In speelweek 42 speelden de meeste teams van Kampenion een uitwedstrijd. Alleen team 5 en 8 speelden op dinsdag thuis. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.PICT0089


Clubdbl2005-0091

1e divisie oost, poule A| Tafeltennis Zwolle 2 - Kampenion 1 | 10-0
Ton Ringenier (0), Jordy ten Have (0), Gerben Wolterink (0) en dubbel (0)

Team 1 speelde de uitwedstrijd tegen TT Zwolle 2. Dit team staat tweede in de competitie en is duidelijk een maatje te groot voor team 1. Dat bleek de vorige wedstrijd, toen team 1 met 9-1 weggespeeld werd. Team 1 was gebrand op een beter resultaat, maar helaas mocht dat niet zo zijn. Ton pakte in de thuiswedstrijd nog een puntje tegen Camiel Knispel, maar Camiel deed deze wedstrijd niet mee en in zijn plaats speelde Robin Wildeman. Hoewel Ton en Gerben hier nog kansen tegen hadden, moest team 1 uiteindelijk toch zonder punten huiswaarts keren. Jammer, maar TT Zwolle 2 is nou eenmaal een maatje te groot. De laatste plaats lijkt hierdoor bijna onafwendbaar, maar dat is geen schande. Vrijdag speelt team 1 teggen koploper HTTV 1, waar het de uitwedstrijd overigens 10-0 van verloor.

1e klasse, poule F | Tafeltennis Zwolle 5 - Kampenion 2 | 6-4
Ivan Hollander (2), Sebastiaan Doorn (1), Paul Kamstra (1) en dubbel (0)

Team 2 speelde, evenals team 1, in en tegen Zwolle. Team 2 speelde echter niet op dezelfde locatie als team 1: Zwolle beschikt over twee speellocaties, doordat onlangs twee verenigingen uit Zwolle zijn gefuseerd. Team 2 staat vierde en moet deze positie zien vast te houden. De vijfde positie betekent namelijk degradatie naar de 2e klasse. Ivan speelde zijn eerste seniorwedstrijd bij team 1, nadat hij een tijdje geblesseerd was geweest. En niet zonder succes. Ivan wist meteen twee enkelpartijen te winnen. Een knappe prestatie als je nagaat dat Ivan nog maar net hersteld is van zijn blessure. Paul en Sebastiaan wisten hier beiden een puntje aan toe te voegen, wat een 6-4 nederlaag voor team 2 op het scorebord bracht. Geen onaardige uitslag in de strijd tegen degradatie, want Zwolle 5 is niet een concurrent. De concurrenten van team 2, Smash-in 2 en Effect 1, speelden afgelopen speelronde tegen elkaar en hielden elkaar in evenwicht: 5-5. Een gunstig resultaat voor team 2, want hoewel het nu nog maar 1 punt voorstaat op plaats 4, heeft het al wel een sterke tegenstander gehad en hebben de concurrenten al tegen elkaar gespeeld. Vrijdag staat vooor team 1 de thuiswedstrijd tegen GTC 1 op het programma.

3e klasse, poule M | Bultman/Smash '70 7 - Kampenion 3| 0-10
Jackie van der Meulen (3), Jelmer van der Veen (3), Gertjan Wessels (3) en dubbel (1)

Team 3 heeft weer een grote stap gezet richting de titel. Thuis bleek het al duidelijk beter te zijn dan Smash '70 7 en won het met 8-2. Uit nam team 3 alle punten mee naar Kampen en dus won het met 0-10. Jelmer speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen en wint in zijn eerste wedstrijd standaard drie enkelpartijen. Ieder seizoen valt hij dan ook minimaal een week bovenaan de percentagelijst terug te vinden met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden. Maar alle gekheid op een stokje; het is een prima prestatie van Jelmer om, vrijwel zonder training, er meteen weer te staan en er drie te winnen. Jackie en Jelmer deden hetzelfde en samen wonnen zij ook het dubbel. Vrijdag speelt team 3 thuis tegen GTC 2.

3e klasse, poule N | Bultman/Smash '70 6 - Kampenion 4 | 4-6
Niels Alberts (3), Arie Hup (2), Jan Ringenier (1) en dubbel (0)

Team 4 speelde de uitwedstijd tegen Smash '70 6, waar het een week eerder thuis met 6-4 van wist te winnen. De uitslag was dit keer niet anders, de puntenverdeling wel. Team 3 kwam met 2-4 achter, maar gaf daarna geen punt meer uit handen en wist nog met 4-6 te winnen. Niels bleek niet te kloppen en won al zijn partijen. Arie pakte twee overwinningen en Jan pakte het laatste punt. Wederom een prima (en van Niels uitstekende) prestatie, zeker als je nagaat dat Smash '70 6 vorig seizoen uit de 2e klasse is gedegradeerd. Vrijdag speelt team 4 thuis tegen Batfighters 2.

3e klasse, poule L | Kampenion 5 - Wijhe 2 | 7-3
Samuel Aisa (3), Jaap van Putten (2), Hans van de Berg (1) en dubbel (1)

Team 3 blijgt winnen en deed dit dtimaal tegen Wijhe 2. Team 5 kwam 1-2 achter, maar gaf hierna nog slechts 1 puntje uit handen. Samuel, bezig aan een zeer sterk seizoen, beelf wederom ongeslagen. Jaap pakte 2 punten en Hans 1. Een uitstekende prestatie. Team 5 staat nu drie punten achter op koloper Heino 2. Maar de titel is niet zozeer waar team 5 mee bezig moet zijn: de tweede plaats is al een uitstekende en eigenlijk ook onverwachte prestatie. Donderdag gaat team 5 op bezoek bij Heino 2.

4e klasse, poule Q | Bultman/Smash '70 11 - Kampenion 6 | 1-9
Harm Bosman (3), Marco Ilbrink (3), Jeroen Heldoorn (2) en dubbel (1)

Team 6 heeft zichzelf weer wat hoop gegeven. Op bezoek bij hekkensluiter Smash '70 11 wist team 6 de eerste overwinning van het seizoen te boeken en won het met 1-9. Alleen Jeroen moest een puntje afstaan aan de thuispelende partij. Door dit resultaat staat team 6 weer vierde, maar heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de nummers 3 en 5 uit de competitie. Team 6 moet derde worden voor een zekere handhaving in de 4e klasse en vierde voor een waarschijnlijke handhaving. Donderdag gaat team 6, net als team 5, op bezoek bij koploper Heino 3.

5e klasse, poule M | Heino 6 - Kampenion 7 | 5-5
Anne van der Haar (2), Alice Rimgenier (2), Gerard Wessels (1) en dubbel (0)

Team 7 speelde de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Heino 6. Team 7 stond 1e, met een voorsprong van 2 punten op de thuisspelende partij. Het leek een lasstige avond te gaan worden en team 7 leek de koppositie uit handen te gaan geven. Na een 2-0, 3-1 en 5-2 achterstand toonde team 7 echter over de nodige veerkracht te beschikken. De laatste drie partijen gingen naar team 7, waardoor team 7 nog een gelijkspel uit het vuur sleepte en de marge op 2 punten hield. Alice en Anne behaalden ieder twee overwinninge, Gerard stelde in zijn laatste enkelpartij het gelijkspel veilig door de tot dan toe ongeslagen G.J.M. te Wierik te verslaan. Team 7 is dus nog steeds op titelkoers. Vrijdag speelt team 7 de thuisdwedstrijd tegen Wijhe 6.

5e klasse, poule L | Kampenion 8 - 's Heerenbroek 1 | 2-8
Rense Beimers (1), Martijn Haanappel (1), Jentine Ringenier (0) en dubbel (0)

Team 8 speelde de thuiswedstrijd tegen koloper 's Heerenbroek 1. Dit team staat al ruim voor op de andere teams uit de poule en is dus al bijna zeker van het kampioenschap. Ook team 8 wist dit team niet te stoppen en verloor met 2-8. Martijn en Rense pakten allebei een punt, Jentine wist niet tot scoren te komen. Dit team is niet waar team 8 de punten tegen moet pakken en twee puntjes zijn dan mooi meegenomen. Woensdag gaat team 8 op bezoek bij Wham 2 uit Nieuwleusen.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardienst vrijdag
Team 5, 6 en 8

Thuiswedstrijden vrijdag
Kampenion 1 - HTTV 1
Kampenion 2 - GTC 1
Kampenion 3 - GTC 2
Kampenion 4 - Batfighters 2
Kampenion 7 - Wijhe 6

Uitwedstrijden (in chronologische volgorde)
Wham 2 - Kampenion 8 (woensdag)
Heino 2 - Kampenion 5 (donderdag)
Heino 3 - Kampenion 6 (donderdag)


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
t.t.v. Kampenion