden om niet als laatste te eindigen. Maar dat is niet het belangrijkste. Belangrijker is dat de resterende wedstrijden worden gebruikt om het zelfvertrouwen weer wat terug te vinden en het niveau weer te verbeteren. En natuurlijk dat Ivan weer over het vereiste wedstrijdritme beschikt. Succes jongens!
Volgens week is er vermoedelijk weer een volledig programma. Ik praat je dan weer bij.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar