FacebookTwitterYoutube
Sport Europe
De tafeltenniscompetitie staat weer op het punt van beginnen. As. zaterdag gaat de jeugdcompetitie weer van start. De seniorencompetitie volgt in de eerste week van februari. Met uitzondering van team 1 spelen alle jeugdteams in poules van 8 teams. Dat betekent dat de teams liefst 14 competitiewedstrijden hebben af te werken. De competitie duurt dan ook tot de eerste week van juni, mede omdat er een aantal zaterdag vanwege verschillende redenen 'uitvalt'. De indelingen van de zeven jeugdteams zijn al enkele weken bekend. Ik neem die indelingen even met je door. Daarbij doe ik ditmaal geen voorspelling voor de eindklasseringen van de teams van Kampenion. Ik hoop dat je daar overheen komt.


Team 1 (Landelijk A) - Ivan Hollander, Jeroen Rotman, Gertjan Wessels en Lars van der Zanden

Team 1 is dit seizoen ingedeeld bij teams uit het westen, midden, oosten en noorden van het land. Dat is een verbetering ten opzichte van het vorig seizoen toen het vaak naar het zuiden en zuidwesten moest reizen. Team 1 is bij een aantal aansprekende tegenstanders ingedeeld.
De indeling ziet er als volgt uit:

Landelijk A - Poule A

 A  GTTC 1             - Groningen          12.00 uur
 B  Scylla 1           - Leiden             11.00 uur
 C  Avanti 1           - Hazerswoude Dorp   15.00 uur
 D  Swift (D) 1        - Deventer           13.00 uur
 E  Kampenion 1        - Kampen             13.00 uur
 F  Slagvaardig (R) 2  - Rheden             15.00 uur

Ik waag me niet aan voorspellingen, want de ervaring leert dat onverwachte, vervelende ontwikkelingen roet in het eten kunnen gooien. Laten we gewoon proberen te genieten van dit seizoen in Landelijk A. Blij zijn dat we op dit niveau mogen acteren.
Dat brengt mij bij de samenstelling van het team.
Het afgelopen seizoen kende team 1 personele problemen doordat Ivan de eerste seizoenhelft vanwege een blessure niet in actie kon komen. Heel vervelend; in de eerste plaats voor Ivan zelf, maar daarnaast natuurlijk ook voor het team.Toen ik daarnaast van Lars hoorde dat hij bij zijn vereniging Trias in de seniorencompetitie 2e divisie Oost kon gaan spelen en dat zijn team de thuiswedstrijden op zaterdag(na)middag om 18.00 uur gaat afwerken, vond ik dat ik moest proberen actie te ondernemen. Vooral ook omdat in die seniorenpoule van Lars nog een aantal andere teams de thuiswedstrijden op de zaterdagmiddag afwerkt.

Via (dochter) Jentine vernam ik dat Jeroen Rotman (Bosman Wezep) zou stoppen bij de jeugd; het seizoen Hoofdklasse was hem niet goed bevallen. Dus heb ik direct de familie Rotman benaderd met de vraag of Jeroen wellicht in zijn laatste ‘jeugdjaar’ bij Kampenion in Landelijk A zou willen spelen. En dat wilde Jeroen graag. Vandaar dat Kampenion 1 is uitgebreid van een trio naar een kwartet. Ik heet Jeroen – mede namens Kampenion – van harte welkom bij de vereniging. En ik hoop dat je een leuk en leerzaam seizoen tegemoet gaat.
Gebleven zijn Gertjan, Ivan en Lars. Gertjan en Jeroen beginnen aan hun laatste seizoen in de jeugdcompetitie. Daarna mogen zij alleen nog in de seniorencompetitie uitkomen. Ivan en Lars mogen nog wat langer in de jeugdcompetitie uitkomen.

Team 1 speelt zijn thuiswedstrijden als enige van de Kampenionteams om 13.00 uur. Dit aanvangstijdstip is wat gemakkelijker voor Lars, gelet op zijn programma in de seniorencompetitie.

Team 1 start as. zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Slagvaardig (R) 2. Op verzoek van Kampenion zijn de thuis- en uitwedstrijd omgedraaid. Sporthal De Maten is namelijk as. zaterdag niet voor competitie beschikbaar. De aanvangstijd is as. zaterdag 11.00 uur (!).
Namens team 1 komen Ivan, Jeroen en Lars in actie en het is (uiteraard) voor het eerst dat het team in deze samenstelling uitkomt. Ik wens jullie as. zaterdag en de rest van het seizoen veel plezier en succes toe!


Team 2 (Hoofdklasse) – Chiel ten Brinke, Robin Makkink en Danny Visscher

Team 2 heeft zich het afgelopen seizoen op de valreep op eigen kracht gehandhaafd in de Hoofdklasse. Dit seizoen mag het proberen om de bovenste plaatsen mee te spelen. Er is wel wat veranderd voor wat betreft de teams in de Hoofdklasse. Zo komen niet alleen de drie kampioenen uit de 1e klasse de gelederen versterken, ook Vitesse ’35 1 en ………… Kampenion 3 zijn van de partij.

De indeling ziet er als volgt uit:

Hoofdklasse

 A  Kampenion 2        - Kampen         14:00 uur
 B  Blauw-Wit 1        - Almelo `       14:00 uur
 C  Vitesse '35 1      - Hengelo        10:00 uur
 D  Effekt '74 1       - Wierden        14:00 uur
 E  DTS 1              - Enschedé       14:00 uur
 F  Kampenion 3        - Kampen         14:00 uur
 G  Heino 1            - Heino          09:30 uur
 H  De Toekomst 1      - Lochem         14:00 uur

De boys van team 2 mogen dus viermaal naar Twente, eenmaal naar de voormalige regio IJsselstreek (Lochem) en naar Heino. De zevende uitwedstrijd voert team 2 naar het altijd gezellige Kampen.
Team 2 zou normaal gesproken de competitie openen met een thuiswedstrijd tegen team 3. Maar zoals bekend is sporthal De Maten as. zaterdag niet beschikbaar voor de jeugdcompetitie. Deze wedstrijd wordt nu gespeeld op vrijdag 12 februari as. als er ook seniorencompetitie wordt gespeeld.
Chiel, Danny en Robin, ik wens jullie een goed en succesvol seizoen toe.


Team 3 (Hoofdklasse) – Pascal Bruins, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels

Zoals hiervoor al aangegeven, is team 3 toch wel onverwacht in de Hoofdklasse ingedeeld. Door het promoveren van de teams Hoonhorst 1 en TT Zwolle 2 en het afhaken van een aantal teams (Bosman Wezep 1, Gelvandria 1 en Leogang 1) was er ruimte vrij in de Hoofdklasse. Daarvan heeft team 3 – samen met Vitesse ’35 1 –  geprofiteerd. Ik denk dat team 3 geen gek figuur gaat slaan in die Hoofdklasse. Niet om vervelend te doen, maar de minst sterke speler van het team (Jos Bosch) is gestopt en de nog altijd vrij jeugdige Gert-Jan, Guido en Pascal hebben het in zich om het niveau aan te kunnen.

De indeling ziet er (ook hier) als volgt uit:

Hoofdklasse

 A  Kampenion 2        - Kampen         14:00 uur
 B  Blauw-Wit 1        - Almelo `       14:00 uur
 C  Vitesse '35 1      - Hengelo        10:00 uur
 D  Effekt '74 1       - Wierden        14:00 uur
 E  DTS 1              - Enschedé       14:00 uur
 F  Kampenion 3        - Kampen         14:00 uur
 G  Heino 1            - Heino          09:30 uur
 H  De Toekomst 1      - Lochem         14:00 uur

Uit de Hoofdklasse degraderen twee teams. Naar mijn bescheiden mening moet team 3 twee teams onder zich kunnen houden.

Veel susses boys!


Team 4 (1e klasse) – Mattias Beimers, Bertin Bos, Cristian van Eeden en Anja Ringenier

Het feit dat team 3 een plaats in de Hoofdklasse heeft gekregen, vind ik toch wel wat wrang voor Cristian. Qua percentage in het afgelopen seizoen had hij eigenlijk ook een plaats in de Hoofdklasse verdiend. Maar ja, de situatie rond team 3 ging pas spelen toen de teams al waren ingedeeld en ingediend. Wat dat betreft liggen er volgend seizoen nieuwe kansen voor Cristian.
Team 4 komt uit in de 1e klasse en in een leuke regionale indeling; team 4 hoeft dus niet naar Twente en niet naar IJsselstreek.

De indeling ziet er als volgt uit:

1e klasse - Poule A

 A  Hoonhorst 2         - Hoonhorst     13:00 uur
 B  Kampenion 4         - Kampen        14:00 uur
 C  DTV '84 1           - Dalfsen       09:30 uur
 D  TT Zwolle 3         - Zwolle        13:30 uur
 E  TT Zwolle 4         - Zwolle        09:30 uur
 F  Bultman/Smash '70 1 - Hattem        13:00 uur
 G  Heino 2             - Heino         09:30 uur
 H  Bosman Wezep 1      - Wezep         09:30 uur

Bertin is aan het team toegevoegd. Hij heeft in heel korte tijd laten zien heel wat in zijn mars te hebben. Eigenlijk heeft hij pas twee volledige seizoenen competitie gespeeld: 4e klasse en 3e klasse. En Bertin kwam, zag en (over)won veel. Daarom krijgt hij nu een kans in de 1e klas. Naast Bertin en Cristian speelt ook Mattias in het team. En tenslotte fungeert Anja als vliegende keep. Als één van de andere drie spelers verhinderd is, speelt Anja.
Team 4 start de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen TT Zwolle 4.
Ik wens Bertin, Cristian, Mattias en ook Anja een goed en leuk seizoen toe.


Team 5 (3e klasse) – Niek ten Brinke, Albert Hoeve en Renate Scheper

Team 5 komt net als het afgelopen seizoen in de 3e klasse uit. Maar het moet dat dus wel zonder de ‘kleine’ kopman Bertin doen. Maar daarom niet getreurd: Niek neemt zijn plaats in. En ook Niek staat zijn mannetje.
Ik ben ervan overtuigd dat Albert, Niek en Renate zich moeten kunnen handhaven; daarvoor moeten zij twee teams onder zich houden.

De indeling ziet er als volgt uit:

3e klasse - Poule A
   
 A  TT Zwolle 6         - Zwolle        09:30 uur
 B  Bultman/Smash '70 3 - Hattem        13:00 uur
 C  TT Zwolle 11        - Zwolle        13:30 uur
 D  Wijk 16 3           - Deventer      13:30 uur
 E  Ugchelen 1          - Ugchelen      13:00 uur
 F  DTTC 1              - Deventer      10:00 uur
 G  TT Zwolle 8         - Zwolle        09:30 uur
 H  Kampenion 5         - Kampen        14:00 uur

Wat opvalt, is dat team 5 liefst driemaal een team van TT Zwolle ontmoet: de teams 6, 8 en 11. Verder speelt het ook tweemaal in Deventer en moet het ook de sportieve strijd aanbinden met het Hattemse Bultman/Smash ’70 3 en Ugchelen 1 (nabij Apeldoorn). Al met al een leuke poule. Team 5 gaat zaterdag op bezoek bij TT Zwolle 11.
Natuurlijk wens ik ook Albert, Niek en Renate een leuk en sportief seizoen toe.


Team 6 (4e klasse) – Danny Bruins, Lars van Dijk en Stefan Sijbesma

Niek is dus weggepromoveerd naar team 5. Zijn plaats wordt ingenomen door Stefan die komend seizoen als competitiespeler zijn debuut maakt. Ik heet – mede namens Kampenion – Stefan van harte welkom als competitiespeler. Overigens heeft Stefan op de trainingen al laten zien een behoorlijk niveau te hebben. En ook afgelopen zaterdag – bij een leuk toernooi bij TT Zwolle – was Stefan prima op dreef. Dat gaat helemaal goed komen. Samen met Danny en Lars gaat Stefan zijn best doen om als team 6 tenminste twee teams onder zich te houden. En dat gaat lukken.

De indeling ziet er als volgt uit:

4e klasse - Poule A
     
 A  TT Zwolle 12        - Zwolle      13:30 uur
 B  Trias 1             - Twello      13:00 uur
 C  DTV '84 3           - Dalfsen     09:30 uur
 D  Kampenion 6         - Kampen      14:00 uur
 E  Bultman/Smash '70 4 - Hattem      13:00 uur
 F  Leogang SL 2        - Nunspeet    10:00 uur
 G  TT Zwolle 15        - Zwolle      13:30 uur
 H  Bosman Wezep 2      - Wezep       09:30 uur

Team 6 is vrij regionaal ingedeeld. Eigenlijk valt alleen het Twellose Trias 1 daar buiten, maar dat team wilde graag zoveel mogelijk worden ingedeeld bij teams die op zaterdagmiddag spelen. Vandaar.
Team 6 opent het seizoen met een uitwedstrijd bij TT Zwolle 15.
Ik wens Danny, Lars en Stefan een leuke en leerzame competitie toe.


Team 7 (5e klasse) – Matthieu van den Berg, Ruud van de Kerkhof, Remco Stremmelaar en Teun Nankman

Team 7 is niet gewijzigd qua samenstelling. Wel draait Teun (vooral tot maart) wat vaker mee dan in het afgelopen seizoen. Vorig seizoen had het team het lastig in de 5e klasse na daarvoor in de wp-klasse te hebben gespeeld. Nu zijn de spelers aan het niveau gewend en gaan zij proberen wat meer punten te pakken dan het vorig seizoen. Maar natuurlijk leggen wij hen geen enkele druk op. Spelplezier en je niveau verbeteren zijn  belangrijker dan de punten.

De indeling ziet er als volgt uit:

5e klasse - Poule B

 A  DTV '84 4           - Dalfsen     14:00 uur
 B  Bultman/Smash '70 6 - Hattem      13:00 uur
 C  TT Zwolle 16        - Zwolle      13:30 uur
 D  Swift (D) 8         - Deventer    09:30 uur
 E  Vined 2             - Heerde      10:00 uur
 F  De Brug 2           - Apeldoorn   10:00 uur
 G  Kampenion 7         - Kampen      14:00 uur
 H  Staphorst 1         - Staphorst   13:30 uur

Ook team 7 speelt in een leuke poule. Het ontmoet o.a. twee teams uit de voormalige regio IJsselstreek: De Brug 2 en Swift (D) 8. Daarnaast speelt team 7 tegen een aantal bekende teams waaronder uiteraard een team van de grote vereniging TT Zwolle. Team 7 speelt as. zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd om 13.00 uur (!) in Deventer tegen Swift (D) 8. Dit omdat we nog niet in sporthal De Maten terecht kunnen. Ook Mattieu, Remco, Ruud en Teun wens ik een leerzaam en leuk seizoen toe.


Het komend seizoen houd ik je weer op de hoogte van de verrichtingen van de zeven jeugdteams van Kampenion, te beginnen met as. zondag.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
Kampenion
 

Plaats reactieZet het plaatje in elkaar