FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 7 november kwamen zes van de zeven jeugdteams in actie. Team 1 had de wedstrijd tegen Westa 1 al op zaterdag 17 oktober jl. gespeeld en het was deze zaterdag dus vrij. Omdat het ‘geplaagde’ Tanaka 1 met 0 – 10 verloor van Middelburg 1, steeg team 1 zelfs een plaatsje. Het is nu vijfde.  Team 2 speelde de eerste wedstrijd in de degradatiegroep van de Hoofdklasse bij nummer laatst Leogang 1. Het deed wat het moest doen: ruim winnen. Team 3 speelde knap gelijk bij koploper Blauw-Wit 1. Team 5 boekte een regelmatige overwinning bij Leogang 3. De teams 4, 6 en 7 leden nederlagen tegen respectievelijk Heino 1, Bultman/Smash ’70 5 en DTV ’84 5.


Hfdkl  Leogang 1  - Kampenion 2      2 – 8
Chiel ten Brinke 3, Robin Makkink 2, Danny Visscher 2 en dubbel 1

Team 2 is deze zaterdag begonnen met het toetje in de Hoofdklasse. Helaas niet het lekkere toetje in de promotiegroep, maar in de degradatiegroep. En laten we hopen dat dit toetje team 2 aan het eind niet zwaar op de maag ligt. Team 2 ging in Nunspeet op bezoek bij nummer laatst Leogang 1 waarvan het in de eerste wedstrijd van het seizoen met 8 – 2 wist te winnen. Het was voor Chiel, Danny en Robin zaak om te proberen die uitslag ten minste te herhalen om zichzelf zodoende meer lucht te verschaffen. En dat met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg. Team 2 slaagde in die opzet, want het won opnieuw met 2 – 8. Chiel bleef keurig ongeslagen en Danny en Robin moesten alleen B. van der Zwan feliciteren. Ook het dubbel leverde dus winst op.
In de andere wedstrijd won De Toekomst 1 met 4 – 6 bij Gelvandria waardoor de spanning te snijden is met nog twee wedstrijden te gaan. De tussenstand ziet er namelijk als volgt uit:

Kampenion 2               8- 36 
Gelvandria 1              8- 35 
De Toekomst 1             8- 33 
Leogang 1                 8- 17 

Team 2 heeft dus nummer laatst Leogang 1 al gehad, maar het ontvangt de beide concurrenten nog thuis. Dat wordt een spannende ontknoping. De nummers 7 en 8 degraderen namelijk.
Komende zaterdag komt team 2 niet in actie. De week erop ontvangt het Gelvandria 1.


1e klasse Blauw-Wit 1  - Kampenion 3      5 – 5
Inv. Pascal Bruins 3 en Cristian van Eeden 2; Mattias Beimers 0

Team 3 speelt al vrijwel het hele seizoen wekelijks met een invaller. Deze zaterdag viel Pascal uit bij team 4 en in bij team 3. De boys moesten in Almelo op bezoek bij koploper Blauw-Wit 1, een zware wedstrijd dus. Zwaar, omdat Blauw-Wit dit seizoen nog geen wedstrijd heeft verloren. Het minst goede resultaat was een 4 – 6 overwinning op ……… Kampenion 3. Ook in de wedstrijd van afgelopen zaterdag gaven de boys van team 3 de koploper weer prima partij. Daar zag het trouwens in het begin niet naar uit, want na vijf partijen stond het 4 – 1 voor Blauw-Wit. Het enige puntje kwam op naam van invaller Pascal. De spelers van team 3 knokten zich keurig terug in de wedstrijd. Van de resterende vijf partijen ging er namelijk nog slechts één verloren. Pascal bleef knap ongeslagen en Cristian won tweemaal. Mattias kwam opnieuw niet tot scoren. Al met al toch een bevredigend resultaat.
Team 3 speelt zaterdag in Hoonhorst de inhaalwedstrijd tegen Hoonhorst 2. Het is nog even afwachten welke invaller het team meeneemt.


1e klasse Heino 1  - Kampenion 4      6 – 4
Gert-Jan de Lange 2, Jos Bosch 1 en Guido Wessels 1

Ook team 4 moest zaterdag op bezoek bij de koploper. Hier luisterde die naar de naam Heino 1 met de zeer sterke Thom van den Eijkel in de gelederen. Trouwens, ook M. Krisman ontwikkelt zich goed. De derde speler, N. Pham, is degene waar normaal gesproken de punten tegen moeten worden gepakt. Team 4 speelde zeker geen gekke wedstrijd, maar het liep net achter de feiten aan. Heino had gedurende de hele wedstrijd die Nase forn zoals onze oosterburen dat zo mooi zeggen. Toch wisten Gert-Jan, Guido en Jos de schade te beperken. Zij verloren met 6 – 4 waar zij de thuiswedstrijd nog met 2 – 8 verloren. Jos zorgde overigens bijna nog voor een surprise door tegen tegen Van den Eijkel een 0 – 2 voorsprong te nemen. Uiteindelijk verloor Jos alsnog met 11 – 8 in de vijfde game. Gert-Jan, de laatste weken goed op dreef, won teemaal en Guido en Jos ieder één keer.
As. zaterdag komt team 4 niet in actie. De week erop gaat het in Zwolle op bezoek bij nummer twee TT Zwolle 3.


3e klasse Leogang 3  - Kampenion 5      3 – 7
Bertin Bos 3, Renate Scheper 2, Albert Hoeve 1 en dubbel 1

Net als team 2 ging team 5 op bezoek bij een team van Leogang: Leogang 3. De thuiswedstrijd leverde een maximale 10 – 0 overwinning op. Wat zou het ditmaal worden? Natuurlijk is het moeilijk om zo’n prestatie te herhalen. Je wint niet zo snel met 10 – 0 en zeker niet in een uitwedstrijd. Dat bleek ook deze zaterdag. De wedstrijd verliep een stuk moeilijker dan de eerste. Team 5 won wel, maar het bleef ditmaal bij 3 – 7. Bertin bleef opnieuw ongeslagen, Renate pakte twee punten en Albert één. Ook het dubbel leverde winst op. Team 5 draait een leuk seizoen waarin het vrijwel vanaf wedstrijd één op de derde plaats bivakkeert. En je hoeft ook geen profeet te zijn om te voorzeggen dat het team de competitie als derde zal beëindigen.
Komende zaterdag is team 5 vrij. De week erop ontvangt het nummer twee TT Zwolle 6.


4e klasse Kampenion 6  - Bultman/Smash ’70 5     3 – 7
Niek ten Brinke 2 en Danny Bruins 1; Lars van Dijk 0

Team 6 komt uit in een spannende en mooie – maar daardoor ‘gevaarlijke’ – poule. De verschillen tussen de teams zijn klein. Wekelijks speelt het leuke wedstrijden, maar de boys moeten oppassen om de competitie niet als vijfde te beëindigen. Die plaats betekent namelijk officieel degradatie. Zaterdag kwam Bultman/Smash ’70 5 op bezoek. Dat team begint de laatste weken steeds beter te draaien. Dat bleek ook afgelopen zaterdag. In het begin van de wedstrijd zag het er naar uit dat het ook nu weer een spannende match zou worden. Na het dubbel stond het 2 – 2. Maar daarna ging het mis. Van de resterende zes partijen ging er nog slechts één naar team 6. En dus verloor team 6 vrij ruim: 3 – 7. Niek won tweemaal en Danny pakte één puntje. Lars kwam niet tot scoren. Trias 1 lijkt nu de voornaamste concurrent voor team 6 in de strijd om plaats 4.
Datzelfde Trias 1 komt as. zaterdag al op bezoek in sporthal De Maten. Op verzoek van de gasten wordt die wedstrijd namelijk een week eerder gespeeld.


5e klasse Kampenion 7  - DTV ’84 5      3 – 7
Matthieu vd Berg 1, Remco Stremmelaar 1 en dubbel 1; met hun tweeën gespeeld

En dan tenslotte team 7. Dit team had weer eens personele problemen. Ruud namelijk was opnieuw afwezig en hij vond het niet nodig om mij dat vooraf te laten weten. Daar sta je dan om 14.00 uur. Dan is het te laat om nog wat proberen te regelen. Heel jammer en heel vervelend. Achteraf bleek dat Ruud het afgelopen woensdag al wel aan Matthieu had doorgegeven dat hij niet zou komen. Waarom dan niet aan mij? Of nog beter, waarom telkens de voorkeur geven aan andere zaken dan aan tafeltennis terwijl je op zich al een kwetsbaar team hebt?
Maar goed, ik beperk me nu verder tot de spelers die er wel waren: Matthieu en Remco. Zij begonnen dus met een 0 – 3 achterstand aan de wedstrijd. Maar gelukkig lieten zij zich daardoor niet ontmoedigen. Sterker nog, ik kreeg op een gegeven moment zelfs het idee dat beiden zoiets hadden van ‘we gaan onze tafeltennishuid zo duur mogelijk verkopen’. Van de zeven wedstrijden die wel werden gespeeld, wisten Matthieu en Remco er drie te winnen. Zij verdeelden die ook keurig: beiden wonnen eenmaal en wonnen samen het dubbel. Dat is netjes. Remco kwam in zijn winstpartij sterk terug na een 0 – 2 achterstand, mede dankzij wat nuttige tips van coach Jentine. Complimenten aan Matthieu en Remco.
Team 7 komt komende week niet in actie. De week erna ontvangt het Bultman/Smash ’70 6.


Slechts twee competitiewedstrijden dus in sporthal De Maten en nog wel die van de teams 6 en 7. Dat maak je niet zo vaak mee. Toch was het druk in de hal, want de overige vier tafels die stonden opgesteld waren continue in gebruik. Twee nederlagen met de cijfers 3 – 7 dus. Voor team 6 een ietwat teleurstellend en voor team 7 een aardig resultaat, omdat het met twee spelers moest aantreden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion
 
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar