Op zaterdag 31 oktober kwamen alle zeven jeugdteams in actie. Team 1 boekte tegen Tanaka de eerste overwinning van het seizoen en team 2 de tweede; slachtoffer was Gelvandria. Dit waren ook direct de opvallendste uitslagen dit weekend. De teams 3 en 4 boekten een overtuigende zege in de 1ste klasse op respectievelijk DTS 2 en Entac 2, beide uit Enschedé. Team 5 ging kopje onder in de topper bij Vined in Heerde. Team 6 verloor in Wezep nipt van koploper Bosman Wezep 3 en team 7 tenslotte was kansloos in Zwolle. De balans was dus nipt positief: viermaal winst en driemaal verlies.PICT0102 (700 x 465)


Lan A  Kampenion 1   - Tanaka 1     7 – 3
Gertjan Wessels 2, Lars vd Zanden 1 en dubbel 1; Ivan Hollander 0 – allen uit 2

Team 1 moest na enkele ruime nederlagen op rij zaterdagmiddag zien het vertrouwen wat terug te winnen tegen Tanaka uit Etten-Leur. Bij binnenkomst bleken de Brabanders met slechts twee spelers aanwezig te zijn: de dames N. Snapper en M. van den Bergh. De derde, P. de Hoon die nota bene de percentagelijst aanvoerde, had deze week doodleuk laten weten per direct te stoppen bij Tanaka. Dus begon team 1 met een 3 – 0 voorsprong aan de wedstrijd. Zoiets kan op twee manieren uitpakken: (1) je krijgt een duwtje in de rug en het pakt goed uit of (2) je verliest van twee meisjes waardoor het laatste beetje zelfvertrouwen als een pingpongballetje in het vuur verdwijnt. Wat zou het worden?

Bij team 1 startte Lars tegen N. Snapper. Het werd een spannende partij waarin Lars aan het langste eind trok. Snapper wisselde wereldballen af met teveel fouten waardoor zij Lars uiteindelijk de partij toch relatief eenvoudig met 3 – 1 won.
Daarna speelde Ivan tegen M. van den Bergh. En Ivan ging overtuigend van start; met 11 – 5 en 11 – 4 leek hij op een eenvoudige zege af te stevenen. Maar daarna ging het moeizamer en ontglipte Ivan de partij. Dame Van den Bergh vocht zich prima terug en sleepte de derde, vierde en vijfde game er nog uit om zo de partij nog te winnen. Ivan mist toch nog wat wedstrijdritme. Bovendien krijgt hij in de jeugdcompetitie minder tijd dan in de seniorencompetitie. Dan is dat gebrek aan wedstrijdritme een groter gemis dan in de seniorencompetitie waarin je net wat meer tijd krijgt.
In het dubbel speelden Gertjan en Ivan tegen de dames Van den Bergh en Snapper. En het werd een wat vreemde partij. De eerste game was spannend – 11 – 9 voor Gertjan/Ivan – maar daarna was het krachtsverschil in iedere game groot; met 11 – 3, 4 – 11 en 11 – 3 ging de zege naar team 1.
Ivan speelde hierna zijn tweede – en tevens laatste – partij tegen N. Snapper. En ook nu werd het weer een vijfpitter. En net als in de eerste partij moest Ivan zich gewonnen geven; in de beslissende game lukte weinig meer.
Gertjan mocht vervolgens voor het eerst in actie komen en wel tegen M. van den Bergh. Het werd een spannende en hoogstaande partij waarin beiden elkaar nauwelijks iets toegaven. Na 15 – 13, 9 – 11, 11 – 9 en 11 – 9 mocht Gertjan zich tot winnaar laten ‘kronen’.
Direct daarna speelde hij zijn tweede en tevens laatste wedstrijd en wel tegen N. Snapper. Ditmaal had Gertjan het heel wat eenvoudiger. Hij bracht heel veel terug en was daarnaast ook aanvallend op dreef. Gertjan won dan ook in straight games: 3 – 0.
De laatste partij van de middag – die tussen Lars en M. van den Bergh – was een merkwaardige. Ik had eigenlijk geen moment het idee dat Lars het zijn tegenstander moeilijk zou kunnen maken, maar toch werd het een spannende partij. Aan de ene kant omdat Lars veel terugbracht en aan de andere kant omdat Van den Bergh zo vriendelijk was om naast schitterende punten ook de nodige fouten te scoren. Beide spelers 'schopten' het tot een vijfpitter die met 8 – 11 naar Van den Bergh ging.

Team 1 won de wedstrijd dus met 7 – 3. De zeven partijen die werden gespeeld, waren leuk om naar te kijken. En hier werd het 4 – 3 voor Kampenion. Toch kan ik me niet herinneren in sporthal De Maten sterkere meisjes te hebben zien spelen dan N. Staps en (vooral) M. van den Bergh. Complimenten daarom aan deze Brabantse dames. Wellicht wat meer de (concentratie)tijd nemen voor de service en dan komt het helemaal goed.
Gertjan heeft deze middag wat zelfvertrouwen kunnen tanken en Lars liet zien het niveau aardig aan te kunnen als hij iets meer rust in zijn spel legt. Niet direct willen scoren op de service van de tegenstander, want dat gaat te vaak mis. En over Ivan heb ik al geschreven dat hij nog wat ritme te kort komt. Maar hij kan de rest van dit seizoen gebruiken om dat ritme te hervinden. En ik ben er zeker van dat hij er komend seizoen weer staat.
As. zaterdag is team 1 vrij; de thuiswedstrijd tegen Westa 1 is namelijk al op 17 oktober jl. gespeeld.


Hoofdkl. Gelvandria 1   - Kampenion 2    4 – 6
Danny Visscher 3, Robin Makkink 2 en Chiel ten Brinke 1

Team 2 ging in de laatste wedstrijd van de eerste ronde in Apeldoorn op bezoek bij Gelvandria 1. Na die eerste ronde spelen de nummers 1 t/m 4 – via halve finales en finales – om de titel en promotie naar de landelijke competitie. De nummers 5 t/m 8 spelen in de degradatiegroep om degradatie te ontlopen; de nummers 7 en 8 degraderen naar de 1e klasse. Voor de wedstrijd had Gelvandria nog redelijke papieren voor plaats 4 en een plek in de halve finales. Team 2 stond zevende.Team 2 speelde in Apeldoorn een goed wedstrijd en bovendien lieten de spelers zien dat het deze zaterdag met de mentaliteit ook goed zat. Na tegenslagen in het begin van de wedstrijd – Robin en Chiel verloren beiden een vijfpitter en na het dubbel stond het met 3 – 1 achter – herstelden de drie zich prima. Van de resterende zes partijen wisten de Kampenaren er maar liefst vijf te winnen. Nu leverden twee vijfpitters (van Chiel en Robin) wel winst op. En zo won het met 4 – 6. Heel netjes. Danny bleef knap ongeslagen, Robin pakte twee punten en Chiel ditmaal één.Jammer dat het bij team 2 dit seizoen niet één keer en vaker is gebeurd dat alle drie de spelers tegelijk in vorm en mentaal ijzersterk waren. Anders was team 2 een zekere deelnemer aan de play-offs geweest. Daarvan ben ik overtuigd. Hopelijk staan Chiel, Danny en Robin er straks bij de drie wedstrijden in de degradatiegroep. Dan moeten zij degradatie kunnen afwenden.
Op dit moment is nog niet bekend waar en tegen wie team 2 komende zaterdag speelt. Wel is bekend dat team 2 van de drie wedstrijden er twee thuis zal spelen (tegen De Toekomst 1 en Gelvandria 1) en één uit (Leogang 1).


1e klasse Kampenion 3  - DTS 2      8 – 2
Cristian van Eeden 3, inv. Guido Wessels 3, Mattias Beimers 1 en dubbel 1

Team 3 ontving deze zaterdagmiddag de nummer laatst DTS 2 uit Enschedé. Dat team bestaat uit drie talentvolle jonge meisjes die het afgelopen seizoen kampioen werden in de 2e klasse. Dit seizoen hebben zij het moeilijk(er). En dat is begrijpelijk; het valt ook niet mee als je het hele vorige seizoen nauwelijks in de problemen bent geweest en nu nederlaag op nederlaag lijdt. Ook deze zaterdagmiddag kon je er iets van terugzien. De meisjes uit Enschedé balden prima mee, maar haakten over het algemeen af in de beslissende fase van de games en wedstrijden. Cristian en Guido, die inviel voor Anja, kwamen nauwelijks in de problemen en wonnen hun drie wedstrijden. Mattias was in zijn eerste wedstrijd kansloos tegen J. Bourseau, maar won zijn tweede partij redelijk overtuigend van K. Schukkink. In zijn derde partij wist hij een 2 – 0 voorsprong tegen A. Broekhuizen helaas niet over de meet te brengen. Hij verloor nog met 2 – 3.  In het dubbel dat hij samen met Cristian speelde, was het juist andersom. De eerste twee games gingen kansloos verloren, maar daarna wonnen de ‘Kampenaren’ drie games op rij. Zo boekte team 3 een ruime 8 – 2 overwinning. En wat de dames uit Enschedé betreft, ik ben ervan overtuigd dat zij na de mogelijke degradatie uit de 1e klasse sterker terugkomen. Technisch ziet het er namelijk verzorgd uit.
Team 3 gaat zaterdag in Almelo op bezoek bij de sterke koploper Blauw-Wit 1.


1e klasse Kampenion 4  - Entac 2     8 – 2
Pascal Bruins 3, Gert-Jan de Lange 3 en Jos Bosch 2

Team 4 speelde ook tegen een team uit Enschedé: Entac 2. De eerste wedstrijd in Enschedé leverde een 3 – 7 overwinning op. Deze wedstrijd leek meer spanning op te leveren. Na het dubbel stond het namelijk 2 – 2. Maar daarna waren de Kampenaren los, al stribbelde de sterkste speler van Entac – B. Lieven – behoorlijk tegen. Eerst dwong hij Pascal tot een verlenging in de vijfde game – 13 – 11 winst voor Pascal – en daarna deed hij hetzelfde tegen Gert-Jan die die beslissende game met 12 – 10 wist te winnen. De andere partijen gingen overtuigend naar team 4. En dus boekte ook team 4 een ruime 8 – 2 overwinning. Gert-Jan en Pascal bleven ongeslagen en Jos pakte twee punten. Team 4 handhaaft zich op de derde plaats. De komende twee wedstrijden gaat het op bezoek bij de twee titelkandidaten: Heino 1 en TT Zwolle 3.
As. zaterdag speelt team 4 een uitwedstrijd tegen Heino 1.


3e klasse Vined 1   - Kampenion 5    8 – 2
Bertin Bos 2; Albert Hoeve 0 en Renate Scheper 0

Team 5 – derde – speelde in Heerde de topper tegen gedeeld koploper Vined 1. Een mooie graadmeter voor Albert, Bertin en Renate. Maar team 5 kwam deze zaterdag als team te kort. Vined 1 legde Kampenion 5 met liefst 8 – 2 over de knie. Alleen Bertin wist tot scoren te komen en hij deed dat tweemaal. Dat betekende automatisch dat Albert en Renate puntloos bleven. En dus is team 5 de terechte nummer drie in deze klasse en poule. Voor Albert en Renate is de 3e klasse de klasse die bij hun past. Bertin heeft dit seizoen opnieuw laten zien wel een hogere klasse aan te kunnen.
Team 5 speelt komende zaterdag opnieuw uit en wel tegen nummer laatst Leogang 3.


4e klasse Bosman Wezep 3  - Kampenion 6    6 – 4
Danny Bruins 2, Niek ten Brinke 1 en Lars van Dijk 1

Team 6 speelde zaterdag in Wezep tegen koploper Bosman Wezep 3. Dat team bestaat uit één speler die duidelijk te sterk is voor de 4e klasse: E. Doorneweerd, één speler voor wie de 4e klasse precies de juiste klasse is – J. Witzand – en één speler die moeite heeft met het niveau: Y. Rotman. Dat bleek ook deze zaterdag weer. Doorneweerd was duidelijk te sterk, maar Danny, Lars en Niek kwamen wel tot scoren tegen de beide andere Wezepers. Zij deden dat in totaal vier maal. Danny pakte twee punten, wat knap is, en Lars en Niek pakten ieder één punt. Op zich is het niet slechts dat team 6 vier punten meepakt tegen de koploper, maar het is nog niet uit de gevarenzone.
As. zaterdag ontvangt team 6 Bultman/Smash ’70 5 uit Hattem.


5e klasse TT Zwolle 14   - Kampenion 7     10 – 0
Matthieu vd Berg 0, Ruud vd Kerkhof 0 en Remco Stremmelaar 0

Team 7 ging in Zwolle op bezoek bij TT Zwolle 14 dat tweede staat achter koploper TT Zwolle 17. Helaas viel er voor de boys van team 7 weinig eer te behalen in de provinciehoofdstad. Remco en Ruud hadden winstkansen tegen C. de Jong, maar verloren helaas nipt in de vijfde game. In de andere wedstrijden kwamen de Kampenaren niet in de buurt van winst. En dan is de 10 – 0 nederlaag snel verklaard. Maar dat is niet iets om wakker van te liggen. Gewoon de trainingen blijven bezoeken en natuurlijk het plezier in het spelletje blijven houden. Dat laatste is het belangrijkste.
Team 7 speelt komende zaterdag thuis tegen DTV ’84 5.

Deze zaterdag was er dus winst voor de teams 1, 2, 3 en 4 en leden de teams 5, 6 en 7 nederlagen. De drie thuiswedstrijden leverden winst op. Het was – niet alleen daarom – goed toeven in sporthal De Maten. Ik heb weer leuk tafeltennis gezien, zowel van de Kamper spelers als van de tegenstanders.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion