FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 14 november was er geen regulier competitieprogramma. Toch kwamen twee teams in actie. Team 3 speelde in Hoonhorst een inhaalwedstrijd tegen Hoonhorst 2 en team 6 speelde thuis tegen Trias 1 al de wedstrijd van zaterdag 21 november. Dit op verzoek van de tegenstander, omdat de vereniging Trias op die datum een jubileum viert. Beide teams van Kampenion kwamen tot winst.


1e klasse Hoonhorst 2  - Kampenion 3    2 – 8
Cristian van Eeden 3, Mattias Beimers 2, inv. Gert-Jan de Lange 2 en dubbel 1


Team 3 speelde in Hoonhorst de inhaalwedstrijd tegen Hoonhorst 2. Cristian en Mattias kregen ditmaal gezelschap van Gert-Jan de Lange (team 4). De eerste vier partijen leverden veel spanning op. Cristian zette zijn team op een voorsprong, maar Mattias en Gert-Jan verloren hun eerste enkelpartij in vijven. Het dubbel leverde echter winst op in vijven; Cristian en Mattias wonnen met 9 – 11 in de vijfde game. Daarna kwamen de spelers van team 3 steeds beter in de wedstrijd. Cristian, Gert-Jan en Mattias (in vijven) wonnen de volgende drie enkelpartijen waardoor team 3 een 2 – 5 voorsprong nam. En ook in de laatste drie partijen bleven Gert-Jan (in vijven), Cristian en Mattias aan de goede kant van de score, mede dankzij het goede coachen van (pa) Herman van Eeden. Zo boekte team 3 toch nog een ruime 2 – 8 overwinning, waar het in het begin van de wedstrijd dus niet naar uitzag. Hoonhorst 2 blijft met DTS 2 in een forse strijd verwikkeld om handhaving.
Komende zaterdag speelt team 3 in Zwolle tegen TT Zwolle 4. Wie zal er dan weer invallen?


4e klasse Kampenion 6 - Trias 1     6 – 4
Lars van Dijk 3, Niek ten Brinke 2 en Danny Bruins 1

Team 6 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Trias 1. Belangrijk, omdat beide teams onderling lijken uit te maken wie als vierde en wie als vijfde eindigt. En de nummer vijf degradeert op papier. Vooraf had team 6 één puntje voorsprong op deze tegenstander. Het werd – zoals verwacht – een spannende wedstrijd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Niek verloor zijn eerste partij van Van der Maten, maar Danny en Lars wonnen hun eerste enkelpartij. Het dubbel was bijzonder spannend. Danny en Lars verloren die helaas met 11 – 13 in de vijfde game.Danny verloor vervolgens ook van Van der Maten, maar Niek (tegen Schotman) en Lars (tegen De Haas) zetten hun team weer op voorsprong: 4 – 3. Toen Danny daarna toch ietwat onverwacht – maar verdiend – van Schotman verloor, leek een overwinning ineens ver weg. Maar zie, Lars zorgde voor een huzarenstukje door de deze middag (ook) nog ongeslagen Van der Maten met 3 – 2 te verslaan na met 0 – 2 te hebben achtergestaan. Heel knap. Zo bleef Lars deze middag voor het eerst dit seizoen ongeslagen. Sterker nog, tot dusver 'kwam hij niet verder dan één winstpartij per wedstrijd'. In de laatste partij van de middag stelde Niek de overwinning veilig door De Haas met 3 – 0 te verslaan. Een belangrijke overwinning voor team 6 dat nu een voorsprong van drie punten heeft genomen. Bovendien is het onderlinge resultaat in Kampens voordeel (12 – 8) en dat kan nog belangrijk zijn.
Team 6 is de komende zaterdag dus vrij; het speelde de wedstrijd tegen Trias zaterdag dus al.

Twee overwinningen uit twee wedstrijden dus deze zaterdag voor Kampenion. Leuk was het dat Lars van Dijk deze middag ongeslagen bleef. En eigenlijk heeft hij dat op eigen kracht gedaan. Gekscherend maakten we namelijk met elkaar de afspraak – na een door hem gewonnen game – dat ik hem maar geen tips moest geven, omdat het zo prima ging. Ik heb Lars deze middag dan ook weinig tips hoeven te geven. Wie volgt?


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar