FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 21 november kwamen zes van de zeven teams in actie. Team 6 speelde zijn wedstrijd ‘van deze zaterdag’ vorige week al. De zes wedstrijden leverden drie overwinningen op en drie nederlagen. Team 1 verloor geflatteerd van koploper Slagvaardig (R) 1, team 2 boekte een ruime overwinning op Gelvandria 1, de teams 3 en 4 wonnen beide nipt in Zwolle, team 5 verloor nipt van TT Zwolle 6 en team 7 tenslotte kwam net tekort tegen Bultman/Smash ’70 6. De balans is dus in evenwicht op de voorlaatste competitiedag.


lanA  Slagvaardig (R) 1 - Kampenion 1      8 – 2
Ivan Hollander 1 en Gertjan Wessels 1; Lars vd Zanden 0


Team 1 speelde zaterdag de uitwedstrijd bij koploper Slagvaardig (R) 1 in Rheden. Voor team 1 stond er weinig meer op het spel, het beëindigt de competitie als laatste of voorlaatste. Voor Slagvaardig valt er nog wel wat te winnen, dat team is koploper en het kan dus bij de eerste twee eindigen waarmee het zich zou plaatsen voor de kampioenspoule. Kun je met 8 – 2 verliezen en toch een spannende wedstrijd hebben gespeeld? In tafeltennis is dat mogelijk. Zo bleek deze zaterdagmiddag weer eens. In zes van de tien partijen moest een beslissende vijfde game de winnaar aanwijzen. En vijfmaal ging de winst naar de koploper. Dat is het verschil tussen bovenaan en (bijna) onderaan staan. Misschien is het ook het verschil tussen ‘moeten’ en ‘mogen’ of ‘niet zo nodig meer hoeven’. Hoe dan ook, team 1 verloor geflatteerd met 8 – 2. Ivan won een partij in vieren en verloor er twee in vijven. Gertjan won en verloor een partij in vijven en verloor er één in drieën. Lars verloor twee partijen in vieren in één in vijven. Gertjan, Ivan en Lars verkochten hun huid dus duur. De zes vijfpitters zijn daarvan het bewijs.
Team 1 sluit as. zaterdag de competitie af met een verre uitwedstrijd tegen Middelburg. Ook dat team is nog kanshebber voor een plaats bij de eerste twee.


Hoofdkl. Kampenion 2  - Gelvandria 1      8 – 2
Robin Makkink 3, Danny Visscher 3 en Chiel ten Brinke 2


Team 2 (vijfde) ontving zaterdagmiddag Gelvandria 1 (zesde) uit Apeldoorn. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd. Winst – en zeker ruime winst – betekende namelijk dat de kans op handhaving behoorlijk groter zou worden. De start was voor team 2. De eerste drie enkelpartijen leverden alle (in vieren) winst op. Vooral de zege van Robin op de ‘lastige’ Klaassen mocht er zijn. In het dubbel leden Danny en Robin een nederlaag in vieren waardoor team 2 met een 3 – 1 voorsprong de korte pauze inging.
Na de pauze pakten Robin en Danny de zaak weer goed op. Robin won in drieën van B. Groeneveld en Danny had vijf games nodig tegen de talentvolle Schimmel, maar wist die beslissende game wel te winnen. Chiel kwam in partij 7 net te kort tegen Klaassen. Weliswaar werd het 0 – 3, maar het waren drie krappe games. Zo stond het dus 5 – 2 voor team 2 met nog drie partijen te gaan.
In de achtste partij maakten Robin en Schimmel er een leuke partij van, zeker in de eerste twee games. Beide games gingen naar Robin. En toen hij in de derde game prima startte, was Schimmel mentaal gebroken. In de partij erna had Chiel geen moeite met B. Groeneveld: 3 – 0. Het was toen aan Danny om de slagroom op de taart te zetten. Maar hij moest wel afrekenen met de ‘lastige’ Klaassen. Het werd een spannende en lange partij die Danny met 3 – 1 naar zich toe wist te trekken. En dus behaalde team 2 een prima overwinning: 8 – 2. Met nog een wedstrijd te gaan, heeft het nu zeven punten voorsprong genomen op Gelvandria, terwijl ook het onderlinge resultaat in het voordeel van team 2 is. Kortom, team 2 heeft in de laatste (thuis)wedstrijd tegen De Toekomst 1 nog twee punten nodig om handhaving veilig te stellen. Dat moet toch lukken?
Team 2 sluit komende zaterdag de competitie dus af met een thuiswedstrijd tegen De Toekomst 1.


1e klasse TT Zwolle 4  - Kampenion 3      4 – 6
Cristian van Eeden 3, inv. Guido Wessels 2 en Mattias Beimers 1


Team 3, dat al bijna het hele seizoen met een invaller speelt, stond tweede en via een goed resultaat tegen concurrent TT Zwolle 4 zou het goede kansen hebben om vaster op die tweede plaats komen te staan. Ditmaal was het Guido Wessels – die ’s morgens met zijn eigen team in Zwolle speelde (zie hierna) – die inviel. De andere spelers waren als gebruikelijk Cristian en Mattias. Cristian speelde zijn drie wedstrijden vrij snel achter elkaar, omdat hij nog andere verplichtingen had. Dit pakte goed uit, want hij bleef ongeslagen. Guido pakte twee punten voor team 3 en Mattias voegde daar één puntje aan toe. En dus boekte team 3 een nipte overwinning: 4 – 6. Dat is een aardig resultaat, want in de thuiswedstrijd wonnen de Zwollenaren nog met dezelfde cijfers. Wanneer team 3 as. zaterdag tegen Bultman/Smash ’70 2 vier punten weet te pakken, blijft het normaal gesproken tweede.
Team 3 beëindigt komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bultman/Smash ’70 2.


1e klasse TT Zwolle 3  - Kampenion 4      4 – 6
Pascal Bruins 2, Guido Wessels 2, Gert-Jan de Lange 1 en dubbel 1


Ik schreef het hiervoor al: ook team 4 speelde in Zwolle, maar dat deed het ’s morgens al en wel tegen TT Zwolle 3. Vooraf stond team 4 derde en TT Zwolle 3 tweede. Het verschil op de ranglijst bedroeg vijf punten. Beide teams maakten er een leuke en spannende wedstrijd van. De start was voor team 4. Hoewel de eerste partij verloren ging, stond het na het dubbel 1 – 3 in het voordeel van team 4. Drie partijen verder stond het zelfs 2 – 5 en team 4 leek op een ruime overwinning af te stevenen. Maar de Zwollenaren bleven knokken voor een beter resultaat. Van de drie laatste partijen wisten zij er nog twee te winnen. En dus boekte ook team 4 een 4 – 6 overwinning. Guido en Pascal wonnen ieder tweemaal en Gert-Jan pakte één puntje. Samen met Pascal won hij ook het belangrijke dubbel. Team 4 staat nog steeds derde en het zal dat ook wel blijven.
Team 4 sluit as. zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Swift (D) 3.


3e klasse Kampenion 5  - TT Zwolle 6      4 – 6
Renate Scheper 2, Bertin Bos 1 en dubbel 1; Albert Hoeve 0


Ook team 5 speelde tegen een team van TT Zwolle – team 6 – maar deed dat thuis. De Zwollenaren stonden vooraf tweede en team 5 derde. Ook hier maakten de spelers er een leuke wedstrijd van. Vooraf stonden Bertin en Zwollenaar Jos Koekoek bovenaan de percentagelijst met 21 winstpartijen uit 24 wedstrijden. Hoe zou dat na afloop zijn?Welnu, Bertin speelde deze zaterdag wat te wisselvallig. Hij wisselde prachtige punten regelmatig af met afzwaaiers. En dat kwam dan meestal omdat hij koste wat het kost een winner wilde slaan. Op zich een goede instelling natuurlijk, maar dit kostte hem deze zaterdag teveel punten. Hij verloor niet alleen in vijven van Jos Koekoek, maar ook van W. Kamer, eveneens in vijven. Zo verloor Bertin voor het eerst in competitieverband meer dan één partij. Dat is natuurlijk even wennen.Maar team 5 telt natuurlijk nog meer spelers dan Bertin. We hebben ook Albert en Renate nog. Renate was sterk op dreef. Zij boekte twee prima overwinningen; op Buwalda en Kamer. Albert kwam niet tot winst, al stond hij tegen Buwalda lange tijd aan de goede kant van de score. Samen met Bertin wist Albert overigens wel het belangrijke dubbel te winnen.
Team 5 beëindigt komende zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen TT Zwolle 10.


5e klasse Kampenion 7  - Bultman/Smash ’70 6    4 – 6
Ruud vd Kerkhof 2, Matthieu vd Berg 1 en Remco Stremmelaar 1


Team 7 (laatste) ontving deze zaterdag nummer voorlaatst Bultman/Smash ’70 6. Ook dit werd een leuke wedstrijd. Een speler – of beter geformuleerd speelster – stak er wat bovenuit (Lisanne Sellies), maar de andere vijf spelers waren aan elkaar gewaagd. Na het dubbel stond het 2 – 2. Ruud en Remco wonnen hun eerste enkelpartij, terwijl de eerste enkelpartij van Matthieu en het dubbel naar de tegenstanders gingen. Na het dubbel liepen de gasten uit naar 2 – 5; Ruud, Matthieu en Remco verloren allen hun tweede partij. Maar de laatste drie partijen leverden toch nog twee winstpunten op. Ruud boekte zijn tweede overwinning en Matthieu won de laatste partij van de middag. En dus leed team 7 een nipte nederlaag: 4 – 6. Een aardig resultaat.
Team 7 sluit komende zaterdag de competitie af met een uitwedstrijd tegen TT Zwolle 14.


Belangrijk deze zaterdag was de ruime overwinning van team 2. Via de tweede achtereenvolgende 8 – 2 overwinning verschaft het zich wat lucht in de strijd tegen degradatie. Ook de teams 3 en 4 boekten een positief resultaat; beide wonnen dus met 4 – 6 in Zwolle. De teams 1, 5 en 7 verloren, maar boden sterk tegenspel. Team verloor dus ruim, maar zeer geflatteerd. Soms kan tafeltennis een onrechtvaardige sport zijn. Komende zaterdag spelen de jeugdteams van Kampenion de laatste competitiewedstrijden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar