In speelweek 44 speelden de vrijdagteams thuis en de dinsdagteams uit. De balans was negatief: team 3, 4 en 7 wisten te winnen, de overige teams verloren van hun tegenstander. Gelukkig waren de meeste nederlagen nipt, terwijl de overwinningen dik waren. 42 van de 80 punten gingen dan ook naar de teams van Kampenion. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.PICT0089 (700 x 480)


Clubdbl2005-0091

Team Kampenion 1 Jordy ten Have Uitvaller
Klasse 1e div. oost, poule A Dick Hoekman 1
Tegenstander HTTV 1 Ton Ringenier 1
Thuis/Uit Thuis Gerben Wolterink 1
Uitslag 3-7 Dubbel 0

Team 1 trof koploper HTTC 1 uit Den Ham. Dit team wordt vrijwel zeker kampioen en bestaat dan ook uit sterke spelers. Dat ondervond team 1 toen het in de uitwedstrijd tegen HTTC met 10-0 onderuit ging. Ditmaal had HTTC echter de kopman niet meegenomen, omdat hij op vrijdagavond meestal andere verplichtingen heeft. HTTC 1 speelde met een invaller uit de 1e klasse en dit was zeker geen slechte speler. Hij had een lastig, defensief spel en speelde met een anti-rubber op de backhand. Team 1 wist, mede door twee overwinningen op de invaller, keurig drie punten te pakken. Dick en Ton wonnen allebei van de invaller. Ton maakte het zichzelf erg moeilijk in deze wedstrijd en had de strijd al bijna opgegeven. Op 1-2 en 8-10 achter vond hij toch nog de motivatie en liet zijn tegenstander in de vijfde game kansloos. Gerben wist niet van de invaller te winnen, maar pakte wel heel knap de overwinning tegen Gerben Otten, waar hij in de uitwedstrijd nog nipt in vijven van verloor. Team 1 heeft nu de twee lastigste teams gehad en treft nog de nummers 3, 4 en 5. Zelf staat het nog altijd op de zesde plaats met tien punten achterstand op de nummer 5.

Team Kampenion 2
Sebastiaan Doorn
1
Klasse 1e klasse, poule F
Ivan Hollander
2
Tegenstander GTC 1 Paul Kamstra
Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Ralph Trip
1
Uitslag 4-6 Dubbel 0

Team 2 deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Het pakte zelf vier punten tegen GTC 1 en zag de concurrentie met ruime cijfers verliezen. Team 2 staat nu vijf punten voor op Smash-in 2, waar het aankomende vrijdag tegen speelt. Ivan was wederom goed op dreef en wist van Wouter en Pieter Beuzenberg te winnen. Sebastiaan en Ralph kwamen eenmaal tot scoren door een overwinning op Pieter. Dick Smit bleef, zoals vooraf ook verwacht, ongeslagen aan Genemuider zijde.

Team Kampenion 3
Jackie v.d. Meulen
3
Klasse 3e klasse, poule M
Theo Hogenhorst
Uitvaller
Tegenstander GTC 2
Gerard Palland
Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Jelmer v.d. Veen
1
Uitslag 8-2 Gertjan Wessels 3
Dubbel 1

Team 3 zette wederom een uitstekend resultaat neer in de wedstrijd tegen GTC 2. Het kampioenschap van team 3 lijkt dan ook een kwestie van tijd. Team 3 staat nu 14 punten voor op Harderwijk 2, waar het aanstaande vrijdag op bezoek gaat. Jackie en Gertjan bleven ongeslagen en Jelmer nam eenmaal de felicitaties in ontvangst. Ook het dubbel ging naar team 3.

Team Kampenion 4
Niels Alberts
2 (uit 2)
Klasse 3e klasse, poule N
Arie Hup Uitvaller
Tegenstander Batfighters 2
Nick Kuipers
Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Jan Ringenier
1 (uit 2)
Uitslag 8-2 Marijke Kramer 1 (uit 2)
Dubbel 1

Team 4 kan al een tijdje vrijwel geen kant meer op: het heeft te weinig punten om nog kampioen te worden en voldoende punten om niet meer te degraderen. Team 4 pakte een prima overwinning op Batfighters 2, al was de ruime uitslag mede te danken aan het feit dat Batfighters 2 maar met twee spelers kwam. Niels is de laatste weken goed of dreef en bleef ook vandaag ongeslagen. Ook met zijn zelfvertrouwen is er niets aan de hand: na afloop vertelde hij het jammer te vinden maar tegen twee spelers te hebben kunnen gespeeld, omdat hij met een derde overwinning zijn percentage nog wat meer had opgeschroefd. Jan en Marijke pakten allebei een punt en ook het dubbel ging naar team 4. Team 3 staat nu op de tweede plaats en zoals 'gezegd' lijkt dit ook de hoogst haalbare positie.

Team Kampenion 5
Samuel Aisa
Uitvaller
Klasse 3e klasse, poule N
Hans v.d. Berg
1
Tegenstander Heino 2
Marco ten Brinke
Uitvaller
Thuis/Uit Uit Jaap van Putten
Uitvaller
Uitslag 9-1 Dubbel 0
Jentine Ringenier Invaller; 0

Team 5 ging op bezoek bij Heino 2 en speelde met twee personen. Samuel en Marco waren verhinderd en Jaap meldde zich ziek af. Alleen Hans kon de wedstrijd spelen en deed dit samen met invalster Jentine. Hans kwam alleen tot scoren in de wedstrijd tegen Roeke, waarvan hij ook thuis al enigszins verrassend wist te winnen. Jentine wist niet te winnen, maar dat mocht ook niet verwacht worden. Team 5 kan door deze nederlaag het kampioenschap vergeten, maar dat was ook niet het doel. Handhaving lijkt vrijwel zeker, mits de komende wedstrijden geen vergelijkbare score opleveren als deze wedstrijd.

Team Kampenion 6
Harm Bosman
2
Klasse 3e klasse, poule N
Jeroen Heldoorn
Uitvaller
Tegenstander Heino 3
Marco Ilbrink
Uitvaller
Thuis/Uit Uit Anja Ringenier
Uitvaller
Uitslag 6-4 Dubbel 0
Anne v.d. Haar Invaller; 2

Ook team 6 speelde in Heino en ook team 6 speelde met maar twee spelers. Marco en Anja waren verhinderd en door omstandigheden kon ook Jeroen deze wedstrijd niet spelen. Harm en invaller Anne speelden wel en wisten allebei tweemaal te scoren. Team 6 verloor dus minimaal met 6-4 en dat is met twee personen, waarvan er een invalt, een prima prestatie. Team 6 heeft nu 30 punten en staat hiermee op de vijfde plaats. Die plaats betekent degradatie naar de 5e klasse. Alleen met een aantal dikke overwinningen kan team 6 misschien het tij nog keren, maar een erg realistische verwachting is dat niet.

Team Kampenion 7
Anne van der Haar
3
Klasse 5e klasse, poule M Alice Ringenier
3
Tegenstander Wijhe 6
Gerard Wessels
3
Thuis/Uit Thuis Dubbel
1
Uitslag 10-0

Team 7 ligt nog steeds op titelkoers en behaalde een maximale 10-0 overwinning op nummer 4 Wijhe 6. Concurrenten 's Heerenbroek 2 (eveneens 10-0) en Heino 6 (9-1) behaalden ook een dikke overwinning, waardoor de marge op drie punten (t.o.v. Heino 6) en vier punten (t.o.v. 's Heerenbroek 2) blijft in het voordeel van team 7. Dat belooft dus een spannend slot in de competitie. Wie weet zien we dit team dus promoveren naar de 4e klasse en team 6 degraderen naar de 5e klasse. Maar zover is het nog niet.

Team Kampenion 8
Rense Beimers 0
Klasse 5e klasse, poule L
Henny Boxman
2
Tegenstander Wham 2
Martijn Haanappel
2
Thuis/Uit Uit Jentine Ringenier
Uitvaller
Uitslag 6-4 Dubbel 0

Team 8 speelde de uitwedstrijd tegen Wham 2 uit Nieuwleusen. Helaas verloor team 8 nipt met 6-4. Henny en Martijn pakten allebei twee punten, Rense kwam niet tot scoren. Team 8 gaat vrijwel zeker in de middenmoot eindigen.

De nodige informatie voor aankomende week

Bardienst
Deze week zijn er geen thuiswedstrijden. Dat betekent dat er ook geen bardienst gedraaid hoeft te worden door teams van Kampenion.

Wedstrijden
De wedstrijden die aankomende week gespeeld gaan worden, vind je op de frontpage aan de rechterkant.
Vanaf nu zullen deze wedstrijden niet meer hier vermeld worden.


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
t.t.v. Kampenion