FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 24 oktober kwamen zes van de zeven jeugdteams in actie. Team 3 speelde niet; op verzoek van de tegenstander is de uitwedstrijd tegen Hoonhorst 2 uitgesteld naar zaterdag 14 november as. Team 1 lijkt helemaal van slag getuige de nieuwe ruime nederlaag bij TTCV/Van Herwaarden 1. Team 2 verloor toch wel onnodig in Lochem van De Toekomst 1. De teams 4, 5 en 6 boekten knappe overwinningen op respectievelijk Effekt '74 2, Swift (D) 6 en TT Zwolle 11. Team 7 - dat met slechts twee spelers moest aantreden - dolf het onderspit tegen Staphorst 1 dat twee spelers heeft die duidelijk verder zijn dan die van team 7. De balans was deze zaterdag perfect in evenwicht: driemaal winst en driemaal verlies.Lan A  TTCV/Van Herwaarden 1 - Kampenion 1     8 – 2
Gertjan Wessels 1 en Lars vd Zanden 1; Ivan Hollander 0

Team 1 speelde zaterdag in Veghel tegen TTCV/Van Herwaarden 1. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 5 – 5. Toen speelde team 1 met een invaller; ditmaal trad het compleet aan.Maar helaas betekende dit niet dat er ook een betere uitslag ‘uit de bus rolde’. Integendeel. Team 1 leed een duidelijke 8 – 2 nederlaag en het lijkt daarmee het spoor bijster te zijn. De nederlaag tegen TTCV/Van Herwaarden was meer dan terecht, ook in deze hoogte. Alleen Lars en Gertjan – beiden tegen T. Welten – wisten een partij op hun naam te schrijven. Bijna waren dat er twee voor Gertjan; zijn openingspartij (tegen R. Mecking) ging namelijk met 9 – 11 in de vijfde game verloren. Ivan was helaas nog niet in goede doen en dat terwijl hij de avond ervoor bij seniorenteam 2 nog knap twee partijen wist te winnen in de 1e klasse. Maar misschien was hij nog niet helemaal hersteld van die wedstrijd; hij heeft immers een hele tijd geen wedstrijd kunnen spelen, laat staan op twee dagen achter elkaar.Dat het binnenkort weer goed komt met Ivan, daarvan ben ik overtuigd. Team 1 moet proberen in de resterende drie wedstrijden weer wat zelfvertrouwen te tanken. Dan kan het het komend seizoen weer met een schone lei en met frisse moed beginnen.
As. zaterdag ontvangt team 1 Tanaka 1 uit Etten-Leur.


Hfkl.  De Toekomst 1  - Kampenion 2     6 – 4
Chiel ten Brinke 2, Robin Makkink 1 en Danny Visscher 1

Team 2 maakt opnieuw een moeizaam seizoen door. Leek het er kort geleden nog even op dat het nog een kansje had om als nummer 4 de halve finales te halen, nu moeten we reëel zijn en constateren dat het alle zeilen moet bijzetten om straks twee teams achter zich te laten. In dat verband stond zaterdag een belangrijke uitwedstrijd op het programma, die tegen De Toekomst 1 in Lochem.Zoals wel vaker dit seizoen werd het ook zaterdag weer een wedstrijd van ‘net niet’. Team 2 verloor met 6 – 4, maar het had ook zomaar 5 – 5 of zelfs 4 – 6 kunnen worden. Twee partijen gingen namelijk nipt in vijven verloren. Chiel pakte twee punten en Danny en Robin ieder één. Beiden verloren nipt van J.M. Roelofs van wie Chiel wel wist te winnen. Team 2 staat nu op de gevaarlijke zevende plaats. Gevaarlijk, omdat de nummers 7 en 8 aan het eind van het seizoen degraderen. Gelukkig is het nog niet zover. Als team 2 in de degradatiepoule belandt – waarnaar het nu vrijwel zeker gaat uitzien – dan speelt het nog eenmaal tegen de andere teams uit de degradatiegroep. Het speelt dan sowieso uit tegen Leogang in Nunspeet, maar speelt de andere beide wedstrijden thuis. Kortom, het heeft handhaving gelukkig nog in eigen hand.
Komende zaterdag speelt team 2 in Apeldoorn tegen Gelvandria 1 dat zich op de valreep lijkt te gaan plaatsen voor de halve finales.


1e klasse Effekt ’74 2   - Kampenion 4     0 -10
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 3, Guido Wessels 3 en dubbel 1

Team 4 speelde zaterdag in Wierden tegen Effekt ’74 2. Het leek er enige tijd op dat het met slechts twee spelers – Guido en Pascal – zou moeten spelen, maar gelukkig was Gert-Jan toch van de partij. En dat dit nuttig was, blijkt wel uit de uitslag. Team 4 hoefde namelijk geen punt af te staan. Het was dan ook een maatje te groot voor de tegenstanders van Effekt ’74 2. Zonder Gert-Jan was het natuurlijk maximaal 3 – 7 geworden, al is het maar de vraag of Guido en Pascal inderdaad alle te spelen punten zouden hebben gepakt. Want het scheelt wel of je een wedstrijd op 0 – 0 begint of op een 3 – 0 achterstand. Door de maximale overwinning blijft team 4 keurig derde.
As. zaterdag ontvangt team 4 Entac 2 uit Enschedé.


3e klasse Kampenion 5   - Swift (D) 6     8 – 2
Bertin Bos 3, Albert Hoeve 2, Renate Scheper 2 en dubbel 1

Team 5 ontving Swift (D) 6 uit Deventer. Verloor het de eerste competitiewedstrijd nog met 6 – 4, ditmaal was team 5 duidelijk te sterk. Het won namelijk met 8 – 2, al waren deze cijfers ietwat geflatteerd. De drie vijfpitters gingen namelijk alle naar team 5.  Bertin bleef weer eens ongeslagen, al had hij het lastig tegen de sterk spelend D. Nieuwenhuis die ook hoog op de percentagelijst staat. Albert en Renate pakten beiden twee punten. Zij verloren ieder van diezelfde Nieuwenhuis. Het dubbel werd een prooi voor Bertin en Renate. Team 5 handhaaft zich op de derde plaats en de kans is groot dat dit zo blijft.
Komende zaterdag gaat team 5 in Heerde op bezoek bij het sterke Vined 1 dat gedeeld eerste staat.


4e klasse TT Zwolle 11   - Kampenion 6     4 – 6
Danny Bruins 3, Niek ten Brinke 2 en dubbel 1; inv. R. Stremmelaar 0

Ook team 6 behaalde een knappe overwinning. Het ging zaterdag op bezoek bij de (gedeeld) koploper TT Zwolle 11 en het moest met een invaller spelen. Remco Stremmelaar (team 7) wilde namelijk op mijn verzoek wel de plaats van de afwezige Lars innemen. Bedankt Remco. Natuurlijk mocht van hem niet worden verwacht dat hij wel even één of meer punten zou meepakken. Remco debuteert dit seizoen namelijk in de 5e klasse. Nee de punten moesten komen van Danny en Niek. En ………….. die deden dat dan ook keurig. Sterker nog, zij pakten samen zes van de maximaal zeven te halen punten. Danny bleef zelfs ongeslagen en Niek pakte twee punten. Samen wonnen zij ook het dubbel. Nu is het zo dat team 6 in een heel spannende poule speelt. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 6 bedraagt slechts 13 punten. Team 6 staat zes punten achter op nummer 1 Bosman Wezep 3 en het heeft een voorsprong van vier punten op nummer 5 Swift (D) 7. Dat wordt dus nog een spannend slot van de competitie.
Team 6 gaat as. zaterdag in Wezep op bezoek bij koploper Bosman Wezep 3.


5e klasse Kampenion 7   - Staphorst 1     2 – 8
Matthieu vd Berg 1 en Teun Nankman 1

Team 7 ontving zaterdag Staphorst 1. Helaas moest het met slechts twee spelers aan de wedstrijd beginnen. Ik had Remco gevraagd in te vallen bij team 6 (zie hiervoor), maar voor Remco had ik Teun Nankman ‘geregeld’. Geen probleem dus zou je denken. Maar ja, als Ruud dan vervolgens niet op het schema kijkt, denkt dat hij niet hoeft te spelen in de herfstvakantie en dus uit logeren gaat, dan heb je als team wel een probleem. Heel jammer. Achteraf gezien mogen we nog blij zijn dat Teun kon spelen, anders had de wedstrijd niet eens mogen worden gespeeld. Het leuke was dat Teun en Matthieu beiden een partij wisten te winnen en wel tegen meisje M. Woudsma. G. Kisteman en S. Scherpenisse waren duidelijk te sterk. Maar dat is geen schande, want die jongens zijn duidelijk een stukje verder. Al met al een 2 – 8 nederlaag voor team 7.
Komende zaterdag speelt team 7 in Zwolle tegen TT Zwolle 14.


Het was even wennen afgelopen zaterdag in sporthal De Maten. Slechts twee wedstrijden en dan nog die van de teams 5 en 7. Je maakt niet zo vaak mee dat team 5 het hoogst spelende team is dat thuis speelt. Het speelde dan ook op ‘center court’ voor de kantine. Maar team 5 en tegenstander Swift (D) 7 maakten het aardig waar, want de spelers maakten er een leuke wedstrijd van.


Jan Ringenier,
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar