FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 48 speelden alle teams van Kampenion een thuiswedstrijd. Voor de meeste teams stond er weinig meer op het spel. Team 1 was al zeker van de laatste plaats, team 2 had zich vorige week al gehandhaafd en team 3 was vorige week al kampioen geworden. Team 4 wist al halverwege de competitie dat het in de middenmoot zou eindigen en datzelfde geldt voor team 5. Team 6 was vorige week al gedegradeerd en team 8 was ook al zeker van plek 3 of 4. Alleen voor team 7 stond er wat op het spel: 4 punten zou voldoende zijn voor het kampioenschap en promotie naar de 4e klasse. De balans was in evenwicht: driemaal winst, tweemaal gelijkspel en driemaal verlies. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.211006_122_700_x_461


Team Kampenion 1 Jordy ten Have 2
Klasse 1e div. oost, poule A Dick Hoekman 1
Tegenstander De Veluwe 1 Ton Ringenier Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Gerben Wolterink 2
Uitslag 5-5 Dubbel 0

Team 1 ontving De Veluwe 1 uit Almelo, met de gebroeders Kwast die een aantal jaren geleden bij de jeugd voor Kampenion hebben gespeeld. Zonder kopman Ton ging het de strijd aan en het resultaat was bevredigend. Uit speelde het met kopman Ton gelijk, thuis lukte dit ook zonder Ton. Jordy en Gerben wonnen tweemaal, Dick deed dat eenmaal. Kampenion 1 is als laatste geindigd en dat betekent degradatie naar de 2e divisie oost. Hierin zit volgend seizoen echter ook voldoende niveau met alle nummers vijf en zes uit de 1e divisie oost en de kampioenen en nummers 2 uit de 1e klasse. Verwacht wordt dat Kampenion 1 zich volgend seizoen staande weet te houden in deze 2e divisie oost.

Team Kampenion 2
Sebastiaan Doorn
Uitvaller
Klasse 1e klasse, poule F
Ivan Hollander
2
Tegenstander Emmeloord 1
Paul Kamstra
1
Thuis/Uit Thuis Ralph Trip
1
Uitslag 4-6 Dubbel 0

Team 2 speelde tegen kampioen Emmeloord. Pa en zoon Lieftink van Emmeloord hadden andere verplichtingen, waardoor Emmeloord met Richard Stolwijk, Hans Vlig en een invalster uit de 4e klasse kwam. Kampenion 2 speelde een prima wedstrijd. Alleen wisten de invalster te verslaan en Ivan pakte heel knap een 3-0 overwinning op Richard, waar Paul en Ralph in vijf games van verloren. Hans bleek een maatje te groot. Omdat de wedstrijd tussen GTC 1 (nummer 4) en Effect 1 (nummer 6) niet meer wordt gespeeld, is Kampenion 2 nog als derde geeindigd, al heeft het dus wel meer verliespunten dan GTC 1. Paul speelde zijn laatste wedstrijd in het rode shirt van Kampenion en wisselt dit volgend seizoen in voor het - naar schijnt - groene shirt van Tafeltennis Zwolle. Dit, omdat Paul meestal in Zwolle is, waar hij sinds kort op kamers woont.

Team Kampenion 3
Jackie v.d. Meulen
3
Klasse 3e klasse, poule M
Theo Hogenhorst
3
Tegenstander Swift '64 2
Gerard Palland
Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Jelmer v.d. Veen
1
Uitslag 8-2 Gertjan Wessels
Dubbel


Dubbel
1

Team 3 werd de vorige wedstrijd al kampioen en ontving afgelopen week Swift '74 2 uit Swifterbant. Wederom liet team 3 er geen gras over groeien en wist ook de laatste wedstrijd met duidelijke cijfers te winnen. Theo, die het hele seizoen last heeft gehad van zijn arm, bleek nog net op tijd fit om een wedstrijdje mee te pikken. Hij was het tafeltennissen nog niet verleerd, want hij won meteen al zijn enkelpartijen. Jackie deed hetzelfde en pakte samen met Gertjan, die alleen dubbelde, ook het dubbel. Jelmer wist eenmaal te winnen, waardoor de eindstand werd bepaald op 8-2. Team 3 won dit seizoen alle wedstrijden en had een abonnement op 8-2: maarliefst zeven van de tien wedstrijden eindigden in deze uitslag, waaronder de laatste vier. In de tweede helft van de competitie verloor team 3 slechts acht van de vijftig wedstrijden. Uiteindelijk is het met 24 punten voorsprong kampioen geworden en mag het volgend seizoen in de 2e klasse uitkomen.

Team Kampenion 4
Niels Alberts
3
Klasse 3e klasse, poule N
Arie Hup Uitvaller
Tegenstander Zwartsluis 1
Nick Kuipers
2
Thuis/Uit Thuis Jan Ringenier
Uitvaller
Uitslag 8-2 Marijke Kramer 3


Dubbel 0

Team 4 speelde tegen Zwartsluis 1 in de meest jeugdige opstelling en deed dit niet onverdienstelijk, al staat Zwartsluis 1 wel stijf onderaan en had het kopman Pieter Doosje thuisgelaten. Niels beeindigde een uitstekend seizoen met drie overwinningen. Ook Marijke, die haar tweede wedstrijd dit seizoen speelde, won al haar enkelpartijen. Nick wist twee punten in Kampen te houden. Het dubbel ging helaas verloren en dus werd de eindstand bepaald op 8-2. Team 3 is geeindigd op een prima derde plek.

Team Kampenion 5
Samuel Aisa
Uitvaller
Klasse 3e klasse, poule N
Hans v.d. Berg
Uitvaller
Tegenstander TT Zwolle 9
Marco ten Brinke
Uitvaller
Thuis/Uit Thuis Jaap van Putten
1
Uitslag 1-9 Dubbel 0
Marco Ilbrink Invaller; 0
Anne v.d. Haar Invaller; 0

Team 5 moest noodgedwongen met twee invallers spelen. Hans en Marco hadden andere verplichtingen en Samuel had net op de competitieavond eens een avondje met vrienden afgesproken. Jaap was wel van de partij en wist het enige punt te scoren. Marco en Anne kwamen tekort tegen de spelers uit Zwolle. Door de nederlaag is TT Zwolle 9 Kampenion 5 gepasseerd en is Kampenion 5 op een derde plaats geeindigd. Volgend seizoen blijven alleen Hans en Jaap over uit dit team. Marco stopt met tafeltennissen en Samuel is verhuisd naar Amsterdam, waar hij al een tafeltennisvereniging heeft gevonden.

Team Kampenion 6
Harm Bosman
2
Klasse 3e klasse, poule N
Jeroen Heldoorn
0
Tegenstander Wijhe 3
Marco Ilbrink
3
Thuis/Uit Thuis Anja Ringenier
Uitvaller
Uitslag 5-5 Dubbel 0

Het al gedegradeerde Kampenion 6 speelde de laatste wedstrijd tegen nummer 2 Wijhe 3, dat speelde met een invaller. Dat zou het gelijkspel kunnen verklaren, ware het niet dat juist de invaller tweemaal wist te winnen en zijn tijdelijke teamgenoten slechts eenmaal. Marco speelde een uitstekende wedstrijd en was niet te verslaan. Harm won tweemaal en Jeroen moest helaas al zijn tegenstanders feliciteren. Team 6 is als vijfde geeindigd en dus gedegradeerd, al zullen er wel enkele spelers doorgeschoven moeten worden na het stoppen van Paul, Marco en Samuel.

Team Kampenion 7
Anne van der Haar
1
Klasse 5e klasse, poule M Alice Ringenier
0
Tegenstander 's Heerenbroek 2
Gerard Wessels
1
Thuis/Uit Thuis Dubbel
0
Uitslag 2-8

Team 7 heeft vrijwel het hele seizoen aan kop gestaan, maar het gaat erom dat je ook na de laatste wedstrijd aan kop staat. Hiervoor waren vier punten nodig tegen 's Heerenbroek 2, dat met drie punten achterstand op de tweede plaats stond. Vol goede moed en vooral ook vol spanning ging team 7 de wedstrijd in. Vooral die spanning hield de spelers van team 7 in hun greep en halverwege de wedstrijd stond team 7 al met 0-5 achter. Toen vervolgens eerst Anne en daarna Gerard beiden hun wedstrijd wonnen, kwam de hoop weer wat terug. Maar helaas voor team 7 gingen de laatste drie wedstrijden weer naar de bezoekers uit 's Heerenbroek, waardoor niet team 7 maar 's Heerenbroek 2 kampioen werd. En met een 2-8 overwinning kan dat niet onverdiend genoemd worden. Team 7 is dus als tweede geeindigd en kan terugkijken op een uitstekend seizoen, al overheerst nu wellicht de teleurstelling.

Team Kampenion 8
Rense Beimers 3
Klasse 5e klasse, poule L
Henny Boxman
Uitvaller
Tegenstander TT Zwolle 17
Martijn Haanappel
3
Thuis/Uit Thuis Jentine Ringenier
3
Uitslag 10-0 Dubbel 1

Team 8 ontving Tafeltennis Zwolle 17. Dit team stond met 12 punten uit negen wedstrijden met grote achterstand op de laatste plaats. In de uitwedstrijd had team 8 al een 0-10 overwinning geboekt op dit team en thuis liet het nogmaals zien duidelijk sterker te zijn. Wederom werd het 10-0 voor team 8 en dat betekent uiteraard dat Rense, Martijn en Jentine allen ongeslagen bleven. Team 8 ging met dit resultaat Wham 2 nog voorbij en is op de derde plaats geeindigd.


Tot slot
Het najaarsseizoen van 2009 is voorbij. Team 3 werd kampioen, team 7 werd tweede en de teams 2, 4, 5 en 8 handhaafden zich op de derde plaats. Team 6 (vijfde) en team 1 (laatste) degraderen naar een lagere klasse. Maandag 30 november zullen de teams voor het nieuwe seizoen worden ingedeeld. De nieuwe teamindeling zal vervolgens zo snel mogelijk aan de leden bekend worden gemaakt.


Ralph Trip
Wedstrijdsecretaris Senioren
t.t.v. Kampenion

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar